Discovery İlanı (Taşınan Başlık)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,772
Ynt: Discovery İlanı (Taşınan Başlık)

mogzilla' Alıntı:
Erdem neden bütçene uygun bir NIVA düşünmüyorsun ???
Ayrıca Niva keçi değil , bence tam bir yaban keçisidir.Çıktığı yerlere çok araç ulaşamaz bile.

:hay aazına saglık abı be yazı bıraz deıstı ama olsun çaktırma ;)

Etiketler

varmı bole bı arac dıscoymus uzulurum dıscom olsa ve bıyere dokunsam bunda arkama bıle bakmıorum
bak buna bende katılıyorum ;)

Erdem neden bütçene uygun bir Pajero veya Landcruiser düşünmüyorsun Ney
Birincil amacın offroad ise ben her ikisine de kefilim.

Nadir abi birincil amacım off road (en azından şimdilik ;) ) ilk düşündüğüm araç Land Cruiser dı. Büyük, arazi kapasitesi yüksek, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir araç. Bizim semtte 1-1,5 yıldır satılamayan ve yerinden dahi oynatılmayan 87 model bir BJ60 var. Satılığa çıktığında 25 milyardı şimdi 15 istiyorlar.Malesef ön-arka aksda makaslı. Ona çok niyetlendim(hala da gönlüm var :smiley: ). Ama forumda ve nette defender ve disco hakkında okuduklarımdan etkilendim.Alternatifler arasında düşünülmesi gereken bir başka LC ise 80 serisi (Orman Gen. Müd. ve daha pek çok kamu kuruluşu hala kullanıyor ;) ) 30 milyardan başlıyor. Son olarak abi senin kefaletin karşısında gidip bunlardan bir tane almak düşer banada ;D
Şaka bir yana pusudayım, fırsat bekliyorum ;)

Alıntı sahibi: mogzilla üzerinde Bugün 18:19:59
Erdem neden bütçene uygun bir NIVA düşünmüyorsun
Ayrıca Niva keçi değil , bence tam bir yaban keçisidir.Çıktığı yerlere çok araç ulaşamaz bile.

hay aazına saglık abı be yazı bıraz deıstı ama olsun çaktırma

bunun cevabını sedat hocam verdi zaten :smiley:
alacağın ladanın 1 yıl sonra toplam maliyeti discovery'ye eşdeğer olacaktır

mogzilla' Alıntı:
Erdem neden bütçene uygun bir Pajero veya Landcruiser düşünmüyorsun ???
Birincil amacın offroad ise ben her ikisine de kefilim.

nadir abiye ben de katılıyorum. özellikle pajero ve land cruiser konusunda ama bu araçların fiyatları da discoveryden az değil.

yol' Alıntı:
nadir abiye ben de katılıyorum. özellikle pajero ve land cruiser konusunda ama bu araçların fiyatları da discoveryden az değil.
evet maalesef üstelik aynı fiyata daha eski ve az donanım alınabiliyor gördüğüm kadarıyla.

malıyet konusunda bu soledıklerınıze katılmıyorum nıva da sorunlar vardır ama bunlar soledıklerınız gıbı deıldır..

örneğin: benım sanzıman takımım 354 ytl ister kırarım,ister gıder zorlarım ,cnm ceker deıstırn derım .. ancak pajeronun sanzıman komple setının 8,5. mılyar oldugunu solemelıyım dıer muadılı araclarında pek assaga kalır oldugunu sanmıyorum..
bunun gıbı turlu ornegı vardır

asla yolda bırakmaz..
örneğin: çınarcık - izmit arasını krık debrıyaj baskı balatasıyla (artık baskı balata "v" seklını almıstı soktuklerınde) gıtmıstım.. fren hıdrolıgım bosalmıs ( bunu farketmedım) bunun harıcı 4 tane daha frenı varmıs servıse soledıler

ha tabı dısco - land cruser-pajero gıbı araclarla karsılastıramam benım durumum camura gırdıkten snra bı land cruserla sanzımanı ındırın dedıklerı zaman kalbım dayanmaz :D
amacla arac abı benımkısı camurda en guzel oyuncak nıvadır kırarısın dokersın ama eve donup yattıgında rahat uyursn :D ertesı gun yaptırısn cunku :D

ama ıkıncı aracım dısco. olcak onu da kafaya koydum mertınkı cok hosuma gıttı cunku boluda ;)

berk' Alıntı:
malıyet konusunda bu soledıklerınıze katılmıyorum nıva da sorunlar vardır ama bunlar soledıklerınız gıbı deıldır..

örneğin: benım sanzıman takımım 354 ytl ister kırarım,ister gıder zorlarım ,cnm ceker deıstırn derım .. ancak pajeronun sanzıman komple setının 8,5. mılyar oldugunu solemelıyım dıer muadılı araclarında pek assaga kalır oldugunu sanmıyorum..
bunun gıbı turlu ornegı vardır

asla yolda bırakmaz..
örneğin: çınarcık - izmit arasını krık debrıyaj baskı balatasıyla (artık baskı balata "v" seklını almıstı soktuklerınde) gıtmıstım.. fren hıdrolıgım bosalmıs ( bunu farketmedım) bunun harıcı 4 tane daha frenı varmıs servıse soledıler

ha tabı dısco - land cruser-pajero gıbı araclarla karsılastıramam benım durumum camura gırdıkten snra bı land cruserla sanzımanı ındırın dedıklerı zaman kalbım dayanmaz :D
amacla arac abı benımkısı camurda en guzel oyuncak nıvadır kırarısın dokersın ama eve donup yattıgında rahat uyursn :D ertesı gun yaptırısn cunku :D

Disco 1 komple sanzımanı R380 (enbaba düz sanzıman ) sıfır sandığında 4000-4500 YTL (12 ay vadeyle bile veriyorlar), çok iyi durumda reconditioned ikinci el 1300-1500 YTL

LT 77 leri 1000 ytlden ucuza bulabilirsin.

Landroverin en pahalı parçaları alüminyum olması sebebiyle kaporta aksamları, ve kapı iç kartonları bunun haricindeki parçalar gerçekten ucuz.

1,5 yıl kadar önce sıfır bir palio hb. (ön koltukta 8 aylık hamile eşim emniyet kemersiz oturuyor) bendede emniyet kemeri yok biz yol kenarında dururken ıslak zeminde savrularak 70-80 km hızla allah ne verdiyse tam kafadan altımıza girdi, çarpmanın etkisiyle aracın arkası 50 cm kadar havaya kalkıp yere düştü ,

Palio pert , ön koltuktaki iki kişi sıkıştı , aracın dört kapısı sıkıştı ve açılamadı, bizdeki durum hafif bir sarsılma, sağ far ve far alt kaşı kırık , sinyal çatlak hepsi bu.

Kızım şu anda 1.5 yaşında , hayatımdaki en değerli varlığım, hem onun hemde eşimin hayatını Discoya borçluyum.

İlk arazi aracım Lada Niva idi gerçekten güzel bir araç fakat çok zorlarsanız şaft kafalarının bile kotuğu oluyor, kayalık zeminde , yokuşlarda alternatifi olabilecek tüm araçlardan daha iyi, kum ve çamurda battığınızda motor gücü yetersiz kalabiliyor.

Discovery de en sevdiğim nokta şu, bu bir sadece hafta sonu eğlencesi aracı değil isviçre çakısı gibi , off- road haricinde başınıza gelebilecek tüm koşullarda aracınız yanınızda oluyor , örneğin geçen hafta ankaradaki alt geçitlerin içinde 50-60 cm su birikintileri oldu bunlardan birine daldığımda araç benzinli olmasına rağmen banamısın demedi yolda kalmış 10 larca arcın arasından sıyrılıp çıktım, dahada önemlisi ah keske arazi aracım şimdi yanımda olsaydı demedim çünkü zaten hep yanımda.

Saygılarımla.

Yavuz bey merhaba yedek parçaları nerden temin ediyorsunuz

2 el çıkma ürün satan parçacılarda var benim bildiğim bir tanesinin telefon numarasını paylaşmak isterim Mustafa usta 0212 486 00 46 0 532 274 62 83

Yedek parça için Otot özdal, Çelik Oto, Gaye Ototmotiv, Özüpek Ototmotiv..... Ankarada bir sürü var, İstanbulda Ototmekanik, Hüma oto, Anıl oto vs vs.
İkinci el Yıldız Sanayi Sitesi , olduğu gibi kazalı araçları topluyor buradan herşeyi bulmak mümkün, ayrıca İvedik Hurdacılar Sitesindede sadece landrover toplayanlar var herşey bulunabiliyor . laf aramızda bazı parçaların fiyatları orjinal yenilerinden daha pahalı o sebepten her zaman yeni yenidir.

Aksesuar konusunda Yine Otomekanik, Anıl Oto ve Hüma Oto hem het tür akseuar ve ekipmanı temin edebiliyorlar.

Selamlar

Ynt: Land Rover Discovery I

Hayırlı olsun Ufuk abi
Ben de Ankara'da İvedik'e uğradım 2 tane Land-Rover çıkma parça satıcısı buldum onlara da danışabiliriz, İstanbul'a yolluyorlar, Discovery ana şanzımanın sıfırına 1500YTL fiyat verdi

Macera' Alıntı:
Nadir abi ve diğer arkadaşlar merhaba ,

ben Ufuk/Macera nihayet 1 yıllık araştırmalarımızın sonucunda Mert te bu konuda öncülük yaptı sağolsun bir 1997 Disco alabildik

Aracın faturası satan kişide yoktu 2 gün araştırdım araç şasi ve motor nosundan Otokar fabrikayı araştırdım ve faturasını buldum aracın servislerden de geçmişini araştırdık genel olarak Temiz ama sonuçta 9 yaşında bir araç başlagıçta genel bakım , lastikleri değiştirdim bir kaç küçük sorunu vardı onlarıda hallettik

bakalım hepberaber bir yerlere gidersek arazi performansınıda deneriz

Hocam discoyu da rahatlıkla sağa sola çarpabilirsin, disco II ler çok narin ama Disco I ler hiç de öyle değil, tamponları ve darbe çıtaları boyasız, oldukça esnek ve sağlam, ben kaç kez çarptım hatırlamıyorum bile :smiley: Ayrıca arazidede çamurda ve hendeklerde vuruyorum banamısın demiyor. Tabii tamponun alttaki fazlalığını kestireceksin, zaten o arazide problem yaratır. (çok basit bir işlem)

balum' Alıntı:
sevgili taiga, off road açısından bakınca 3 kapı daha üstün ama, aracı birazda kamp çadırı gibi kullanmayı planladığım ve sunduğu alan açısından tercihim 5 kapıdan yana.
Forumda Yavuz abini, Mertin yazdıkları ve araştırmalarım sonucu hem alırken hemde kullanırken maddi olarak zorlamayacak ve modifikasyona müsait olarak kafamda iki araç belirledim.Biri disco diğeri defender...
Yavuz abinin de dediği gibi ailecek kullanacağımız bir araçta konfor ihtiyacı olacağı için disco biraz daha ağır basıyor gibi ama "boyası çizilecek" diye korkmadan defenderı araziye daha rahat sokarım gibi geldiği için defenderla gönül bağım var.
Bir taraftanda berkin (kardeşiydi sanırım) keçiyi park edereken sağını solunu çarpma olayını hatırlıyorum da discoyu çarpsam herhalde içim cız eder. ama defenderın gözümde daha sağlam imajı olduğu için herhalde acımam :smiley:
geyşalar iyidir ;)

Mert merhaba

Yavuz beyin tampon kesme önerisini bu cumartesi denemeyi düşünüyorum
birde biliyorsun bende karter koruma yok onuda benin kuzenin demir doğrama atölyesi var orada bir yapabiliyormuyuz diya bakacağız başarılı olursak seri imalata geçeriz

valla süper olur, bütün site sizden alır karter korumasını ;)
tamponu kestirince karter koruması olmadığı için çirkin duracak, bu işlemleri beraber yap bence

Yavuz abi, bence gayet güzel özetlemişsin durumu
Olay tercih meselesidir bence, Discovery benim tek aracım, dağlara da onunla çıkıyorum, dalışa da, kayağa da onunla gidiyorum, şehirde de uzun yolda da hep aynı aracı kullanıyorum. Bu aracı almadan önce 3 kapı araçları bagaj problemi yüzünden direkt elemiştim. 5 kapılılarda Pajero çok pahalı kaldı, disco TDI fiyatına ancak benzinli bulunabiliyordu. Land-Cruiser aslında muhteşem bir araç ancak dizeli zor bulunuyor ve çok pahalı. Sonunda imajıyla, sağlamlığıyla, 1290lt bagaj hacmiyle, yakıt ekonomisiyle ve fiyatıyla beni en çok bu araç tatmin etti ve aldım. Pişman da olmadım. Arazide Lada Niva kadar iyi olmayabilir ama herşey arazi değil benim için, benim bagajımı sığdırmam için Niva'nın arkasına bir Niva'yı da yüklük olarak bağlamam lazım ;D
Sonuç itibarıyla 1. aracınızın çok amaçlı ve performanslı bir arazi aracı olması sizin aracın adı gibi her zaman keşfetmenizi sağlayacaktır (Discovery reklamı gibi oldu valla :D)

discovery-V8' Alıntı:
Disco 1 komple sanzımanı R380 (enbaba düz sanzıman ) sıfır sandığında 4000-4500 YTL (12 ay vadeyle bile veriyorlar), çok iyi durumda reconditioned ikinci el 1300-1500 YTL

LT 77 leri 1000 ytlden ucuza bulabilirsin.

Landroverin en pahalı parçaları alüminyum olması sebebiyle kaporta aksamları, ve kapı iç kartonları bunun haricindeki parçalar gerçekten ucuz.

1,5 yıl kadar önce sıfır bir palio hb. (ön koltukta 8 aylık hamile eşim emniyet kemersiz oturuyor) bendede emniyet kemeri yok biz yol kenarında dururken ıslak zeminde savrularak 70-80 km hızla allah ne verdiyse tam kafadan altımıza girdi, çarpmanın etkisiyle aracın arkası 50 cm kadar havaya kalkıp yere düştü ,

Palio pert , ön koltuktaki iki kişi sıkıştı , aracın dört kapısı sıkıştı ve açılamadı, bizdeki durum hafif bir sarsılma, sağ far ve far alt kaşı kırık , sinyal çatlak hepsi bu.

Kızım şu anda 1.5 yaşında , hayatımdaki en değerli varlığım, hem onun hemde eşimin hayatını Discoya borçluyum.

İlk arazi aracım Lada Niva idi gerçekten güzel bir araç fakat çok zorlarsanız şaft kafalarının bile kotuğu oluyor, kayalık zeminde , yokuşlarda alternatifi olabilecek tüm araçlardan daha iyi, kum ve çamurda battığınızda motor gücü yetersiz kalabiliyor.

Discovery de en sevdiğim nokta şu, bu bir sadece hafta sonu eğlencesi aracı değil isviçre çakısı gibi , off- road haricinde başınıza gelebilecek tüm koşullarda aracınız yanınızda oluyor , örneğin geçen hafta ankaradaki alt geçitlerin içinde 50-60 cm su birikintileri oldu bunlardan birine daldığımda araç benzinli olmasına rağmen banamısın demedi yolda kalmış 10 larca arcın arasından sıyrılıp çıktım, dahada önemlisi ah keske arazi aracım şimdi yanımda olsaydı demedim çünkü zaten hep yanımda.

Saygılarımla.

Sağlamlık konusunda kesinlikle Yavuz abiye katılıyorum, ben de bi kaç olaya şahit oldum
Buzlu yolda kayarak karşı şeritteki Discovery'e çarpan Fiat Marea'nın ne hale geldiğini gördükten sonra sağlamlık konusunda kesinlikle tatmin olmuştum. Fiat Marea yarıya kadar tanınmaz haldeydi, discovery'nin altında resmen ezilmişti, sürücüyü çıkarmaya çalışıyorlardı. Discovery'nin ise tamponu kırılmış ve farı çatlamıştı.
Discovery'ler çok ağır ve sağlam bir şaseye sahipler, aracın ağırlığının büyük bir kısmını şase oluşturuyor. Ustası standart bir jipin şase bağlantı kollarını rahatlıkla bir kişi kaldırırken, Disco'nunkini 2-3 kişi kaldırabiliyor demişti ;)
Tabii ki kullanırken de dikkatli olunması gerekir, Marea'nın halini gördükten sonra Şahin ne hale gelirdi diye düşünüyorum :p

ya ben dıscoya bısı demedımkı saglam deıldır yada baska bısı 2. arac olarak zaten almayı dusundugum bı arac konu bıraz saptı benım yazdıgım balum'aydı aslında yanı 25,000 altna zor bulrusun demek ıstedım ama alamıosanda nıva ıyıdır dedım :D

yoksa saglamlıgı yada bagaj kapasıtesı bakımndan zaten bsı yazmadım benım solemek ıstedıgım ...
off road sevıyosan ve cok da fazla acılamıyosan nıva harıka bı aractır yoksa disco benım hayran oldugum bı arac ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR