Dört Faktör ve Arazi Aracı Secme ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,058

usas

Kamp I
köy yolları, yol olmayan duzlukler gibi arazide de kullanacabilecegim, ancak genellikle sehir icinde kullanacagım bir arac almak istedim ama

4 Faktor 116.000 bilinmeyenli denklem gibi oldu valla

1- Yakıt tuketimi
2- 2. Elde Satıs Kolaylıgı
3- Eski aracta temizlik ve ankarada bulabilmek.
4- Vergisi
5- Arazi ve sehir icine uyumlu olabilmesi- Ornegin 4x4 4x2 secenekleri low driver gibi ozelikleri barındırırken, deri koltuklar, otomatik vites , nispeten konfor.

Ankarada yok hadi kalktım istanbula gittim, discovery Td5 2002 model bir arac aradım buldum, geldim ankaraya 6 ay gecti satmak istedim. kac sene beklerim satılsın diye dusunur oldum. aksi halde aynı senenin freelander ları ile, discovery td5 ler nasıl aynı fiyat olabilir degil mi, freelander arazi aracı sayılmıyor ama ikinci elde satısı hızlı sanırım. o sebeple discovery ile aynı paralara gidiyor tahminim.
bu kısa surede iyi bir arazi aracı bulabilecek bilgi ve kontak lara sahip olamayacagımı gordugum icin, honda crv 2002 model gibi bir arac alıp, hic olmassa kısın abant ta karda, yazın yeigolerde , haftasonu sorgun goleti idi kumruca idi gibi yerlerde sorun yasamam ve arazi aracı bulunca honda yı elden rahat cıkarabilrim.

ner dersiniz?

Etiketler

Ynt: Dört Faktör ve Arazi Aracı Secme ?..

cevap lar icin icin cok tesekkur ederim.

2006 model 125.000 km de kazasız oldugu belirtilen grandvitara 2.0 lara 30.000 TL civarı istaniyor ankara icin. pazarı nedir tek tuk satısta oldugu icin kıyas yapamadım. 2004 model raw 4 de bu para. kelepir denk gelsede raw4 alınmayacak bir arac mıdır? 4x2, 4x4 gibi vitesleri falan var mı?
birde grand vitarada, su yeni kasa kacta cıktı acaba?
deri doseme, otomatik vites cruze control gibi ozelikleri ayıran, s- se hse falan gibi kodlamalarlarla bir ayrımı var mı acaba?

dizeller kucuk ve sehir ici icin biraz konforsuz gozukuyor, benzinli alıp tup olayına gireyim boylecek otomatik vites falan gibi bir iki konforu olabilir.

ne dersiniz?

daha çok şehirde dolaşacaksanız ,az yaksın,vergisi az olsun,çok konforlu olsun,dizel olsun ,ucuz olsun da derseniz hyundai santa fe eski kasası derim, fiyatları 30.000---34.000 arası olur. yok araziye gireyim .ucuz olsun ,hemen satayı derseniz 2000...2001 model suziki vitara 5 kapı derim, oda 17.000 --- 19.000 tl arası fiyatlara temizi alınır .

yasarergun' Alıntı:
İşinizi Vİtara görür
Forumda bu soruya sizin şartlarınız gözönüne alınarak verilecek başka cevap yok sanırım.

Grand Vitara için bekleyin cevap verilecektir

JLX Vitaradan, Grand Vitaraya geçmiş birisi olarak;
Her ikisinide gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

aynı zamanda binek arac olarak da kullanacagım icin, grand vitara ve tup olayına gireyim diyorum. vitaranın dizel olanını gidip inceledim, kasa ilginc sekilde eski ve kucuk ayrıca konforsuz duruyor, aynı yılın benzinli olanı otomatik vites daha sık bir gorunum gibi artılar iceriyor gibi geldi bana.

Grand vitara olursa
suv grubundan

2002 model civarı

raw4
crv
freelander td4
pajero pinin 2.0
terrano 2.7 dizel

ve
nissan pick up
mitsubishi l200
elekdiklerim olmus olacak.
tuh be dedirtecek ne olabilr?

Ynt: Dört Faktör ve Arazi Arac? Secme ?..

Benim siralamam :smiley:
Suziki,Terrano ,L 200, nissan skystar
fakat kesinlikle hyundai tercihim degildi.:smiley:

yanlız para sabit oldugu icin, yıllar fark edebilir. ornegin 2004 terrano ile 2007 l 200 aynı para.

2. el satışta rahat etmek (çabuk ve değerinde satabilmek) için Sorento en iyisidir. Ama diğer kriterlerinizin hiçbirini karşılamaz.
eğer bütçeniz 40+ bin TL civarında ise Suzuki GV (yeni kasa) tavsiye edebilirim. 30 bin civarında iseniz, 100 bin km altında 2003-2005 model 2.0 5K modelleri bulabilirsiniz.

30.000 civarı, elimizde bir jazz var onu satısmıza gore biraz degisebilr.

kia yı motor oolarak onermediler, sportage ve sorento iki model var, belirgin farkllılıklar nedir? rahat cıkarmak iyi kotu 4 ceker esaslı bir arazi aracı bulana kadar bineyim desem elden rahat cıkar diye alsam 30 civarına var mı?

Ynt: Dört Faktör ve Arazi Arac? Secme ?..

2003 ten beri getz ve accent kullaniyorum.
Hyundai tavsiye etmem.
Getz sanziman,klima kompresoru,devir saati arizasi verdi.km 60 bin civariydi.
Garantiye sokmadilar. Dava actik hepsini degistirdiler.sonra takasla accent aldik. 35 bin km de on kapi cam lastikleri
Degisti neyseki garantiden. Arka cam krikosu arizali. Degisecek. Hyundai kesinlikle tercihim degil.:smiley:

Ben her zaman Pajero Pinin'i Vitaralardan daha yakışıklı bulurum...Sunroof, deri koltuk ve otomatik vites de var. Ama sanırım bütün mitsubishi'ler gibi ikinci el değeri düşük ve piyasası biraz yavaş...Ben alırım babalar gibi binerim derseniz bahsettiğiniz kıstaslarda işinizi elinizdeki paranın altında bi maliyetle görür..
Yaygın kanı parçalarının pahalı olduğu yönünde fakat arıza sıklığının azlığını da belirtmek gerekir, neticede Mitsubishi...

Biraz daha hızlı ikinci el için sanırım Suzuki daha mantıklı bir tercih olacaktır.

usas' Alıntı:
30.000 civarı, elimizde bir jazz var onu satısmıza gore biraz degisebilr.

kia yı motor oolarak onermediler, sportage ve sorento iki model var, belirgin farkllılıklar nedir? rahat cıkarmak iyi kotu 4 ceker esaslı bir arazi aracı bulana kadar bineyim desem elden rahat cıkar diye alsam 30 civarına var mı?

30 bine Sorento sanırım yoktur, varsa da kullanılacak hali kalmamıştır. Sportage, Sorentoya göre daha küçük ve daha az tercih edilen bir model. Sorenta SUV olarak çok satılan ve 2. elde piyasası olan bir araç.

Sizin şartlarınıza en uygun tercih eski kasa GV gibi görünüyor, eğer Jazz'ı elden çıkarma şansınız varsa yeni kasa GV'yi şiddetle tavsiye ederim. İstediğiniz herşeyi bulacaksınız. Ancak Benzinli dizel tercihine dikkat. 2.0l benzinli A/T tüketimi kayde değer seviyede. Dizel ise 2. elde 43-45'den aşağı biraz zor.

evet grand vitara mantıklı gozukuyor, en azından satısı ve arazi durumu acısından suv lar icinde avantajlı. Peki gv 2.0 en uyumlu duzgun tup hangisi ise takdırsam, performans, motor omru, tup ile ikinci elde satısı ve dizele gore yakıt degerlendirmesi nasıl olur. cunku gv de eski kasada sanırm dizel yok, dizel olan 2003 modeller sanırm vitara, oldukca kucuk ve araziye yonelik olup, sehir ici icin uygun gozukmuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR