Discovery mi Frontera mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimesin86 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,639
Ynt: Discovery mi Frontera m? ?

6-7 bin liraya bir lada 10-12 liraya
Binek bir arac.kalan 1-2 bin liraya iki aracin
Ufak tefek islerini yaparsiniz. Arazide ve asfaltta gonlunuzce dolasirsiniz.
Ladayi parcaladikca araziden zevk alirsiniz.
Ben 110 nu parcaladikca zevk aliyorum. :smiley: bir haftadir sanayide
Motoru yaptiriyorum. Sabah 8 aksam 5 mesai saatlerim.bana tamirci tulumu bile verdiler.
30 yasinda cirak olur mu? Evet olur :smiley:

Etiketler
Ynt: Discovery mi Frontera mı ?

Jeepcj7' Alıntı:
Parça konusunu iyi araştırın...

Örnek alın mesela sol ön far, ön takım, arka rotlar, amortisör fiyatlarını hem opele hem land servisine sorun...
başka markalarada bakın... ;D
Disco 1 için orjinal parçaların fiyatları şu şekilde:

ön far 70 tl
ön alt takım komple 270 tl
amortisör marka model ve uzunluğa göre değişir. ama genelde offroad için alınan 2 inch uzunların en kalitelileri 4'ü 350-400 tl gibi fiyata geliyor
rot fiyatından emin değilim.

ön takım komple her parçası tekerlek bilyaları, rot kolları, rot başları, amoritsör vs.. herşey dahil işçilik dahil komple yenileme 580 TL.
Frontera da. yaklaşık aynı mı diyelim :D

Arkadaslar san?r?m arac almam vakit alacak biraz cünkü disco II ye karar verdim gibi :smiley:
parca konusu önemli tabi konya da olmam bu konuda s?k?nt?l? san?r?m biraz :(

hayırlı olsun diyelim o zaman. vergisini biliyosundur umarım. 4422 TL senelik.. aman o konuları atlama... her daim öderim dersen al.. yoksa 12 yaşında bir araç al hem aracına göre kasko değeri indirimine girer, hemde bir kademedaha az ödersin.

Hocam san?r?m bu konuyu atlad?m verginin bu kadar yüksek oldugunu bilmiyordum :( off ya biraz daha düsünmem gerekecek :((

Bir konuda daha görüslerinizi bekliyorum disco II 2.5 dizel tatmin edici olur mu sizce ??

bence sen discover 2 ilanlarından birini ara rast gele bir sor vergiyi. ben bu bilgiyi maliyenin sayfasından aldım ama bazen kaskodeğeri nedeniyle düşüyor. sanmıyorum düşeceğini ama aklında şüphe kalmaz.. ben hala benim fronterayı tutmamın nedenlerinden birisi vergisi.. 1998 model 730 küsür senelik vergisi. çünkü 2.2 motor.. 2.5 dizelin 1974.00 TL olur senelik vergisi.. ama dediğim gibi satıcıya sor belki kasko değerinden dolayı düşürtmüşlerdir.

Bugün galeri bir tane 2.5 dizel disco II buldum ve kulland?m asfaltta performans olarak biraz s?k?nt?l? geldi. Birde sormak istedigim bisey var adam bu modeller körüklü dedi arac? cal?st?rmad?g?mdan indirmistim dedi ben kullan?rkende tam kalkmam?st? körükler yolda cok acayip sekti bu normal mi sizce? Sürekli sekiyor mu yoksa bu arac yolda ?
2.5 2000 model vergisi de y?ll?k 1180 lira

V8 şuan için pahalı duruyor ama t5 i görmek lazım ne kadar masrafı çıkacagını bilmekte fayda var derim ...

mimesin86' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8_1998_askinjeep_den_-20WQQaXQQ10996698WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery-68WQQaXQQ12331761WQQpXQQdisplayitem

bu araçlar nasıl sizce?

t5 e baktım deneme sürüşünü onunla yaptım hatta. araç biraz sorunlu gibi ön konsoldaki uyarı göstergeleri falan sürekli yanıyo. içi yıpranmış pek beğenmedim açıkcası ayrıca motor da beni pek tatmin etmedi...

Almadan yetkiki bir servise goturun mutlaka.uyari isiklarini sondurmek belki 100 liraya belki 5000 liraya mal olabilir.

Kesin almaya karar verdigimde tabiki götürecegim fakat o arac konusunda pek emin olamad?m baska sehirlerden bakacag?m birazda

Bir TD5 size çok pahalıya da mal olabilir, Çok uygun fiyatlara da binebilirsiniz.
İşletme maliyetleri ortalama olarak bir 1,6 benzinli araçla aynıdır.

Alırken temiz bakılmış bir araç almayı öncelikli olarak hedefleyin.
Benim yazdığım bazı mesajları takip ederseniz genel maliyetler ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

uyarı göstergeleri sürekli yanan bir araçsa zaten uzak durun, ve asfaltta da iyi performans beklemeyin
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR