Discovery II TD5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,468
Ynt: Discovery II TD5

hsbasar' Alıntı:
Eğer off road için kullanılacaksa kesinlikle haklısın. Benim araç onca şey yapmama rağmen 30 u biraz geçti.
Çadır, buzdolabı telsiz v.b. kamp malzemeleri dahil.
eğer hakkını vereceksen tam bir araç istiyorsan para harcıyorsun bir şekilde :eek: :eek:

Etiketler

2.8 crd de çok bir seçenek yok fiyatar çok yukarıda

disco II TD5 ile ilgili üç amigolar arızası diye bir arıza bile okumuştum; hep LR'ye bindim bir yandan başka araç bilmiyorum ki LR dedin mi bir çok özelliğini biliyorum ama iş TD5 e gelince dur düşün deniyor hep;

Bir yandan özellikleri güzel ama 2.5 litre dizel 11 litre yakıyor 100 km de sıkıntılar var çok kafa karışıtırıcı işimiz zor disco 1 v8 10 numara araçtır ama uzun yolda baya fark ediyor yakıtta

hsbasar' Alıntı:
Mesut abi düz vitesi nasıl?

~3,5 aydır kullanıyorum, ~3.000km yol yapmışım, ben çok memnunum, en azından şimdilik,
düz vites olmasından ayrı bir keyif alıyorum, 137 bg benim için yeterli. Chip takmayı düşünmüyorum.

ancak bu yazdıklarım göreceli şeyler, zira sonu yok bu işin, biraz da zaman ve imkan meselesi.
ilk aracım düz dizel defender, sonrasında vx80 şimdi td5, hepsinden keyif aldım, kafama yatmadığı/cebime ters düştüğü durumlarda aracımı değiştirdim/ara verdim.

kanımca herkes önce aracı nasıl ve nerede kullanacağına karar verip ona göre aracını seçmeli, aracını ona göre hazırlamalı ve sonradan üzülmemek için aldığı aracın ve cebinin sınırlarını bilmeli.

Demek istediğim kimi arkadaşımız uzun soluklu gezi ve/veya kamp olaylarından, kimisi sadece arazide ve/veya en zor koşullarda olmaktan kimisi biraz ondan biraz bundan derken liste uzayıp gider. Bu durumda aracın biri bir seçenek için uygun olurken bir başka seçenek için uygun olmayabilir. Sonuçta herkesin karnı acıkıyor ama restorana gidildiğinde herkes farklı şeyler yiyebiliyor.

Sürçülisan ettiysek affola,

çok selamlar.

Mesut abi, çok güzel ifade etmişsin. Senin yazdıklarını okurken Barbarosunki ile benim araç geldi aklıma.
Üç aşağı beş yukarı yanı parayı harcadık. Biri tam arazi makinası oldu diğeri uzun soluklu gezi/kamp aracı.
Dediğin gibi nerde kullanılacağına göre aracın durumu değişiyor.

endy' Alıntı:
2.8 crd de çok bir seçenek yok fiyatar çok yukarıda

disco II TD5 ile ilgili üç amigolar arızası diye bir arıza bile okumuştum; hep LR'ye bindim bir yandan başka araç bilmiyorum ki LR dedin mi bir çok özelliğini biliyorum ama iş TD5 e gelince dur düşün deniyor hep;

Bir yandan özellikleri güzel ama 2.5 litre dizel 11 litre yakıyor 100 km de sıkıntılar var çok kafa karışıtırıcı işimiz zor disco 1 v8 10 numara araçtır ama uzun yolda baya fark ediyor yakıtta

11 lt yakan olduysa yazsın, merak ettim. 18-20 lt gibi rakamlar çıkacağını sanıyorum.

concrete' Alıntı:
11 lt yakan olduysa yazsın, merak ettim. 18-20 lt gibi rakamlar çıkacağını sanıyorum.

standart dizel daha fazla yakmaması lazım guven abi 11litre ok de 18-20 6.0 dizel hummer anca yakıyor

Disco 2 TD5 veya V8 farketmiyor. ben V8 kullanıcısıyım. bu araçların ne kadar sağlıklı olursa olsun körük kompresör ve Üç amigo arızasını verme ihtimali bir nefes kadar yakındır. :smiley: ben aracı aldığımda mayıs ayında üzerinde daha 3 aylık kompesör mevcuttu ama ekim aynıda cortladı. kafasına göre takılmaya basladı. neticede oto mekanikte 2" yükseltme ve yeni lastik takma ile sonuçlandı.

üç amigo için de maslakta oktay ustanın kesin çözüm ürettiğini okumuştum.

endy' Alıntı:
standart dizel daha fazla yakmaması lazım guven abi 11litre ok de 18-20 6.0 dizel hummer anca yakıyor
<çelik tamponlar, vinç, port bagaj ve diğer bir sürü ıvır zıvırla birlikte (ve içeride 2 kişi varken) araç tam 3 ton geldi kantarda. 3 ton yükü 2.5 dizelin koşturması için çok fazla dip gaz yapmak gerekiyor. Böyle olunca da yakıyor. Hadi 16 lt de anlaşabilirim ;)

Ama standart haliyle 11 lt yakması lazım demek ki.

ender sakın diyorum , disco 2 olmaz hemde hiç olmaz benden söylemesi standart hali bile olmaz ,güven kardeşiminde dediği gibi öyle 11 litre mazot filan yakmaz ,15 in altına düşmez çünki gitmez gitsin diye basıncada 15-16 litreleri görürsün ,sonrada turboyu alırsın eline 1500 tl cik , arka körükler kafasına göre takılır 0 alır takarsın komprösör arıza verir oda yaklaşık 1700 tl cik ,arka körüğü söker atar mekanik yay takarsın ,arabanın arkasında zıp zıp gidersin çünki disco 1 e göre çok daha uzun olan bir aracın salınımı ancak körüklerle durdursun hesabı yapmıştır ingiliz ,ama aynı ingiliz o körüğün arızasını hesaba katmamıştır , arka kısımda körüklerin sensörleri bulunur ama her nedense o sensörler yıkamacıdan çıktıktan sonra bile arıza lambalarını yakmaya başlarlar ,( arazi taşıtı ya) :D , bu arada arabanın motor kısmında bulunan aliminyum borular zaman içinde devamlı ezilir ,patlar ve yağ sızdırır ,çünki arabanın vibrasyondan titremeyen borusu bulunmaz , tabi ingiliz mühendisler bunuda düşünmüşlerdir , hafif bir pikniğe gideyim dersin çoluk çocuk ,dönünce alırsın eline ABS sayıcısı bulunan arka diskleri oda 1200 tl cik , bu arada meşhur three amigos lambaları ,yanar söner ,yanar söner ,sonunda kaputu açınca sürücü tarafındaki merkezi değiştir derler ,çünki tamiri yoktur varsada ben bilmiyorum oda yaklaşık 5000 tl civarıydı ,eeeee tabi ingiliz onuda düşünmüştür diyorsan yanılıyorsun bir boktan haberleri yok bence ,bu arada motorda 250,000 geçmişse veya bu km e yakınsa ,sırası ile şanzuman radyatörü,su soğuma radyatörü , bilimum borular ,üst kapak contası , devirdaim pompası ,tabi bu arada klasik şanzuman arızalarını söylemiyorum bile sana endercim , ben 2 kere şanzuman değiştirmiştim , bunlar şu anda aklıma gelenler emin ol daha çok şeyler yaptırdım burada yazarsam şoka girersin , düşmanıma bile tavsiye etmem bu aracı ama tabi diyeceksinki nasıl araba öyle , ben ,benim aracımı 37,000 km de almıştım ,2001 yılında pırıl pırıldı , 287,000 km de sattım ama anamı ağlattığı için ve şu andaki aracımla yaptılarımın % 25 bile yapmadım şöyle bir düşünce ve var genelde seninde yazmış olduğun gibi hem vergisi düşük olacak hem az yakacak hem çok kaçacak birde masrafsız olacak herkes bunlara aldanıp atlıyor disco 2 nin üstüne sonrada kapıda yürümeyen bir ingiliz asilzadesi bence alma ama sen bilirsin saygılar :D :D

benim disco 1 in abs kablosu kopmuş içerde uyarı bile yakmadı, disco 2 olsa herşey yanardı ;D

simurg2' Alıntı:
Cihan abi resmen ingilizi bitirmişin karızma yerlerde td5 şın

erkan kardeş ben yaşadılarımı yazdım ama hiç bir disco sahibi problemi olmadıkça yazmıyor :D , sözüm meclisten dışarı bizim gurupta herkes bilir disco 2 nin ne olduğunu ,zaten seninde deiğin gibi karizmatik araçtır disco 2 ama ingilizler defender ve disco 1 den sonra arazi taşıtı yapmayı unutmuşlar ,hoş defender devam ediyor hala ama bilinen problemlerle bazı yeni deflerdede three amigos var ve yanmaya devam ediyor olimpiyat meşalesi gib :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR