Defender'a Uyan Yedek Parçalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan itfaiyeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,660
Ynt: Defender'a Uyan Yedek Parçalar

vosdost' Alıntı:
Hangi kasa mercedesin direksiyon kutusu uyuyor ? Landın direksiyon kutusu normal araçlara göre ters yönde çalışıyor.
desene ingiliz yapmış yapacagını gene dünyaya ters gidecekya ;D ;D
su an kafadan bir model soylenek istemiyorum ama bende ögrenecem tam olarak hangisi oluyor diye

Etiketler

Normal araçlarada direksiyon sol turunda kutu sağ tur yapar. Landa ise sol turda kutu sol tur çalışır.
Distribütör dönme yönüde terstir. Normal olarak saat yönü landa saat yönünü tersi. Anadol ( ford ) motorlarıda aynıdır.
Kontağı solda olan kaç araba varki tabi soldan direksiyon olacak
İngiliz mutlaka bir farklılık yapacak.
Mercedes kutusu hakkında sizden bir haber bekliyorum. Araştırmalarıma göre 190 e diye geçen model ve 124 kasa mercedeslerin kutusu uymuyor.
250 lik doçlarınki uyuyor fakat fiyatı landınkine çok yakın

size ne kadar faydası olur bilmem ama ben 37 yılımı sizin kıyamadığınız o son model mercedes ve bmw leri kesip biçmekle geçti ömrüm şimdi neye değiniceğim bir avrupa araçta kullannılmış 8 ülkenin kullandığı parçaları gördüm ben. mesela bazı araçların sadece yüzü değişmiştir bırakın mekaniğini şaseleri bile aynıdır avrupa bile kendi yaptığı aracı kopyalamaktan artık çekinmiyor öyle esiki gibi her aracı farklı yapmıyorlar örnek: alfa remo diye bir parça sorsanız misal 650 tl ise tempra diye sorun 250 tl ye alabilirsiniz daha bunun gibi o kadar çokkkkkkkkk örnek varki hangisini akılda tutucaz ve nereye yazıcaz ama en iyisi iyice araştırıp bir bilene danışmak. yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi (insaf kalmamış beni ademde ( yani insan oğlunda demek) anamı ağlatılar acıbademde ) kabilinden 37 yılda az şeye şahit olmadım yüzlerce örnekten son bir örnek: bir yetkili servisten almaya gittiğim hasarlı araca su radyötörü yazılıydı ama radyatörün antifirizi bile içinde duruyordu !!! bir vosvogen servisi ise şarj dinamosunun bilyası öttüğü için komple değişicez diyor ogünkü para ile 450 milyon 7 yıl önce ben 25 milyona işçiilk dahil bilya takdırıp uğurladım vatandaşı daha neler neler araba konusuna girmeye kalksam sanıyorum gezenbilirin kapasitesi yetmez yazacaklarıma ve resimlerime en iyisi kısa yazıp uzun anlaşılmasını sağlamak .kazasız günler dileğim ile saygılar.

Tecrübelerinizi bizimle ucundan kıyısından paylaşırsanız sevinirim. Mersedeslerin hangi kasasında düz diş direksiyon kutusu kulanılıyor yardımcı olur musunuz?

mersedes 115-116-123 kasaların pompa ve kutuları uyabiliyor
2,5 motordaki benzinli dizel aynı yağ filtresi MF traktör fort traktör WV 1,6-1,9 dizel audi B A kasalar golf jetta transporter T 3 dizel 100 lük doç ile aynı talep ettiginiz araca göre 6 ile 20 lira arası para talep ediliyor.

dün sanayide bütün mercedes ve bmv isi yapan hurdacı ve parçacıları dolastım.
Normal araçlar gibi sol turda sağ tur yapıyor dediler. Landa sol turda sol tur sağ turda sağ tur yapacak kutu lazım.
"mersedes 115-116-123 kasaların pompa ve kutuları uyabiliyor" Bu konuda kesin bilginiz var mı ?

Bir arkadaşım Seri III e BMW 5.20 direksiyon pompası taktı ama turunu murunu bilmiyorum. kaç model 5.20 onuda bilmiyorum isterseniz öğrenirim.

Direksiyonn kutusunda çalışma yönü önemli ama pompada sorun olmaz. 520 direksiyon kutusunu taktıysa kaç model bmv nin direksiyon kutusunu taktığını öğrenirseniz sevinirim. Mercedes bmv direksiyon kutusu pompası boruları ve yedek yağ tankı toplam tabi hurdacılarda 250-300 ytl civarı ankarada. Landın sıfır takımı 2000 ytl civarı :smiley: İkinci eli 1000 civarı :smiley:

3 şubat2009 da takılmış kalmışız bu konuda. Bu konuya bi açıklık kazandırsakda ucuz ucuz hidrolik direksiyonlarımıza kavuşsak.

hidrolik direksiyonla ilgili bir konu başlığı açılmıştı. konu ince ayrıntılarıyla enine boyuna konusulmustu. :smiley:

Fort transit balta burun olanlar 93 öncesi debriyaj balataları çap ve freze diş sayısı aynı tabi fiyat bayagı bir farklı, baskı ve bilyayı bilen varmı.

benim başımdanda debriyaj merkezi ile ilgili problem geçti.içinde karıncalanma olmuş tamir takımını değiştirdim fakat bir müddet sonra yine problem yapmaya başladı.yağ takviyesi yaparak bir müddet kullandım fakat randuman alamadım.merkezi söküp yine tamir takımını değiştireyim diye parçacı arkadaşa götürdüm sen bunla ne uğraşıyorsun
git anadolun fren merkezi ile aynı bu dedi anadol fren merkezi al tak uğraşma dedi.o zamanlar 30 tl ye almıştım şu andada pek farkı olacağını sanmıyorum.halen canavar gibi çalışıyor.herkese kolay gelsin

bende aracı hidrolik direksyon olamadan kullanıyorum
aslında eski forumda bu arabanın ruhuna aykırı taktırmayacağım demiştim ama şehir içi geröekten çok zor bende lafımı geri alıyorum
kendi direksyon kutusu land rover olarak zannediyorum 700 tl , 250 lik doçun popası 250 tl biraz hortum , boru kasnak işçilik derken 1500-1600 tl falan buluyormuş fiyat
bir arkadaşım mercedesin çıkma kutusu ile kullanıyor bana800 tl ye falan mal ettiğini söyledi ama hangi model , sağ-sol tur falan onları bilemiyeceğim , öğrenip yazarım buraya
hidrolik kullanan arkadaşlar performans hakkında bilgi verirse bizler için daha iyi olur en sorunsuzu ne ise onu yapmak daha mantıklı geliyor belki 100-200 fazla veririz ama sonradan rahat ederiz

bir de benim sorum olacak lucas marka mazot pompasını söküm bosch marka takıyorlarmış , yakış ve çekiş daha randımanlı oluyormuş ama 500 euro falanmış fiyatı diye duydum , kullanan arkadaş varmı
bosch un hangi modeli , hangi araç için olanı bilgi verebilirisiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR