Ynt: defender_motor
Merhaba Fiko_rover,
Aracın 2.5 düz dizel veya 2.5 benzinli sanırım. Sorunu tam anlamadım.
Eğer Defender'ın motorunda herhangibir üfleme, yağ eksiltme, çekiş problemi yoksa orjinal motor ile devam etmeni tavsiye ederim. Ama aracım daha güçlü olsun, biraz daha kıvrak - atak - hızlı olsun isteğin başladıysa; 200tdi - 300tdi - Nissan BD30 veya Ford Puma motor bakabilirsin piyasadan.
Ben de 2.5 düz dizel sahibiyim, aracımdan çok memnunum, aracın motoru sapasağlam ve orjinal kilometrede ama hafif bir motor değiştirme kaşıntım başladı 2 aydır

. Benim motorumda hiçbir sorunum yok ama motor değiştirme ve yukarıda saydığım motorlardan araştırıyorum. Bu motorları bulmak biraz uğraş gerektiriyor, sıfırları pahalı. İkinci elleri mevcut ama riskli. Benim için en önemli problem: Araca turbo veya turbo motor takılması için gerekli olan resmi prosedürün, motor+ işçilik harici masrafları, koşuşturması ve bürokrasi işleri. Benim mevcut 2.5 düz dizel motoruma 200tdi turbo uygulama işlerini araştırdım: neredeyse piyasada satılan 2. el bir 300tdi parasına çıkıyor. Koşuşturma ve bürokrasi stresi de yanında hediye ;D
Sorunu doğru mu anladım, doğru cevaplar mı verdim? bilmiyorum. İki aydır araştırmalarımda çıkan sonuç bu.
Kolay gelsin,
Barış