Dört Faktör ve Arazi Aracı Secme ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,058
Ynt: Dört Faktör ve Arazi Aracı Secme ?..

Tüp işi beni aşar :smiley: Belki de yeni bir konu başlığı altında kullanıcı görüşlerini almak daha kolay olur.

Etiketler

peki bu suziki gv larda, kilitli difransiyel var mI? orta arka tam bilemiyorum, surekli okıyorumda kia da lsd olsa olur yok falan giib, merak ettim L 200 ve suziki gv mantıklı geliyor, bunlarda var mı acaba... yada takılır mı

GV'de orta diff kilidi var (yeni kasalarda 3K modeller biraz farklı). LSD falan değil harbi kilit. Arka Diff'e de kilit taktırılabilir. ,
Eski kasa GV'lerde 2H, 4H Lock ve 4L Lock konumları var ve arazi vites kolu ile kumanda ediliyor.
Yeni kasa GV'lerde 4H, 4H Lock ve 4L Lock konumları resimdeki elektronik düğme ile kontrol ediliyor.

4963541_who.jpg

hakikatten de şık bir dizaynı varmıs...
dun 2006 model suzuki ilanı vard arıyorum tel cevap yok, bu arada bi galloper cıktı ona bir bakayım. 20.000 lira 2001.
tesekkurler.

2006 gv, 130.000 km lerde bakımsız sayılabilecek dosemede sigara yanıgı falan gibi hataları olan, 2.0 benzinli duz vites icin ne kadar odenirse normaldir. bir adet gordum.

usas' Alıntı:
2006 gv, 130.000 km lerde bakımsız sayılabilecek dosemede sigara yanıgı falan gibi hataları olan, 2.0 benzinli duz vites icin ne kadar odenirse normaldir. bir adet gordum.

2006 model 50-80 bin km aralığında JLX-AL (Deri döşeme, sun roof, CD changer...) Full donanımlı, çok temiz, bakımları aksatılmamış, kazası olmayanı 40-45 bin aralığında olduğuna göre 35-36 bin olabilir.

sizi bu kadar kararsız ve yazılanlardan etkilenmemiş gibi görüyorum, sonunda başınıza bela olacak bir araç alacakmışsınız gibime geliyor ..

kucukken yaz tatillerinde babamız bi galeriye cırak verseymis iyimis, 15 gun oncesine kadar sirket aracı kullanıyordum, ne kasko ne yakıt ne tuketim ne pazar bilgisi edinmisim, surekli araba kullanmama ragmen. hobi olarak hafta sonu galeri gezen adamları simdi anlıyorum. :smiley:) birde cevrenizdeki herkez kayboluyor, bu sitenin bana cok yararı oldu, fotografıda bu sekilde sitelerden ogrenmistim, simdi anlatan ben oldum. umarım araclar icinde bir gun birilerine yararım olur.

ufak birikimlerle, ufaktan basladıgınızda ufak opuluyorsunuz. yavas yava ogreniyosunuz, benim durumum bu yuzden karısık. ama son 15 gunde, hata yok, 2 parca bel altı boyalı, degisen yok. veya aracım muayyer, 20.000 de eczacıdan falan gibi butum terminolojisi cozdum :smiley:)

ilk alıs veriste de hata yapma olasılıgıma istinaden, elden rahat cıkarabilecegim bir arac arıyorum... 4 lira vergi odeyebilecek olsam 2,7 crd chereko gibi araclar tam kalemim aslında.

su cemberi daraltıp, L 200 ve grand vitara ile sınırladım. sadece bir adet ucuz galloper var onu yarın ustaya gosterecegiz. oda mitsubishi motor ve sanzuman oldugu icin listeye ucundan girdi.

yardımlarınız icin cok teeskkurler...

ilan baktım, ilan istanbulda...

ankarada olmam nedeni ile ankara sınırlarından arac almak onceligim, ustamız burada cunku. gerci usta atlayıp gidelim istanbul askın jeep de aradımızı buluruz olmadı istanbuldan bos donmeyiz dedi ama, ankara da o kadar kucuk bir pazar degil, ankarada yoksa almayıvereyim o aracıda diye dusundum.

istanbulda olsam cok buyuk ihtimalle 32.000 civarına 2001 model discovery td5 almıstım simdiye kadar, tum sıkıntı ankarada extrem aracların kısıtlı olması.

siz nedersiniz deger mi arac icin istanbula gitmeye?

Ynt: Dört Faktör ve Arazi Arac? Secme ?..

istanbula gitmenin olumlu olumsuz yonleri:
1 istanbuldaki arac beklediginizden kotu cikarsa keske gelmeseydim. O kadar masraf ettik bunu gormek icinmiydi dersiniz
2 ". ". ". ". Iyi cikarsa mutlu olur ve iyiki geldim harcadigim paraya degermis dersiniz
3 hicbilmediginiz bir aracla yola cikmak riskli sayilabilir.tabi bu durum soforden sofore degisir.
Arac ne olursa olsun ilk kullanimla bir hafta sonraki kullanim bir degildirt.
4 sehir icinde kullanilan bir arac uzun yola cikinca ariza verebilir.
Sehir icinde olsa olsa kontak 1 saat acik kalir.uzun yolda ise en az 3-4 saat acik kalir.
Iste yipranan ve o ana kadar haber vermiyen yipranmis parca uzun sureli calisma sonrasinda ariza verebilir.
Bunun basiniza gelme riski 1000 de 1 bile olsa bu riski goz ardi etmemek gerekir.
5 alginiz aracin far ayari bozuk bile olsa bunu ancak yola cikinca anlarsiniz.

Bunun gibi olumlu olumsuz yonlerini cogaltmak mumkundur.
Aracin fotolarini gorunce araca isinirsaniz ve ank ist arasi gitgel masrafi kadarda ucuza alabilirseniz ist gitmeye deger.
Aklima geldi
6 ist alacaginiz aracin vizesi olsa bile plaka degisiminde mutlaka tekrar vize yaptirmak zorunda kaliyorsunuz.
Buda 120 lira ekstra masraf demek.

usas' Alıntı:
ilan baktım, ilan istanbulda...

ankarada olmam nedeni ile ankara sınırlarından arac almak onceligim, ustamız burada cunku. gerci usta atlayıp gidelim istanbul askın jeep de aradımızı buluruz olmadı istanbuldan bos donmeyiz dedi ama, ankara da o kadar kucuk bir pazar degil, ankarada yoksa almayıvereyim o aracıda diye dusundum.

istanbulda olsam cok buyuk ihtimalle 32.000 civarına 2001 model discovery td5 almıstım simdiye kadar, tum sıkıntı ankarada extrem aracların kısıtlı olması.

siz nedersiniz deger mi arac icin istanbula gitmeye?
Askın jeep e bakacaksanız ,
internet sitesinden gördüğünüz aracın,garajında olup olmadığını telefonla sorunuz.
sitede gözüken bir çok araç sahipleri tarafından kullanıldığından ,o anda görmeniz için bulunmayabiliyor.
Belirli bir saat kararlaştırırsanız aracın sahipleri araçlarını getiriyorlar.

Degerli bilgiler icin cok tesekkurler, onlarca arac arasından l200 4x4- gv ye bilgiler dogrultusund indim. sadece bir galloper imkanı soz konusu, sorunlu ise direk gv ye donecegim ve verdiginiz bilgiler dogrultusunda onceligim ankara olacak. bulamassak dedidiniz sekilde organize ederek ve kar zarar hesabı yaparak istanbul yaparız.

selamlar
ugur

usas' Alıntı:
Degerli bilgiler icin cok tesekkurler, onlarca arac arasından l200 4x4- gv ye bilgiler dogrultusund indim. sadece bir galloper imkanı soz konusu, sorunlu ise direk gv ye donecegim ve verdiginiz bilgiler dogrultusunda onceligim ankara olacak. bulamassak dedidiniz sekilde organize ederek ve kar zarar hesabı yaparak istanbul yaparız.

selamlar
ugur

imzanızdan GV aldığınızı anlıyorum. yazılanları okudum, benim durumuma çok benziyor esasta. Araçtan memnun musunuz? kaça aldınız acaba ve LPG takıldı mı?

Merhaba
Aracı genelde, sehir ici ancak haftasonu ve tatillerde de arazide gezmek icin alıyor olmam genel sıkıntı oldu. ikisinden de biraz diyince ikiside yarım oluyor. Aracı arazide henuz arazide deneyemedim ve asıl tesellim bu oldu cunku sehir icinde memnun degilim. aracı sehir ici .binek 2007 model toyata corolla nın en duz modeline gore kıyaslıyorum.
yakıtı az yada cok demeyecegim cunku 4x4 kullanmadım daha once. sehir icinde kullanımda km de 35 kurus yakıyor. bana cok gibi geldi ki hic basmadan kullanım bu. gonlumce kullanayım dersen 40 kurus yakar. toyota 20 kurus u gecmiyor.

ben 30 a aldım ama simdiden 31 i gecti. ama oyle kuru bir gecme degil belki 150 saat mesai yaptım sanayide ustune. ve hep tanıdıkla yapınca boyle oldu. temiz bir aracı 34 e falan almalısınız yani.

arkadasım honde crv aldı benden sonra, 98 model ve benim 2006 dan daha bakımlı idi. 22 ye aldı ve tuplu. kullanımı kesinlikle araba gibi, hic bir sekilde sanzuman sesi vites tıkırtısı falan hissedilmiyor. zaten otomatik vites.
ama cruise du, cd changer dı koltuk ısıtma gibi konforlar yok. ama su bir gercek honda arabası kesinlikle konforu on planda tutmus.

1- arac fazlası ile tangıdı tıkırtı ve sarsıntı icinde. ( bu benim aldıgım aracın kotu kullanımından da olabilir, ama altında tek cizik olmayan bir aracın arazide de cok gezdigini sanmıyorum.
2- sanzuman sesi cok ilginc, 1 ve 2 kompressor e bindiginde kamyonet gibi bir sanzuman sesi var. e arazi sanzumanı var normal diyolar. ama aracın kullanımı yumusak degil sehir icinde.
3- vites surekli titriyor, dusuk devirlerde daha yavas ve genis bir alanda, yuksek devirlerde daha dar alanda ama hızlı bir titresim icinde ve bu titresim vitesin etrafındaki derinin kendi kendine surtunmesi ile vıcır vıcır surekli bir ses yapıyor. normal diyolar
4- virajlarda yol tutusunu begenmedim.
5- 2000 cc ye gore hızlanmasını begenmedim, binek kullandıgım dizel 1.4 corrolla kadar gitmiyor.
6- bagaj ile icerisi arasındaki yalıtım cok basit ve aralıklı, aynı zamanda anlam veremedigim sekilde arka tekrer cıkıntıları uzerinde de 15 cm gibi koltukla acıklıgı var ve burdaki malzemeler ve teker seside icerde.
7- direksiyon ileri geri haraket etmiyor.
8- cd calaraı mp3 calmıyor.
9- telefon bozuk para gibi seyleri koyacak gozleri az.
10- eksoz sesi kotu bir his veriyor patlak gibi, bir kacak var gibi.
11- sadece surucu camı otomatik ve sadece inerken otomatik cıkarken basılı tutman gerekiyor.
12- bagaj dar
13 yol bilgisayarı cok yeteneksiz ozelligi az. yeri kotu gunduz yansımalardan gorunmuyor.
14 sileceklersu puskurtuculerı eski sistem, yaygın puskurtmeli degil. sielceklerin yan barla arasıdaki silmedigi alan cok genis.
----------------
1- goruntusu guzel
2- kumanda tek basınca sadece surucuyu cift basınca tum kapıları acıyor guzel.
3- sis ler fonksiyonel geniş açılı aydınlatma yapıyor.
4- motor sesi guzel
5- torku guzel
6- crusie contol, direksiyondan kumanda, koltuk ısıtma gibi ozellikler guzel.
7- gozluk koyma yeri guzel ve dogru calısıyor egik spor gozluklerde sıgıyor.ve actıgınızda dikiz aynasını kapatmıyor. toyata da cok kotu idi.
8- geri vites de iki adet geri ısık yanıyor.
9- 6 lı cd changer guzel ama 6 cd de 1 cd nin aldıgı kadar mp3 almıyor sonucta.
10- frenler guzel, yumusak
11- arazı ozellikleri guzel, dusuk devir, kilitli difransiyel gibi.
12- on camın genisligi ve aynaların buyulugu guzel.
13-arka koltukların katlarak bagajın cok genis hale gelebilmesi guzel.
14- airbag donanımları guzel, yanlarda da var.
15- bagajda 1 adet, surucu konsolunda 2 adet toplam birisi bosta, birisi cakmak olarak baktıgınız 3 adet 12 v cıkıs var guzel.
16- otomatik klima guzel ve fonksiyonel calısıyor, ornegin dısarı 10 derece icerisini 23 yap dediginiz de ısınmak istediginiz algılıyor, dısarısı 30 icerisini 23 yap dediginiz serinlemek istedigini algılıyor. 2 adet gunes 1 adet ic ısı ve 1 adet dıs ısı sensoru var ki bunlar guzel.
17- sinyal sesi cok dusuk guzel, arada unutuyorsunuz ama cıt cıt otmesinden iyidir zamanla alısılır.

arazide iyi oldugunu ve toyota ile arazide cok kalıp cektirdigim icin, bu sukinin beni arazide memnun edecegini ustatlardan duymustum. ama kullanımım %80 sehir ici oldugu icin bilemiyorum dogru mu yaptım.

bu aractan sonra arazi agırlıklı bir arac istersem discovery td5 2002 hse modele, yok sehir ici kullanımlı bir arac istersem 2004-2005 model honde crv ye, biraz daha birikim yapabilirsem 2003 model, 2.7 crd jeep e gecerim. otomatik vites deri koltuk falan gibi keyfi unsurlarada bu araclarda fazlası ile var.
su noktadan sonra suzuki de arazide asırı bir memnuniyet yasamaz isem, veya bir baska suzuki ye binerde benimkinin dandik oldugu kanısına varmassam, bir daha suzuki almam japon un en kotusu gibi geldi bana hele toyota ve honda yanında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR