Discovery I'de Heavy Duty Rot Kolu Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,883
Ynt: Discovery I'de Heavy Duty Rot Kolu Modifikasyonu

discovery-V8' Alıntı:
Zaten limuzin gibi ;D onu çekmek yerine arada sıkıştıralım biraz kısalsın , gerçi beygir gibi tampon takmış öne/arkaya Safranboluda arkadan çaktı diskoya boynum çıkıyordu, oda ön camdan çıkıyordu ;D

100" Defender'dan sonra 100" hilux projesi mi gelecek yoksa ? :smiley:

Etiketler

"Yeni bir versiyonunu da biz çeksek?" dieycektim ama.. bu konu karıştı. Şimdi heavy duty rot kolu taktırayım mı? taktırmayayım mı?

yunus bager' Alıntı:
Adnan abi rot başlarının özel ve agır hizmet olmasıyla amortisörü pek bagdaştıramadım yani nasıl bir rot başiki amömortisör geremiyor
selamlar.. yunus
Yunus, direksiyon amortisörleri bildiğim kadarıyle aslında sport ve off-road motosikletlerde ve off-road araçlarda direksiyonun kontrolsüz hareketini ve osilasyon (wobble) yapmasını engelliyor böylece sürücünün daha az yorulmasını temin ediyor, güvenli sürüş sağlıyor.
Boru yerine ağır çelik kullanılarak rotbaşlarına gelen stresin azaltıldığı ve direksiyon amortisörü gerekmediği belirtiliyor. Rotbaşları da özel zaten
orijinali:
These Steel Track Rods are rally proven. Ideal for the off-road enthusiast and come complete with BM greaser ball joints.
Features: No steering damper required. The heavy steel takes stress off the ball joints. Rods and joints last longer.

discovery-V8' Alıntı:
Titreşim yapmıyorsa amortisör gerekmez. ama kayalık zeminde parmakları direksiyorunun arasına sokmamak lazım ;D
Yavuz, ben olsam, amortisör bile olsa arazide parmaklarımı direksiyon simidinin arasına sokmazdım, kayaya ön tekeri çakınca amortisör filan tanımıyor :smiley:

ben zamanında discoya çift direksiyon amortisörü takmıştım çukur varmı yokmu hiç anlaşılmıyordu... öyleki bir gezide kar altındaki bir kaya ile olan yakın temasımda kol yaklaşık 20 cm kadar ( abartmıyorum) eğilmişti ama çarptığımı hissetmemiştim

gezi sonunda benzincide söktürüp balta ile düzeltmiştik... sonra tekrar eğilince TD5 inkini taktık biraz daha kalındı diye hatırlıyorum...

ndoganci' Alıntı:
ben zamanında discoya çift direksiyon amortisörü takmıştım çukur varmı yokmu hiç anlaşılmıyordu... öyleki bir gezide kar altındaki bir kaya ile olan yakın temasımda kol yaklaşık 20 cm kadar ( abartmıyorum) eğilmişti ama çarptığımı hissetmemiştim

gezi sonunda benzincide söktürüp balta ile düzeltmiştik... sonra tekrar eğilince TD5 inkini taktık biraz daha kalındı diye hatırlıyorum...

Umutun deyimiyle senin sigorta atmış. ;D ;D ;D

Adnan Çetinel' Alıntı:
Yavuz, ben olsam, amortisör bile olsa arazide parmaklarımı direksiyon simidinin arasına sokmazdım, kayaya ön tekeri çakınca amortisör filan tanımıyor :smiley:

Adnancım ben hiç ellemiyorum öyle durumda direksiyonu nası biliyorsa öyle gidiyor ;D

umutcelikel' Alıntı:
;D ;D ;D ;DEstafurullah, LR deyimi o, benimle alakası yok... ::smiley:

Umut varya Konya yolundan inceğe dönen kavşak buzlanmış, senden ayrılır ayrılmaz kaya kaya yoldan çıktım, su kanalınıı ikidefa geçip ODTÜ ormanını yalayarak yola geri dödüm, aklımdan ilk acaba rot kolu eğildimi diye geçti, allahtan hasar yok, sigorta atmamış ;D ;D ;D

Cumartesi günü defenderle bizim yuvacık ta dolaşırken saglı sollu park etmişler kızdırdılar beni bende kaldırımdan atlayayım derken amörtisor oldugu halde az kalsın bilegimi incitiyordum acaba bozulmuşta olabilirmi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.