El GPS Tavsiyesi Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,257

Makrakanta

Kamp I
Yer
DENİZLİ
Merhabalar.Gps ler konusunda sizlerden tavsiye istiyorum.
Arazi aracımla doğa gezileri yapıyorum.Gps den istediğim özellikler:
1-koordinat,pusula,yükseklik vs standart özellikler.
2-Gezdiğim yerleri eve döndüğümde pc de google earth üzerinden görebilme.
3-Araziye çıkarken Pc yi de yanıma alıp GE üzerinden gerçek zamanlı navigasyon yapabilmek
4-Türkçe menü(ingilizcem hiç yok)
5-Usb bağlantısı
6-Bazen gerektiğinde İstanbul Ankara gibi büyük şehirlere gittiğimde şehiriçi navigasyon yapabilmek.Yani ayrıca araçta kullanılan navi.cihazına para vermemek.
7-Renkli ekran
Yukarıdaki özellikleri karşılayacak minumum maliyetteki cihaz modeli ne olabilir.Garmin tercih sebebimdir.Magellanda olabilir.

Şu linkteki cihaz yukarıdaki isteklerimizin hepsini karşılıyormu.

http://www.webdenal.com/store/garmin-etrex-legend-hcx-el-tipi-gps_fiyat.htm?idProduct=69565&idCategory=681&topnavCategory=36

Etiketler

Ynt: El GPS Tavsiyesi Yardım Lütfen

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Garmin Nüvi 205 bunların hepsini yapar. gittigidiyorda, sahibinden.com da gayet ucuz fiyatlarada bulabilirsiniz.

Makrakanta' Alıntı:

Nüvi 205 rota kaydı yapabiliyor mu?

Navigasyon cihazları ile outdoor GPS'lerin en ayırt edici özelliklerinden biri de rota kaydı. Navigasyon cihazlarında nokta kaydı yapabilirsiniz ancak bu sizin gittiğiniz tüm rotayı kaydetmez.

Nüvi 205 için teknik verilere baktığınızda 1.000 adet nokta kaydı yapabiliyor ancak rota kaydı yok.

Türkiye Haritası Var
Önceden yüklenmiş haritalar Var (bölgesell)
Avrupa Haritası Yok
Harita ekleyebilme özelliği Var
Hafıza Dahili hafıza
Harici hafıza microSD card (paket dışı)
Iz nokta kaydı 1000
Rota kaydı 0

Cevaplar için teşekkürler,ben daha çok yukarıda yazdığım özellikleri içeren el gps cihaz tavsiyesi istiyorum.Temel amacım arazi kullanımı olacak.

Ben Nüvi 205 ile yaya, arabada, uçakta gittiğim her yeri, kaydet diye özel bir seçeneği bile seçmeme gerek duymadan direkt olarak kendiliğinden kaydediyor.
Akşam eve dönünce USB ile bilgisayarın masaüstüne 1 tane GPX dosyasını atıyorum, onuda hiçbir programa gerek duymadan direkt Google Earth üzerinde açıyorum.
Gittiğim bütün yollar çizgi şeklinde görülüyor.
Çizgilerden herhangi birinin üzerine tıkladığımda o anda saat kaçtı, dakikası saniyesiyle, kaç km hızla gidiyordum, denizden kaç metre yükseklikteymişim, o noktanın koordinatları neymiş her şeyi milyonlarca veri olarak gösteriyor.
Birde 10.000 1.000 gibi bir sınırıda yok. Nokta sayısı çok artınca o dosyayı Arşiv klasörüne koyuyor ve yeni bir dosya yaratıp her yeri kaydetmeye devam ediyor.
En güzelide uçakta gidilen veriyi Google Earth'e aktarınca bunu görsel olarak dünyayı eğip uçağın gidişine yükseklik olarak yandan bakmak. Pistten yükseliyor, ara ara dönüşler yapıyor, ara ara alçalıyor bazen tekrar yükseliyor.
Birkaç resim;
nuvi205sinyaltest1.jpg

Bunlarda cihazdan aldığım ekran görüntüleri;
nuvi205airtest.png

Mavi renkli çizgiler, daha önceden gidilen yollar.
nuvi205airtest2.png

Buda bizim köye çıkarken uydu fotoğrafı üzerinde görülen mavi çizgiler;
423t.png

nuvi205airtest3.png

Selamlar,
ben 1-2 tane pratik cevap yazmak istiyorum..

1) Kullanımınızın ağrlığı nerede olacak? şehiriçi / outdoor..
şehiriçi: tartışmasız bir navigasyon cihazı.. bu cihazların kullanımı çok çok pratik ve çok da ucuzlar..
outdoor: bir outdoor GPS.. Garmin de Magellan da gayet uygun.. Ama kullanımı "navigasyon" kadar pratik değil.. Ama , suya/toza/çamura daha dayanıklı ve kesinlikle daha güvenilir cihazlar.

2) Link'deki GPS cihazı: açıkcası bu model çok sevdigim bir model degil, en büyük nedeni de "ekranın hakikaten çok küçük".. ama iyi bir cihaz olduğunu biliyorum (bir arkadaşımın var) .. ama şehiriçinde araç kullanırken bu küçüklükte bir ekran ile yol bulamazsınız gibi geliyor bana..

3) Benim de önerim 60CSx olur idi, ama işin finansal tarafı "ciddi yüksek" bu yüzden çok da ısrarcı olamıyorum. Ama , "bence" de 60CSx teknik olarak "en optimum" çözümlerden biri. Ama şunu belirtmeliyim ki, ben GPS'i şehiriçinde ender, ama çoğunlukla outdoor kullanıyorum ve cihazımı yurtdışından almıştım..

umarım fikir verebilmişimdir.. herkese iyi bayramlar dilerim, reha

Selam,
bir ekleme..

eger aracınızda PC ile birlikte kullanacaksanız, şuna çok dikkat etmeniz gerekir "cihaz USB üzerinden canlı GPS datası veriyor mu?".. Outdoor cihazlarının hepsi bunu yapıyor, biliyorum.. Ama, Navigasyon cihazlarını bilmiyorum .. bu ayrıntıdan kesinlikle emin olmanız gerekiyor.. Tecrubesi olan paylaşabilir ise çok sevinirim, zira Nuvi ile bu denemeyi yapma şansım olmadı.

PC ile kullanma açısından baktığınız zaman her iki cihaz da hiç fark etmez bence.. Ama arazide kesinlikle bir outdoor GPS kullanmak benim "şahsi" tercihim. Zira, normalde "olsa iyi olur" diyebilecegimiz bu cihazlar, arazide başımız derde girdiginde kesinlikle hayati önem taşıyor ve bu durumda "pratiklik" değil, "güvenilirlik" benim için önem kazanıyor..
reha

Makrakanta' Alıntı:
Merhabalar.Gps ler konusunda sizlerden tavsiye istiyorum.
3-Araziye çıkarken Pc yi de yanıma alıp GE üzerinden gerçek zamanlı navigasyon yapabilmek
5-Usb bağlantısı.

Alacağım cihazı çoğunlukla arazide kullanacağım ancak öyle yoğun çamur - su vs görmeyecek.Aracın önünde duracak.
Bu durumda Nüvi 205 (Karadeniz otoyolu nickli arkadaşın anlatımından sonra ) ekranının geniş olması ve ekonomik olması açısından benim için öne çıkıyor.
Nüvi 205 üstteki üç maddeyide kesin olarak karşılıyormu acaba.

selamlar,
bu durumda kritik soru "alacaginiz cihaz live GPS" verisi verebiliyor olmalı USB portundan. Linkte verdiginiz cihaz bu destege sahip, iyi gunler, reha

reha' Alıntı:
...kesinlikle daha güvenilir cihazlar.

Reha Bey'in bütün dedikleri doğru ama el tipi cihazlar için "kesinlikle daha güvenilir" 'e pek katılamıyorum çünkü kullanılan sistem aynı. Her iki cihazda bir GPS, ve hassasiyetleri, hata payları aynı.
Yanlış anlaşılmasın, Reha Bey belki kullandıkları haritalardaki köy yollarının hatalarını kastetmiş olabilir.

Benim cihazımdaki 10 metre hassasiyetteki Topografik Türkiye haritası şöyle;
baytekintopoharita.jpg

10 M'lik Eşyükselti eğrileri şaşırtıcı derecede güzelken, köy yolları çok çok hatalı.

Google Earth üzerinde eş zamanlı olarak takip edilebiliyormu bilemiyorum. Ancak ben bizim yaylalara köylere giderken yanıma dizüstü bilgisayarı almıyorum, cihazın içine oranın uydu görüntüsünü Mapwel programı ile harita haline getirip cebimdeki cihazdan takip ediyorum.

Live GPS verisi varmı yokmu araştırmak lazım ama böyle bir özelliği yoktur diye tahmin ediyorum..

Selamlar,
ben genel olarak "navigasyon" cihazlarını kast etmek istemiştim (sanırım, becerememişim) , zira çoğu "win ce" işletim sistemi üzerinde çalıştıkları için bazen gps programı kesintiye ugrayabiliryor.. en en kötüsü geçmişe dönük bazı verileri kayıt etmemiş olabiliyor.. Nüvi özelinde ise "bilgim yok maalesef".. reha

Herkese bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederim.60Csx veya nüvi 205 bu iki cihazı değişik platformlarda inceleyip kararımı vereceğim.Tekrar teşekkür ederim.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Reha Bey'in bütün dedikleri doğru ama el tipi cihazlar için "kesinlikle daha güvenilir" 'e pek katılamıyorum çünkü kullanılan sistem aynı. Her iki cihazda bir GPS, ve hassasiyetleri, hata payları aynı.
Yanlış anlaşılmasın, Reha Bey belki kullandıkları haritalardaki köy yollarının hatalarını kastetmiş olabilir.

Benim cihazımdaki 10 metre hassasiyetteki Topografik Türkiye haritası şöyle;
baytekintopoharita.jpg

10 M'lik Eşyükselti eğrileri şaşırtıcı derecede güzelken, köy yolları çok çok hatalı.

elimde şu an hem 60 csx hemde vista cx var...her ikisininde sensörü aynı ( sirf 3 star ) fakat çekim hassasiyeti farklı...60csx daha iyi...antenindenmi, işletim sistemindenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama neticede farklı....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,206
Kayıtlı Üye Sayımız
167,073
Kaydolan Son Üyemiz
Mert Baltacı

Çevrimiçi üyeler