defender_motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fiko_rover Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,611

fiko_rover

Yeni Üye
Yer
bahcesehir / istanbul
selamlar herkese; 87 model defender 110 sahibiyim , araçta orjinel motoru takılı ve durumu gayet iyi . Sormak istediğim orjinel motoru kulanmam mı daha iyidir yoksa yeni motor kullanmam mı daha uygun olur ?

Etiketler
Ynt: defender_motor

Merhaba Fiko_rover,

Aracın 2.5 düz dizel veya 2.5 benzinli sanırım. Sorunu tam anlamadım.
Eğer Defender'ın motorunda herhangibir üfleme, yağ eksiltme, çekiş problemi yoksa orjinal motor ile devam etmeni tavsiye ederim. Ama aracım daha güçlü olsun, biraz daha kıvrak - atak - hızlı olsun isteğin başladıysa; 200tdi - 300tdi - Nissan BD30 veya Ford Puma motor bakabilirsin piyasadan.

Ben de 2.5 düz dizel sahibiyim, aracımdan çok memnunum, aracın motoru sapasağlam ve orjinal kilometrede ama hafif bir motor değiştirme kaşıntım başladı 2 aydır :D. Benim motorumda hiçbir sorunum yok ama motor değiştirme ve yukarıda saydığım motorlardan araştırıyorum. Bu motorları bulmak biraz uğraş gerektiriyor, sıfırları pahalı. İkinci elleri mevcut ama riskli. Benim için en önemli problem: Araca turbo veya turbo motor takılması için gerekli olan resmi prosedürün, motor+ işçilik harici masrafları, koşuşturması ve bürokrasi işleri. Benim mevcut 2.5 düz dizel motoruma 200tdi turbo uygulama işlerini araştırdım: neredeyse piyasada satılan 2. el bir 300tdi parasına çıkıyor. Koşuşturma ve bürokrasi stresi de yanında hediye ;D

Sorunu doğru mu anladım, doğru cevaplar mı verdim? bilmiyorum. İki aydır araştırmalarımda çıkan sonuç bu.

Kolay gelsin,

Barış

Ynt: defender_motor

2.5 dizel belirtmeyi unutmuşum .... yardımın için teşekkürler gayet açıklayıcı oldu , şuan dediğim gibi motorun her hangi bir sorunu yok lakin malum 87 model yıpranma illaki olacak iki üç sene sonra ya motora ufak tefek modifikasyon ve bakım yapıcam yada yeni motor takmayı düşünürüm ... önerdiğin motorlar için saol aklımın bir köşesine yazıcam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler