Devletimizin Amatör Telsizciliğe Yaklaşımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,372
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Devletimizin Amatör Telsizciliğe Yaklaşımı

KAAN KARDEŞİM BEN ÇOK ŞEYİ BİLDİĞİMİ İDDA ETMİYORUM.KONUYUDA BURDA KAPATIYORUM.

Kaan bey,
Bulut beyin dediklerine de kulak vermek gerek aslında. Neden derseniz, ülkemiz hakikaten "güvenlik" parannoyası gerektiren bir ülke. Mesela, bütün alışveriş merkezlerinin girişinde yada şirketlerin girişinde "rontgen" cihazı var.. Halbuki hiçbir ülkede havaalanları dışında bu önlemi göremezsiniz. Durum böyle olunca, güvenlik kiplerinin üzerindeki "sıkıntılı havayı" siz düşünün..

Evet, tatsız olaylar oluyor (zaten mesajımda "şaşırmadım" dedim, ama başka bir yorum yazmadım) ... ama bari bu forumda tatsızlık olmasın..

herkese güzel bir hafta dilerim, reha

Slm Göztepe Telsiz Merkezi yönetici olarak 1.5 senedir profesyonel pmr cihazla İstanbul'un tamamını bölge bölge dolaşıyoruz.
Gün içerisinde bir çok MOBESE kamerası önünden geçiyoruz bir çok resmi ekip önünden geçiyoruz
aynı zamanda da telsiz muhaberemize devam ediyoruz.

Bu kadar zaman çerçevesinde dolaştığımız hiç bir bölgede bir tane bile ekip çevirmiş değildir.
Bu iş telsizi kullanan kişilerin davranışları,kılık kıyafetleri vs. ve
kullandığı cihaza hakimiyeti, (profesyonelliği) ve işe olan tecrübesinde bitiyor.

Bizi kimse bir yerde de yakalamıyor biz özellikle o an çalışma yaptığımız bölgede varsa gördüğümüz resmi ekip bilhassa önünden geçiyoruz.

Çünkü bizim gerek kullandığımız cihazlarla olsun , gerekse kendimizle herhangi bir sorunumuz yok.
Cihazlarımızın seri numaraları sitemizde kayıtlı, operatörlerin hepsinin telefon numaraları web sitesinde kayıtlı,
cihazların hepsinin üzerinde kişinin telsiz kodu cihazın üzerindeki yapıştırılmış sticker'da yazmakta.

Böylece kaçak göçek kişi olmadığımız web sitesindeki çalışmalarımızı takip eden ve okuyan kişiler tarafından da bilinmektedir.

İstanbulda yaptığımız çalışmalar , önünden geçtiğimiz kameralar ,
konuştuğumuz polis ekipleri ,
çağrı yaptığımız itfaye ekipleri,
duruma müdale ettirdiğimiz sağlık merkez ekipleri yaptığımız işin canlı şahididir.

Yaptığımız işlerden gerek duyduklarımızın kısa raporları İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ.com adresinde bulunmaktadır.
İyi akşamlar...

PMR' Alıntı:
Selam Göztepe Telsiz Merkezi yönetici olarak 1.5 senedir profesyonel pmr cihazla İstanbul'un tamamını bölge bölge dolaşıyoruz.
Gün içerisinde bir çok MOBESE kamerası önünden geçiyoruz bir çok resmi ekip önünden geçiyoruz

Bu kadar zaman çerçevesinde dolaştığımız hiç bir bölgede bir tane bile ekip çevirmiş değildir.
kullandığı cihaza hakimiyeti, (profesyonelliği) ve işe olan tecrübesinde bitiyor.

Bizi kimse bir yerde de yakalamıyor biz özellikle o an çalışma yaptığımız bölgede varsa gördüğümüz resmi ekip bilhassa önünden geçiyoruz.

Çünkü bizim gerek kullandığımız cihazlarla olsun , gerekse kendimizle herhangi bir sorunumuz yok.
Cihazlarımızın seri numaraları sitemizde kayıtlı, operatörlerin hepsinin telefon numaraları web sitesinde kayıtlı,
cihazların hepsinin üzerinde kişinin telsiz kodu cihazın üzerindeki yapıştırılmış sticker'da yazmakta.

Böylece kaçak göçek kişi olmadığımız web sitesindeki çalışmalarımızı takip eden ve okuyan kişiler tarafından da bilinmektedir.

duruma müdale ettirdiğimiz sağlık merkez ekipleri yaptığımız işin canlı şahididir.

Yaptığımız işlerden gerek duyduklarımızın kısa raporları İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ.com adresinde bulunmaktadır.
İyi akşamlar...
birşey soracağım PMR telsizle itfaiye ekiplerine nasıl çağrı yapıyorsunuz?
bu kapsamda hangi ünvan ile bu görüşmeyi yaptığınızı merak ettim, ayrıca profesyonel PMR cihazdan kast ettiğiniz hangi tip cihazlardır?

HERKEZE KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER.
DUYARLILIK İYİDİR.AMATÖR ARKADAŞLARDAN RİCAM BANA SINAV TARİHLERİNDE YARDIMCI OLMALARI.ÇOK YOĞUN ÇALIŞTIĞIM BU GÜNLERDE TAMDA SİTEMİZİ İLGİLİ BİR KURSA BAŞLADIM BAKALIM HAYIRLISI OLSUN.ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI KURSU 15 GÜN AKREP-KOBRA-LANDROVER-PAZER- DERSİ ALACAM.İLK DERS YETERLİLİK SINAVIYDI.BAŞARI İLE GEÇTİK.YARIN TEST SÜRÜŞÜ VE DERSLER VAR.BOŞ VAKİT BU ARALAR BİRAZ KISITLANACAK.
REHA ABİ GEÇEN GÜN TRAC İSTANBUL İLE GÖRÜŞTÜM AMATÖR TELSİZCİLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMA VARMIŞ. TÜM ZABITAYA GENELGE YAYINLANACAK ÇALIŞMA YAPILIYORMUŞ. ARTIK ARKADAŞLAR AZ SORUN YAŞAYACAK.BU KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAM.

Bizim kullandığımız cihaz pmr doğrudur.Ancak piyasadaki basit cihazları biz oyuncak olarak tabir ettiğimiz için HYT TC-446 gibi cihazlar profesyonel pmr sınıfına girmektedir.

İtfaye vs. gibi kurumlara bilgi iletme olayına gelince biz kendi merkezimiz ile irtibat kurup olayı bildirdikten sonra merkezimiz ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa iletmektedir. Böylelikle her an acil bir durumla karşı karşıya kaldığımızda merkezi durumdan haberdar etmek durumundayız.

Teşekkürler

PMR' Alıntı:
Bizim kullandığımız cihaz pmr doğrudur.Ancak piyasadaki basit cihazları biz oyuncak olarak tabir ettiğimiz için HYT TC-446 gibi cihazlar profesyonel pmr sınıfına girmektedir.

İtfaye vs. gibi kurumlara bilgi iletme olayına gelince biz kendi merkezimiz ile irtibat kurup olayı bildirdikten sonra merkezimiz ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa iletmektedir. Böylelikle her an acil bir durumla karşı karşıya kaldığımızda merkezi durumdan haberdar etmek durumundayız.

Teşekkürler
işte bende onu merak ettim ya, hangi kurum olarak itfaiye/polis gibi kamu kurumları ile telsiz üzerinden haberleşebiliyorsunuz. Bu konuda bildiğim kadarı ile amatör telsiz derneklerinin kamu kurumları ile çeşitli protokolleri var. Profesyonel PMR dediğiniz cihazlara frekans mı yüklüyorsunuz?

PMR' Alıntı:

Teşekkürler

hangi kurum pmr telsiz kullanıyor?ayrıca merkez derken? istanbul telsiz merkezi ise aziz bey var.Onun haricinde ise devlet kurumlarını töhmet altında bırakacak bir konu konuşulmamasını tavsiye ederim.Biz radyo amatörleri gerekli protokollerle haberleşmeyi sağlıyoruz.Iceman® arkadaşın dediği gibi

BULUTBEY' Alıntı:
HERKEZE KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER.
DUYARLILIK İYİDİR.AMATÖR ARKADAŞLARDAN RİCAM BANA SINAV TARİHLERİNDE YARDIMCI OLMALARI.ÇOK YOĞUN ÇALIŞTIĞIM BU GÜNLERDE TAMDA SİTEMİZİ İLGİLİ BİR KURSA BAŞLADIM BAKALIM HAYIRLISI OLSUN.ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI KURSU 15 GÜN AKREP-KOBRA-LANDROVER-PAZER- DERSİ ALACAM.İLK DERS YETERLİLİK SINAVIYDI.BAŞARI İLE GEÇTİK.YARIN TEST SÜRÜŞÜ VE DERSLER VAR.BOŞ VAKİT BU ARALAR BİRAZ KISITLANACAK.
REHA ABİ GEÇEN GÜN TRAC İSTANBUL İLE GÖRÜŞTÜM AMATÖR TELSİZCİLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMA VARMIŞ. TÜM ZABITAYA GENELGE YAYINLANACAK ÇALIŞMA YAPILIYORMUŞ. ARTIK ARKADAŞLAR AZ SORUN YAŞAYACAK.BU KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAM.

abi her konuda bilgi mesajlarını yollarım sana allaha emanet ol saygılar

PMR' Alıntı:
Selam Göztepe Telsiz Merkezi yönetici olarak 1.5 senedir profesyonel pmr cihazla İstanbul'un tamamını bölge bölge dolaşıyoruz.

İyi akşamlar...

sizin varlığınızdan İstanbul valiliğinin haberdar olmasını gerekmezmi? yani Yazdıklarınıza göre çok önemli işler yapıyorsunuz.şu ana kadar 1 defa kimlik gösterdim daha göstermedim.Siz radyo amatörlerinden çok daha iyisiniz anladığım kadarıyla sevgiler

işte bende onu merak ettim ya, hangi kurum olarak itfaiye/polis gibi kamu kurumları ile telsiz üzerinden haberleşebiliyorsunuz. Bu konuda bildiğim kadarı ile amatör telsiz derneklerinin kamu kurumları ile çeşitli protokolleri var. Profesyonel PMR dediğiniz cihazlara frekans mı yüklüyorsunuz?

Bahsettiğim gibi biz müdahale etmiyoruz biz kendi cihazlarımızla merkeze bilgi veriyoruz,
Merkez ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa olayı bildirme imkanına profesyonelliğine ve kapasitesine sahiptir.

PMR' Alıntı:

Bahsettiğim gibi biz müdahale etmiyoruz biz kendi cihazlarımızla merkeze bilgi veriyoruz,
Merkez ortak frekans üzerinden gerekli kuruluşa olayı bildirme imkanına profesyonelliğine ve kapasitesine sahiptir.

polislerin kullandığı pmr kanalı kaç? yani bu pmr ın anlamı Özel Mobil Radyo (Private Mobile Radio), PMR yani 446.000 mhz ve 446.0975 mhz frekansları arasında lisanssız olarak devlet tarafından kullandırılan cihazlar şimdi polis hangi kanalı kullanıyor?

hangi kurum pmr telsiz kullanıyor?ayrıca merkez derken? istanbul telsiz merkezi ise aziz bey var.Onun haricinde ise devlet kurumlarını töhmet altında bırakacak bir konu konuşulmamasını tavsiye ederim.Biz radyo amatörleri gerekli protokollerle haberleşmeyi sağlıyoruz.Iceman® arkadaşın dediği gibi

Ben herhangi bir kurum pmr telsiz kullanıyor demedim verdiğimiz bilgi üzerinden merkez gerekli kuruma kendi frekansı üzerinden çağrı yapmaktadır.
Ayrıca biz İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ pmr kulanıcıları olarak hangi kurumun ne şekilde cihaz kullandığı ne kadar randımanlı olduklarını vs. bunun gibi birçok bilgi elimizde mevcuttur.İsmini şu aşamada vermek istemediğimiz bir belediye pmr frekansında 5 W Uhf cihaz kullanmakta kim biliyor bunu buyrun sorun.
Ama biz biliyoruz çünkü takip ediyor, araştırıyor, çalışıyoruz.

Ayrıca yine aynı belediye yine pmr frekansında kendi yetkili merceğiyle görüşmeler yapılıyor bizim pmr operatörlerimizden bir tanesi buna canlı şahittir ki ben o pmr frekansında çalışan o belediyenin tutupta oyuncak telsiz kullanacağını düşünmüyorum bile.
Buyrun nerde kaldı yasalar... Devletin kurumu bile yasaya rivayet etmiyorsa önce kendilerini ondan sonra da diğer insanları düzeltmeleri gerekir bu pozisyonda...
Teşekkürler...

PMR' Alıntı:

Ben herhangi bir kurum pmr telsiz kullanıyor demedim verdiğimiz bilgi üzerinden merkez gerekli kuruma kendi frekansı üzerinden çağrı yapmaktadır.
Ayrıca biz İSTANBUL TELSİZ MERKEZİ pmr kulanıcıları olarak hangi kurumun ne şekilde cihaz kullandığı ne kadar randımanlı olduklarını vs. bunun gibi birçok bilgi elimizde mevcuttur.İsmini şu aşamada vermek istemediğimiz bir belediye pmr frekansında 5 W Uhf cihaz kullanmakta kim biliyor bunu buyrun sorun.
Ama biz biliyoruz çünkü takip ediyor, araştırıyor, çalışıyoruz.

Ayrıca yine aynı belediye yine pmr frekansında kendi yetkili merceğiyle görüşmeler yapılıyor bizim pmr operatörlerimizden bir tanesi buna canlı şahittir ki ben o pmr frekansında çalışan o belediyenin tutupta oyuncak telsiz kullanacağını düşünmüyorum bile.
Buyrun nerde kaldı yasalar... Devletin kurumu bile yasaya rivayet etmiyorsa önce kendilerini ondan sonra da diğer insanları düzeltmeleri gerekir bu pozisyonda...
Teşekkürler...

şimdi bütün radyo amatörleri yazdıklarınızı okuyorlardır.Siz ne büyükmüşsünüz diye demek ki biz bir şey yapamıyoruz (devletin 2813 sayılı kanununda belirttiği ) bir tek siz varsınız şu andaki yaptığınızın illegal bir yapılanma olduğunu biliyorsunuz umarım.devlet sizi tanımalı yoksa illegal sayarlarama yapılanmanızı cemiyetimizi bazı kesimleri töhmet altında koyacak şekilde davranmamanızı rica ederim herkes kendisi ile ilgilensin ve bir an önce aziz bey önderliğinde resmi bir kurum veya cemiyet olmanızı tavsiye ederim.

ayrıca illegal yapılanmalarda devletin milli güvenliği söz konusu olduğunda yasalarda belirlenmektedir.Ağır ceza mahkemelerinde yargılanmalara kadar gider

Sayın PMR,
anladığım kadarı ile bazı çalışmalar yapıyorsunuz ve bilgileriniz var. Belirttiginiz gibi kanun dışı telsiz kullanımları var ise, bir vatandaş olarak vazifeniz bunu devlete bildirmek olduğunu ve bunu "ben biliyorum ya" edası ile paylaşmamanız gerektiğini düşünüyorum.

Takip edip, araştırıyor ve çalışıyor olabilirsiniz. Ama bu şekilde bilgi toplamaya yetkiniz var mı? ondan da emin değilim.
Neyse, konuyu uzatmanın manası yok. Ama bildiğim birşey var ise, o da konunun başlığının dışına çıktığı ve bu nedenle konuyu kilitliyorum.

herkese iyi günler dilerim, reha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri