Engellilerin de Motorkaravan Kullanabilmeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal orhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,683
Ynt: Engellilerin de Motorkaravan Kullanabilmeleri

merhaba sayın (karavan 1) oğuz bey,güzel temenniniz için size teşekkür eder,sağlıkla kamanızı dilerim.saygılarımla kemal orhun

Ynt: Engellilerin de Motorkaravan Kullanabilmeleri sayın (impesa) semih bey

merhaba sayın (impesa) semih bey,yardımlarınız için teşekkür ederim.haberlerinizi bekliyorum.saygılar kemal orhun

Ynt: Engellilerin De Motorkaravan Kullanabilmeleri

Konu açılalı 6 sene olmuş fakat sonuç ne olduğu tam netleşmeden yarım kalmış
6 senede belki kaç defa kanun ve tüzükler değişmiştir.Şimdi bende h sınıfı bir ehliyete sahibim ve çekme karavan almak istiyorum bu konuda en son yayınlanan bir kanun hükmü denir yazımı denir onu buldum
Yazı
http://www.eyh.gov.tr/upload/Node/8136/files/gtb_gorusu.pdf
Şimdi bu yazıya istinaden bizlerin çekme karavan kullanma hakkımız varmı yokmu bilgi olan abilerimden beni bilgilendirmelerini rica ederim

Bu belgelerde ozel donanimli motokaravna kullanabilecegi yazilmis fakat cekme karavan ile ilgili bir durum mevcut degil. Bu isin eksperi degilim, H sinifi ehliyet taniminda romork cekebilir, cekemez demiyor. Bunun tam kanuni tanimini bulmak gerekli sanirim. Arama yaptim fakat bulamadim bu yuzden direk giderek ilglili devlet biriminden bilgi almakta fayda var. Ama mantiken B sinifi ehliyet ile belli bir sinira kadar karavan cekilebildigine gore H sinifi ehliyetlede cekilebilmeli.

En azindan yukardaki karar ile motokaravan kullanabileceginiz kesin. Cekme karavan icin ise isin onu acik gibi gozukuyor. Insallah en kisa zamanda hayallerinize kavusmaniz dilegiyle.

Saygilarimla

İlginize teşekkürler
Bu konuyla ilgili ulaştırma bakanlığına yazı yazdım ama halen cevap alamadım
sırf o yüzden hayeller gittikçe erteleniyor

H sinifi ehliyet B sinifi ehliyein aynisi olmakla birlikte sadece ozel bir durumu gostermek icin duzenlenen ehliyet belgesi oldugunu dusunursek, cekme karavan cekebilmeniz gerekir.

Umitsizlige kapilmayin, eger cekme karavan ile ilgili bir sorun cikarsa bile kanunlara gore motorkaravan kullanabileceginiz ve karavani ozluk haklarinizi kaybetmeden alabileceginiz yukaridaki gonderdiginiz belge ile sabitlenmis durumda.

Durmak yok araştırmaya devam
Karayolarına yapmış olduğum başvurunun sonucu geldi
''Konu görev itibariyle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ilgilendirdiğinden sözkonusu başvurunun adı geçen bakanlığa yapılması gerekmektedir''
Bizde gelen cevaba istinaden gerekli merciye tekrardan sorumuzu yönelttik bakalım ne cevap gelecek
Beklemedeyiz

Insallah hayallerinize kavusursunuz. Eminim bu girsimleriniz daha bir cok kisiye yol gosterecek ve cesaretlendirecektir.

Hayaller suya düştü sanırım
gelen cevap
''Halen yürürlükte bulunan kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümleri gereğince H sınıfı sürücü belgesi ile römork takılı araçlar kullanılamamaktadır. Bu nedenle H sınıfı sürücü belgenizle aracınıza karavan takarak kullanamazsınız.

Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı''

Demokraside çare tükenmez, çekme karavan kullanımında sorun olabilir ama camper kullanımında sorun yok, sprinter 413'lerin otomatik vites olanları var, camper yapılarak kullanılması mümkün, üstelik engelli teçizatları ile 413 sprinter camperi olan arkadaşlarımızda var aramızda...

Atilla abi ben çekme karavan istiyordum gerektiğinde karavanı bir yere bırakıp araç ile başka işleri halletmek için

Ynt: Engellilerin de Motorkaravan Kullanabilmeleri

Bu cevaba gercekden uzuldum. Belki dernekler araciligi ile kanunun degistirlmesi icin muracatta bulunubilir. Fakat cok zaman alacaktir. Kisa vadeli en uygun cozum sehir icinde kullanabileceginiz ve kamper olarak icinde rahat hareket edenileceginiz bir araci secip kampervan yaptirmak olur saniyorum ki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Melih bey ilginize teşekkürler
Fakat yılmak yok yola devam Türkiye sakatlar ve engelliler başkanı bizzat tanıdıgım bu hafta sonu yanına gidip durumu izah edecegim bakalım ne çıkacak

aslan28' Alıntı:
Hayaller suya düştü sanırım
gelen cevap
''Halen yürürlükte bulunan kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümleri gereğince H sınıfı sürücü belgesi ile römork takılı araçlar kullanılamamaktadır. Bu nedenle H sınıfı sürücü belgenizle aracınıza karavan takarak kullanamazsınız.

Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı''

B sınıfı sürücü belgesi de plakalı (yani 750 kg üstü) çekme karavan ya da römork takılı araç kullanamıyor. D sınıfı ehliyet gerekli. Orada ki görevli bunu göz önüne alarak bu cevabı vermiştir diye düşünüyorum. Çünkü H sınıfına ilaveten D sınıfı ehliyet vermiyor olabilirler.

Nasıl 750 kg altı çekme karavanları B sınıfı ehliyetle sorunsuz kullanabiliyorsak, H sınıfı da kullanabilir diye düşünüyorum. Bunu herhangi bir yerden okuyarak yazmadım. Mantığım böyle diyor. Bence fazla sorgulamamak lazım. Sorguladıkça olaylar çıkmaza girer. Kendi özürlü aracınıza onaylı çeki demiri taktırabiliyorsanız, karavan 750 kg aşmamak şartıyla kullanın bence. Hiç bir trafik polisinin bundan başka bir şeye bakacağını zannetmiyorum. En kötü ihtimalle uygun olmayan ehliyetle araç kullanmaktan ceza yersiniz.

aslanahmet' Alıntı:
B sınıfı sürücü belgesi de plakalı (yani 750 kg üstü) çekme karavan ya da römork takılı araç kullanamıyor. D sınıfı ehliyet gerekli. Orada ki görevli bunu göz önüne alarak bu cevabı vermiştir diye düşünüyorum. Çünkü H sınıfına ilaveten D sınıfı ehliyet vermiyor olabilirler.

Nasıl 750 kg altı çekme karavanları B sınıfı ehliyetle sorunsuz kullanabiliyorsak, H sınıfı da kullanabilir diye düşünüyorum. Bunu herhangi bir yerden okuyarak yazmadım. Mantığım böyle diyor. Bence fazla sorgulamamak lazım. Sorguladıkça olaylar çıkmaza girer. Kendi özürlü aracınıza onaylı çeki demiri taktırabiliyorsanız, karavan 750 kg aşmamak şartıyla kullanın bence. Hiç bir trafik polisinin bundan başka bir şeye bakacağını zannetmiyorum. En kötü ihtimalle uygun olmayan ehliyetle araç kullanmaktan ceza yersiniz.
Hakan abi ilginize teşekkürler
Aslında zaten şöyle birşey oldu geçenlerde buraya yazmayacaktım ama gene yazayım yeri gelmişken
Geçen eminönünde araçlarının içinde oturan iki trafik polis memura yanlarına giderek
B:Selamın aleyküm birşey soracaktım
P:Buyrun
B:Benim H sınıfı sürücü belgem var ve aracımda engelli aracı ben aracımla çekme karavan çekebilirmiyim?
P:Aracının ruhsatına çekme belgenin işlenmiş olması lazım
B:Tamam işlettim herşey sorunsuz diyelimki çevirme var ve beni çevirdiler belgeleri verdim aa bir baktılar araç engelli aracı ve hemde karavan çekiyor ne olacak o zaman dedim
P:Zaten sen engelli aracısın kimse durudrmaz seni dedi:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.