Disco Yavuz'dan CJ Orkuna hediye:))))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,457
Ynt: Disco Yavuz'dan CJ Orkuna hediye:smiley:)))

Jeepcj7' Alıntı:
Abi bu tartışma bitmez... mesela bizde de Sayın Sadık VEFA'nın CJ'ine koyduğum 360Magnum var :smiley: Ben 3.5 motorlu V8 110'a bindim :smiley: hemde orjinal 16.000km'de gümrükten alınmış gerçekten çok güzel bir araçtı ;D arazide de çok iş yaptığına eminim ama yırtıcılık sıfır, eğer beygirden kastın buysa.

Sen aldın mı CJ almadın mı insanları merakta bırakma ;D ;D ;D

3.5 110 beygir abi onunla 3.9, 4.0 , 4.2, 4.6 yı kıyaslama hiç.

Cj almadım bugün Ufuk abiye baktık biraz cj lere , ortadan kesip araya parça atmak lazım beni onu kullanabilmem için döt göbek zor sığıyor ;D ;D

Etiketler

Jeepcj7' Alıntı:
Abi bu tartışma bitmez... mesela bizde de Sayın Sadık VEFA'nın CJ'ine koyduğum 360Magnum var :smiley: Ben 3.5 motorlu V8 110'a bindim :smiley: hemde orjinal 16.000km'de gümrükten alınmış gerçekten çok güzel bir araçtı ;D arazide de çok iş yaptığına eminim ama yırtıcılık sıfır, eğer beygirden kastın buysa.

Sen aldın mı CJ almadın mı insanları merakta bırakma ;D ;D ;D
Orkun bey birde 3,9 v8 110 deneyin ben denedim ben onla kalkışta taksileri bile yerim

discovery-V8' Alıntı:
3.5 110 beygir abi onunla 3.9, 4.0 , 4.2, 4.6 yı kıyaslama hiç.

Cj almadım bugün Ufuk abiye baktık biraz cj lere , ortadan kesip araya parça atmak lazım beni onu kullanabilmem için döt göbek zor sığıyor ;D ;D

abi spoır direksiyon artı spor koltukla eminim çok rahat edersin
hem cj ler göbek eritmek için birebirmiş öyle duydum ben haftada 1 kilo veriyorum ;D

3.9 V8 mi ;D. V8 diyince 5.2 5.9 gelir aklimiza bizim ama neyse :D biz genekde 4.0 I 6 diyoruz V8 deyince komik geldi bir anda 3.9 lar ;D

bu sesi birdinle ;)
inan fazla bile geliyor ;D ;D ;D

th_Film_0006.jpg

ben bu land rover jeep çekismesine hiç girmedim ama tek şunu söyleyim amerikanın sesini hiç bir şey veremez ;D

ates' Alıntı:
3.9 V8 mi ;D. V8 diyince 5.2 5.9 gelir aklimiza bizim ama neyse :D biz genekde 4.0 I 6 diyoruz V8 deyince komik geldi bir anda 3.9 lar ;D

Ateş sizdeki v8 ler 1300 cc daha fazla ama aynı gücü zor üretiyor, Rover v8 dünyada meşhurdur.

Sesi, devirlenmesi diğer v8 lere benzemez vızıldayarak devirlenir, eksozunu nekadar susturursan sustur motorun kendi sesi çok hoştur, Diğer v8 lerde sadece eksoz sesi güzeldir. motorun içinden gelen o vızıldama sesi çıkmaz.

Aynı motorun aynı blok ile 3500 cc den 5200 cc ye kadar çıkanları 1000 küsür beygir üretenleri var.

Yavuz emek isteyen bu güzel çalışma ve paylaşım için teşekkürler,

selamlar. Mesut

umutcelikel' Alıntı:
Bu arada 3.9 Rover V8, Buick 235 cubic inç V8 le aynı motor diil miydi?? ;D ;D Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa ::smiley:

"The Rover V8 engine is a compact V8 internal combustion engine with aluminium cylinder heads and cylinder block, originally designed by General Motors and later re-designed and produced by Rover in the United Kingdom."

Rover , Mercury için gaz trübinli ve Marin Dizel üretmek üzere Buick ile görüşmeye geldiğinde tamamlanmamış bir V8 projesini görür, onu alır tamamen alüminyumdan daha yüksek güç elde edebilecek ve hafif bir spor motor olarak tekar dizayn eder, motorun toplam ağırlığı 144 kg, Çok hafif olduğuna ben şahidim bloğu tek başıma tek elle taşıyabiliyorum.

215 motorun fikir babası aslen Oldsmobile, Buick motorları alüminyumdan üremeyi başaramamış, bir kaç örnek çok problem çıkarınca 1962 de aynı hacimde demir bloklu v6 lara dönmüş ve 2008 yılına kadar üretmeye devam etmiş, Buick in denemeleri 1961-1963 arasında , Bu motorlar çok problemli motorlar olarak anılyor, Rover in üretiği motorlar 1965 yılından sonra başlıyor.

Hikayenin devamı;

"Land Rover used a 3.9 L (3946 cc, 241 cu in) version of the Rover V8 through the 1990s. Revised in 1995 (and thereafter referred to as a 4.0 to differentiate it from the earlier version, although displacement remained the same at 3946 cc) with a new intake and exhaust system, extra block ribbing, revised pistons, and larger cross-bolted main-bearings. The 1995 4.0 produced 190 hp (142 kW) and 236 ft·lbf (320 N·m).The final version of the engine, used in the Land Rover Discovery, produced 188 hp (140 kW) at 4750 rpm and 250 ft·lbf (339 N·m) at 2600 rpm."

Yani aslında Buickle çok ilgisi yok, temeli aynı olan iki ev gibi, mimarlar farklı şekilde kendilerine göre geliştirerek inşa etmişler.

Selamlar

Felice' Alıntı:
Yavuz emek isteyen bu güzel çalışma ve paylaşım için teşekkürler,

selamlar. Mesut
Mesut abi özlettin kendini arananlar listesinin en başında sen vardın :smiley:
ozanyur' Alıntı:
ben bu land rover jeep çekismesine hiç girmedim ama tek şunu söyleyim amerikanın sesini hiç bir şey veremez ;D
Ozan Umut un dedigini yani 3.9 v8 aslında amerikan oldugunu soyleyecektim polemik olmasın diye ;) soylemedim ama iyikide söylememişim yavuz abi tam açıklamayı yapmış
selamlar...

ben pek anlamam abi motorların hangisi iyi kötü burda abilerimizden öğreniyoruz.
ben sadece impala, mustang ve bir kaç amerikanın daha sesine hastayım oturup sıkılmadan dinlerim yani.
bunların sesleride yavuz abinin dediği gibi egzoz sesi. mesela novanın sesinide severim, motor da aynı diye, nova susturucusu taktırıp aynı sesi almak için egzozcuya gittim, usta bana borunun uzunluğundan falan bahsetti yani cj kısacık egzoz borusuyla o sesi vermezmiş

bak şimdi aklıma geldi bu boruyu biraz dolaştırsak arabanın altında öyle uzun tutsak olmazmıki illa düz mü gelicekmiş ;D ;D ;D

ozanyur' Alıntı:
ben pek anlamam abi motorların hangisi iyi kötü burda abilerimizden öğreniyoruz.
ben sadece impala, mustang ve bir kaç amerikanın daha sesine hastayım oturup sıkılmadan dinlerim yani.
bunların sesleride yavuz abinin dediği gibi egzoz sesi. mesela novanın sesinide severim, motor da aynı diye, nova susturucusu taktırıp aynı sesi almak için egzozcuya gittim, usta bana borunun uzunluğundan falan bahsetti yani cj kısacık egzoz borusuyla o sesi vermezmiş

bak şimdi aklıma geldi bu boruyu biraz dolaştırsak arabanın altında öyle uzun tutsak olmazmıki illa düz mü gelicekmiş ;D ;D ;D

;D ;D ;D Hararet yaptırırsın aman öyle birşey deneme..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR