birşey soracağım PMR telsizle itfaiye ekiplerine nasıl çağrı yapıyorsunuz?PMR' Alıntı:Selam Göztepe Telsiz Merkezi yönetici olarak 1.5 senedir profesyonel pmr cihazla İstanbul'un tamamını bölge bölge dolaşıyoruz.
Gün içerisinde bir çok MOBESE kamerası önünden geçiyoruz bir çok resmi ekip önünden geçiyoruz
aynı zamanda da telsiz muhaberemize devam ediyoruz.
Bu kadar zaman çerçevesinde dolaştığımız hiç bir bölgede bir tane bile ekip çevirmiş değildir.
Bu iş telsizi kullanan kişilerin davranışları,kılık kıyafetleri vs. ve
kullandığı cihaza hakimiyeti, (profesyonelliği) ve işe olan tecrübesinde bitiyor.
Bizi kimse bir yerde de yakalamıyor biz özellikle o an çalışma yaptığımız bölgede varsa gördüğümüz resmi ekip bilhassa önünden geçiyoruz.
Çünkü bizim gerek kullandığımız cihazlarla olsun , gerekse kendimizle herhangi bir sorunumuz yok.
Cihazlarımızın seri numaraları sitemizde kayıtlı, operatörlerin hepsinin telefon numaraları web sitesinde kayıtlı,
cihazların hepsinin üzerinde kişinin telsiz kodu cihazın üzerindeki yapıştırılmış sticker'da yazmakta.
Böylece kaçak göçek kişi olmadığımız web sitesindeki çalışmalarımızı takip eden ve okuyan kişiler tarafından da bilinmektedir.
İstanbulda yaptığımız çalışmalar , önünden geçtiğimiz kameralar ,
konuştuğumuz polis ekipleri ,
çağrı yaptığımız itfaye ekipleri,
duruma müdale ettirdiğimiz sağlık merkez ekipleri yaptığımız işin canlı şahididir.
Yaptığımız işlerden gerek duyduklarımızın kısa raporları İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ.com adresinde bulunmaktadır.
İyi akşamlar...
işte bende onu merak ettim ya, hangi kurum olarak itfaiye/polis gibi kamu kurumları ile telsiz üzerinden haberleşebiliyorsunuz. Bu konuda bildiğim kadarı ile amatör telsiz derneklerinin kamu kurumları ile çeşitli protokolleri var. Profesyonel PMR dediğiniz cihazlara frekans mı yüklüyorsunuz?PMR' Alıntı:Bizim kullandığımız cihaz pmr doğrudur.Ancak piyasadaki basit cihazları biz oyuncak olarak tabir ettiğimiz için HYT TC-446 gibi cihazlar profesyonel pmr sınıfına girmektedir.
İtfaye vs. gibi kurumlara bilgi iletme olayına gelince biz kendi merkezimiz ile irtibat kurup olayı bildirdikten sonra merkezimiz ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa iletmektedir. Böylelikle her an acil bir durumla karşı karşıya kaldığımızda merkezi durumdan haberdar etmek durumundayız.
Teşekkürler
PMR' Alıntı:Bizim kullandığımız cihaz pmr doğrudur.Ancak piyasadaki basit cihazları biz oyuncak olarak tabir ettiğimiz için HYT TC-446 gibi cihazlar profesyonel pmr sınıfına girmektedir.
İtfaye vs. gibi kurumlara bilgi iletme olayına gelince biz kendi merkezimiz ile irtibat kurup olayı bildirdikten sonra merkezimiz ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa iletmektedir. Böylelikle her an acil bir durumla karşı karşıya kaldığımızda merkezi durumdan haberdar etmek durumundayız.
Teşekkürler
BULUTBEY' Alıntı:HERKEZE KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER.
DUYARLILIK İYİDİR.AMATÖR ARKADAŞLARDAN RİCAM BANA SINAV TARİHLERİNDE YARDIMCI OLMALARI.ÇOK YOĞUN ÇALIŞTIĞIM BU GÜNLERDE TAMDA SİTEMİZİ İLGİLİ BİR KURSA BAŞLADIM BAKALIM HAYIRLISI OLSUN.ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI KURSU 15 GÜN AKREP-KOBRA-LANDROVER-PAZER- DERSİ ALACAM.İLK DERS YETERLİLİK SINAVIYDI.BAŞARI İLE GEÇTİK.YARIN TEST SÜRÜŞÜ VE DERSLER VAR.BOŞ VAKİT BU ARALAR BİRAZ KISITLANACAK.
REHA ABİ GEÇEN GÜN TRAC İSTANBUL İLE GÖRÜŞTÜM AMATÖR TELSİZCİLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMA VARMIŞ. TÜM ZABITAYA GENELGE YAYINLANACAK ÇALIŞMA YAPILIYORMUŞ. ARTIK ARKADAŞLAR AZ SORUN YAŞAYACAK.BU KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAM.
PMR' Alıntı:Selam Göztepe Telsiz Merkezi yönetici olarak 1.5 senedir profesyonel pmr cihazla İstanbul'un tamamını bölge bölge dolaşıyoruz.
Gün içerisinde bir çok MOBESE kamerası önünden geçiyoruz bir çok resmi ekip önünden geçiyoruz
aynı zamanda da telsiz muhaberemize devam ediyoruz.
Bu kadar zaman çerçevesinde dolaştığımız hiç bir bölgede bir tane bile ekip çevirmiş değildir.
Bu iş telsizi kullanan kişilerin davranışları,kılık kıyafetleri vs. ve
kullandığı cihaza hakimiyeti, (profesyonelliği) ve işe olan tecrübesinde bitiyor.
Bizi kimse bir yerde de yakalamıyor biz özellikle o an çalışma yaptığımız bölgede varsa gördüğümüz resmi ekip bilhassa önünden geçiyoruz.
Çünkü bizim gerek kullandığımız cihazlarla olsun , gerekse kendimizle herhangi bir sorunumuz yok.
Cihazlarımızın seri numaraları sitemizde kayıtlı, operatörlerin hepsinin telefon numaraları web sitesinde kayıtlı,
cihazların hepsinin üzerinde kişinin telsiz kodu cihazın üzerindeki yapıştırılmış sticker'da yazmakta.
Böylece kaçak göçek kişi olmadığımız web sitesindeki çalışmalarımızı takip eden ve okuyan kişiler tarafından da bilinmektedir.
İstanbulda yaptığımız çalışmalar , önünden geçtiğimiz kameralar ,
konuştuğumuz polis ekipleri ,
çağrı yaptığımız itfaye ekipleri,
duruma müdale ettirdiğimiz sağlık merkez ekipleri yaptığımız işin canlı şahididir.
Yaptığımız işlerden gerek duyduklarımızın kısa raporları İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ.com adresinde bulunmaktadır.
İyi akşamlar...
PMR' Alıntı:işte bende onu merak ettim ya, hangi kurum olarak itfaiye/polis gibi kamu kurumları ile telsiz üzerinden haberleşebiliyorsunuz. Bu konuda bildiğim kadarı ile amatör telsiz derneklerinin kamu kurumları ile çeşitli protokolleri var. Profesyonel PMR dediğiniz cihazlara frekans mı yüklüyorsunuz?
Bahsettiğim gibi biz müdahale etmiyoruz biz kendi cihazlarımızla merkeze bilgi veriyoruz,
Merkez ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa olayı bildirme imkanına profesyonelliğine ve kapasitesine sahiptir.
PMR' Alıntı:hangi kurum pmr telsiz kullanıyor?ayrıca merkez derken? istanbul telsiz merkezi ise aziz bey var.Onun haricinde ise devlet kurumlarını töhmet altında bırakacak bir konu konuşulmamasını tavsiye ederim.Biz radyo amatörleri gerekli protokollerle haberleşmeyi sağlıyoruz.Iceman® arkadaşın dediği gibi
Ben herhangi bir kurum pmr telsiz kullanıyor demedim verdiğimiz bilgi üzerinden merkez gerekli kuruma kendi frekansı üzerinden çağrı yapmaktadır.
Ayrıca biz İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ pmr kulanıcıları olarak hangi kurumun ne şekilde cihaz kullandığı ne kadar randımanlı olduklarını vs. bunun gibi birçok bilgi elimizde mevcuttur.İsmini şu aşamada vermek istemediğimiz bir belediye pmr frekansında 5 W Uhf cihaz kullanmakta kim biliyor bunu buyrun sorun.
Ama biz biliyoruz çünkü takip ediyor, araştırıyor, çalışıyoruz.
Ayrıca yine aynı belediye yine pmr frekansında kendi yetkili merceğiyle görüşmeler yapılıyor bizim pmr operatörlerimizden bir tanesi buna canlı şahittir ki ben o pmr frekansında çalışan o belediyenin tutupta oyuncak telsiz kullanacağını düşünmüyorum bile.
Buyrun nerde kaldı yasalar... Devletin kurumu bile yasaya rivayet etmiyorsa önce kendilerini ondan sonra da diğer insanları düzeltmeleri gerekir bu pozisyonda...
Teşekkürler...