Depremde Manyas Kuş Gölü'nün Üzerinde Alev Topu Görüldü!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,690

Etiketler
Ynt: Depremde Manyas Kuş Gölü'nün Üzerinde Alev Topu Görüldü!..

"bu alev topları sık sık deprem yaşanan japonya, filipinler veya diğer ülkelerde neden ortaya çıkmıyor?"

Benzerleri mutlaka ortaya çıkıyordur da adamların hayatlarının bir parçası olduğundan bizimkiler kadar olayı büyütmeye gerek duymuyorlardır :smiley:

"tüm hareketli faylar her an deprem üretmek için hazırdır ama hiçbir deprem önceden tahmin edilemez."

Yaklaşık olarak vakti gelmişti demek istedim. Hava tahmini gibi yapılamayacağını biliyorum. Yaklaşık olarak ise deprem periyoduna bakılarak depremin hangi seneler içinde yüksek bir ihtimal gerçekleşebileceği fikri edinilebilir.

"nedir bu olaylar bilgi verebilir misin?"

Değirmendere sahilinde (deniz altı veya gemi geçmeksizin) aniden büyük bir/birkaç dalganın oluşup sahile vurup ortalığı karıştırması duyduklarımdan biri.

"helal olsun :smiley: "

Benden de daha bir helâl olsun ;)

baymineral' Alıntı:
Benzerleri mutlaka ortaya çıkıyordur da adamların hayatlarının bir parçası olduğundan bizimkiler kadar olayı büyütmeye gerek duymuyorlardır
bakiciğim youtube yada google da binlerce deprem videosu var, bir bak bakalım alev toplu bir deprem bulursan linkini bizimle de paylaş... ayrıca sana bu depremlerin sonrasında yanık izlerinin olup olmadığını sormuştum?

Değirmendere sahilinde (deniz altı veya gemi geçmeksizin) aniden büyük bir/birkaç dalganın oluşup sahile vurup ortalığı karıştırması duyduklarımdan biri.
dalgalanmaların sebebinin deniazlatı olmadığını nasıl bilebiliyorsunuz? normalde denizaltılar değirmendereden geçerken işaret fişeği atıp geçtiklerinimi haber veriyor? ayrıca gelgit dışında dalga yada tsunami oluşması için bir etken gerekmez mi, mesela bir fay hareketi gibi? deniz kendi kendine dalgalanmaz, dalgalanamaz baki... meteoroloji gibi bilim dallarıyla uğraştığını söyleyen birine hiç yakışmıyor bu kulaktan dolma koca karı laflarına inanmak... bunlara inanacağıma, tesla teorisine inanırım. en azından tez sahiplerinin elinde bir sürü "akıl ve mantığın kabul ettiği" delil var.

Değirmendere sahili olayında sadece duydum dedim. Gerçekleşecek bir şey hakkında değil, gerçekleşmiş bir şey hakkında bir şey söyledim. Ani bir dalgalanmanın sebebi olarak şüphe edilen şey ise bir çökme olduğu düşünülüyordu. Bunu hikayeyle birlikte duymuştum.

Yanık izi konusunda cevabı yazacaktım ama unutmuşum. Bilmiyorum abicim.. Valla bilmiyorum........

ilk olarak şunu belirteyim :

düşünceme göre alev topu olayı psikoloji ile ilgili birşey.. o 17 ağustos saat 03.02 de annem zorla beni yatakttan kaldırmıştı ve anlamadığım bi biçimde salondaydım.annemle babamın yanına geldiğimde camdan bakıyorlardı ve annem babama o zaman anlamadığım bi biçimde şu alev toplarına bakarmısın diye gösteriyordu.anneme onu şimdi sorduğumda hatırlamıyorum diyo , fakat ben o geceyi hala unutamadım.

2. olarak bu sedat abinin bahsettiği olay : haarp adlı bir kitapta geçiyordu... aydoğan vatandaş tüm ayrıntıları ele alıp herşeyi yazmıştı.bence bir deprem yapay olma ihtimali yüksek.üstelik dünyadaki teknoloji devlerinden 1'i amerika da bunu yapabilir diyorum.san andreas fay hattı ile ilgili de bu büyük deprem kanal d de bi aralar"Deprem 10.5" diye bir filmde gösterilmesiydi.fakat haarp kitabında hatırladığım kadarıyla yine: amerika bu depremi 3 tane büyük silahını denemek için yapmıştı ve sonuçta yine batı ülkelerini seferber edip türkiyeye yardım eden amerikalılardı.

3.yine hatırladığım kadarıyla , o sabah mıydı emin değilim bütün telefonlar meşguldu . bunun amerikanın eseri olabiliceği doğru olabilir , fakat herkesin birbrini merak edip hatları meşgul etmesi de olabilir. tam bi bilgim yok o konuda.

tabi bunun bi komplo teorisi olma ihtimali de var.belki de 17 ağustos depremi doğa ananın bize bi dersi olmuştur. kim bilebilir ;)

Edit:bi de bugün gemlikte oldu 5.2 , allah hayır etsin.istanbul depremi daha değilde büyük bi bandırma depremi de ayrı söz konusu ..

bu alev ttopu muhabbeti sadece depremde olmuyo,

hatırlıyorum, kazadan önce.. antalya tahtalı dağına çıkmıtım,
biraz sapıtıp, kamp malzemesi çadır madır, zirveye çıkıp çadır kurmuştum..
haziran gibi, zirvede biraz kar vardı; sudan yırttık..
bu tahtalı şu kumluca, kaş'a giderken, beldibin'i geçince, olimpos girişne varmadan tek bi dağ..
konu o değil, zirveden dönünüşte, beycik, olimpos'ta köylüler ile sohbet etmiştim..
zirvede yattğımı söyledim .. "abi sen deli misin ? orda yatır var .." deyip..
olimpos'tan zirveye koşan ateş toplarından bahsettiler; 2-3 tane .. hem de "valla billa" larla,
3-4 köylü anlatmıştı..

ama ne iş bilmiyorum, valla ..

gökhan

gideceklere;

kemer'i geçince, valla kaç km. bilmiyorum,
olimpos, çıralı girişine gelmeden, 3,4 km. önce
sağa belli belirsiz, beycik, toprak yol girişi var, (tam sağ - u dönüş, yani geri gibi..)
ordan cip, araba maraba, beyciğe çıkın,
patikadan orman içinden kuzuyayla geçidine çıkın, (1, 1,5 saat)
kolay, patikada, babalar, işaretler var..
aşıta çıkınca, sağa vurun, baya uzun bi sırt çıkıyosunuz; kuzey, kuzey doğu
sırttan sonra bi bol çukurlu düzlük var,
tam kuzey doğu basıyosunuz, lay lay lom, sırttan zirveye, acayip kolay
ama manzara süper ..

Bu ateş topları ve menşei ile ilgili bu gece NG'de bir belgesel vardı. Yıldırım araştırmacıları bu konuda araştırmalar yapıyorlarmış. Bu ateş toplarının, katı maddelerin içinden herhangi bir zarar vermeden geçtiğinden de bahsedildi. Bir Boeing uçakta ve değişik savaş uçaklarında buna şahit olanlar var. Tam olarak neden ve nasıl oluştuğu bilinmese de, yıldırımın oluşmadan az evvel havanın yapısının bozmasından dolayı oluştuğunu düşünüyorlar. Tabi depremle bir ilgisi var mı yok mu bilemiyorum.

marmara depremi sırasında ortaya çıkan alev topunun nedeni, 17 ağustos depreminin yaratıcısı olan tesla deprem jeneratörüdür. yazmakla olmaz, yüzyüze anlatılır ;)

yaaa tabii... ;D
daha önce de deniz suyu kaynamış,yıldızlar 100wattlık ampül gibi parlamıştı

bide şeyi çok karıştırırlar :

o gece gökte çok yıldız vardı , çok yıldız olan gece tehlikeli anlamında ..

esas konusunu dersanedeki fizik öğretmenimiz söylemişti : o gece şehir ışıklarının hepsi elektrik kesintisine uğradığından dolayı , gökteki ışıklara engel oluşturmadı ve bu yıldızların daha parlak görülmesine neden oldu .

sedat abi bu tesla deprem jenatörü olayı depremin yapay olduğunu mu kanıtlıyor ? ???

ışık kirliliği konusunda öğretmenin haklı.

tesla gizli saklı bir proje değil. konuyla ilgilenen herkes tarafından bilinen ve amerikanın yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığı, hatta amerikada bazı fay hatlarında denediği bir projedir. san francisco fay hattı ile kuzey anadolu fay hattı birbirine çok benzer. tıpkı istanbul gibi san francisco'da da çok büyük bir deprem bekleniyor ve amerikalı bilimadamları bu büyük depremi küçük küçük sarsıntılarla atlatmanın yollarını arıyor. bu araştırmalar sadece san francisco'da yapılmıyor elbette. amerikalılar benzerliğinden dolayı bizim fay hattını da inceliyor, hareketleri ve gelişmeleri "türkiyeden" takip ediyor ve hatta deneyler yapıyor...

17 ağustos gecesi de bir deney için deprem jeneratörü (sanırım tesladan farklı sovyet modeli başka bir cihaz) marmarada çalıştırıldı, fakat beklenmedik bir olay gerçekleşti ve amerikalı bilimadamlarının beklediğinden çok çok daha büyük bir deprem gerçekleşti. şahsen ben amerikalıların bu depremi kötü niyetle yarattıklarını düşünmüyor, düşünmek istemiyorum. çünkü art niyet gerektirecek bir neden yok...

bu arada amerikalıların yarattığı 7.4lük bu yapay depremin, beklenen büyük istanbul depremini hafiflettiğini ve geçiktirdiğini savunan tezler bile var. doğru olma ihtimalleri de yüksektir...

evet eğer böyle birşey olduysa tezler doğru olabilir.ve yine eğer tesadüfse bir çok tesadüfün böyle bir araya gelmesi imkansız gibi bir ihtimal.dediklerine katılıyorum sedat abi

yol' Alıntı:
bu arada amerikalıların yarattığı 7.4lük bu yapay depremin, beklenen büyük istanbul depremini hafiflettiğini ve geçiktirdiğini savunan tezler bile var. doğru olma ihtimalleri de yüksektir...

Bu bana da mantıklı geliyor. Ama doğanın ne yapacağı belli olmaz.

biz doğa ile oynamaya devam ettikçe bakalım başımıza neler gelecek daha.
denize atılmış pet şişe misali, uzun sürse de, sonunda insan denen zararlı organizmaları yok edecek sanırım dünya.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,110
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
ayberker

Çevrimiçi üyeler