Dizel Defender'a Eksoz Freni!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,859
Ynt: Dizel Defender'a Eksoz Freni!

mrdnmz' Alıntı:
Bu durumda benimde 2 sorum var.

1- bu bilinen retarder sistemi galiba. Normal akisi icindeki basinc degisikligini. Larcalara olan asiri baskisi sorun yaratmaz insallah.

2- bu projeye TUV ne der acaba?
İdda ediyorum TÜV ne olduğunu kesinlikle anlamaz ve bu sistemin kesinlikle Retarder le alakası yok retarder şanzuman çıkışına veya şaftın orta askısının yerine bağlanan ve bir tipi doğrudan elektro mıknatıs sistemi ile çalışan TELMA Markalı sistemdir Diğeri ise otomatik şanzumanlardaki tork konvertör sistemi ile çalışan Yağ banyolu ve su soğutmalı sistemdir VOITH RETARDER VE ZFnin sistemidir genelde mercedes otobüslerde voıth ve zf kullanılır eski model daf ve benzeri otobüslerde ise telma marka elektirikli sistem kullanılıyordu bizim düşündüğümüz ve uygulamaya çalıştığımız sistem ise doğrudan ekszot gazının çıkışını engelleyerek motor devrinin ani düşürülmesi prensibine dayanan sistemdir Bu arada >Larcalarda< anlamadım acaba yerel bir deyimmi saygılarımla

Etiketler

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wrGGCTkpND4

Buda tork konvertörün video linki

DEMİRAL' Alıntı:
İdda ediyorum TÜV ne olduğunu kesinlikle anlamaz ve bu sistemin kesinlikle Retarder le alakası yok retarder şanzuman çıkışına veya şaftın orta askısının yerine bağlanan ve bir tipi doğrudan elektro mıknatıs sistemi ile çalışan TELMA Markalı sistemdir Diğeri ise otomatik şanzumanlardaki tork konvertör sistemi ile çalışan Yağ banyolu ve su soğutmalı sistemdir VOITH RETARDER VE ZFnin sistemidir genelde mercedes otobüslerde voıth ve zf kullanılır eski model daf ve benzeri otobüslerde ise telma marka elektirikli sistem kullanılıyordu bizim düşündüğümüz ve uygulamaya çalıştığımız sistem ise doğrudan ekszot gazının çıkışını engelleyerek motor devrinin ani düşürülmesi prensibine dayanan sistemdir Bu arada >Larcalarda< anlamadım acaba yerel bir deyimmi saygılarımla

telefondan yaziyorum bazen surcu lisan oluyor istemeden. "Larcalar" aslinda "parcalar" olacakti.

Ayrica verdiginiz bilgiye istinaden bu uygulama otomatik aracla icinde kullanima uygun. Zira araca yuklenen ekipmanlarla ilave 1 ton tum sisteme yuklenilmesi demek ki bu asamada yardimci her sistemin faydasi var.

Iste bu yuzden "yakin takip" :smiley:

Arkadaşlar acizane bir açıklamada bulunmak istiyorum daha önce bazı başlıklarda yazmıştım ben 40 yıllık yedek parçacıyım ve D100 doç pikaptan Wıllıs jeepten Cj5 ten LR seri s vs vs birçok 4x4 aracın parçalarını satardık eskiden ve asıl işimiz kamyon ve tır yedek parça dolayısı ile pratikte bir çok aracın binlerce parçası elimizden geldi geçti ve birbirlerine olabilecek parçaları neredeyse ismimiz gibi ezberledik bu bilgiler doğrultusunda sanayi ortamında en nefret ettiğim söz OLMAZ lafıdır olmaz diye bir şey yok mutlaka bir yolu bulunur ama ekonomik olmaya bilir kullanışlı olmaya bilir veya gereksiz olabilir yada çok emek ve sabır ister ama buna rağmen OLUR burada asıl olan başta saydığım faktörler yani ekonomik olması faydalı olması ek hasara yol açmaması vs vs
Yazarken aklıma geldi defender ve benzeri araçlarda arazide dik inişlerde böyle bir sistemin kesinlikle çok büyük faydası olacaktır nedeni frene bastığımızda tekerler bloke olup aracın kontrolden çıkmasına sebep oluyor ve eğer zemin yumuşak veya kaygansa aracı kontrol etmek mesele bassan kayıp gidiyor bıraksan hızlanıyor komresöre bindirsen balata sıyıra biliyor ama tak 1. vitese cek ekszot frenini bak keyfine aklıma geldikce ilavelere devam bol çamurlu günler dilerim

Hüseyin abi bal damlıyor ağzından bal :smiley: Bu gün görüştüm ustamla okul çıkışı. Kendi mitsubishi çekici kamyonetindeki sistemi gösterdi. Vakumla çalışıyor dedi. Eksozun ortasında yer alıyor kelebek ve vakum hortumuyla çalışıyormuş. En kısa zamanda uygulamaya koyacağız hayırlısıyla ama birazdaha araştırmak istiyorum konuyu. Şimdilik sayende çok olumlu gözüküyor. Umarım fikirler artar ve bu sistem işe yarar. Benim aracımda 130 puma var, turbolu motora zararı olur mu acaba bunu merak ediyorum. Emmeyi ve eksozu aynı anda kapatan bir sistem çok daha sağlıklı olabilir mi diye düşünüyorum. Saygılar...

TARIK ! ! ! atalarımızın bir sözü var AĞIR OTUR BATMAN GELESİN DİYE her şeye karışma biliyorsan söyle alim sansınlar misali
Ben olur diyorsam olur ;D ;D ;D

Tarık kardeşim şaka bir yana olmayacak bir sistem değil sadece biraz emek ve özellikle benim için zaman lazım biliyorsun direksiyon uygulamasının resimlerini bile bir senedir yayınlayamadım özellikle son mesajda belirtiğim gibi aşırı dik inişlerde süper işe yarar ve yıllar evvel topkapı sanayisinde bu konu için üç gün çamurlarda gezdim benim o dönem sivasta ki maden ocaklarında çalışan ve roterdarı olmayan kamyonlara aşırı yük attıkarı için firen sistemine bir çare bulmak amaçlı idi ve konu aşağı yukarı aynı sadece uygulama farklı defenderin orjinal motoru bu yükü kesinlikle ve rahat kaldırır ama puma için biraz araştırmam gerek hepinize bol çamur dolu depo sağlık ve uzun ömür dilerim

sword7' Alıntı:
Hüseyin abi bal damlıyor ağzından bal :smiley: Bu gün görüştüm ustamla okul çıkışı. Kendi mitsubishi çekici kamyonetindeki sistemi gösterdi. Vakumla çalışıyor dedi. Eksozun ortasında yer alıyor kelebek ve vakum hortumuyla çalışıyormuş. En kısa zamanda uygulamaya koyacağız hayırlısıyla ama birazdaha araştırmak istiyorum konuyu. Şimdilik sayende çok olumlu gözüküyor. Umarım fikirler artar ve bu sistem işe yarar. Benim aracımda 130 puma var, turbolu motora zararı olur mu acaba bunu merak ediyorum. Emmeyi ve eksozu aynı anda kapatan bir sistem çok daha sağlıklı olabilir mi diye düşünüyorum. Saygılar...
Hiç bir eksoz fren sisteminde bildiğim kadar emmeyi kesen sistem YOK ancak emme önemli değil önemli olan eksoz nedeni ise giren içerde ama çıkış yok neye yarar önemli olan çıkış çünki içeri dolu olunca tekrar giren olamayacak ve turbulo motorlarda bir özellik daha vardır tabii bahsettiğim 160 -180 hp ve üstü motorlarda stop ederken özellikle eksoz frenine basılarak stop konumuna geçilir sebebi motor stop ettiğinde turbonun dönüşü devam edeceğinden ve yağlama olmayacağından Turbonun ömrü uzaması için eksoz frenine basılarak stop konumuna geçilir ve turbonun dönüşünün daha çabuk durması sağlamaya çalışılır dolayısı ile bu sistem puma motor için bile faydalı olacağını düşünüyorum benimki bir düşünce kabul eden olur yada olmaz saygım sonsuz hadi kolay gelsin başarılar dileğim

Hüseyin abi pumaya olur diyorsun yani ::smiley: Birde eksilerini yazsan bu sistemin...

DEMİRAL' Alıntı:
Hiç bir eksoz fren sisteminde bildiğim kadar emmeyi kesen sistem YOK ancak emme önemli değil önemli olan eksoz nedeni ise giren içerde ama çıkış yok neye yarar önemli olan çıkış çünki içeri dolu olunca tekrar giren olamayacak ve turbulo motorlarda bir özellik daha vardır tabii bahsettiğim 160 -180 hp ve üstü motorlarda stop ederken özellikle eksoz frenine basılarak stop konumuna geçilir sebebi motor stop ettiğinde turbonun dönüşü devam edeceğinden ve yağlama olmayacağından Turbonun ömrü uzaması için eksoz frenine basılarak stop konumuna geçilir ve turbonun dönüşünün daha çabuk durması sağlamaya çalışılır dolayısı ile bu sistem puma motor için bile faydalı olacağını düşünüyorum benimki bir düşünce kabul eden olur yada olmaz saygım sonsuz hadi kolay gelsin başarılar dileğim

seviyorum seni ihtiyar merakla takip ediyorum konuyu

göktu' Alıntı:
defender a böyle şeyler yapmayın valla sonra tee istanbuldan izmitten beni berki çağırırsın gelin kurtarın beni kazdağının eteklerinden ;D
Bencede faydasi olacak bir sey degil bence.

göktu' Alıntı:
defender a böyle şeyler yapmayın valla sonra tee istanbuldan izmitten beni berki çağırırsın gelin kurtarın beni kazdağının eteklerinden ;D

Olm siz kendinizi kurtarın ilk önce daha yapılacak birsürü işiniz var :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR