Duster Degilse Hangisi??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nocturnal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,405

nocturnal

Yeni Üye
Değerli Gezenbilir üyeleri;

Bir araba meraklısı olarak yıllardır sitemizi takip etsem de, bu kadar faydalı değerlendirmeleri okumaktan şimdiye kadar yazmaya pek fırsat olmadı.

4 yıllık vazifem sona erdiği için 2 ay sonra memlekete dönüyorum ve avcılık ve kampçılıkla uğraşırken kendi aracımla gitmek istediğimden, 4 çeker hafif bir SUV almayı planlıyorum (Şu anki arabam Toyota Avensis, ancak sadece şehir içi kullanıyorum). Aslında fiyatı, yakıt tuketimi ve tork degerleri nedeniyle yeni bir Duster 4 çeker almaya kesin karar vermiştim.

Ancak bu yaz memlekete geldiğimde 10 günlüğüne Duster kiraladım ve boşluk varmış gibi habire oynayan vitesinden, güven vermeyen direksiyonundan, güçsüz frenlerinden ve her tarafından gelen takır tukur seslerden cok rahatsız oldum. Başta bunu, kiralık arabaların hor kullanılmalarına vs yordum; ancak, sonra bulunduğum ülkedeki acentesine başvurup 2 saatlik deneme sürüşü yaptım ve gene aynı güvensizlik veren deneyimi yaşayınca, duster almaktan vazgeçtim. Lüks, donanım ve marka imajı türü kaygılarım hic olmadı, ama kullanırken surekli guvensizlik hissetmek de istemiyorum.

Bu konuda çok başlık var, ancak gene de, yararlı olabilir diye, affınıza sıgınarak danısayım dedim. 60 bin TL yi fazla aşmamak kaydıyla, hafif-az yakan-4 çeker ve 4 sene kullanacağım bir araç olarak ikinci el Suzuki Grand Vitara 3/5 kapı- Toyota Rav4- WW Tiguan'ı karşılaştırabilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca tavsiyeniz olursa da degerlendiririm.

Elbette, 60 bin tl ye alınacak vitara ile rav4 ün kilometresi, yıpranma durumu vs farklı olacaktır. Bunları da hesaba katarak degerlendirmek gerekir. Aracı haftada 4 gun sehir içi, 2-3 gun gün avcılık ve kampcılıkta kullanacagım. Ağır off road tan ziyade, fazlaca buzda çamurda bırakmamasını onemsiyorum.

Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: Duster Degilse Hangisi??

Tiguan araziye gelecek araç değil. Konfor asfalt derseniz tamam ama arazi çamur deyince Vazgeçin derim. Rav4 o fiyata çok eski model alırsınız. Bence en mantıklısı suzuki. Birazcık araziye uygun lastikle suzuki ihtiyacınızı Karşılar diye düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cok sagolun. Bir de biraz önce sahibinden com dan arattım, bu özellik ve fiyat skalasında bir suru Chevrolet Captiva ve Kia Sportage çıkıyor. Ancak bunları da arazide hiç görmüslüğüm yok. Kullanan ya da tavsiye eden olur mu bilmiyorum..

Arazide bu araclarin hic biri yok size tavsiyem bi tane 10-15 bin tl ye bir arazi araci alin suziki jimny ( biraz daha pahali olabilir-suziki sj-land rover series-lada niva-jeep cj5-xj-zj )45 bin tl cebinizde kalsin

Sent from my iPhone using Tapatalk

3 kapılı araç da olabiliyor yazdığınıza göre. Suzuki g.v yeni kasa tam aradığınız araç.
Bütçenizle sıfırını bile alabilirsiniz.

Kalite yeterli, sorun sıfır. Arazide de sizin beklentilerinizi rahatlıkla görecek kapasitesi var aracın.

Evet..Ben de Grand Vitara en uygun diye dusunmeye basladım, o yuzden de sıfır fiyatlarına bakmak icin Suzuki Turkiye sayfasına gittim.

Orada tanıtım kısmında Grand Vitara var; ancak, fiyat listesi kısmında ne Grand Vitara var ne de Jimny!
Gezenbilir Suzuki sayfalarına baktım, orada da fazla bir bilgi yok.

Yeni Grand Vitara ve Jimny'lerin satışı durdu mu diye dusunmeye basladım açıkçası..

Olmazsa temiz bir ikinci el Grand Vitara bakmak lazım artık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,633
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR