Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcivankurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,266

Etiketler
Ynt: Ekolojik ve Ucuz Bir Ev İçin Fikirleriniz?

orhan abi çok bişey yok,küçük bir bahçe ama 90 ağaç 30 asmam var.çeşit olarakda 13 çeşit meyve 10 çeşit üzümüm var okadarcık ;D

Bayıldım bu eveee Nursel Hanım....

Özay Bey,kolay gelsin.Peki sizin evde teknolojik araçlar ya da cihazlar olacak mı ?Bu evde mi yaşayacaksınız yoksa sadece arada sırada kullanmak için mi?

boulder_mushroom_house_back[1].jpg

bahcivankurt' Alıntı:
orhan abi çok bişey yok,küçük bir bahçe ama 90 ağaç 30 asmam var.çeşit olarakda 13 çeşit meyve 10 çeşit üzümüm var okadarcık ;D
daha ne olsun güzel kardeşim. benimkine göre çiflik sayılır :smiley:,tüm ağaçlarla sen'mi ilgileniyorsun, yoksa aileden yardım varmı? benim üzümler ne hikmetse hepsi tek çeşit aldatıldık galiba :D :D bendede toplam 30 ağaç oldu yarısı meyve ,kalanı çam ve süs ağacı.

İnsanın dilediiği bir hayatı yaşaması için illaki emekli olması gerekiyor bizim ülkede.Ne istediğim yerde,ne istediğim gibi bir evde ne de aileme yakın yaşamıyorum ve daha neler neler...İstediklerimin hepsini değilse bile bir kısmını yapabilecek düzeye geldiğimde ise yapacak halim kalmamış olacak sanırım,tabi o da hala yaşıyorsam ???
Bu arada Orhan Bey,sanki bir süredir ortalıklarda yoktunuz ya da karşılaşmadık..Bir sorun yok umarım :D

lizz' Alıntı:
İnsanın dilediiği bir hayatı yaşaması için illaki emekli olması gerekiyor bizim ülkede.Ne istediğim yerde,ne istediğim gibi bir evde ne de aileme yakın yaşamıyorum ve daha neler neler...İstediklerimin hepsini değilse bile bir kısmını yapabilecek düzeye geldiğimde ise yapacak halim kalmamış olacak sanırım,tabi o da hala yaşıyorsam ???
Bu arada Orhan Bey,sanki bir süredir ortalıklarda yoktunuz ya da karşılaşmadık..Bir sorun yok umarım :D
merhaba bir süre kısa kısa mesajlara bakabiliyordum ,fazla mesaj yazamadım ,ondan olsa gerek,herhangi bir sorun yok özayın evini takip etmeye çalışıyorum,istediğin hayatı yaşamak ,senin elinde ,emekli olmanada gerek yok bir asos turu vardı tarihi tam hatırlayamıyorum ,katılacakmısın ,ben katılamıyorum.(özaycım özür)

Cevap yazarken net gitti,yazamadım.O geziye gidemiyorum ama emekli olmuş olsaydım gidebilirdim ;D ;D Malum iş,emekli olmana gerek yok diyorsunuz ama olmayınca da bişiy yapılamıyor ne yazık ki ;D ;D

Özay Beyyyy,tayin istemeyi düşünüyordunuz ama ev işine girişmişiniz.Orası siizin memleket mi?Evi başkalarına bırakıp gitmiyeceksiniz heralde ;D

_SC07192.jpg

_SC07193.jpg

Valla diğer bölüme yüklemeye çalıştığım fotolar hata olup yüklenemedi derken burada çıktı kendiliğinden ve değiştir bölümünden düzeltilemiyo.Ben yüklemedim yani buraya,kusura bakmayın Özay Bey.Yarın bir daha bakarım düzeltebilmek için....

Özay kardeşim sen yapınca duruma göre belki bende düşündüğüm bağ evini bu şekilde yaparım. Benim aklıma takılan ise şu konu.

Bu sistem çok güzel ve uygulanabilir, fakat sıva yağmur vs. yollardan ıslanınca içerideki balyalar sünger misali rutubeti içeri çeker. Zamanla çürüme meydana gelir. Bu yüzden
evin çatısı mümkün olduğunca dik eğimli ve saçaklar uzun olmalı ki duvarlar ıslanmasın. Aynı zamanda temel (SUBASMAN KISIM) en az toprak seviyesinden 50 cm. yukarıda olmalı.

Bu maket, 7 X 7 m. gibi çok küçük bir ev modeli. Göl kenarında bir yamaca uygulanmak üzere tasarlanmış modeldi. Tabiki betonarme bina. Burada iki kenar otomobil
garajı için tasarlandı. Ek maliyet gerekmeden ve görünüm bozulmadan ihtiyaca cevap vermek açısından böyle tasarlanmış.

Belki fikir verebilir.

[attachment=1]

[attachment=2]

Görünt000.jpg

Görünt003.jpg

lizz öncelikle şunu ifade etmek isterimki mümkün olduğunca doğal bir ortam olacak ve tahta kaşık,toprak ve bakır kap kacak kullanacağım.tayin isteme olayı yok ben malulen emekli oldum ve trakyayı çok seviyorum o yüzden oraya yerleşmek istyrm.burda kendi işimi yapıyordum ama patronla limoniyiz (annem oluyorda :D )o yuüzden buralardan gitmek istyrm.insan emekliolmadan da hayallerini yaşayabilir yeterki siz isteyin.içinizdeki yaşam sevincini ve neşenizi hiç kaybetmeyin.
orhan abi öncelikle sizin emeklerinizde boş çıkmaz eminim.ben sadece çabalıyorum bişeyler yapmak için ve sevdiklerimle yersem daha mutlu oluyorum.sizin üzümlere yeni çeşitler ekleriz sizmerak etmeyin elimden gelirse yardımcı olmaya çalışırım.saygılarımla

abi güzel çalışmalar olacağına eminim yeterki başlayalım önemli olan ilk adımı atmak. :D

lizz' Alıntı:
Cevap yazarken net gitti,yazamadım.O geziye gidemiyorum ama emekli olmuş olsaydım gidebilirdim ;D ;D Malum iş,emekli olmana gerek yok diyorsunuz ama olmayınca da bişiy yapılamıyor ne yazık ki ;D ;D

o geziye gidememe sebebin mutlaka geçerlidir,diğer mesajlarından anladığım kadarı ile şartları pek zorladığınızı düşünmüyorum ,iki gün kendinize ayıra bilmek zor olmasa gerek ,bende emekli değilim ,sorumluluklarım vs vs var fakat gerekeni'de yaptığımı düşünüyorum :smiley:

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
o geziye gidememe sebebin mutlaka geçerlidir,diğer mesajlarından anladığım kadarı ile şartları pek zorladığınızı düşünmüyorum ,iki gün kendinize ayıra bilmek zor olmasa gerek ,bende emekli değilim ,sorumluluklarım vs vs var fakat gerekeni'de yaptığımı düşünüyorum :smiley:

O geziye gidemememin başlıca sebebi İstanbul kalkışlı olması idi.Siz istanbul'dakiler çok şanslısınız.Ankara'da pek fazla bir etkinlik düzenlenmiyor.İstanbullular hayatın tadını çıkarmayı biliyor ;D Buradan kendi imkanlarımla Çanakkale'ye kadar gitmem gerekiyordu,böyle bir öneri geldi turu düzenleyen arkadaşlardan ama bu çok zaman kaybına neden olacaktı,işe yetişemiyecektim ve bir de gezi ücreti 2-3 katına çıkacaktı,bir de zahmeti artacaktı bu ekstra çabalar yüzünden.Hep birlikte gidip gelmenin birçok kolaylığı var tur olarak.Artık ben de kesin kararımı verdim.Bu yaz tatilinin bir kısmını Çanakkale,Balıkesir tarafında geçireceğim.Hatta bu gezi için arkadaş arıyorum,Gezi Notları'nın Gezi Planlarımız bölümünde yazdım.Reelden arkadaşım da katılacak büyük ihtimalle ama araç sorunumuz var,aracı olan bir arkadaş olursa az zamanda çok yer gezebiliriz. ;D ;D

bahcivankurt' Alıntı:
lizz öncelikle şunu ifade etmek isterimki mümkün olduğunca doğal bir ortam olacak ve tahta kaşık,toprak ve bakır kap kacak kullanacağım.tayin isteme olayı yok ben malulen emekli oldum ve trakyayı çok seviyorum o yüzden oraya yerleşmek istyrm.burda kendi işimi yapıyordum ama patronla limoniyiz (annem oluyorda :D )o yuüzden buralardan gitmek istyrm.insan emekliolmadan da hayallerini yaşayabilir yeterki siz isteyin.içinizdeki yaşam sevincini ve neşenizi hiç kaybetmeyin.
Teşekkür ederim dilekleriniz için.Konuyu genelden özele indirgemek istemediğim bu konuda :-X :-X :-X dudaklarım mühür ;)

Özay Bey saman eviniz ne durumda uzun zamandır yazmamışsınız fotoğraflarınızı bekliyorum. Selamlar

Evet hakikaten Bahçivankurt tan çok uzun zamandır ses çıkmıyor.Sanırım ekolojik evi bırakıp Trakya'ya kaçtı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler