<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Doğa Gezileri İçin 4x4 Tavsiyesi</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Haklısınız sınırları bilerek harket etmek lağzım. Siz rav4 ü lpg li kullanmıştınız sanırım, kaç km hangi modelini kullandınız ve memnun musunuz? Subap sorunu ile ilgili kısa bilgi verirseniz sevinirim. Geçen hafta sonu benzinlikte ava giden vitaralı bir arkadaşı lpg alırken görünce ayak üstü sohbet ettik ve lpg memnuniyetini sorduğumda takılalı 60-70 bin km den sonra titremeler ve bazen istop etmeler başladığını ve çelik subaplar ile değiştirerek çözmeye çalışacağını söyledi.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Benim araç 98 model, 210bin kmdeyken almıştım şu an 290bin küsürde, sanırım 235bin civarında da lpg takılmıştı, belki 245 hatırlamıyorum, şu ana kadar bir sorun çıkarmadı, ama bu daha sonraki rav4lerin aynı olduğu anlamına gelmez onu deneyen birine sormak lazım. Subapların yapıldığı maddeye ilave subap itici mekanizma ile ilgili de farklar olabilir bunları da ancak motoru iyi tanıyan bir usta bilir, ama eninde sonunda hepsi sorun çıkarır kimi lpg taktıktan 20bin km sonra çıkarır kimi 100bin km sonra.<br />
Rav4 alırken dikkat edeceğiniz konu lpgden ziyade kaçıncı nesil olduğu. 1. nesil (94-2000) sorunsuz, ikinci nesil (2001-2006?) ne kadar sıklıkla görülüyor bilmiyorum ama elektronik beyin arızası (belki üretim hatası?) sebebi ile şanzıman arızasına sebep olabiliyor böyle şanssız bir durumla karşılaşırsanız şanzımanın tamir edilmesi yetmez elektronik beyin diye tabir edilen devreyi de değiştirmeniz gerekir yoksa aynısı bir süre sonra (gerçi uzun bir süre sonra) yine olabilir. 3. nesil (2006?-) sorunsuz. Bu rav4 versiyonlarının hepsi arazi yeteneği aşağı yukarı aynı olan araçlar yani hiçbiri ile offroad yarışlarına giremezsiniz modifiye kiti ararsanız da yükseltme kiti ile sınırlı kalır muhtemelen ki zaten kurcalamasanız daha iyi olur. Sınırlarını bilmek şartıyla keyifli araçtır ama kış aylarında aracın arkasında bir kürek mutlaka bulundurun bazen yanlışlıkla da olsa dikkatsizlik edip yoldan çıkıp yol dışındaki derin karlara saplanırsanız o küreğe ihtiyacınız olacak. Bir kere başıma geldi pek eğlenceli olmuyor. Nejat beyin söylemek istediği duruma gelince (rav4 ile vitaranın arazi performansı farklı derken), o pek hoş olmayan durumdan vitara küreğe ihtiyaç duymadan arazi şanzımanı yardımıyla çıkar, ama netice itibari ile gene belediyenin ayda bir olsa da uğrayıp üstün körü bir bakım yaptığı yollarla sınırlı kalır yolculuklarınız, yani asfalt üzerinde güvenliğinizi tehlikeye atacak düzeyde modifiye edilmemiş standart bir araçla aracın saplandığı o noktadan ileri doğru bir yolculuk yoktur, kimi arazi şanzımanı ile geri çıkar kimi kürekle, ama hepsi geri geri tekrar yola çıkar derin kar üzeri safari yapmazlar (bilmiyorum yeterli derecede net bir açıklama oldu mu..)</div>