Direksiyon Kutusu Arızası - Grand Cherokee Zj 1993

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adbense Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,536

adbense

Yeni Üye
Merhaba değerli arkadaşlar..

Engin bilgilerinize ihtiyacım olduğu bir konu mevcut. Geçenlerde bostancı sanayii'deydim. Direksiyondaki boşluğu aldırmak ve genel bir bakım yaptırmak istedim. Ustam direksiyondaki boşluğun ön takımlardaki yıpranma ve gevşemelerden olduğunu söyledi.

En önemlisi; direksiyon kutumun 1 civatasının tutmadığını, kalan 2 civatadan birinin de kopmak üzere olduğunu ve direksiyon kutumdaki hafif çatlağı gösterdi.

Direksiyon kutusu yağ kaçırmıyor fakat çatlağı var.Bu durumda şu sorularımı yanıtlayabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim..

1- Direksiyon kutusunu değiştirmem gerekir mi?
2- Direksiyon kutusunu sağlamlaştırmak için aşağıdaki linkte bulunan ürünler piyasa mevcut.Benim direksiyon kutumu kurtarabilecek bir müdahale olur mu bunu taktırsam? Yoksa komple değiştir mi dersiniz?
http://shop.mountainvistafabrication.com/Jeep-Grand-Cherokee-93-98-ZJ-Steering-Box-Brace-ZJSBB01.htm
3- Bu aracı üretenler 3 civata ile kutunun yerinde kalabileceğine inanmışlarsa zorlama ve kırılmalara ne sebep olur?
4- Mevcut kutumun çatlak kısmını ve kopan civatanın bulunduğu yeri şaseye kaynaklatmak dünyanın en saçma fikri mi olur? (Malûm 1.500 TL'den başlıyor kutunun fiyatı, ve tekrar kırılabilir)
5- Direksiyonu tam sol yaptığımda bazı durumlarda (otopark gibi manevra isteyen) ön takımda uğultu ve zıplatma durumları mevcut.Kutu ile alakalı mıdır?

Not: Lastik basıncım önerilen ayarda, aşırı inik veya geniş lastik kullanmanın yürüyen aksamı yorduğunu duymuştum.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür eder, kazasız belasız günler dilerim...

Etiketler
direksiyon
Ynt: Direksiyon Kutusu Arızası - Grand Cherokee Zj 1993

Çok saçma şeyler yazdım herhalde kimse yorum yapmamış ???

direksiyon kutusu haric kimse araci gormeden konusamaz diye dusunuyorum faraziye konusmanin alemi yok bence :smiley: birde direksiyon kutusu madem her halukarda alicaksin once bi tamir sansini dene neler yapilabilio saygilar

Direksiyon kutusu alacağımdam bahsetmemiştim ben, mevcut kutuyu nasıl kurtarırız'ın peşindeyim..

Teşekkürler yine de yorumun için...

adbense' Alıntı:
Direksiyon kutusu alacağımdam bahsetmemiştim ben, mevcut kutuyu nasıl kurtarırız'ın peşindeyim..

Teşekkürler yine de yorumun için...
elindekiyle ne yapabiliyosan yap olmadi mecbur bi kutu alican

Hocam iyi bir ustaya gidersen tamir edilebiliyor. Benim arabadada 2 civata birden kırıldı . Tabi sadece civata kırılmıyor. O civatalar kutunun içine akuple. 250 300 tlye çözdük işi.

Cevaplarınız için teşekkürler..

Dün sanayii'deydim. Cherokee'den hiç anlamayan ama güvendiğim bir ustaya gösterdim.O da 1 civata kırılmış içinde kalmış yarısı dedi. Diğer civatayı kutuya bağlayan kısım da kopmuş tamamen döküm kısımdan.Resmini de ekliyorum yazıya..

Tek civata gezmişim 6 aydır anlayacağınız..Allah kurtarmış.. Hatta direksiyonu çevirdik beraber ve direksiyon kutusunun zorlanıp esnediğini gördüm bizzat.

Neyse söküp kaynaklatıp getirdi.Sıfır civatalarla sabitledi.Direksiyondaki boşluk ciddi oranda gitti.Diğer esneme payı da zaten ön takımların yenilenmesiyle düzelecek sanırım.

Dediğiniz gibi 300 TL'ye patladı iş.Yağ değişimi vs zorunlu zaten söküldüğü için..Tavsiyem kazıklanmamak için aynı doktor misali 2-3 ustaya göstermek gerek aracı...

14tnc2.jpg

Merhaba arkadaşlar adım Serkan İstanbul'da yaşıyorum benim direksiyon dada boşluk var acaba siz hangi ustaya gittiniz ve yaptırdınız ?Bana önerebileceğiniz bir yer varmı ?

Merhaba değerli arkadaşlar..

Engin bilgilerinize ihtiyacım olduğu bir konu mevcut. Geçenlerde bostancı sanayii'deydim. Direksiyondaki boşluğu aldırmak ve genel bir bakım yaptırmak istedim. Ustam direksiyondaki boşluğun ön takımlardaki yıpranma ve gevşemelerden olduğunu söyledi.

En önemlisi; direksiyon kutumun 1 civatasının tutmadığını, kalan 2 civatadan birinin de kopmak üzere olduğunu ve direksiyon kutumdaki hafif çatlağı gösterdi.

Direksiyon kutusu yağ kaçırmıyor fakat çatlağı var.Bu durumda şu sorularımı yanıtlayabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim..

1- Direksiyon kutusunu değiştirmem gerekir mi?
2- Direksiyon kutusunu sağlamlaştırmak için aşağıdaki linkte bulunan ürünler piyasa mevcut.Benim direksiyon kutumu kurtarabilecek bir müdahale olur mu bunu taktırsam? Yoksa komple değiştir mi dersiniz?
http://shop.mountainvistafabrication.com/Jeep-Grand-Cherokee-93-98-ZJ-Steering-Box-Brace-ZJSBB01.htm
3- Bu aracı üretenler 3 civata ile kutunun yerinde kalabileceğine inanmışlarsa zorlama ve kırılmalara ne sebep olur?
4- Mevcut kutumun çatlak kısmını ve kopan civatanın bulunduğu yeri şaseye kaynaklatmak dünyanın en saçma fikri mi olur? (Malûm 1.500 TL'den başlıyor kutunun fiyatı, ve tekrar kırılabilir)
5- Direksiyonu tam sol yaptığımda bazı durumlarda (otopark gibi manevra isteyen) ön takımda uğultu ve zıplatma durumları mevcut.Kutu ile alakalı mıdır?

Not: Lastik basıncım önerilen ayarda, aşırı inik veya geniş lastik kullanmanın yürüyen aksamı yorduğunu duymuştum.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür eder, kazasız belasız günler dilerim...
Zıplatmadan kastın sürtünme yada yığılıp kurtulması ise bu hepsinde var orjinal yani

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cevaplarınız için teşekkürler..

Dün sanayii'deydim. Cherokee'den hiç anlamayan ama güvendiğim bir ustaya gösterdim.O da 1 civata kırılmış içinde kalmış yarısı dedi. Diğer civatayı kutuya bağlayan kısım da kopmuş tamamen döküm kısımdan.Resmini de ekliyorum yazıya..

Tek civata gezmişim 6 aydır anlayacağınız..Allah kurtarmış.. Hatta direksiyonu çevirdik beraber ve direksiyon kutusunun zorlanıp esnediğini gördüm bizzat.

Neyse söküp kaynaklatıp getirdi.Sıfır civatalarla sabitledi.Direksiyondaki boşluk ciddi oranda gitti.Diğer esneme payı da zaten ön takımların yenilenmesiyle düzelecek sanırım.

Dediğiniz gibi 300 TL'ye patladı iş.Yağ değişimi vs zorunlu zaten söküldüğü için..Tavsiyem kazıklanmamak için aynı doktor misali 2-3 ustaya göstermek gerek aracı...

14tnc2.jpg
Usta usta gezmeninde sonu yok hocam iyi bi americancı bul yapış kanka ol yoksa iş zor

Sent from my iPhone using Tapatalk

slm benimde 98 model grandcheroke direksiyon kutusuna ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim uygun fiyata nereden alabilirim

Ebay dan bakın derim ben size yada özel servisler buradan da fiyat alabilirsiniz direksiyon kutusunun değişeceğini kim söyledi size benden size tavsiye en az 3 servise gösterip fiyat alın

merhabalar
benim aracımında direksiyon kutusu aynı yerden kırılmıştı diğer 2 civata tutuyordu 2 side kastırmadan dolayı gevşeyince kutuyu söktük kırılan parça döküm olduğu için döküm kaynakla kaynakladık ve ispiralle kaynağın fazlasını aldık şimdi eskisinden de sağlam oldu :smiley: unutmayalım ki direksiyon kutusu bozuk diye çöpe atılmaz her türlü revizyon görür
saygılar.

Ne güzel yazmışsınız :smiley:) bende aynı şekilde yaptırdım muhakkak 2 yada 3 ustaya sormak lazım.Maşallah Sinan bey sizin makinede güzel iyi günlerde kullanın :smiley:

Size hangi marka kit varmı ? kaç inç yükseltme uygulanıdınız ? Bende yaptırıcam da o yüzden soruyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR