<div class="bbWrapper"><b>Zülfü Livaneli</b><br />
Yazara ulaşmak için : zlivaneli@gazetevatan.com<br />
<br />
<b><span style="color: red"><span style="font-size: 16px">Ege</span></span></b><br />
<br />
Homeros Ege’ye ‘Şarap rengi deniz’ der. Gerçekten de ‘gül parmaklı şafak’ vaktinde ve gün batımında şarap rengine bürünür deniz.<br />
<br />
Ege’nin sırrı bununla da bitmez. Güneşi mi, rüzgarı mı, kokusu mu bilinmez sanatın, aşkın, mitolojinin, bilimin, felsefenin boy attığı topraklardır buralar.<br />
<br />
Dünya uygarlık birikiminden Ege’yi çıkarsanız, çok ama çok eksiliriz.<br />
<br />
Akademya da bu topraklardan çıkmıştır, felsefe de, şiir de.<br />
<br />
Zeytin, kekik, şarap ve yanık ezgiler diyarına ne zaman adım atsam, müthiş bir coşku kaplar beni.<br />
<br />
Yaşamı daha çok severim. İnsanlığa daha çok güvenirim.<br />
<br />
***<br />
<br />
<br />
Bir süredir Ege konserlerinde dolaşıyorum ve yine aynı baş dönmesi sarıp sarmalıyor beni.<br />
<br />
Ege’nin ıtır kokan gecelerinde binlerce sevgili dostla birlikte, yıldızlı gökyüzüne salıyoruz şarkılarımızı.<br />
<br />
Hayatın, birbirinden ayrılmayan sevincini ve hüznünü hep birlikte hissediyoruz.<br />
<br />
***<br />
<br />
<br />
Altınoluk ve Gümüldür konserleri arasında Madra dağındaki Daidalos otelinde kaldık.<br />
<br />
Çok ama çok sevgili bir çift yürek, dünyanın en oksijeni bol tepesine ahşap bir konak yapmış.<br />
<br />
Mutfağı, Ege’nin pek az yerinde bulabileceğiniz kadar lezzetli.<br />
<br />
Sahipleri ve personeli güler yüzlü.<br />
<br />
Her şeyi geride bırakıp, birkaç gün kaçmak isteyenler için bulunmaz bir yer.<br />
<br />
Daidalos Zeus’un mimarı. İlk mimar olarak biliniyor.<br />
<br />
Onun adını taşıyan butik otel Zeus Altarına ve Kaz dağlarına çok yakın.<br />
<br />
***<br />
<br />
<br />
Oradan çıkıp Gümüldür konseri için mandalina bahçelerinin arasına dalıyoruz.<br />
<br />
Gümüldür’de Pir Sultan Abdal Derneği‘nin yeni binasının açılışını yapıyoruz.<br />
<br />
Paloma Paşa Resort denilen harika otelde konaklıyoruz.<br />
<br />
Yine aynı coşku, yine aynı dost, sevecen ‘Biz sizin türkülerinizle büyüdük!’ diyen yüzler.<br />
<br />
Nazım ‘Şu Varna deli etti beni, divane etti’ demişti ya işte Ege de bana aynı etkiyi yapıyor.<br />
<br />
İçimi yıldızlarla dolduruyor.<br />
<br />
*********************************************************************************************<br />
Vatan'dan alıntıdır.<br />
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=319060&Categoryid=4&wid=5<br />
<br />
Cavid Sezen</div>