Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,577

rumelian

Kamp III
Yer
istanbul
Arkadaşlar, su genleşme kabından çıkıp, motora giren hortumda (ki çap olarak baya büyüktür) çok ufak bir delik oluştu. sanki tığ sokmuşun gibi.. ve bu ufak delikten tüm suyunu boşaltıyor araba. beni en yakın sanayi olan bostancı sanayiye götürecek kadar bile olsa tamiri mümkün müdür? benim aklıma o deliğe kauçuk bir parça sokup sonra onu elektrik bandıyla sarmak geldi ama malum sıcak su geçen bir boru.. tehlikeli olur mu? ne yapsamda beni 20 - 25 km götürsün? tavsiyelerinizi bekliyorum selamlar..

Etiketler
Ynt: Delinen Su Hortumuna Geçici Tamir Mümkün mü? Acil!!

Eriyen bant adında elektirikçilerin kulandığı su yalıtım bantı var. Bu banttan kulanırsanız geçici olarak işiniz çözülür.

Yanınıza 5-10 litre su almadan yola çıkmayın. Gözünüz sürekli hararette olsun yükselirse su takviyesiyle yola devam.

Kusurabakmayın mesajlar taksit taksit oldu. :smiley: Su dolum kapağını motor stop ettikten sonra yavaş yavaş bir bez yardımıyla açın. Bez mümkün olduğunca büyük olsun.Kapağı açtıktaın sonra motoru çalıştırın. Su ilave ederken motor çalışır durumda olsun. Devirdaim ederken su konulursa hava boşluğu kalmaz.

Ynt: Delinen su hortumuna geçici tamir mümkün mü? Acil!!

peki dediğim gibi o deliği tıkayacak bişey yapayım mı? kauçuk sokmak gibi sadece bant yeterlimi çünkü ciddi tazyik oluyor. bu arada fan müşürüne direk elektrik verip fanı devamlı çalışır hale getireceğim. ama o ufacık delikten ciddi su kaybediyor ve trafik sıkışınca ne yaparım bilemiyorum.. o eriyen bant arkası gri olan kolibandı görünümünde olan bant mı?

şu an motor soğusun diye bekliyorum. su kalmadı ve içerde ciddi buhar oluştu o buhar çıksın diye kapağı açtım.. araç yeni servisten çıkmıştı ve servis hatası yüzünden yeni blok tapası takıldı ve bının için motor indirildi. ve çürümüş kelepçeleri tekrar takmışlar. kelepçeyi birdaha açılırsam kırılcak. o kelepçe takılırmı oraya kaç paralık şey ?? adamı öldürmiyim diye başka yere para vererek tamir ettiricem.

Bahsettiğiniz gri bant, McGyver bantı diye tabir edilen içerisinde enine ve boyuna yönde kuvvetlendirici ipler olan bant ise bence sizi tamirciye kadar idare eder. Delik yerin üzerine denk gelecek şekilde iç lastik parçası üzerine geniş bir sargı yapabilirseniz iyi olur.

Benim dediğim eriyen bant . Elektrik malzemesi satan elektrikçilerde bulunur . Oto elektrikçilerinde bulunmaz. Altındaki filim çıkartılıyor ve sündürerek sarılıyor. Kablo bağlantısını o bantla yaptıktan sonra gözünüz arkada kalmaz. Kesinlikle su geçirmez.

Merhaba en kolay ve güvenli olan ,borunun iç kalınlığı çalpında metal bir boru bulun , delik yeri kesip boruyu içine geçirin önünden ve arkasından kelepçeleyin , bant işi esneyen boruda biraz zor sızdırmayı tamamen durdurmaz ama sızıntıyı azaltır, arkadaşların yazdığı gibi , harareti gözleyerek, ve su takviyesiyle gidebilirsiniz.

Selamlar

Ben eriyen bantla bahçe hortumundaki 2 deliği sardım. 3-4 aydır su kacağı yok. Hortum esnek olsa bile eriyen bantın esnekliği yeterli geliyor. Araçların su hortumlarının sertliği bahçe hortumundan fazla olduğu için yeterli gelir.

Radyatöre yakın bir yerden, yaklaşık 5 cm'lik yarılmış hortumu gri bant ile iyice sardım ve hiç sorunsuz 15-20 km yol yaptım.

discovery-V8' Alıntı:
Merhaba en kolay ve güvenli olan ,borunun iç kalınlığı çalpında metal bir boru bulun , delik yeri kesip boruyu içine geçirin önünden ve arkasından kelepçeleyin , bant işi esneyen boruda biraz zor sızdırmayı tamamen durdurmaz ama sızıntıyı azaltır, arkadaşların yazdığı gibi , harareti gözleyerek, ve su takviyesiyle gidebilirsiniz.

Selamlar

şu an eriyen bant arıyorum. aslında kelepçe bulsam boruyu keserek kısaltıp, yeniden takacağım çünkü motora girişe çok yakın bir yerde... ama o kadar büyük boy keeğçe nalburlarda yok. elektrikçileri geziyorum bakalım bulamzsam bauhausa gidicem...

Eriyen bantla kasıt, tesisatçıların kullandığı beyaz renkte teflon bant olabilir mi acaba?

eriyen bant bu=
http://solutions.3m.com.tr/wps/portal/3M/tr_TR/EU-ElectronicsElectrical/Home/ProdInfo/ElectronicsManufacturing/

hala bulamadım ya neyse :D

Beyaz renkteki teflon bant eski sistem kendir denilen ve su tesisatının bağlantı noktalarındaki boşluğu kapatan malzemenin yerini tutan ısıya dayanıklı bir banttır. Bu bantların sarı renkli olanlarıda lpg ve gaz bağlantılarında kulanılır.
Bu kendir suyu görünce şişer. Teflon bant ise şişmez sabit kalır fakat parçayı teflon parça sarıldıktan sonra tersine çevirmemek gerekmektedir.

Delik madem küçük, üzerine sigara külü döküp birazda japon ile yapıştırın, gözlemleleyerek devam edin.

Delinen yağ filtresine uygulanıp başarı sağlanmıştır. Bu delik sağlam kalmak kaydı ile başka bir yerinden tekrar delinmişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler