En Makul 4x4 İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eymen85 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,416

eymen85

Yeni Üye
Selamlar,

2 gündür burasıyla beraber bir çok forumu okuyorum.
Daha önce 1995 ve 1997 XJ sahibiydim, şimdi de 2006 RAV 4 kullanıyorum. 2 senedir başladığım kamp hobimi devam ettireceğim artık kesinleşti ve güven veren bir 4 çeker istiyorum. Çok bulandırmayacağım ama gönlümde yatan dizel otomatik Land Cruiser'a ulaşana kadar beni 3-4 sene idare etmesi için bir araç ihtiyacım var.

2006 2.0 Otomatik Akıllı 4x4 Rav4 şehir içi 8.7 yakıt tüketimiyle çok makul ama arazide az bi engebede altını sürtüyor ve 4x4 kontrolü bende olmadığı için güven vermiyor. XJ ise çok memnun olduğum bir araçtı zaten anlatmaya gerek yok ama artık LPG kullanmak istemiyorum.

Bu araştırmaya girerken Pajero 3k 2.5 Dizel fikriyle yola çıktım ama parça stok ve fiyat problemi, (temizini de bulamadığım için) yüzünden sinmedi. Kemikli araç sevdiğim için Hilux de düşünüyorum ama aklımdaki 2 araçla ilgili soru işaretlerini de gidermeden karar veremiyorum. Kullanım amacım OFF-ROAD değil sadece hafta sonları gideceğim kamplarda yeterli olacak bir araç düşünüyorum.

- Discovery TDi ya da TD5 otomatik :
Bunların makbul kasası hangisidir alırken hangi model üzerinde durmak lazım?

- Grand Cherokee 3.0 TD otomatik:
Bu araçtan haftasonu gezilerinde kullananların yorumlarını ve araçla ilgili fikirlerini çok merak ediyorum zira çok fazla bilgiye rastlayamadım.

Gerçi RAV4 le yaylaya gittiğimde traktör izlerine kapılıp karteri vurmayım diye aheste giderken, arkadan selektör yapıp beni sollayan kartal ve Toroslar bu araştırmaları anlamsız kılıyor :smiley:.
Değerli fikirleriniz için şimdiden herkese teşekkürler.

Ynt: En Makul 4x4 İçin Yardım

Bence almaniz gereken arac L200 mitsubishi,hilux den biraz daha kemiklidir.asfalt ve arazi performansi iyidir.2 ceker e ayirma ozelligi var ekonomi acisindan bu onemli.ayrica yuksek olmasi avantaj sonradan masraf edip yukseltmek istersenizde maliyetleri daha uygun olacaktir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

L200 de dikkate alacağım teşekkütler, şuan makul fiyat düşük km rastlayamadım :smiley: .

Ben yaklaşık bir 5 sene kadar rav4 kullandım, lastikler de aracı yere fabrika standardından 1 cm daha yaklaştıran bir ebattı, buna rağmen altının çok sürttüğünü görmedim, kış aylarında patikanın ortasındaki kar egzoza sürtüyordu biraz hepsi bu.

4x4 sisteminin kontrolünün bende olmaması da hiç sorun olmadı, zaten sürekli açık kendi kafasına göre takılıyor. Ortada bir diferansiyel klidi vardı hiç kilitlendi mi haberim bile yok. Müdahaleye gerek kalmadı.

Aşırı dik yokuşları çıkamıyor, arazi şanzımanı yok. Lazım oldu mu? Hayır. Geri vites biraz zayıftı, pratikte sorun oldu mu? Hayır. Otomatik vitesi de bozuk yollarda gayet kullanışlıydı.

Eskiyince sattım, biraz da cimriliğim tuttu 2009 model 3 kapılı vitara aldım. Bu da fena değil, motoru otobanda zayıf kalıyor, ama herşeyden önce otomatik vitesi özlerim sanırım.

Kısaca derim ki tofaşlar sollayıp geçiyor diye satılacak araba değil, onlar sanki holding yönetiyorlarmış çok aceleleri varmış gibi koştura dursun, siz de etrafı seğredersiniz zaten doğada gezmenin başka ne anlamı var ki? Bunun için gidip te ne problem çıkaracağı belli olmayan başka bir araba alınmaz. Gereksiz risk bence.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. rav4 çoğu ihtiyacı karşılıyor tabiki de. Boşuna dememişler en iyi araba kendi araban diye :smiley: ama rahat batıyor işte biraz daha karakterli kemikli bir araba hep hayalim. Kar vs tamam ama traktör lastiklerinin açtığı izler yüzünden geçmek zorunda kalıp içimin acıdığı yollar hiç hoş olmuyor.

Peki yukarıda sorduğum diğer 2 araç için yorum yapabilecek kimse var mı?

Hafta sonu gezmek için aracınızı değiştirmeniz gerektiğini düşünmesem de, kışın belediyenin açmadığı hiçkimsenin uğramadığı yollara girip macera aramak gibi bir niyetiniz varsa yerden yüksekliği mümkün olduğunca fazla, arazi şanzımanlı bir araca ihtiyacınız var. Eğer böyle bir niyetiniz yoksa, boşverin rav4 kalsın geri kalan herşeyi gayet iyi hallediyor. Bahsettiğiniz araçları kullanmadım ama zaten durumun ne olduğu hangi araçla ne yapıp ne yapamayacağınız az çok belli. Arazi kabiliyeti / yol tutuş / yakıt tüketimi vs gibi ölçülebilir, hissedilebilir, kafada az çok tartılabilir şeyler dışındaki subjektif konularda ise algıladığınız marka kalitesine göre karar verebilirsiniz, o konuda herkesin fikri farklı olacaktır.

oguzhan3434' Alıntı:
Bence almaniz gereken arac L200 mitsubishi,hilux den biraz daha kemiklidir.

Sn.Oguzhan3434,

L200 ün Hilux dan daha kemikli olduğunu gösteren herhangi bir teknik veri evcut mu? yoksa bu şahsi görüşünüzmüdür merak ettim doğrusu?

Orhan bey senin araban iyi benimki iyi tartışması yersiz olur. Herkesin arabası kendisine göre iyi. Hatta duster a binen arkadaşlara sorsanız arabalarının offroad da harikalar yarattığını söylerler. Ben oğuzhan ın mermer madenlerinde L200 kullandığını biliyorum. Cevabını da o zor koşullarda hor kullanılmasına rağmen aracın sorun çıkarmadığını ve dayanıklı olduğunu bilerek kemikli diye cevap verdiğine eminim.

Siz toyotanızı çok iyi görüyorsanız benim arabam da şöyle böyle size tavsiye ederim demeniz yeterli gelecektir. Hesap sorar gibi sen neye dayanarak L200 e kemikli diyorsun tarzı konuşmalar hem bu foruma yakışmaz hem de direk tartışma çıkaracak tarzdadır.

Siz kendi arabanızı beğeniyorsanız tavsiye ediyorsanız + yönlerini tavsiye etseniz yeterli olur diye düşünüyorum. aksi taktirde kimse fikrini söylemeyip kendine saklamalı o zaman da forumun bir amacı kalmaz.

Hayırlı günler dilerim...

orhancengizk' Alıntı:
Sn.Oguzhan3434,

L200 ün Hilux dan daha kemikli olduğunu gösteren herhangi bir teknik veri evcut mu? yoksa bu şahsi görüşünüzmüdür merak ettim doğrusu?
nissan navara hilux L200 amarok dmax hepsini ayni gun icinde ayni yolda kullandim.kemikli diye bir sey yok vites gecisleri icin kullanilan bir tabir kemikli aslinda.yollarda gordugum L200 hepsinden konforluydu arazide daha az sarsinti yasatiyodu perfirmansi daha iyiydi yakit ekonomisi daha iyiydi asfaltta daha hizliydi yeterli bunlarda sanirim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Madem konu L200 - Hilux'a geldi, ben de olaya farklı bir açıdan bakayım.
Vakti zamanında mitsubishi marka araçlara bakıp yedek parça sorunu olabileceğini düşündüğüm için vazgeçmiştim, ama L200 için öyle bir sorun olduğunu zannetmiyorum o model çok satıyor. Bence burda asıl konu konfor meselesi, rav4'ten sonra kamyonetleri baya konforsuz bulabilirsiniz, uzun yolda yorabilir. Bence bozuk yollarda bir test sürüşü yapın, arka koltuklara da tanıdık birilerini oturtup fikirlerini sorun, hatta arada bir yer değişin bir de siz görün ;)

Bu gidisle ben de Land Cruiser a ulasana kadar Vitaraci olacagim sanirim :smiley: .
Grand Cherokee 3.0 TD hakkinda bilgisi olan ustadlar da yardimci olabilirlerse sevinirim.

Bilgi sahibi olmadığınız bilmediğiniz araçlar hakkında birşeyler bulabilmek için kullanabileceğniz siteler var. Mesela ingilizler ikinci el araba alıp satarken sigorta yaptırıyorlar arıza ihtimaline karşı. Sigortacılar da aracın çıkarttığı arızalara bakarak bir istatistik oluşturuyorlar. Arıza ihtimali x arızanın ortalama tamir maliyeti formülüne göre sıralıyorlar. Buradan bakabilirsiniz : http://www.reliabilityindex.com/ Tahmin edebileceğiniz gibi listenin başında bilindik japon markaları, sonunda da bilindik ingiliz markaları var. Ortada da avrupa ve abd'li üreticiler, ama model bazında sıralama değişebiliyor. Listenin en başındakiler tutarlı bir şekilde en az arıza yapan en kaliteli arabalar değil tabi çünkü formul tamir maliyetini de hesaba katıyor (mesela hyundai getz kendine oldukça yukarılarda şerefli bir yer edinmiş çünkü parçası bol ve ucuz ;) ). Burdaki verilere bakıp ta hayyatta LR almam diyebilirim (LR'ciler kızmasın) ama amerikan arabaları o kadar da kötü gözükmüyor onu model bazında inceleyebilirsiniz.

eymen85' Alıntı:
Bu gidisle ben de Land Cruiser a ulasana kadar Vitaraci olacagim sanirim :smiley: .
Grand Cherokee 3.0 TD hakkinda bilgisi olan ustadlar da yardimci olabilirlerse sevinirim.

Babam pert edene kadar 2007 model GC 3.0 TD kullandım. Muhteşem bir araba. Çok oturaklı mazotun hesabını yapmazsan uçar gider. arazide hiç denemedim fakat uzun yolda çok keyifli. Hatta bir ara benim Tiguan ı satıp aynısından almaya niyetlendim ama hanım ona da dırdır edince vazgeçtim :smiley:
Sen şimdi GC den sonra touareg i de sorarsın. GC pert olunca 2,5 rline Touareg aldı. Sakın derim. Hala aynı arabayı kullanıyor babam. Aman. birdefa o ağırlığa 2.5 yetersiz. Yeterli gelmesi için Gaz basıyorsun anlık tüketimde 49.9 lt bile gördüm. Şehir içi tüketim 14 lt nin altına düşmüyor. Şehirlerarası yolda biraz gaza asılırsan yine 14 -15 lt civarı ortalama. ayrıca sürekli bir yerleri arıza çıkarıyor.
Eğer arazi ağırlıklı kullanmayacaksan GC yi sana tavsiye ederim. Yalnız arabayı almadan önce iyi araştır. Bizim pert olan arabamızı 3 ay sonra Ankara da bir galeri kazasız diye satışa çıkarmıştı. Millet bu kadar yüzsüz olmuş bilginiz olsun...

Tesekkurler tum cevaplar icin. Bir araca karar verip aldigim da onu da paylasirim artik :smiley:.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,728
Kaydolan Son Üyemiz
yavuzra

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR