Diferansiyel Dişlileri Artık Ses Veriyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan citizen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,296

citizen

Ana Kamp
Yer
İskenderun
Arkadaşlar merhabalar yine
Dün itibariyle İskenderun-Adana-İskenderun arasında bir yolculuğum oldu. Yol boyunca defransiyel den gelen tüm sesi araç içinde sürekli hissederek yorucu ve bir o kadarda sıkıntılı bir yolculuk yaptım. Bu sabah ilk işim bir ustaya bu durumu izah ederk aracı göstermek oldu. Bana sorduğu ilk şey ''aracı sürerken ayağını gazdan çektiğinde ötme duruyor mu'' evet aynen öyle oluyor diye cevapladığımda bana dişlilerin gitmiş olduğunu söküp dişli sayısına bakılarak sipariş verilmesi gerektiğini ve bunun toplam böyle de yaklaşık 1000-1200 TL arasında olduğunu söyledi. Bu rakam bana biraz abartılı geldi yoksa ben mi yanıldım. Sadece dişli takımının yaklaşık 700-800 TL olduğunu söyledi. Şimdi benim ricam elinde böyle bir dişli takımı olan çıkmacı diye tabir edilen yada ikinci el parçacıların tel numaraları bilen arkadaşların bana yardımcı olmaları. Saygılarla...

Etiketler
Genelde çıkmacılarda dişli takımı olarak değil, komplesi yani karpuz veya armut diye tabir edilen diferansiyelin iç kısmı satılır.
Mantıklı olan da bu, çünkü sadece dişli olarak değiştirilirse ses yapma ihtimali yüksek. Tabi işi çok iyi bilen bir usta ve özel aletlerle yapılan ayarla belki ses olmayabilir.
Diferansiyel olarak 1000 tl civarıdır..
Bu adrese sorabilirsiniz.
www.otoselahattin.com/
Ya da off road modifiyesine girmeyi düşünüyorsanız ön arka kısa oranlı ayna mahruti alabilirsiniz.
http://tr.4xfourart.com/offroad.php

Yarın ilk işim Oto Selahattin ile görüşmek olacak. Sanırım bu konuda bana yardımcı olacaklardır. Teşekkür ederim Abdullah bey...

39/8 dişli sayısına sahip ispanyol üretimi aracınız var..bunlarda bu durum 'a sık rastlanıyor.. ;)

piyasada 41/8 cıkma daha fazla bulunur .. ;) ön ile beraber degiştirebilirsiniz..ama eskilerin bazıları ön aks frezeleri uyumsuz olabiliyor oda birbirine aktarılıp çözülür.. :smiley:

dişli oran farkından %5 süratten kaybeder..%5 + tork alır..+ tasarruflu olur.. :smiley:

Oguz bey ilginize teşekkür ederim. 39/8 dişli sayısına sahip defransiyeli Oto selahattin den sordum bana 800 tl fiyat verdiler. Buradaki ustama bi sorayim bakim sonra da istetirim herhalde. Teşekkür ederim....

dişli takımı ayna mahruti ise evet sadece ona 800 TL istiyorlar + bendeki eski defransiyeli de istiyorlar..Çok değil mi acaba ya???

Ben daha önce otoselahattin'e Japon suzukilerde çıkan 41/8 dişli diferansiyel armut olarak sormuştum. Aracımdaki 39/8 dişli olan sorunsuz olduğundan belki memnun kalmazsam geri döneyim diye elimdekini vermem demiştim. 1000 tl istemişti. Antalya'da Ramazan Usta var, aslında parçacı-çıkmacı değil ama zaman zaman elinde bulunabliyor.
Ona da sordum ayna - mahruti 500 tl demişti. Kendisiyle görüşebileceğiniz telefonu 05373330054.
Ayrıca
http://www.eksperoto.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=3
http://www.suzukiotoparca.com/
adreslerine sorabilirsiniz , zaten sitenin servisler-yedek parçacılar bölümünde iletişim bilgileri var.

Ynt: Diferansiyel Dişlileri Artık Ses Veriyor

Evet uzun bir tatilden sonra :smiley:) yine buradayım ve benim ayna mahruti sorunumu nasıl hallettiğimi bildirmek istedim malum konuyu açtım bitirmek te benim görevim. Arkadaşlar sizden gelen yardımlar neticesinde aldığım fiyatlar 800-1.100 TL arasında gitti geldi. Bunun yanında benden artı olarak eski dişlileri de istediler. Bu arada Adana da bir yetkili servis e danışayım dedim ve ayna mahruti ve arka her iki akis keçesi ve ayarı ve 2 yıl garantisi ile toplam 1.735 TL ye mal olacağını öğrendim. Sipariş verildi. Parça orijinal ambalajında Japonya dan tam 22 gün sonra geldi. Montajı yapıldı, ayarı yapıldı, yenilendi ve şimdi aracımda tık yok. Muhteşem oldu... Ne dersiniz 800-1.100 TL + Nakliye + işçilik verip çıkma mı almak gerekirdi yoksa azıcık daha farkla 1.735 TL ye orijinali mi :smiley:))) Ne dediğinizi duyar gibiyim..:smiley:)) Saygılar....

Ynt: Diferansiyel Dişlileri Artık Ses Veriyor

citizen' Alıntı:
Evet uzun bir tatilden sonra :smiley:) yine buradayım ve benim ayna mahruti sorunumu nasıl hallettiğimi bildirmek istedim malum konuyu açtım bitirmek te benim görevim. Arkadaşlar sizden gelen yardımlar neticesinde aldığım fiyatlar 800-1.100 TL arasında gitti geldi. Bunun yanında benden artı olarak eski dişlileri de istediler. Bu arada Adana da bir yetkili servis e danışayım dedim ve ayna mahruti ve arka her iki akis keçesi ve ayarı ve 2 yıl garantisi ile toplam 1.735 TL ye mal olacağını öğrendim. Sipariş verildi. Parça orijinal ambalajında Japonya dan tam 22 gün sonra geldi. Montajı yapıldı, ayarı yapıldı, yenilendi ve şimdi aracımda tık yok. Muhteşem oldu... Ne dersiniz 800-1.100 TL + Nakliye + işçilik verip çıkma mı almak gerekirdi yoksa azıcık daha farkla 1.735 TL ye orijinali mi :smiley:))) Ne dediğinizi duyar gibiyim..:smiley:)) Saygılar....
hayırlı olsun,
yeni her zaman iyidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.