Discovery II TD5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,475
Ynt: Discovery II TD5

V8'de olsa TD5'te olsa aynı sorun çıkaran elektronik donanıma sahipler sanırım (arka körükler, amigo ışıkları gibi). TD5 motorlarda ekstradan turbo ve enjektör sorunu olabilir değil mi? Gerçi bu sorunlar tüm turbo dizel araçlarda bulunabiliyor bildiğim kadarıyla ???

GC'deki gibi senelere göre çok farklılık oluyor mu bu araçlarda da, hangi seneler arası tavsiye edersiniz? (V8'de bakabilirim)

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
V8'de olsa TD5'te olsa aynı sorun çıkaran elektronik donanıma sahipler sanırım (arka körükler, amigo ışıkları gibi). TD5 motorlarda ekstradan turbo ve enjektör sorunu olabilir değil mi? Gerçi bu sorunlar tüm turbo dizel araçlarda bulunabiliyor bildiğim kadarıyla ???

GC'deki gibi senelere göre çok farklılık oluyor mu bu araçlarda da, hangi seneler arası tavsiye edersiniz? (V8'de bakabilirim)

V8 alacaksanız 94-98 arası Disco 1 uygun olur sıfır problem nerdeyse. 10 numara araçtır.

dizel alacaksanız 94-98 arası disco 1 TDi çok güzel araçtır manuel & otomatik 25.000 -30000 bandındadır. Problemsizdir.

Daha sıkıntılı olan araçlar 1999 - 2005 arası disco II TD5 ler

Disco I'ler de çok az aksesuarlı geliyor bana, yolcu airbag'i de yok. Disco II V8'ler 20-25bin arasında. Bu araçlar ve fiyatlar uygun mudur?

saka maka bır yana ben arabama cok para ve zaman harcadım ama suan 100.000 km sıfır sorun cıkartır ama ben bıraz hırpalıyorum ama sonuc olarak td 5 masraflı araba ama toyotada vs vs ama duzgun kullanırsan uzmez bence

;D Cem bey sizin yaptığınız masfarları okudum. Keşke imkanım ve sabrım olsa öyle şeyler yaptırmaya :D

sayın serden,

Disco 3 seri baktığım için benim araç satılık. 2003 TD5 HSE Otom. siyah 189 bin de..enjektörler turba vs lastiklerine varıncaya kadar herseyi yeniledim.
port bagaj haricinde hiç offroad ekipmanı yoktur.

Emre bey ilginize teşekkür ederim.

Ancak birkaç aya araç alabileceğim. Size hayırlı satışlar dilerim.

Arkadaşlar bende freelanderı sattım şimdi disco TD5 düşünüyorum 2000-2003 arası satmak isteyen yada öneri getirmek, bilgi vermek isteyen arkadaşlarımdan bilgi, yardım rica ediyorum.

Saygılarımla

benim soyleyeceklerim objektif gelmeyebilir ama resimler yinede yardımcı olsun :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69365.0

Selam benim bir arkadaşım 2000 model td5 disco2 aracını satmakta sahibinden.com üzerinde ilanı var ilan numarası #42088841
benim bildiğim kadarıyla rizede servisi bulunmadığı ve araca müdehale gerektiği zaman sıkıntı çektiği için sattığıdır.. Araba dışardan temiz gözüküyor bende birkaç kez kullandım..
Diğer yönden ise bende disco 2 v8 var ben aralarındaki farkı denemek için onun aracını kullandım.Td5 çok ekonomik tabiki fakat v8 le mukayese edecek olursanız sanki arkadan birisi aracı geri çekiyormuş hissi verdi bana:smiley:
Performans istiyorsanız v8 alıp tüp taktırmak genel kanı olarak daha mantıklı.Çünkü td5 lerdeki arızalar daha masraflı olmakta imiş..
Yalnız V8 alıcaksanız 2001 modelinin senelik vergisi 3400 tl td5 ile en büyük dezavantajı bu bence..
saygılarımla...

designerb' Alıntı:
Selam benim bir arkadaşım 2000 model td5 disco2 aracını satmakta sahibinden.com üzerinde ilanı var ilan numarası #42088841
benim bildiğim kadarıyla rizede servisi bulunmadığı ve araca müdehale gerektiği zaman sıkıntı çektiği için sattığıdır.. Araba dışardan temiz gözüküyor bende birkaç kez kullandım..
Diğer yönden ise bende disco 2 v8 var ben aralarındaki farkı denemek için onun aracını kullandım.Td5 çok ekonomik tabiki fakat v8 le mukayese edecek olursanız sanki arkadan birisi aracı geri çekiyormuş hissi verdi bana:smiley:
Performans istiyorsanız v8 alıp tüp taktırmak genel kanı olarak daha mantıklı.Çünkü td5 lerdeki arızalar daha masraflı olmakta imiş..
Yalnız V8 alıcaksanız 2001 modelinin senelik vergisi 3400 tl td5 ile en büyük dezavantajı bu bence..
saygılarımla...

Bu araçla ilgilendim bende ama galeri pek bir indirim yapma taraftarı değil. fiyatı biraz düşünseler benzer modelleri için daha uygun hale gelebilir.

Arkadaşımla görüşürüm galeriyle bir anlaşması yok ise veya orda yazılandan başka düşündüğü son fiyat varsa size iletirim..
Bu siteden benim sorunlarımla alakadar olan çok oldu benimde birilerine faydam olmuş olur:smiley:

designerb' Alıntı:
Arkadaşımla görüşürüm galeriyle bir anlaşması yok ise veya orda yazılandan başka düşündüğü son fiyat varsa size iletirim..
Bu siteden benim sorunlarımla alakadar olan çok oldu benimde birilerine faydam olmuş olur:smiley:

Valla sevinirim hem o aracını iyi bakacak birine satmış olur hem de doğrudan satmış olur...Ben haber bekliyor olacağım p.tesi salı günü en geç alıcam bir araç..Beni cepten de arayabilirsniz 0541 212 77 55

Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,790
Kaydolan Son Üyemiz
osmanecrin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR