Düz Dizel Defendere Golf Mazot Pompası Uygulaması.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞRUL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,682

Ynt: Düz Dizel Defendere Golf Mazot Pompası Uygulaması.

ya bu milletin boshc pompa taktim dedigi bu pompa mi acaba ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tuketimi bilmiyorum bugunde sordum yapanlara minimum hisseden 1 vites fark ettiriyomus. 3. vitesle ciktigimiz yeri 4. viteste cikioruz gibi.700lira wv den fiyat aldim

Bugün deneme yaptım gayet başarılı enjektörler orjinal defender enjektörü pompanın üzerine baktım made in kore yazıyor pompayı tamir eden bosh servisi bu pompaların 1.9 golf,audi,skoda gibi araçlarda kullanıldığını ve bosc tan bile iyi olduğunu söylediler araba 2 ile kalkıyor ve hızlanması motorun gaz yemesi sesi çok farketti hatta ustam biraz ayarını açsam dahada iyi olur ama duman yapar dedi bende gerek yok bu ayara bile razıyım dedim :smiley: bence yapılan masrafa değer tavsiye ederim.Fotolar biraz dan geliyor.

Daha önce ölü motor ve pompada tüketim normaldi şimdi motor ve pompa sıfır mutlaka düşecektir ortalama 10-12 lt di.

.

10151964_688582914542146_1080714043343404693_n.jpg

10325604_688582787875492_4188390994633897382_n.jpg

10329179_688582817875489_1492363379539791592_n.jpg

10389672_688582714542166_5093657644886247316_n.jpg

Hesapta bir yanlışlık olmasın ,düz dizel ne yaptıysam 100km/15 litre aşağı düşüremedim. Yakıt işi çok önemli ama pompa değişikliği ile yakıtın azalıp performasın artacağına inanmaz biraz zor olacak.

Ahmet bey 15 lt gerçekten çokmuş ben depoyu fulleyip ölçüm yapıyorum ama sizin rakama hiçbir zaman ulaşmadım geçenlerde tekrar full yaptım 68 lt aldı 613 km yol yapmışım ve arazi şehir içi karışık geçi ben arabayı üzmeden sıkıştırmadan kullanırım :smiley:

haydaaa siz neler diosunuz ya.100liraya uzun yolda 300km yaptim.2,5duz dizel 100-110 dan assagida inmedim

Tuğrul bey gerçekten çok ilginç , siz 9 litre diyorsunuz yani ! Arazi grup dişliniz süratli olsa gezip dolaştığınız yerlerde hep düzlük olsa 11-12 litre olabilir ama sizin durum bir başka ...Ayrıca dizel motoru devirsiz kullanırsanız asıl o zaman üzülür !

Hayırlısı olsun yaptıgınız ıslemın. yanlız yakıt artmaması gercekten ılgınc olmus eskı motorda olan pompa ve bu pompanın arasında ne fark bılemem ama eger performans artısı varsa bu su demektır pompa ıcerıye daha cok yakıt cekıyor ve patlama daha cok oluyor buda gozle gorurlur bır performans'tır ama ısın tuhaf tarafı yakıtın azalması . eskı pompa ıle aynı performansı alırsınız pompanın ayarını acarak ama bu dedıgım gıbı yakıtı artırır. sızın dedıgınız ılgnc geldı bıraz hem performans artıyor hemde yakıt dusuyor gıbı bırsey oluyor :smiley: Genede hayılrısı dıyelım

Acaba pompa daha fazla bir basınçla mazotu püskürterek daha fazla bir güç üretiyor olabilir mi?

Mazot çok gitse de genelde yanmayı sınırlandıran taze ve sıkıştırılmış hali ile serin olan havadır. Önce havayı çok koyarız sonra yetecek yakıtı basarız :smiley: he enjektör değişmiş olsa, atomize daha iyi eder yakıtı ve sessiz daha verimli bir yanma sağlar ancak bu farklar %2-3'ü geçmez.. Atmosferik araçta bu konular oldukça sınırlı. Bosch pompalar ile fark elde edildiğinden bahsediliyordu yıllardır ancak fayda/maliyet dengesi kurtarmaz. Neticede fabrika sonradan turbo koydu ama ancak %25 verim arttırdı o da zaten yıllarca fabrikaya dert oldu. Geri döndü bütün makinalar. Pompa ile oynama ile olsaydı, çok iyi olurdu tabi ama para yatırmadan önce iyi araştırmak lazım.

Tuğrul bey gerçekten çok ilginç , siz 9 litre diyorsunuz yani ! Arazi grup dişliniz süratli olsa gezip dolaştığınız yerlerde hep düzlük olsa 11-12 litre olabilir ama sizin durum bir başka ...Ayrıca dizel motoru devirsiz kullanırsanız asıl o zaman üzülür !
[/quote]
Ahmet bey ben 9 lt demiyorumki siz yanlış hesap yapıyorsunuz 68 lt yi 613km böldüğünüzde 11,09 civarı çıkar ayrıca aracı üzmem dememin nedeni 90 km den sonra fazla yüklenmem bilirsiniz 90 dan sonra sıkıştırınca su gibi içiyor meret:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR