Discovery II TD5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,326

endy

LaNd RoVeR SeRiEs III LR L322 - MB W901 - MB R171
Yer
istanbul
Web
www.kurutlu.com
Arkadaşlar

Bildiğinizi üzere Disco 1 V8 aracımı Kürşad ( Tempus ) Arkadaşıma Sattım.

Şimdi Discovery II TD5 aramaktayım, önümüzdeki zaman diliminde daha fazla uzun yol ve kamplı geziler gözüküyor, tercihimi dizel otomatik bir araçtan yana kullanmayı düşünüyorum.

Discovery II TD5 ile ilgili gerek daha önce kullanmış olan arkadaşlarımız veya bilgisi olan arkadaşlarımız ne derler?

Avantajları dezavantajları nelerdir? sıkıntıları nelerdir? Nelere dikkat etmeliyim?

Sizce Dsico II TD5'in piyasada muadili var mıdır varsa sizce nedir?

Şimdiden görüşleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler

Selamlar

Ender

Etiketler
Ynt: Discovery II TD5

merhabalar ender bey

biz daha önce cihan da olması munasebetiyle td5 e bindik ve elektronik arızaalrından illallah demiştik çok sıkıntılı bir araçtı

ancak şimdi kkullanan arkadaşların bir kısmı iyi fikirler bir kısmıda sıkıntı beyan ediyor ama genede ben tavsiye etmem başka muadil bir araç arasanız istediğiniz özelliklerde daha doğru bir seçim yapmış olursunuz gibi geliyor bana selamlar hayırlısı olur inşallah

Ender bey kürşat sizi bu konuda en iyi aydınlatacak arkadaştır nacizane düşüncelerim 2000 model 35000tl 200.000km de td5 turbo degişimi lastık vb masraflarla size en az 7-10 bin masraf ettirir gibi düşünüyorum mazot aldı başını gitti sanki diğerleri yerinde duruyor td5 şi bende düşündüm en iyi 30-32 aldığımı düşündüm km olarak 200.000km aşağı olacagını zannetmem buda turbo ve bir sürü parça değişimi birde körükler var sorun çıkarsa ki ömrünü 10 yıl olduğu söyleniyor sizi üzebilir ama 30 bin tlye alır 10-15 bin tl masraf ederim derseniz olur oda size 45 bine gelir varın siz düşünün ben bu güne kadar birtane çok temiz td5 sitede gördüm hemde manueldi oda 3 gün sürmedi satıldı temiz bulabilirseniz neden olmasın

bsayil' Alıntı:
merhabalar ender bey

biz daha önce cihan da olması munasebetiyle td5 e bindik ve elektronik arızaalrından illallah demiştik çok sıkıntılı bir araçtı

ancak şimdi kkullanan arkadaşların bir kısmı iyi fikirler bir kısmıda sıkıntı beyan ediyor ama genede ben tavsiye etmem başka muadil bir araç arasanız istediğiniz özelliklerde daha doğru bir seçim yapmış olursunuz gibi geliyor bana selamlar hayırlısı olur inşallah

Teşekkürler amaç doğru bilgi toplayabilmek çok sağolun bilgilendirdiğiniz için

simurg2' Alıntı:
Ender bey kürşat sizi bu konuda en iyi aydınlatacak arkadaştır nacizane düşüncelerim 2000 model 35000tl 200.000km de td5 turbo degişimi lastık vb masraflarla size en az 7-10 bin masraf ettirir gibi düşünüyorum mazot aldı başını gitti sanki diğerleri yerinde duruyor td5 şi bende düşündüm en iyi 30-32 aldığımı düşündüm km olarak 200.000km aşağı olacagını zannetmem buda turbo ve bir sürü parça değişimi birde körükler var sorun çıkarsa ki ömrünü 10 yıl olduğu söyleniyor sizi üzebilir ama 30 bin tlye alır 10-15 bin tl masraf ederim derseniz olur oda size 45 bine gelir varın siz düşünün ben bu güne kadar birtane çok temiz td5 sitede gördüm hemde manueldi oda 3 gün sürmedi satıldı temiz bulabilirseniz neden olmasın

Çok teşekkürler benimde düşündüğüm şeylerden bazılarını söylediniz. Lakin muadili araç bulamıyoruz ki bir yandan

Ender bey sattığınız araçta alacağınız araçta hayırlı olsun. Bu başlık iyi olmuş, bende takip edeyim.
Çünkü zaman zaman binek araç yerine bir D II Td5 alıp kullanmayı düşünüyorum.
Yazılanlar benide ürkütüyor ama halen alternatifini bulamadığımdan ciddi ciddi düşünüyorum :smiley:

hsbasar' Alıntı:
Ender bey sattığınız araçta alacağınız araçta hayırlı olsun. Bu başlık iyi olmuş, bende takip edeyim.
Çünkü zaman zaman binek araç yerine bir D II Td5 alıp kullanmayı düşünüyorum.
Yazılanlar benide ürkütüyor ama halen alternatifini bulamadığımdan ciddi ciddi düşünüyorum :smiley:

Abi Selam

Dökelim şu TD5'in eteğindeki taşları; hem güncel bilgileri avantaj dezavantaj şeklinde paylaşmış olalım hem maliyetleri, hemde çözümleri.
Muadili olmadığı için bende düşünüyorum baya ciddi, ne alalım yerine sorusuna cevap yok

Dizel olacak
otomatik olacak
çift sunroof olacak 1 tanesine de razıyız
4x4 olacak

fiyatları da 30000 - 35000 arası olacak

Ben çok detay incelemedim ama genel düşüncem şu;

Araç standart olarak günlük yaşamda kullanılıp, gerektiğinde kamplı gezilere gidilirse çok sorun çıkarmayabilir.
Fakat Cihan gibi 3 ton yük yükleyip, üstüne 7 kişi binilerek, keçi gibi dağda gezdirilirse olmuyor.
Cihan belki kızacak ama benim gözlemim bu :D
Daha doğrusu sevgili Cihanın anlattıklarından çıkardığım bu.

Bu arada farklı bir örnekte Kürşad'ın hazırlayıp devamını Cem'in getirdiği araç. Tam bir off-road aracı oldu ama bir araç kadar da para yedi.

Her zaman söylediğim gibi, standart biniceksen disco 2 td5 kullanılabilir bir araç fazla masraf çıkartmadan.

Ama alırken olabildiğince servis çeteresini bildiğiniz, olabildiğince çok değişeni olan araçları alın. El değmemiş orjinal filan araçlardan koşarak kaçın. 150 000 lerde turbo, yakıt bloğu, manifolt contası, şanzıman rekorları, abs sensörleri (porya larla birlikte), arka körükler ve pompası, gibi birçok şeyin ömrü bitmiş oluyor. Ve eğer eski sahipleri değiştirmediyse siz değiştirmek zorunda kalırsınız. ŞArj dinamosu ve marş motoru mutlaka elden geçmeli yoksa yolda kalırsınız. Körük sistemi direk sökülüp helezon a çevrilmeli. Bence aracın chiplenmeside şart, chiplendiğinde kendisine geliyor ve binek oto ya yakın kalkabiliyor, chipsizken çok hantal kalkışlarda.

yanılmıyorsam zaten 140 beygir yetecek mi peki ? v8 ler 200 beygirin üstünde değil mi? hantallığı da cabası arkadaşım şehir içinde kullanıyor zaten buradaki tek LAND :D yeni tip far var onda bana alışılmadık geliyor bir garip :D

Gücü yetmez, chip uygulaması gerekir.

Bu uygulamadan sonra lpg li V8 den az yakmaz kesinlikle. Hatta fazla yakar.

Boyu sattığınız disco 1 den 25 cm kadar daha uzundur. Bunun çoğu bagajdadır. Disco 1 le geçtiğiniz bir yerde disco 2 ile askıda kalırsınız; araç boyuna alışmanız gerekir.

Ağır bir araç olduğundan agresif lastik tatmin eder.

Aynı sebeple arka dijj lock ihtiyacı duyarsınız.

Elektronikle ilgili zaman içerisinde ilginç arızalar vereceğini dikkate almalısınız.

33'' lastik takmak istersiniz. Bunu yapınca ya flanşla lastikleri açmanız, ya da direksiyon turunu kısmanız gerekir; lastik iç yanakları sürter.

Bence keyifli bir araçtır.

.

33'' lastik takmak istersiniz. Bunu yapınca ya flanşla lastikleri açmanız, ya da direksiyon turunu kısmanız gerekir; lastik iç yanakları sürter.

[/quote]zaten dönüş turu sıkıntılıdır turu kıstırdınız mı hiç biyerden dönmez ::smiley: ::smiley:

birde td5 lerde 17 jant var alınınca 16 janta dönmek artı jant ve lastık masrafı çıkarıyor 17 jant tam asfalt işi olarak görünüyor en azından bence öyle jantları ve lastığı degiştirmel en za 5000 tl de o tutar araç arazi modifiyesi hariç 40.000 tl geçti vergi avantaji için değermi bende düşündüm ama beni çok aştı bu masrafları düşününce en akıllıcası kendim için disko 1 v8 zı 15-20 almak 10 masraf edip 30 za mal etmek en akıllıcası

bsayil' Alıntı:
.

zaten dönüş turu sıkıntılıdır turu kıstırdınız mı hiç biyerden dönmez ::smiley: ::smiley:

O kadar da dayanılmaz olmuyor ama sıkıntılı oluyor tabii.

simurg2' Alıntı:
birde td5 lerde 17 jant var alınınca 16 janta dönmek artı jant ve lastık masrafı çıkarıyor 17 jant tam asfalt işi olarak görünüyor en azından bence öyle jantları ve lastığı degiştirmel en za 5000 tl de o tutar araç arazi modifiyesi hariç 40.000 tl geçti vergi avantaji için değermi bende düşündüm ama beni çok aştı bu masrafları düşününce en akıllıcası kendim için disko 1 v8 zı 15-20 almak 10 masraf edip 30 za mal etmek en akıllıcası

Eğer off road için kullanılacaksa kesinlikle haklısın. Benim araç onca şey yapmama rağmen 30 u biraz geçti.
Çadır, buzdolabı telsiz v.b. kamp malzemeleri dahil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR