Discovery V8 Ateşleme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PROTRUZYON Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,715

PROTRUZYON

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar. off road en yeni tutkum. 20 gün önce 1996 discovery v8 aldım. arazi araçlarının tamamen yabancısıyım. aldığım araç benzinde problemsiz çalışıyorken( en azından ben öyle gözlemliyordum) lpg ye geçtikten yarım saat kadar sonra ateşleme tamamen kapanıyor.motor ancak yarım saat bekledikden sonra çalışıyor.lpg sistemiyle ilgili olduğunu düşünüp lpg servisine götürdüm. ateşleme problemi var önce onun halledilmesi gerekir dediler. önce bujiler değişti düzelmedi sonrada ateşleme modülü ve bobini değişti yine düzelmedi.şimdi ise distrübütörün arızalı olabileceği. değiştirilirse düzelebileceği söyleniyor. distrübütörün de pahalı bir parça olduğunu biliyorum ve sadece bir ihtimalle hareket etmek istemiyorum. uşak da yaşadığım için de bir land ustası bulamıyorum. bu problemin kaynağı ne olabilir. deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler

Etiketler
Ynt: Discovery V8 Ateşleme Problemi

buji kablolarını kontrol edebilir misiniz? en son ne zaman yenilenmiş? kaçak yapıyor olabilir.

Uşak'ta Discovery kullanan arkadaşlarımız vardı diye hatılıyorum. Onlarla temasa geçmenizde fayda var.

kolay gelsin.

PROTRUZYON' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. off road en yeni tutkum. 20 gün önce 1996 discovery v8 aldım. arazi araçlarının tamamen yabancısıyım. aldığım araç benzinde problemsiz çalışıyorken( en azından ben öyle gözlemliyordum) lpg ye geçtikten yarım saat kadar sonra ateşleme tamamen kapanıyor.motor ancak yarım saat bekledikden sonra çalışıyor.lpg sistemiyle ilgili olduğunu düşünüp lpg servisine götürdüm. ateşleme problemi var önce onun halledilmesi gerekir dediler. önce bujiler değişti düzelmedi sonrada ateşleme modülü ve bobini değişti yine düzelmedi.şimdi ise distrübütörün arızalı olabileceği. değiştirilirse düzelebileceği söyleniyor. distrübütörün de pahalı bir parça olduğunu biliyorum ve sadece bir ihtimalle hareket etmek istemiyorum. uşak da yaşadığım için de bir land ustası bulamıyorum. bu problemin kaynağı ne olabilir. deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler

Ateşleme kesildikten sonra LPG kapatılıp benzinle çalıştırılmak istendiğinde de aynı bekleme süresi gerekiyor mu?

evet benzinde de beklemeden çalışmıyor. şimdi distrübütöre bakılıyor.usta arıza başka da bir yerde olamaz dedi.

MRB BEN DE UŞAK TAYIM BEN DE YENI BIR ISUZU TROOPER ALDIM. USAK TA OFF ROAD YAPABILECEGIM ARKADASLAR ARIYORUM. HABERLESELIM.

PROTRUZYON' Alıntı:
evet benzinde de beklemeden çalışmıyor. şimdi distrübütöre bakılıyor.usta arıza başka da bir yerde olamaz dedi.

Merhaba,
Sorun çözüldü mü?

trooper64' Alıntı:
Merhaba BEN DE UŞAK TAYIM BEN DE YENI BIR ISUZU TROOPER ALDIM. USAK TA OFF ROAD YAPABILECEGIM ARKADASLAR ARIYORUM. HABERLESELIM.
amatör bir disco kullanıcısıyım. discoveryi daha çok profesyonel off-road için değil de sea kayak ve hard enduro ekspedisyonlarımızda taşıyıcı olarak kullanmak için aldım. ama yine de tanışmak isterim. uşak ta alternatif sporlar yapmak isteyen başka insanların da olduğunu bilmek güzel.

ben de profesyonel off road cu değilim zaten öyle bir amacım da yok şimdilik :smiley: daha çok gezi amaçlı aldım aracımı hafta sonları işte 3-5 grup birleşirsek ailecek dağda bayırda gezeriz vakit geçeririz anlamında. zaten offroadla enduroyu birlikte yapan gruplar da var . tanışmakta fayda var tabiiki de 0.542 . 564 93 93 ayhan gökoğlu

Evet sorun tam olarak nereden çıktı ve nasıl çözüldü detaylı olarak anlatırsanız herkez için daha iyi olacağı kanaatindeyim...

distribütör içinde bir modül varmış.o değişti. istanbulda hüseyin usta ( http://www.rehayurdakul.com/huseyinakbulut/ ) tamir etti

yaklaşık aynı sıkıntılar benim 1996 Disco'da da başıma geldi. Arabam şu anda 2 gündür sanayide.
Enjeksiyon ve ateşleme sistemleri detaylı bir incelemeden geçti. akışmetre, potansiyometre, rölanti motoru falan filan derken en sonunda bu sabah ustamla konuştuğumda aynı sizin bahsetmiş olduğunuz distübütör içerisindeki bir modülden bahsetti ve onu değiştirip son bir test yapacağını söylemişti. umarım benim arabam da sizinki gibi sıkıntısız bir hale gelir de rahat rahat kullanırım...

size geçmiş olsun :smiley:

Merhaba tekrar,

Konuyu takip etmiştim fakat benim sorunum hala devam ediyor. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72135.new linkli konuda sorunumdan tam olarak konuyu anlatmaya çalışmıştım. Benzer problemleri ben de yaşıyorum. Sizinkine ek olarak kısa süreli motoru susturduğumda kimi zaman ateşlemiyor. 5 dk kadar bekledikten sonra sorunsuz çalışıyor. Seyir halindeyken yapması başlı başına can sıkıcı bir durum..

Acaba bunun gibi durumları yaşadınız mı? Alarm ECU problemi olabileceğini söylediler bana. Merak ediyorum, yanlış teşhis konmuş olabilir mi?

Arkadaşlar
Benzer sorunu 2000 model Disco II de 15 gün önce bende yaşadım.
Araç zaman zaman ateşleme yapmıyor ve çalışmıyordu, önce kutup başlarını kontrol ettim birinde hafif gevşeme vardı sıktım.
Ancak iki gün sonra tekrar yaptı ve en nihayetinde yolda giderken birden araç stop etti.
Çok tehlikeli bir durum allahtan yavaş gidiyordum sağa çekip durabildim.
Sonra araştırdık aracı bilgisayara bağladılar.

Krank devir sensörü arızalı çıktı.Değiştirdik herşey düzeldi.

Ancak bu işi hafife almamak lazım en tehlikeliside yolda giderken aracın stop etmesi yüksek süratte olsam daha değişik sonuçlarla karşılaşabilirdim.

Öğrendiğim şu aracınız eğer silkeleme , tekleme v.b. emareler gösteriyorsa en yakın servise hemen gitmek lazım.

Erkin

Erkin Bey, sensördeki arıza bilgisayara bağladığınızda mı kendini gösterdi yoksa usta mı bu teşhisi koydu? Lakin biz de bilgisayarda sorun gözükmedi. Modülü değiştirdik ama sorun hala devam ediyor. Usta da krank sensörünün de bunu yaptığını söylemişti. Şimdi de sanırım bunu deneyeceğim. Sizden ricam bu parçayı nerden aldığınızı ve bu işlemin kaça patladığını söyler misiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR