Discovery II V8 Destek Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkakdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,131
Ynt: Discovery II V8 Destek Lütfen

sağol sana da iyi geceler de, iş ayıklanmaya geldiğinde kimin kimi ayıklayacağı meçhul mücahit bey,
kafamda şekillenmesi için bilenlere danısıyorum,
bu söylediğin de kafamdaki sorulardan birisi zaten, not olarak toyotadan anlayan hiç yok burada servisi de dahil,

araçların modelleri ortada fiyatları da ortada ne yapalım ki sonuçta bu biraz da piyango, istenilen paraları vermek açıkça zoruma gider elbet herkes istdeğini ister ona bir sözümüz yok ama bakalım ben verecek miyim işte o noktada benim sözüm geçer. bahsedilen modellerin piyasası makul denilen değerleri çoktan aştı.

nereden biliyoruz alacağım LC'nin sağlam çıkacağını, beni üzmeyeceğini nereden biliyoruz, kul yapısından bahsediyoruz neticede, tamam lafım yok en sorunsuz marka kabul ederim ama durulması gereken bir nokta var, o kısımda bütçe malum. belki ileride maddi kısmı daha da netleştirebilirsem Toyotaya binerim ancak şu an binemeyeceğimi kabul ettim,

daha makul modellerle ilgileniyorum, disco da bunlardan birisi, onun ayağı bunun da bacağı derken hiç bir şey alamayacağız o vakit, toyotanınki de ilk alımı,

Bir de arkadaşlar hep off road üzerinden devam ediyoruz benim offroadum taş çatlasın %10 belki 15 olacaktır bu kadar üstüne çıkamaz, nedenlerim var, mecburiyetlerim var, ileride ama şimdi değil,

buradan yola çıkarak beni teknik kısımda desteklerseniz bilmediğim noktaları açıklığa kavuşturmam da yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılarımla...

Etiketler

Araziye o kadar az girecekseniz zaten full kilitli bir araça gerek yok.
malum dediginiz gibi butceye gelip dayaniyor her şey
temiz bir v8 almaniz dilegiyle ben teklifimi geri çekiyorum.
hayirlisiyla gonlunuze göre araç bulursunuz inşallah.

bulundugunuz yerde iyi suzuki ustalari varsa 5 kapili bir suzuki alin , mucahitin soyledigi su sey cok dogru, burda aracda sorun ciktiginda en kotu sorunda bile yarim saatte arac servisde,

Tempus' Alıntı:
bulundugunuz yerde iyi suzuki ustalari varsa 5 kapili bir suzuki alin , mucahitin soyledigi su sey cok dogru, burda aracda sorun ciktiginda en kotu sorunda bile yarim saatte arac servisde,

V8 çok komplike bir araçmıdır servisinden başka ya da markaya bakan usta olmadan tamir ve bakımları yaptırılamaz mı ? Eğer öyleyse Edirne de sıkıntı olabilir

V8 için parçayı İstanbul'dan kargo ile getirtebilirsiniz. Motor basittir ama ECU var. Dolayısı ile herşeyi yaptıramayabilirsiniz. Araç üzerindeki diğer aksamların da ECU'lü çalıştığını belirtmek lazım. Disco 1 V8 bu açıdan Edirne'de bakımı daha kolay yapılacak bir araç gibi görünüyor. Ayrıca alım maliyeti de daha düşük olacaktır.

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
V8 çok komplike bir araçmıdır servisinden başka ya da markaya bakan usta olmadan tamir ve bakımları yaptırılamaz mı ? Eğer öyleyse Edirne de sıkıntı olabilir

motor disco 2 nin en basit parcasi , esas sorun diger elektronik mevzular

neredeyse land ne kadar kötüymüş diyeceğim geldi

şaka bir yana
edirnedeyim derken İstanbula maksimum 2 saatlik mesafede oldugunu hatrılatayım o kadar da uzakta değilim

şimdi toyotayı seviyorum 80 kasayı da çok beğeniyorum kesinlikle kötülemiyorum, yıllarca bineklerini kullandım onlar bile sorunsuzdu bilirim, lafım yok, ama dediğim gibi ilk alım bedelleri cok yükseldi,

kürşad bey o elektronik mevzuuları merak ediyorum bende
ABS sensörlerini okumuştum mesela, ECU ile ilgili ne sıkıntı mevcut, parça buradan tedarik sıkıntısı olursa Bulgarın kapısı hemen yanı başımızda

zaten her arizayi yaparsiniz birkac gun icinde, sadece tek fark istanbulda 2 saatte cozulebilen bir mevzu sizin orda 1-2 gun surebilir parca gelsin takilsin vs. elektronik mevzulardan genelde sikayet edilir yada disco 2 yi kotulemek isteyenler hep elektronikleri vs der. Ben aracimla yarim metre camura giriyorum, son 3 aydir, ve 1 senedne fazladirda kullaniyorum simdiye kadar elektronik hicbir ariza yuzunden parca deistirmedim yada yolda kalmadim. Aksine mekanik olan saft istavrozu, porye gibi seylerden sorun yasadim, onlarda eski sahibinin iyi bakmamasi ve benim yenilemeden arazide ziplamalarim sonucu oldu. Yenilenince o sorunlarda bitti.

o acıdan bakınca ben kullandıgım ford aracların bile bazen parcalarını 2-3 gün beklediğimi biliyorum, İstanbul cok ayrı bir dünya her şeyi bulabilme imkanı mevcut, ama geri kalan %70 şehir benim yaşadığım bu sıkıntıyı yaşıyor, taşrada olmanın negatif tarafı da bu, ama Edirne'de 7-8 tane Disco 2 mevcut ve yanılmıyorsam 2 tanesi V8 onlar yürütebiliyorsa ben de haliyle yapabilirim diye düşünerek konuyu açtım

zaten edirnede oldugunuz icin size alabilirsiniz diyorum bazi sehirlerden bana danisanlar oldu direk almayin dedim

sevgili ilkakdeniz selam..

yüzüp kuyruğuna gelmiş olman sevindirici.bizim müco ortalığı karıştırmış yine ;D

yeni alacağın her marka araçta sorun çıkabilir.bu biraz da şans... toyotanın turbo dizel işini tamamen kenara bırak..bence mantıksız pahalı..motor yaptırayım desen 10-12 bin yer ..şanzıman (otomatkse ) 5bin yer.
torku biraz fazla tamam, dizel takırtısını napıcaz,bakım turbo,enjektor vvs.napıcaz.dizel 80 de 400-450 kuruş yakar lpgli 80 de..toyota fiyatlarının da şaşırtıcı şekilde yükseldiği gerçek.

disconun fiziğini bende beğeniyorum..havadar ,ferah rahat araç.bütçene uyuyorsa al gitsin şu 3 günlük dünyada,ufak hesap yapmaktan saçları ağarttık zaten..

benimde 1 ay sonra bebek geliyor, alacağın aracı offroad modifiyesi yaparsan eğer(yükseltme ,mt vs.vs) anne ile çocuk için kullanışlı olmadığını belirtmem lazım..(en azından bir süre)

standart binersen sorun olmaz.benim hanım inip binemiyor araca.

dediğim gibi bütçene hangisi uyuyorsa onu al.

selamlar.

Üstad ne güzel yazmışsın, varmı bildiğin temiz bir Vx 80

Çağlar dostum merhaba
görüşemedik
hayırlısıyla geldik bakalım son buluoyr hasret ;D

mücahit hocam elbet en iyisine sahip olayım diye mücadele verdi, hem karıştırsın ortalığı en verimli tartışmalar bilgi birikimleri böyle ortaya çıkarmış,
epey bir süre toyota için uğraştım az çok biliyorsun, ama ne yaparsam yapayım bir türlü çıtayı yükseltemedim, maddi acıdan manevi acıdan,
o nedenle biraz da discoya yöneldim,
evin önünde bir tane daha ufaklık var işimizi gören aile saadeti için, ileride elbette aracı belli bir seviyeye getirmeyi planlıyorum, ama artık bunların planlarını yapmadan önce mereti kapının önüne çekeyim diyorum, balkondan bakınca tavanını seyredebileyim

saç konusunda sana canı gönülden kaıtlıyorum ağartmaktan öte bende kalmadı desem yeridir,
Baba olacagını biliyorudum, tekara cok sevindim söylemek istiyorum, aynı zamanlarda kocauklayacağız o zaman, benim ilk çocuğum hayırlısıyla

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Çağlar Bey sizin ki benzinli ve dubai versiyonmuydu ?

ben cevap vereyim Özgür,
Çağların araç Amerikan Versiyon Lexus LX 450
VX 80 ile aynı ama daha yakışıklı

benimde ilk çocuk,geç kaldık biraz bu çocuk işinde. ;D

kürşat kullanıyor işte biliyor detaylarınıda disconun..bilgili arkadaşlar var yavuz var (discovery v8)- edağhan var..

toyotacıyım ama aracım olmasaydı ve şimdi toyota almaya karar verseydim 40 lira temiz bir araca ver üstünede en az 10 bin harca arazi için..50 lira maliyet var.

oda güzel para, muhasebe önemli..
ama alacağın arac herne olursa olsun,iyice bilenlere incelettir,bilgisayara sok .emin ol..

görüşmek üzere selamlar.