Zülfü Livaneli
Yazara ulaşmak için : zlivaneli@gazetevatan.com
Ege
Homeros Ege’ye ‘Şarap rengi deniz’ der. Gerçekten de ‘gül parmaklı şafak’ vaktinde ve gün batımında şarap rengine bürünür deniz.
Ege’nin sırrı bununla da bitmez. Güneşi mi, rüzgarı mı, kokusu mu bilinmez sanatın, aşkın, mitolojinin, bilimin, felsefenin boy attığı topraklardır buralar.
Dünya uygarlık birikiminden Ege’yi çıkarsanız, çok ama çok eksiliriz.
Akademya da bu topraklardan çıkmıştır, felsefe de, şiir de.
Zeytin, kekik, şarap ve yanık ezgiler diyarına ne zaman adım atsam, müthiş bir coşku kaplar beni.
Yaşamı daha çok severim. İnsanlığa daha çok güvenirim.
Bir süredir Ege konserlerinde dolaşıyorum ve yine aynı baş dönmesi sarıp sarmalıyor beni.
Ege’nin ıtır kokan gecelerinde binlerce sevgili dostla birlikte, yıldızlı gökyüzüne salıyoruz şarkılarımızı.
Hayatın, birbirinden ayrılmayan sevincini ve hüznünü hep birlikte hissediyoruz.
Altınoluk ve Gümüldür konserleri arasında Madra dağındaki Daidalos otelinde kaldık.
Çok ama çok sevgili bir çift yürek, dünyanın en oksijeni bol tepesine ahşap bir konak yapmış.
Mutfağı, Ege’nin pek az yerinde bulabileceğiniz kadar lezzetli.
Sahipleri ve personeli güler yüzlü.
Her şeyi geride bırakıp, birkaç gün kaçmak isteyenler için bulunmaz bir yer.
Daidalos Zeus’un mimarı. İlk mimar olarak biliniyor.
Onun adını taşıyan butik otel Zeus Altarına ve Kaz dağlarına çok yakın.
Oradan çıkıp Gümüldür konseri için mandalina bahçelerinin arasına dalıyoruz.
Gümüldür’de Pir Sultan Abdal Derneği‘nin yeni binasının açılışını yapıyoruz.
Paloma Paşa Resort denilen harika otelde konaklıyoruz.
Yine aynı coşku, yine aynı dost, sevecen ‘Biz sizin türkülerinizle büyüdük!’ diyen yüzler.
Nazım ‘Şu Varna deli etti beni, divane etti’ demişti ya işte Ege de bana aynı etkiyi yapıyor.
İçimi yıldızlarla dolduruyor.
*********************************************************************************************
Vatan'dan alıntıdır.
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=319060&Categoryid=4&wid=5
Cavid Sezen
Yazara ulaşmak için : zlivaneli@gazetevatan.com
Ege
Homeros Ege’ye ‘Şarap rengi deniz’ der. Gerçekten de ‘gül parmaklı şafak’ vaktinde ve gün batımında şarap rengine bürünür deniz.
Ege’nin sırrı bununla da bitmez. Güneşi mi, rüzgarı mı, kokusu mu bilinmez sanatın, aşkın, mitolojinin, bilimin, felsefenin boy attığı topraklardır buralar.
Dünya uygarlık birikiminden Ege’yi çıkarsanız, çok ama çok eksiliriz.
Akademya da bu topraklardan çıkmıştır, felsefe de, şiir de.
Zeytin, kekik, şarap ve yanık ezgiler diyarına ne zaman adım atsam, müthiş bir coşku kaplar beni.
Yaşamı daha çok severim. İnsanlığa daha çok güvenirim.
Bir süredir Ege konserlerinde dolaşıyorum ve yine aynı baş dönmesi sarıp sarmalıyor beni.
Ege’nin ıtır kokan gecelerinde binlerce sevgili dostla birlikte, yıldızlı gökyüzüne salıyoruz şarkılarımızı.
Hayatın, birbirinden ayrılmayan sevincini ve hüznünü hep birlikte hissediyoruz.
Altınoluk ve Gümüldür konserleri arasında Madra dağındaki Daidalos otelinde kaldık.
Çok ama çok sevgili bir çift yürek, dünyanın en oksijeni bol tepesine ahşap bir konak yapmış.
Mutfağı, Ege’nin pek az yerinde bulabileceğiniz kadar lezzetli.
Sahipleri ve personeli güler yüzlü.
Her şeyi geride bırakıp, birkaç gün kaçmak isteyenler için bulunmaz bir yer.
Daidalos Zeus’un mimarı. İlk mimar olarak biliniyor.
Onun adını taşıyan butik otel Zeus Altarına ve Kaz dağlarına çok yakın.
Oradan çıkıp Gümüldür konseri için mandalina bahçelerinin arasına dalıyoruz.
Gümüldür’de Pir Sultan Abdal Derneği‘nin yeni binasının açılışını yapıyoruz.
Paloma Paşa Resort denilen harika otelde konaklıyoruz.
Yine aynı coşku, yine aynı dost, sevecen ‘Biz sizin türkülerinizle büyüdük!’ diyen yüzler.
Nazım ‘Şu Varna deli etti beni, divane etti’ demişti ya işte Ege de bana aynı etkiyi yapıyor.
İçimi yıldızlarla dolduruyor.
*********************************************************************************************
Vatan'dan alıntıdır.
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=319060&Categoryid=4&wid=5
Cavid Sezen