Discovery-V8 Yavuz bey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkingedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,812

erkingedik

DİSCOVERY II V8
Yer
Konya
Yavuz bey Merhaba,
Öncelikle konu başlığı olarak sizin nick ve isminizi kullandığım için kusura bakmayın. Umarım sizi kırmamışımdır.
Yaklaşık iki senedir gezenbiliri takip ediyorum. 2009 dan beri de siteye üyeyim ve bu güne kadar da bir çok arkadaşıma referans olarak kullanılabilecek bir site olduğunu söyledim.
İki yıldır 4x4 araç konusunda araştırma yapıyorum. Bu sitede özellikle jeep xj ve disco I ve II hakkında okmadığım yazı kalmadı.
Jeep hakkında Mustafa KEMİK beyin yazıları, Disco hakkında sizin yazılarınızı ( Mert "Deep" ve Naci DOĞANCI beyleride unutmayalım:smiley: ) çok okudum. Aslında okdukça kafamda çok karıştı. Ancak bu konuda nihayete ve hidayete erdiğimi düşünüyorum.
DISCO II de karar kıldım.
Şuan 2000 model 140 binde bir araç buldum onun peşindeyim.
Nedenlerine gelince!!! (itiraz ve aksi fikirler varsa okumaktan memnun olurum)
1. Eşim hamile 5 ayı kaldı. (kızımızı heyecanla bekliyoruz) Bu nedenle büyük ve güvenli bir araç istiyordum.
2. Bu araçı eşimde kullanacak bu nedenle biraz -ama biraz- konfor olsun istedim. (Offroad için Disco I'in daha uygun olacağını söyleyecekler elbette olacaktır :smiley: )
3. Yine eşimin kullanacak olması nedeniyle araçta TC olmasıda bunda etkili oldu.
4. Bu şimdilik bizim tek aracımız olacak. Yani hem asfaltta hemde hafif arazide kullanabileceğiz.
5. Çok ağır offroad düşünmüyoruz.
6. Artık daha yavaş gitmek istiyorum. (Nedense bu tip araçların hızımı, özellikle virajlarda beni biraz daha temkinli olmaya sevk edeceğini düşünüyorum.)
Bunlar bir araya gelince en uygunu DISCO II geldi.

(Belirtmek isterimki 2005 model bir Focus HB kullanıcısı olarak bu aracın viraj kabiliyetini yeni alacağım araçta bulacağımı zannetmiyorum! ve bu güne kadar virajlarda sıkıştırdığım bütün araç sahiplerinden de huzurunuzda özür diliyorum. )

Çok uzattığımı için de kusura bakmayın. Bütün site yazılarından elde ettiğim bilgilerle sizden aşağıdaki soruları yanıtlamanızı isteyeceğim.
1. Disco II yi 2" yükseltmek istiyorum. Bu yükseltme için tavsiyeniz nedir? Mümkünse parça numaralarını verebilirmisiniz.
2. 2" yükseltmeyi ilerde vinç takılacak şekilde yapmak istiyorum. Vereceğiniz bilgide bu konuya dikkat çekmek istedim.
3. Disco II lerde arka körüklerde sorun yaşandığını bilgisini yine siteden öğrendim. Bu sorunun bearmach yayla çözüleceğini biliyorum. Bu yayların kodu varmıdır?
4. Araçta 235/85/16 ebatlarında lastik kullanmayı düşünüyorum. (Elbette arka çamurluk kesilecek)
5. Safari snorkel takılacak
6. Ön tarafa alt koruma yaptırılacak.
7. Ankarada aracı kime kontrol ettirebilirim. ( Toolbook'a bağlayıp kontrol ettirmek istiyorum)
8. Bu ekipmanları Ankarda temin edebileceğim bir yer var mı?
9. Ankarda bu ekipmanların montajını kime yaptırabilirim?

Son çare İstanbulsa orayada gidebilirim. (Bu kez aynı sorular için İstanbul irtibatları gerekecek-Affınıza sığınarak)

Son olarak siteye katkıda bulunan ve bilgilerini-tecrübelerini açık ve net olarak paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Cevabınızı en kısa sürede bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Görüşmek dileğiyle!!!
Sevgiyle kalın.
Erkin Y. GEDİK
Tel:0536 952 96 12

Etiketler
Ynt: Discovery-V8 Yavuz bey

Ekin merhaba başlığı şimdi gördüm Ankaradayım, şimdi çıkmam gerekiyor döününce cevap yazayım.

Selamlar

selamlar...

madem adım geçti yavuz kardeşimden önce ben yanıtlayayayım...

d2 güzel bir araç, td5 mi yoksa v8 mi düşünüyorsunuz? her ikisi de yazdığınız kullanım amaçlarınıza cevap verecektir...

halen aktif olarak hem d1 hem defender 110 kullanıcısı olarak size en önemli tavsiyem tek araçla bu işe girmeyin derim... yazdığınız modifikasyonlar bir yerden sonra yetmeyecek başka şeyler de yapmak isteyeceksiniz ve araç gittikçe şehir kullanımı için çok zorlaşacak... söylemişti dersiniz :smiley:

alın bir d2, ister dizel ister benzinli önce standart olarak kullanın, eşinize sevdirin, baktınız kesmiyor o zaman başlarsınız ufak ufak... bu işlerde ne iyapmak istediğnize karar vermek ve ona göre araç seçmek çok çok önemli...

kolay gelsin...

naci

ndoganci' Alıntı:
selamlar...

madem adım geçti yavuz kardeşimden önce ben yanıtlayayayım...

d2 güzel bir araç, td5 mi yoksa v8 mi düşünüyorsunuz? her ikisi de yazdığınız kullanım amaçlarınıza cevap verecektir...

halen aktif olarak hem d1 hem defender 110 kullanıcısı olarak size en önemli tavsiyem tek araçla bu işe girmeyin derim... yazdığınız modifikasyonlar bir yerden sonra yetmeyecek başka şeyler de yapmak isteyeceksiniz ve araç gittikçe şehir kullanımı için çok zorlaşacak... söylemişti dersiniz :smiley:

alın bir d2, ister dizel ister benzinli önce standart olarak kullanın, eşinize sevdirin, baktınız kesmiyor o zaman başlarsınız ufak ufak... bu işlerde ne iyapmak istediğnize karar vermek ve ona göre araç seçmek çok çok önemli...

kolay gelsin...

naci

Dimi naci abi benim gibi bir ornekde ortadayken ;D

Erkin bey merhaba'buda benim discovery 2 td5 maceram.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47763.0

ders alinacak cok sey var :smiley: veya ornek alinacak. gerisi size kalmis. ama size ilk tavsiyem, cocugunuz olsun, 2-3 yasina gelmeden arabaya modifiye islerine pek girmeyin, standart kullanin. Bu arada arabanizin motor, sanzuman, yururundeki ivir ziviri halleder daha temiz hale getirir sonrada gelisen off road zevkinize gore daha bilerek modifiye edersiniz. yoksa size burda off road modifikasyon listesi cikartip, vinc al, hi-jack al, mt lastik al diyen cok cikar, ama esas mevzu bu degil.

Naci bey,

Adınızı mesajımda kullandığım için kusurabakmayın.
İlginiz için teşekkür ederim.
Aracı V8 düşünüyorum. Yakıt konusunda da sizlerden yeteri kadar bilgi edindim. Vergide yüksek ancak katlanacağız artık.
Benim bütün derdim. İlk mesajımda da yazdığım konularda destek alabilmek ve sizlerin arasına katılabilmek.
Bu site sayesinde konuya bir hatta belkide iki-üç sıfır önde başladığımı düşünüyorum.

Kürşat bey sizinde yazılarınızı çok okudum. Fikirlerinizi beklerim

Selamlar

Erkin

Erkin bey bende sizin gibi, off road araci, kamp araci, asfaltta uzun yol araci, sehir ici araci tek bir aracda olsun isteyerek bu ise basladim ve discovery 2 aldim. TD5. ama daha sonra bunlarin asla bir aracda olamayacagini anladim. cunku birisini iyi yapmak icin yapacaginiz her modifiye bir digerini daha kotu yapar hale gelmenize neden oluyor. ama standart discovery 2 hicbirsey yapmadan bindiginizde bunlarin hepsine ortalama karsilik veren bir makina. agir off road yapmadiginiz surece.

D2 kararı verilmiş bir kere. Hayırlı olsun.

Naci'nin yazdıklarını çok önemsiyorum. Sizin planladığınız modifikasyonlar ağır off road dışında zevk verecek. Eğer kısa süre sonra ''ben çok daha zorlu şeyler yapmak istiyorum'' derseniz, biraz daha yükseltmek, daha büyük ve agresif lastik takmak zorunda kalırsınız. Bu durumda d2 yi şehir içinde çok kullanmak sizi yormaya başlar ve 2. araç arasınız.

Ben D2 de gezdiğim kadarıyla şunu söylemek isterim; ağır ve büyük bir araç olduğundan arazide agresif modifiye etmek doğrusu bence. Araçlar küçüldükçe ve hafifleştikçe daha az agresif olarak daha kolay yol alıyorlar...

Tekrar hayırlı olsun :smiley:

erkingedik' Alıntı:
1. Eşim hamile 5 ayı kaldı. (kızımızı heyecanla bekliyoruz) Bu nedenle büyük ve güvenli bir araç istiyordum.
2. Bu araçı eşimde kullanacak bu nedenle biraz -ama biraz- konfor olsun istedim. (Offroad için Disco I'in daha uygun olacağını söyleyecekler elbette olacaktır :smiley: )
3. Yine eşimin kullanacak olması nedeniyle araçta TC olmasıda bunda etkili oldu.
4. Bu şimdilik bizim tek aracımız olacak. Yani hem asfaltta hemde hafif arazide kullanabileceğiz.
5. Çok ağır offroad düşünmüyoruz.
6. Artık daha yavaş gitmek istiyorum. (Nedense bu tip araçların hızımı, özellikle virajlarda beni biraz daha temkinli olmaya sevk edeceğini düşünüyorum.)
Bunlar bir araya gelince en uygunu DISCO II geldi.

(Belirtmek isterimki 2005 model bir Focus HB kullanıcısı olarak bu aracın viraj kabiliyetini yeni alacağım araçta bulacağımı zannetmiyorum! ve bu güne kadar virajlarda sıkıştırdığım bütün araç sahiplerinden de huzurunuzda özür diliyorum.)

Erkin Bey merhaba,
Sanırım sizin durumunuza en yakın kişilerden birisiyim burada. Eşim hamile ve arabayı (Discovery II) yeni aldım. Arabyı alma sebebim kesinlikle bebeğimizin oluşu değildi. Ben hep Land Rover sevmiştim ve başka markayı zaten düşünmüyordum.
Belirttiğniz bazı noktaları düzeltmek veya fikrimi belirtmek isterim.
- Discovery çok sağlam gözüksede çok sert yapısından dolayı ve sadece iki hava yastığından dolayı biraz tartışmalı güvenliği var. Yinede çok seviyor ve güveniyorum.
- Eşiniz hamile olduğu için otoyollarda muhtemelen hiç sorun yaşamayacaksınız ancak bozuk yollarda, çukurlu ve tümsekli şehir içi yolar yüksek araç olarak canınızı sıkabilir. Hazırlıklı olun. Geçen cumartesi eşim kendisini polonezköy yoluna götürdüğüm için bana demediğini bırakmadı. Geri dönüşte yolu uzatıp daha düzgün yol üzerinden döndük. :smiley: Otomobiller sarsıntılı bu araçlar ise çalkantılı :D
- Disco II TD5 için konuşuyorum: Şehir içinde çok fazla dur kalk yaparsanız yakıt masrafı ağır olabiliyor. dolu depoyla 2,5 tonluk bir ağırlı var ve sürekli dört çeker. Eğer aşırı yoğun trafikte sürekli bulunmuyorsanız çok kötü değil tüketim.
- Yavaş gütmek istemeniz konusunda bende size katılıyorum ve eski arabamla kıyaslayınca kesinlikle bunda keyfi olarak daha yavaş kullandığımı fark ettim. Kesinlikle güvensizlik duyduğum için değil ama yavaş gitmek bu araçta çok keyifli.
- Eski aracım Volkswagen Jetta idi ve Discovery II kesinlikle ondan daha iyi yol tutuşuna ve viraj alışa sahip. Eminim sizde denediğinizde çok şaşıracaksınız. Focus virajlarda son derece başarılıdır ve Discovery'nin ona kafa tutacağını sanmam ama aşağıda kalmaz.

Eşim konusu ise: Eşim aracı inanılmaz seviyor ve aracı suçlamıyor. Ancak yollarımızın durumu malum ve eşim gebelikte ilk 3 aylık evrede olduğu için midesi biraz fazla hassas.

Yazdığım olumsuz fikirler için umarım kusuruma bakmazsınız ancak bu aracı alırken beklentilerinizi bilmelisiniz. Sonradan hayal kırıklığına uğramayın. Her ne kadar dezavantajları olsa da, inanılmaz keyifli ve mutluluk içinde kullandığım bir araç.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selamlar

Neden çocuk bekleyenlerin tercihi D2 oluyor aceba???
bende eşim 8 aylık hamileyken almıştım ;D ;D ;D

Baba bir araç ya... ondandır ;D

Erkeksi, ağır başlı, dünyaya biraz yukarıdan bakan havası var. Her yeni baba böyle değil midir?

Ben disco 2 yimodifiye ettirip kullananlardanım çokda memnunum resminide koyuyorum. Herhafta ağır offroad da olmak üzere kullanıyorum şimdi arakaya detroit %100 kilit takdırdım araba tam istediğim gibi oldu hafta sonu balçık çamıurda denedim milletin zorlandığı yerde ağır ağır geçtim.

SDC15495.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler