discovery 1 - kare kasa jeep tercihi yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ooguzz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,770

ooguzz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar uzun zaman zamandır forumu takip ediyorum. Paylaşmış olduğunuz değerli bilgilerinizden çok şey öğrendim. Artık bir araç alıp aranıza katılmak istiyorum. Ancak araç seçiminde yardımınıza ihtiyacım var.

Aracı daha çok hafta sonları asfalt ve arazi karışık kullanacağım. Çok ağır offroad yapmak gibi bir amacım yok. 4 kapılı, gösterişli, otomatik vitesli bir araç istiyorum. Bütçem yaklaşık 18.000 TL civarında. Araç bölümündeki başlıkların çoğunu okudum. Sonuç olarak seçenekleri kare kasa jeep ve disco 1'e kadar düşürdüm ancak bu ikisi arasında seçim yapamıyorum.

Forumdan Discovery 1 v8'in xj'ye göre çok fazla yaktığı sonucunu çıkardım. bu iki araç arasında yakıt olarak ne kadar fark vardır
Hangi araç daha sorunsuzdur,
Bu iki araçtan hangisini tercih etmeliyim,
Araç alırken özellikle dikkat etmek gereken bişey var mıdır,
Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz araç var mı
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: discovery 1 - kare kasa jeep tercihi yardım

Arkadaşlar benim gibi ikilemde kalanlar için ve başlık muallakta kalmasın diye sonucu yazıyorum. Uzun süre tavsiye gelmeyince 10 gün önce 1997 model standart donanımlı V8 Discovery aldım.

Aracı 10 gün içinde 3-4 kez hafif arazide kullandım. Daha önce arazi aracı kullanmadığım için benim için büyüleyici bir deneyim oldu. şimdi tekrar araziye çıkmak için fırsat kolluyorum. Bayram tatilinde uzun yolda da kullandım. Önceki aracım Mercedes CLK 200 olmasına rağmen asfalt performansı beni tatmin etti.

Araç LPG'li. LPG'de karma tüketimi ortalama 16 Lt civarında.

Sonuç olarak 10 günün sonunda pişman olmadığımı söyleyebilirim.

Bugüne kadar 78 CJ5, 95 xj , 97,98 ZJ ve 99 Wj kullandım. Discovery 1'i de alalı yaklaşık 1 ay oldu. Jeep modelleri asfaltta çok süratli ve konforlu ancak arazi performansları o kadar başarılı değildi. Benim Disco 1 V8, düz vites ve gerçekten güven veriyor. Kare kasa dediğiniz 6 silindir olduğunu dikkate alarak, Disco belki biraz fazla yakıyor olabilir . zaten bu konularda az fazla tartışması da gereksiz çünkü bakımlı bir araç ile usta yüzü görmemiş bir araba elbetteki farklar yaratacaktır. Bir de ben 2 standarta yakın arabayı kıyaslıyorum. Tutup da 10.000 USD harcanmış, komple kitli , kilitli araçları kast etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. sevgiler, saygılar

ooguzz' Alıntı:
Arkadaşlar benim gibi ikilemde kalanlar için ve başlık muallakta kalmasın diye sonucu yazıyorum. Uzun süre tavsiye gelmeyince 10 gün önce 1997 model standart donanımlı V8 Discovery aldım.

Aracı 10 gün içinde 3-4 kez hafif arazide kullandım. Daha önce arazi aracı kullanmadığım için benim için büyüleyici bir deneyim oldu. şimdi tekrar araziye çıkmak için fırsat kolluyorum. Bayram tatilinde uzun yolda da kullandım. Önceki aracım Mercedes CLK 200 olmasına rağmen asfalt performansı beni tatmin etti.

Araç LPG'li. LPG'de karma tüketimi ortalama 16 Lt civarında.

Sonuç olarak 10 günün sonunda pişman olmadığımı söyleyebilirim.

oğuz kardeş maalesef başınıza bela almışsınız, ne demek istediğimi biraz kullanınca anlarsınız..

__ C J 7 __' Alıntı:
hayırlısı olsun güle güle kullanın oğuz bey
deneyimlerinizi ve fotoğraflarınızı paylaşırsanız memnun oluruz

Teşekkürler aracın bikaç fotografını birazdan yüklerim. İlerleyen zamanlarda deneyimlerimi yazıp sizlerin deneyimlerinden faydalanmaktan bende çok memnun olurum.

hunter06_1' Alıntı:
oğuz kardeş maalesef başınıza bela almışsınız, ne demek istediğimi biraz kullanınca anlarsınız..

Bütün hafta sonumu arabayla ilgilenerek geçiriyorum. Fırsat buldukça araziye çıkıyorum e tabi bu yakıt gideri demek araziye çıkmadığım zaman elimde alet çantam orasını burasını kurcalıyorum bir bakıyorum akşam olmuş. Bu anlamada yani vakit öldürme ve yakıt gideri yönünden başıma bela aldığımı söylediğinizi umuyor biraz da böyle anlamak istiyorum. İlginiz için teşekkürler.

ilk arazi deneyiminden sonra

20121020_160701.jpg

20121021_184624.jpg

tabiki o niyetle yazdim,aracinizi iyi gunlerde kullanin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR