Doğubeyazıt - İshakpaşa Sarayı Yolu Göründü...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VAP Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,914

VAP

Kamp III
Yer
İstanbul
[/b]

Etiketler
Ynt: Doğubeyazıt - İshakpaşa Sarayı Yolu Göründü...

Keyifle izledim gezinizi, devamını merakla bekliyorum.

Askerde Doğubeyazıt'ta olunca unutulmaz günlerim aklıma geldi... Detayları bekliyorum...Asmalı Konak'ta Alinazik yemeği unutmayın...

Fotoğraflar bir an önce yollara düşme isteği uyandırıyor , Keyifli bir gezi olduğu anlatımınız ve fotoğraflardan anlaşılıyor... Gezinizin devamını da merakla bekliyorum ...

Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, devami geliyor.

2.Gün
Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum

680 km yol
11:30 saat sürüş

Sabah otelde kahvaltının ardından saat 07:30 gibi çıktık yola

Yollar özellikle asfalt çok güzel.

Yolda uğradığımız benzincide benzin alırken benzin pompasının üzerindeki yazı hepimizin dikkatini çekiyor.

Bizi çok sıcak bir şekilde karşılayan arkadaşa soruyoruz yazıyı gülüp işne devam ediyor.

Biz depoları doldururken Cahit haritada nerede olduğumuza bakıyor (Gerçi bütün yolculuk boyunca Cahit abi hep nerdeyiz biz dedi durdu )

Pişşşt ne oluyor orada. Paparazzi yakalar. )

Sanatsal pozlar uğruna bir gün bir aracın altın kalacağız ama.

Sivas tabelasının altında biz buradaydık pozu.

Bu Savaş yere yatmış ne yapıyor öyle.

Birde ben bakayım bakalım o açıdan acaba daha farklı mı gözüküyor.

Böyle gözüküyormuş oradan bakınca.

Sivas nüfusuna beş kişi daha eklendi.

Sanatsal ve artistik pozlardan sonra Sivas şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz

Sivas kongresinin yapıldığı tarihi binanın önünde durup etrafı inceliyoruz.

Bizi görerek yanımıza gelen ama adını şu an hatırlayamadığım arkadaş bizimle ilgilendi kısa kısa bilgiler verdi kendisine buradan teşekkür ediyoruz.

Sivas tan çıktıktan sonra rakım yükselmeye başladı ve hava soğudu dağlarda beyaz örtüyle büründü.

Erzurum a 25-30 km kala hava akşam ayazıyla birlikte ciddi anlamda soğudu.

Erzurum tabelasının önünde biz buradaydık pozu ( Fotoğraf çekinceye kadar bi taraflarımız dondu)

[/URL

[URL=http://img179.imageshack.us/my.php?image=a147.jpg]

Tabi yollar her zaman muntazam degildi, zaman zaman yol calismalariyla da karsilastik ama genelde neredeyse Turkiye'nin bati bolgesinden cok daha iyiydi diyebilirim.

Hele de yollarin sakinligi sebebiyle bazen karsi seritlere de yayilarak, 4/6 serit kulanarak surduk.

Ve tabi ki Hasankeyf'e yaptigimiz gezide de dedikleri gibi, belli noktadan sonra mumkun oldugunca gunduz gozuyle ulasacagimiz noktaya ulasmamiz salik veriliyor.
Son gordugumuz polis noktasindaki memurlar bu sene Kalasnikoflu ve ondan sonrasinda da bol miktarda askeri kontrol noktalariyla ve jandarmalarla karsilasiyorsunuz. Sanirim bu son zamanlarda atris gosteren olaylara karsin alinmis yogun tedbirler ama biz hicbir tedirginlik duymadik nedense...

3.Gün
Erzurum-Kars-Iğdır-Doğubayazıt

401 km yol
6,5 saat sürüş

İkinci gün akşamı Erzurum’a hava kararınca girdik ve şehir içinde kapalı otoparkı olan bir otel aramaya başladık. Karanlıkta ve soğukta dağ yolundaki otellere gitmek istemedik fakat şehir içinde kapalı otoparkı olan otel olmadığı için mecburen dağ yolundaki otellere gitmeye karar verdik ama mesafe sandığımızdan daha kısaymış 10 km sonra vardık ve gördüğümüz ilk otele girdik.

Sabah kalktığımızda kapalı bir hava ile karşılaştık kahvaltıdan sonra bize gönüllü rehberlik edecek olan Abdülkadir BAYIR hocamız ile buluşmak üzere şehir merkezine indik. Kadir hocamıza buradan bir kez daha teşekkürler .Sırasıyla Çifte minareli medrese,Ulu cami,Erzurum kalesi,üç kümbetler ve son olarak ta Ruslarla savaş sırasında kullanılan tabyaları ve Nene hatun un mezarını ziyaret ettik.

Şehir merkezinde biraz dolaşıp taş handan alışveriş yaptıktan sonra Meşhur Gel gör kebapçısında Cağ kebaplarımızı ve üzerine gene meşhur kadayıf dolmasını yedik.

Otele dönerken müthiş bir yağmur bastırdı hatta otele vardığımızda yağmur dolu olmuş yağıyordu herkes birbirine bakıp ne yapacağız dedik ve biraz bekledikten sonra yağmurun azalmasıyla yola çıkmaya karar verdik.Garaja inip hazırlandık yağmurluklarımız giydik çıktık.

Yol boyunca yağmur yağmaya devam etti Horasan üzerinden Sarıkamış a yaklaşırken yağmur durdu.Yağmurluklarımızı çıkarıp yakıt ikmali yaptıktan sonra Kars a doğru yola devam.Kars a yaklaştığımızda sanki bulutlara daha bir yakındık. Bir Kars turundan sonra Digor ,Ermenistan sınırı Tuzluca üzerinden Iğdır a geldik. Bir anda sanki Antalya ya giriyormuşuz gibi her yer yemyeşil ağaçlar yol kenarında meyve bahçeleri hava birden ısındı.Bu kadar yüksek karlı dağların arasında çölde vaha gibi sanki.

Iğdır’dan çıktıktan sonra Ağrı dağının eteklerinden kestirme yoldan Doğubeyazıt a doğru gitmeye başladık ilk başta mükemmel bir Ağrı dağı manzarası ve bir o kadar da güzel virajlı yol, derken yol bitti hava karardı stabilize ve bol çukurlu ve kamyonlu bir yolda bulduk kendimizi bir yandan da yağmur yağmaya başladı yaklaşık bir saatlik kötü bir yoldan sonra Doğubeyazıt a vardık.

Bu bayrak diregi ve bayrak Cifte minareli medresenin onunde ama bayragi minik olan(?) bu direk minarelerin boyundaydi... :?

Erzurum'da arkasindaki yazi enteresan gelen bir taksi ve hizli okumaya beceremedigim bir felsefe. Hosuma gittiginden kareledim.

Üç Kümbetler

Üç kümbetlerden sekiz köşeli plan üzerine oturtulmuş olanının Saltuklu Devleti’nin kurucusu Emir Saltuk’a ait olduğu sanılmaktadır. Tamamıyla kesme taştan yapılmış olan kümbetlerin diğer ikisini kimlerin yaptırdığı bilinmemektedir.

Kümbetlerin genel olarak 13. yüzyıl sonu ve 14. yüzyıl başına ait oldukları kabul edilmektedir. Üç kümbetler Türklere ait diğer kümbetlere nazaran değişik planları, kullanılan malzeme ve süslemeleri açısından dikkat çekmektedir.

Erzurum'un meshur Cag Kebabini cogunuz biliyorsunuzdur, burasi da Erzurum'un en meshur Cag Kebapcisiymis. Denedik, dogru...

Bu beyin baska bir duvarda daha fotograflari var. Ama orada 30 sis yedigini bildiriyor. Daha sonra kendi rekorunu, tek seferde 33 sisle egale etmis... 8O
Yukaridaki fotograflarda Savas'i her ne kadar bu rekoru gecme ugrasilari icerisinde gorseniz de, etegine bile yanasamadi. :lol:

Igdir yolunda,

ve Igdir'in Dogubeyazit cikisinda .
Herhalde bu gezideki en berbat yol Igdir-Dogubeyazit arasiydi, hele de hava kararmis ve yagmur/camurla da birlesmis ise... :?

Son olarak da eminim yukaridaki karelerde Ilker'in havlunun altina saklamaya calistigi seyi fark etmissinizdir... :roll:
Saklamaya calistigi iste Dogubeyazit'taki oteldeki bu Pembe TV idi... :lol:

Karanlikta girdigimiz otelimizin ertesi sabah kahvaltisinda, Agri dagina (kucuk/buyuk) karsi kahvalti edecegimizin heyecani ile yattik. Butun dusuncemiz, sabahleyin havanin puslu olmamasi ve Agri'nin bize yuzunu gostermesi dogrultusundaydi...

Harika bir gezi olmuş fotoğraflara bakarken içim geçti.Maşşallah

4.Gün - Doğubayazıt-Van
272 km. yol / 08:00 saat yolculuk

Dördüncü gün görülmeye değer güzellikte olan Ağrı dağına karşı kahvaltıyla başladık güne. Kahvaltının ardından demir atlarımıza atlayıp çıktık yola ilk olarak Ağrı dağına karşı bol, bol fotoğraf çektik ve Gürbulak (İran) sınır kapısına gittik yolda İran tarafından gelen onlarca yolcu otobüsleri ve özel araclar dikkatimizi çekti.

Daha sonra sınırın hemen yanında olan meteor çukurunu gördük. Bu arada sabah pırıl, pırıl olan güneş yerini bulutlara ve yağmura bıraktı. Yağmurluklarımızı giyip esas hedefimiz olan İshakpaşa sarayına doğru yola çıktık. Doğubeyazıt'ın içinden geçerek sarayın yolunu tutuk kıvrıla, kıvrıla. Gerçekten görülmeye değer bir ihtişamı var İshakpaşa sarayının.

İçeride bir iki saat geçirdikten sonra tekrar yola koyulduk hedef Van. Hava iyice kapattı yağmur şiddetini artırmaya başladı hele ki Tendürek Geçidine ( 2644 m. ) geldiğimizde sağanak halinde yağmaya başladı ve sıcaklık 1 dereceye kadar düştü. Yaklaşık 3 saat sağanak yağmur altında motor sürdük ve Van'a yaklaştığımızda yağmurun yerini güneşli bir hava aldı. Gördüğümüz ilk benzinlikte durup hasar kontrolü yapmaya başladık, Ilker pantolonun paçaları çamur olmasın diye botların içine sokmuş, akan yağmur direk botların içine girmis ve iki bottan yaklaşık yarım kilo su çıktı. Neyse ki kimsede önemli bir şey yok sadece ufak tefek ıslaklıklar dışında. Van'a geldiğimizde bir şehir turu yapıp otele yerleştik ve hemen bir ocak başında günün yorgunluğunu atmaya başladık.

Burasi sarayin tek kisilik olan, yani Ishak Pasa'nin ozel tuvaleti. Pasa zevk sahibiymis, manzaraya karsi hacet giderirmis... :unsure:
Tabi Ilker de dayanamadi, bu zevki paylasmak adina kendisini feda etti. :laugh:

Dogubeyazit-Van arasinda surerken yedigimiz yagmur gercekten cok ciddi bir saganakti, hatta ben motosiklet uzerinde daha siddetlisini ve uzun surelisini hic yemedim... :roll:
Sonra aksam haberlerinde ve sevenlerimizden gelen telefonlardan duydugumuz kadariyla, o gun bolgede ciddi sel ve hatta galiba sel sebebiyle de 1-2 ölüm vakasi olmus...

Bu alt kareleri guzergahimizdaki degisik ortamda cekmekteki sebebim, yagmurun siddetini gostermek icindi. Yani bu birikintiler; dere veya gol/golet degil, yagmura doymus topragin birikimiydi.

Van'da bana enteresan ama hos gelen bir baska konu da, hemen her otelin en ust katinda benzer ocakbasilarin olmasiydi...

5.Gün / Van-Elazığ

569 km yol / 11:50 saat yolculuk

Elazig'a hava kararmasina yakin gectik ama sehirde garajli otel bulamayinca 30 km. kadar geriye donup oradaki 2 otelden birisinde kalacaktik.
Hem gec oldugu, hem de karnimiz aciktigi icin sansimizi zorlayip Ogretmen evini denedik ama maalesef orada da ancak 3 kisilik yer kalmisti. Son sans olarak Valiligin Vilayet evinde 2 oda bulup konaklayabildik ve saat 21:30'dan sonra aksam yemegine kavusabildik.

Fakat beklemeye degerdi; Patlican Söğürme hayatımda yedigim mutena lezzetlerdendi . Keza Kaburga Dolmasi da cok basariliydi ama Aytac'in (matemmatik) Urfa'da goturdugu yerdeki yine de farkliydi...

sizlerin gezilerini hayranlıkla izliyorum muhteşemsiniz...

6.Gün : Elazığ-Kemaliye-Göreme
667 km. / 12:50 saat yolculuk

Kemaliye Karanlik Yol/Tasyol'dan ilk kez gectim. Ama bir daha yolum o taraflara duserse kesinlikle tekrar gecerim.

Her ne kadar urkutucu bir ortam olsa da, ayni oranda buyuleyici de. Hala kulaklarimda Savas'in "Agabey burasi ibadethane yahu" diye bagirisi cinliyor...

TIKlayiniz lutfen...

******************* Yola devam ediyoruz.

7.Gün / Göreme-Afyon-Kütahya
680 km. / 11:00 saat yolculuk

Hirfanli baraji.

Patlayan lastigimi yaptiriyoruz.

Kaymakli ekmek kadayifi molasi vermeden olmaz herhalde...
Islem tamam, yola devam..!

************************* Devam devam...

8.Gün / Kütahya-Balıkesir-Çanakkale
430 km. / 08:00 saat yolculuk

Fotograf cekmek icin geride kalinca, tren gelmesi sebebiyle kapanan hemzemin gecitten gecen arkadaslar beni karsi tarafta beklemek durumunda kalip bu ani kacirmamak icin kameralarina kostular. :woohoo: :laugh:

Balikesir'e yaklasirken, yolculugumuzun son saglam yagmuruna yakalaniyoruz.:blink: :laugh:

Oglenden sonra ancak Edremit'de uygun vakit bulup bu seyahatin son yemegini yiyiyoruz.

Canakkale, Intepe'den gorundu... :lol:

Bittiiiiiiiiiii, bu seruvenin devami yok! Hepsi bu.

Öncelikle bu güzel geziyi fotoğraflarla sanki yanınızdaymışız gibi yaşattığınız için teşekkür ederek başlamak istiyorum. İmrendim. Çünkü hislerimi anlatacak başka kelime bulamadım. Birgün Ahmet ağabey ve arkadaşlarının geçtiği yoldan bizede gitmek kısmet olur inşallah. elinize yüreğinize sağlık. Saygı ve selamlarımızı iletiyoruz.
Özdilek & Handan
Karakuşoğlu.

Ozdilek insallah daha da guzellerine imza atarsiniz, nasil olsa daha coook seneler var insallah onunuzde.

Saygıdeğer serüvenci arkadaşlar öncelikle selamlar.Beni de sürüklediniz.Çok güzel ve anlamlı bir gezi olmuş.Sizlere özenerek bakıyorum.İNŞALLAH daha değişik gezilerede imza atarsınız.Altınızdaki motorlar ile sizlere dünya dar geliyordur.Şimdilik SEVGİ ve SAYGILAR.

tek kelimeyle MÜTHİŞŞŞŞŞŞŞŞ kıskanmadım desem yalan olur inşallah bigun banada nasip olur böyle bir geziii buradan katılan herkesi tebrık edıyorum
paylaşım içinde ayrıca teşekkurler

Yorumlariniza cok tesekkurler, insallah daha iyi guzergahlar sizlere de nasip olur.
Kismet olursa Ekim'de de; Suriye, Lubnan ve Urdun uzerinden Kizildeniz olacak bakalim... :