Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cheg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,637

cheg

daihatsu terios
tam cevap verecektim ki biraz araçla gezinmek doğaya zarar vermez diyerekten atılan çöplere gelince kaldım ....

Merhaba,

Hem 25 ekimde hem de 7 Kasimda Pamukova - Yuvacik(Izmit) arasinda yer alan
Ercova yaylasindaydim..

25 Ekimde yuzlerce arac ve kisi yaylada kamplamis, yiyor iciyor yarisma
yapiyordu.Mevsimlik gollerden birini yarisma parkuru yapip, camura
cevirmislerdi.Soylene soylene yanlarindan yuruyup gectik..

31 Ekim-1 Kasimda bolge sagnak yagisliydi.Kimse gitmemisdir oralara.

7 Kasimda tekrar ayni yere geldim.Yukaridaki fotograflarda gordugunuz ve
goremediginiz sekilde Ercova yaylasi off-roadcular tarafindan katledilmisdi.
Organizasyona ev sahibi yapan ve katilan tum kulupleri, kiniyor ve buradan
suc duyurusunda bulunuyorum. Konuyu hem Kocaeli hem Sakarya valiligine
bildirecegim.Yerel gazetelere de yazi yazacagim.Konuyu cevreye karsi islenen
suclar kapsaminda kulubumuzun hukuk musavirligine de iletmis oluyorum.

Her taraf 1000 lerce plastik poset, kap, kirik sise parcalari , cop
dolu..Yazik bu doga hepimizin..Sen, ben, sahip cikmassak cocuklarimiza ne
birakacagiz?

Saygilarimla,

Oğuz Kaan Şenol

Etiketler
Ynt: Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

arkadaşım ilkönce eleştirin için teşekkür ederim,doğa hepimizin ve hepimiz sahip çıkmalıyız.bu oganizasyon ne bir kulübün nede bir şahsın yanlız başına altından kalka bileceği bir etkinlik değildi,sağolsunlar sakarya valiliği,pamukova kaymakamlığı,pamukova belediyesi,orman bölge müdürlüğü,ilçe jandarma komutanlığı vs vs.bu kurumların katkılarıyla gerçekleşti ve çokbüyük ve güzelbir etkinlikti.gelelim çöplere biz organizatör olarak bütün katılımcılara fazlasıyla çöp torbası dağıttık ve kamp alnında bırakılmasını dahasonradan pamukova belediyesi ekipleri tarafından toplanacaklarını bildirdik,enson kamp alanını orman işletmenin arazözü ile bütün kamp ateşlerini södürdükten sonra bütün kamplardaki çöp torbalarını guplar halinde topladık ve belediye ekiplerinin kolay alabileceği şekilde gayette doğaya saygılı bi şekilde ercovadan ayrıldık.ayrıca bahsettiğiniz gölet mevsimlik bir gölet dağildir bidahaki gidişinizde etrafında biraz dolaşırsanız suyun plastik borular ile yapayolarak nasıl oraya toplandığını görebilirsiniz.(ayrıca bu cevabı yazmadan önce pamukova belediyesi yetkililerinide konuyu unuttmuş olabileceklerini düşünerek tekrardan bilgilendirdim) aynı zamanda bukonuda şikayeti olan arkadaşların resmi kurumlara elleriboş gitmemesi için 0 532 236 60 33 numaradan bana ulaşırlarsa valilik izin belgelerini ve resmi kurumlar ile kulübümüzün pamukova kaymakamlığında yapmışolduğu işbölüşümünü'nü içeren kordinasyon toplantısı tutanağınıda gönderebilirim.

tüm katılımcılara ve emegi geçen herkeze tekrardan teşekkürlerimizi sunar seneye aynı yerde dahafazla katılımla tekrar buluşmak dileğiyle

SOSDER YÖNETİM KURULU

HİÇ YAKIŞIK ALMIŞMI ARKADAŞLAR ?

Merhaba,

Hem 25 ekimde hem de 7 Kasimda Pamukova - Yuvacik(Izmit) arasinda yer alan Ercova yaylasindaydim..

25 Ekimde yuzlerce arac ve kisi yaylada kamplamis, yiyor iciyor yarisma yapiyordu.Mevsimlik gollerden birini yarisma parkuru yapip, camura cevirmislerdi.Soylene soylene yanlarindan yuruyup gectik..

31 Ekim-1 Kasimda bolge sagnak yagisliydi.Kimse gitmemisdir oralara.

7 Kasimda tekrar ayni yere geldim.Yukaridaki fotograflarda gordugunuz ve goremediginiz sekilde Ercova yaylasi off-roadcular tarafindan katledilmisdi. Organizasyona ev sahibi yapan ve katilan tum kulupleri, kiniyor ve buradan suc duyurusunda bulunuyorum. Konuyu hem Kocaeli hem Sakarya valiligine bildirecegim.Yerel gazetelere de yazi yazacagim.Konuyu cevreye karsi islenen suclar kapsaminda kulubumuzun hukuk musavirligine de iletmis oluyorum.

Her taraf 1000 lerce plastik poset, kap, kirik sise parcalari , cop dolu..Yazik bu doga hepimizin..Sen, ben, sahip cikmassak cocuklarimiza ne birakacagiz?

Saygilarimla,

Oguz Kaan Senol

.
''Dunya bize atalarimizdan miras kalmadi.Biz onu cocuklarimizdan odunc aldik.''

Zirvedak mail grubumuz;
Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Kulubumuzun duyurularinin yanisira, dagcilik, doga sporlari

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ufak bir arastirma ile bolgede 24-25 Ekimde "etkinlik" yapanlar hakkinda bilgiye erisdim:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40766.msg424695

öncelikle herkeze selamlar. ben sosder yönetim kurulu başkanı şener özkay,evet 24-25 ekim 2009 tarihinde ercovada büyük bir organizasyon var ama bu organizasyon sosder'in organizasyonu değil tüm anadolu offroad kulüplerinin ve guruplarının ortak organizasyonu. sosder bu organizasyona evsahipliği yapıyor,organizasyonun adı'da anadolu offroad şenlikleri. bu büyük organizasyonun ikincisi'de bu organizasyona katılan ve talip olan kulüpler arasında çekilecek kura ile belli olacak.şuanki duruma bakılırsa gerçekten yoğun katılımlı büyük bi organizasyon olacak evsahibi olarak tüm offroad severleri ercova'ya bekleriz.detaylı bilgiyi (www.sosder.net) ten öğrene bilirsiniz.

SDC10915[1].jpg

SDC10917[1].jpg

SDC10955[1].jpg

SDC10916[1].jpg

Görüntü felaket ... BU tür kalabalık organizasyonların en önemli sorumluluğu alalnı bulduğumuz gibi hatta daha temiz bırakmak . Buna değilse de benzer kalabalık organizasyonlara katıldım ve görevlilerin yarışma yada kampın bitiminden sonra iki gün bölgede kalıp ortalığı nasıl temizlediğini defaatle gördüm .

Belediye toplama sözü vermiş ve organizasyonu yapan arkadaşlar da buna güvenmiş olabilirler . Ama demek ki Başka bir kurum temizliği ve eski haline getirmeyi üstlense bile başlarında durup konuyu denetlemek gerekli . Çünkü burda iş offroadcuların başına kalır . Kamuoyu , belediye söz vermiş , valilik yapacakmış falan bakmaz . Offroadcular geldi berbat etti ortalığı der geçer ...

Bence durum hala böyle ise Bölgede arkadaşlar derhal bölgeye gidip hatta belediye görevlileriyle gidip bir çözüm üretmeliler . Bu şekilde hem doğa korunmuş hem insanların yanlış düşünmesi de engellenebilir bir ölçüde .

Çok üzüntü verici ve can sıkıcı görüntüler ...

Bu pisliği yapan arkadaşlara ne denir YUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH artık böyle olacaksa hiç olmasın etkinlik falan bir daha hangi yüzle aynı yere gideceksiniz ordakı halk sızı taşlamazmı haksızmı

Toplama temizleme konusu ayrı da . Birde oraya gelip ne buldularsa ortalığa atanlar var . Ama onlara diyecek birşey yok , seçmenin bir yolu olsada değil ormana Ülkeye sokulmasalar . İnsan nasıl kıyarda o kadar çöpü o oramana , doğaya atar aklım almıyor .

söylenecek söz yok off road cı arkadaşlarımızın bunu yaptığına inanmak zor ben bugüne kadar ormana zarar veren off road cı arkadaş görmedim herkes cok dikkatli ve titizdir şaşırmamak elde değil

Bu görüntüler çok üzüntü verici, doğayı seven ve doğada olmayı kendine ilke edinen bizler böyle görüntüler oluştuğu zaman yıkılıyoruz...

Bu çirkinliği off-road yapan arkadaşlarımın yaptığına inanmıyorum çünkü kişi kendini bilir :smiley:

Hiçbir etkinlikte arkamızda böyle bir görüntü bırakıp dönmedik...

Adapazarı Pamukova-Ercova Off-road Oyunları katılılmcılarının bunu yaptığını sanmıyorum.
Ancak, katılımcıların topladığı çöpler temizlik ekipleri tarafından geç alınmış /alınmamışsa etraftaki hayvanlar torbaları karıştırmış olabilir...

Doğaya zarar verme konusunda piknikçilerin 1. sırada olduğunu unutmayalım :(

Önyargılarımızı bir kenara bırakalım ve bu kadar peşin hükümlü olmayalım :smiley:

aynen sevtapçım sana katılıyorum ,ama çöpleride bütün gezilerde yaptığımız gibi toplayıp götürmemiz lazım ,en azından kendimizin doğruluğunu göstermek adına ,gerçekten görüntülere çok üzüldüm ,içim gitti :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Gezenbilir adı geçtiği için konunun tartışıldığı mail listelerine cevap;

Bahsi geçen etkinlik Gezenbilir sorumluluğunda, Gezenbilir tarafından gerçekleştirilmiş bir etkinlik değildir.

Herşeyden önce GEZENBİLİR sorumluluğunda yapılan etkinliklerin başına "Gezenbilir" ibaresi konur ve ekip liderleri Gezenbilir yönetimi tarafından belirlenir. Başında Gezenbilir ibaresi olmayan etkinliklerin sorumluluğu etkinliği düzenleyen kişi ya da kulüplere aittir. Gezenbilir bir paylaşım platformudur ve dileyen herkes, her kulüp etkinlik duyurularını burada paylaşabilir. Başka bir kulübün düzenlediği etkinliğin duyurusu Gezenbilir'de yapıldığı için etkinliğin sorumluluğu Gezenbilir'e yüklenemez.

Gezenbilir sorumluluğunda yapılan Off-Road etkinliklerinde ise, herşeyden önce tüm katılımcıların "Gezenbilir Doğaya Saygılı Off-Road Manifestosu"na uyması gerekmektedir. Manifestonun linki aşağıdadır;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18780

Gezenbilir sorumluluğunda düzenlenmiş etkinliklerde uyulması gereken konvoy kurallarımız ve araç sınıflandırması hakkında detaylı bilgi aşağıdaki konu içinde belirtilmiştir;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908

Gezenbilir sorumluluğunda düzenlenmiş bir etkinlik olmasa dahi, manifesto kriterlerimize uymayan gezi raporlarının Gezenbilir'de paylaşılamayacağıyla ilgili yayın politikamız aşağıdaki konu içinde belirtilmiştir;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587

Ayrıca;
Fotoğraflarda görülen korkunç manzara için off-roadcu, fotoğrafçı, dağcı, doğacı ya da piknikçi gibi belli bir kitleyi hedef almak bana sağlıklı gelmiyor. Olayın yaşandığı tarihlerde SOSDER'in bölgede etkinlik yapmış olması sebebiyle bu çirkin olayın kendilerine mal edilmesini de sağlıklı bulmuyorum. Yayla, girişi kontrol altında tutulan bir bölge olmadığından her haftasonu avcısından yürüyüşcüsüne, fotoğrafçısından off-roadcusuna kadar yüzlerce kişi tarafından kamp alanı olarak kullanılmaktadır...

Bunu yapanlar her kim ise; yapılan büyük bir insanlık ayıbıdır, utanç verici ve doğayı seven herkes için can acıtıcı bir durumdur. Gezenbilir olarak sorumluluğunu üstlendiğimiz tüm etkinliklerimizin ardından çöp toplamak ve eğer çevre düzeninde herhangi bir değişiklik yapıldıysa eski haline getirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapıyoruz diyorum ama çok da zamanımızı almıyor çünkü şimdiye kadar hiçbir etkinliğimizde çöplerin etrafa atıldığını görmedim. Bu konuda tüm üyelerimizin gereğinden fazla hassas ve duyarlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna en iyi örnek 1000'e yakın Gezenbilir üyesinin katıldığı, Düzce Valiliği ve DOSOD desteğiyle Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz "2. Gezenbilir Doğa Sporları Festivali"dir, tüm fotoğrafları ve çevre konusundaki hassasiyetimizi aşağıdaki link üzerinden inceleyebilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34699

Gezenbilir, çevreye karşı sorumlulukları ve üyelerinin de desteğiyle çevre konusunda toplumu bilinçlendirmeye devam edecektir. Siz değerli dostların bu konudaki hassasiyetinden dolayı da teşekkür ederim.

Sağlıcakla,
Sedat AÇIL

senerozkay' Alıntı:
arkadaşım ilkönce eleştirin için teşekkür ederim,doğa hepimizin ve hepimiz sahip çıkmalıyız.bu oganizasyon ne bir kulübün nede bir şahsın yanlız başına altından kalka bileceği bir etkinlik değildi,sağolsunlar sakarya valiliği,pamukova kaymakamlığı,pamukova belediyesi,orman bölge müdürlüğü,ilçe jandarma komutanlığı vs vs.bu kurumların katkılarıyla gerçekleşti ve çokbüyük ve güzelbir etkinlikti.gelelim çöplere biz organizatör olarak bütün katılımcılara fazlasıyla çöp torbası dağıttık ve kamp alnında bırakılmasını dahasonradan pamukova belediyesi ekipleri tarafından toplanacaklarını bildirdik,enson kamp alanını orman işletmenin arazözü ile bütün kamp ateşlerini södürdükten sonra bütün kamplardaki çöp torbalarını guplar halinde topladık ve belediye ekiplerinin kolay alabileceği şekilde gayette doğaya saygılı bi şekilde ercovadan ayrıldık.ayrıca bahsettiğiniz gölet mevsimlik bir gölet dağildir bidahaki gidişinizde etrafında biraz dolaşırsanız suyun plastik borular ile yapayolarak nasıl oraya toplandığını görebilirsiniz.(ayrıca bu cevabı yazmadan önce pamukova belediyesi yetkililerinide konuyu unuttmuş olabileceklerini düşünerek tekrardan bilgilendirdim) aynı zamanda bukonuda şikayeti olan arkadaşların resmi kurumlara elleriboş gitmemesi için 0 532 236 60 33 numaradan bana ulaşırlarsa valilik izin belgelerini ve resmi kurumlar ile kulübümüzün pamukova kaymakamlığında yapmışolduğu işbölüşümünü'nü içeren kordinasyon toplantısı tutanağınıda gönderebilirim.

tüm katılımcılara ve emegi geçen herkeze tekrardan teşekkürlerimizi sunar seneye aynı yerde dahafazla katılımla tekrar buluşmak dileğiyle

SOSDER YÖNETİM KURULU

eleştiriyi ben yapmadım bir dağcılık grubunda yapılmıştı ben de çok üzüldüm ve buraya aktardım...

Sosderin yada anadolu offroad oyunlarına katılan klüpleri direk suçlamak ve hedef göstermek çok yanlış bir tutum elbette . Ancak ilgili arkadaşlar sorun kendilerinden kaynaklanmasa dahi hemen konuya el atmalıdır . Ki belkide şuan gerekli çalışmaları başlatmışladır bile ...

Buraya aktarılan şikayeti yazan kişi bile " Ercova yaylasi off-roadcular tarafindan katledilmisdir. " Bu kanının oturması çok yanlış ve üzücü olur . Kabak doğaya saygılı offroadculara ve klüplere kalır .

Umarım sorun çözülür . Ve umarım böyle manzaraları ülkemizin hiçbir köşesinde görmeyiz .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR