Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cheg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,629
Ynt: Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

Görüntüler hiç hoş değil.Ama ben konuya farklı bir pencereden bakmak istiyorum.Sevgili Nasrettin Hocamızın dediği gibi hırszıın hiç mi kabahati yok ?
Bu kötü manzarayı meydana getirenler offroad gönüllüleri, piknikçiler , fotoğraf ve trekking grupları v.b olablir.Ama hangi gruptan olursa olsun ben hiçbirinin ''doğasever'' olduğuna inanmıyorum.Organizasyonları tertipleyenler ve olaya izin veren resmi kuruluşlar çöpleri toplama işini üstlenmiş olabilirler.
Ama ne olursa olsun , buraya her gelen mutlaka bir araçla geldiğine göre ; yiyip içip eğlendikten sonra alt tarafı tamamı bir torbaya dolacak çöpünü aracına koyup sahadan uzaklaştırmamasını benim aklım , mantığım , havsalam ve artık nerelerim varsa hiç bir şekilde almıyor.Artık ülkemizin her yerinde yolumuzun üzerinde onlarca , yüzlerce çöp konteyneri var.Kendinize ait çöpü bir torbaya koyup en yakın koteynıra atmak bu kadar mı zor ?
Benim takıldığım yer burası.Onun için ben kurum ve kuruluşları suçlamadan önce elimizi vicdamıza koyup önce kendimizi sorgulamamızı öneriyor ve bu konuda kesinlikle bir kişisel ve ailesel eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum.
Orman mühendisi bir ağabeyiniz ve büyüğünüz olarak bir naylon poşetin doğada kaybolması için 500 yıl , sadece 1 cm. toprak tabakasının meydana gelmesi için ise 250 yıl geçmesi gerektiğini konunun açılması nedeni ile bigilerinize sunuyorum.

Saygılarımla

Etiketler

Arkadaşlar resimleri incelediğinizde bazı gerçekleri gözden kaçırıldığı anlaşılır. Çöpler toplanmış ancak alınmadığı için gece hayvanlar tarafından parçalanan torbalardan dağılmalar olmuş. Yaylalarda yaşayan her kes kendi evinde dahi bu manzarayla zaman zaman karşılaşır. Çöpler gelişi güzel atılmış mantığı yanlış. Burada tenkit edilmesi gereken toplanan çöpler neden orada bırakıldı. İki yol vardı; anında misafirler oradan ayrılmadan gelecek olan çöp araçlarına konulması veya gidenlerin çöplerini yanında götürmesi. Neticede bir hata vardır bu hata;sorumsuzluk değil, ihmal ve doğayı tanımamaktan kaynaklanmıştır.

merhaba ;

ercova yaylasında duzenlenen etkınlıge uzak yoldan gelmemız nedenıyle ılk once gıden ve enson yayladan ayrılan kısılerdenız.etkınlık sonrası butun coplerın toplanıp posetlendıgını gozlerımız ıle gorduk emınızkı bu copler hayvanlar tarafından parcalanıp dagıtılmıs ve ya daha sonradan pıknık amaclı gıden kısılerce bırakılmıs olabılır ancak offroad severlere bu sekılde yakıstırma yapılması hos degıl.ayrıca sosder ve anadolu offroad kluplerının duzenlemıs oldugu muhtesem bır organızasyondu bu sekılde lekelemek yada olayı belılı kısmın uzerıne yıkmak yanlıs olur.olumsuz dusunen butun arkadasları daha saygılı ve bıraz genıs dusunmeye davet edıyorum

arkadaşlar bizlerde gurup olarak organizasyona misafir olarak katılmıştık.
hatta engeç biz ayrıldık pazar gecesinide yaylada geçirip pazartesi öğlen gibi ayrıldık.
ben burada yargısız infaz yaptığınızı düşünüyorum çünkü pazar günü bizimkilerde dahil olmak üzere bütün çöpler toplanmıştı.
ve pazartesi günü yayladan ayrıldığımızda eminimki yayla hiç olmadığı kadar temizdi.
resimlerdende anladığım kadar belliki unutulmuş birkaç çöp torbası doğadaki hayvanlar tarafından parçalanmış.
emin olunki gözlerimle görmesem bende sizlerkadar sert ve ağır hitamlarda bulunurdum.
yukarıki yazılardanda anlaşıldığı gibi sosder de duyarlı davranarak olaya ikincibirkez daha el atarak pamukova belediyesiyle gerekli görüşmeleri yapmıştır.
bu güzel insanların olayın kendilerine maledilmemesi için gerekirse birdaha ercovaya gidip etrafı temizliyeceklerinden eminim.

Aman arkadaşlar lütfen , Gezenbilirde kimseye karşı saygısızlık yada yargısız infaz sözkonusu olamaz . Zira bu ailenin bu denli büyümesinin önemli sebeplerinden birinin de mutlak sağduyu olduğunu düşünmekteyim .

İlk mesajda aktarılan yazı , arkadaşımızında belirttiği gibi gezenbilir dışındaki ortamlarda yazılmış bir yazıdır . Zaten Herkes ihtimalleri değerlendirerek klüplerimizin haksızlığa uğramaması gerektiğini savundu . Sorunun nereden kaynaklandığı konusunda fikir alışverişi yapıldı .

Bununla birlikte doğanın kendimizi bir parçası olarak gören insanlar olarak , manzaranın üzücülüğü ve can sıkıcılığı ile ilgili yorum yaptık .

Bu konuyu tüm arkadaşların bu çerçevede değerlendireceğini ve Gezenbilirin sağduyusuna güveneceğine inanıyorum .

Haddim olmayarak biraz genel adına gibi ve belkide site yönetimine düşen laflar ederek yazmış olabilirim . Sürç-i llisan ettikse affola :smiley:

Saygılar , selamlar ...

arkadaşlar bugün bütüm mesaimizi sosder olarak bu konuya ayırdık ve bir gurup pamukova ya gittik edindiğimiz bilgiye göre yörenin köklü ailelerinden bir gurup geleneksel aile toplantılarını ercova da yapmışlar,gereken uyarılar kaymakamlık ve belediye tarafından kendilerine yapılmıştır.
bundansonraki yazışmalarda kişi,gurup,yada kulüpler hakkında yersiz ve haksız,araştıma yapılmadan eleştiriler yapımaması dileğiyle
çevreye ve doğaya saygılı olan herkeze SOSDER adına saygılarımızı sunarız.

SAKARYA OTOMOBİL SPORLARI VE OFFROAD KULÜBÜ

Konuyla hızla ilgilenmişsiniz tebrik ederim kendi adıma . Demek ki bu görüntü Offroad oyunlarından değil , sonraki toplantıdan kalmış bir görüntü . Bence bu önemli tespiti , bu yazının ulaştığı tüm ortamlara aktarın .

Meselenin çözülmesi güzel gerçekten , ilerideki organizasyonlarda başarılar ...

Ben doğaseverlerin yaptığına inanmamıştım... zaten....

Bu konudan çıkarılacak ders.;

Etkinlik sonunda sahadan ayrılırken sahayı nasıl bıraktığımıza dair görüntü almak sanırım.
Baksanıza bir ailenin yaptığı özel gün koca alanı çöplüğe çevirmiş.
Suçta hemen Off - Road kulüplerinin üstüne atılmış.
:(

senerozkay' Alıntı:
arkadaşlar bugün bütüm mesaimizi sosder olarak bu konuya ayırdık ve bir gurup pamukova ya gittik edindiğimiz bilgiye göre yörenin köklü ailelerinden bir gurup geleneksel aile toplantılarını ercova da yapmışlar,gereken uyarılar kaymakamlık ve belediye tarafından kendilerine yapılmıştır.
bundansonraki yazışmalarda kişi,gurup,yada kulüpler hakkında yersiz ve haksız,araştıma yapılmadan eleştiriler yapımaması dileğiyle
çevreye ve doğaya saygılı olan herkeze SOSDER adına saygılarımızı sunarız.

SAKARYA OTOMOBİL SPORLARI VE OFFROAD KULÜBÜ

Sayın Ahap,
Yazdığınız ilk mesajın bu konuyla alakalı olması birilerinin silahşörlüğünü yaptığınız intibaını veriyor ve buraya gelişiniz de çevre dostu olmaktan çok verilen bir görevi yerine getirmek olduğu kanaatindeyim.
Ben bu organizasyonda görevli değilim, görevli olanlardan birini dahi tanımıyorum sitede de görevim yok. Ama vicdan sahibi biri olarak. Yukarıda yazılanları okuduğunuzda gerçek gün gibi ortadadır.
Yukarıda yazılanları hiç okumadan verilen görevi yerine getirişinizden dolayı sizi kutlamak gerekir, sadakat bu olsa gerek; vicdanı, her türlü ahlak kuralını bir tarafa bırakıp körü körüne denileni uygulamak.
Sadakatını kutlarım.

sayın acemi80,

öncelikle yazdığım mesajı çevre kirliliğinin başka bir organizasyondan kaynaklandığını görünce sildiğimi belirtmek isterim. ilgili kişilerden de özür diliyorum.

genelde yorum yapmak yerine olayları takip etmek amacıyla foruma kayıt olmuştum. kayıt tarihime bakarsanız bunun iki üç günlük bir süre olmadığını da görebilirsiniz.

konu beni çok üzdüğü için yorum yapmak gereği hissettim. size bu "kurtlar vadisi" psikolojisinden çıkıp daha akılcı düşünmenizi salık veririm. başkasının silahşörlüğü, tetikçiliği vs. gibi sıfatlar ekleme çabanızı etkisinde kaldığınız bu kültürün bir sonucu olarak değerlendiriyor ve şahsınıza hayatta başarılar diliyorum.

ahab' Alıntı:
sayın acemi80,

öncelikle yazdığım mesajı çevre kirliliğinin başka bir organizasyondan kaynaklandığını görünce sildiğimi belirtmek isterim. ilgili kişilerden de özür diliyorum.

genelde yorum yapmak yerine olayları takip etmek amacıyla foruma kayıt olmuştum. kayıt tarihime bakarsanız bunun iki üç günlük bir süre olmadığını da görebilirsiniz.

konu beni çok üzdüğü için yorum yapmak gereği hissettim. size bu "kurtlar vadisi" psikolojisinden çıkıp daha akılcı düşünmenizi salık veririm. başkasının silahşörlüğü, tetikçiliği vs. gibi sıfatlar ekleme çabanızı etkisinde kaldığınız bu kültürün bir sonucu olarak değerlendiriyor ve şahsınıza hayatta başarılar diliyorum.

Eğer gerçekten bu düşüncede iseniz bana sadece özür dilemek düşer. Ama bildiğimiz bir şeyler var ki bizde bu intiba uyandı. Yukarıda da gördüğünüz gibi bu siteyi karalamak isteyen bir gurup var ve her fırsatta bunu değerlendiriyorlar.
Burada bulunuşumuz güzel vakit geçirip dostlar edinip bilgilerinden faydalanmaktır. Bu ortamı bozmak isteyenlere tepkimiz olmasını da mazur görün lütfen.
Saygılarımla.

emin olunuz bahsettiğiniz kişi ve şahıslarla hiç bir tanışıklığım ve bağlantım olmadığı gibi bahsettiğiniz türdeki ahenk bozucu ve sadece yok etme amaçlı davranışların sonuna kadar karşısındayım. ben de bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.

kibarlığınız ve özürünüz için teşekkür ederim.
forumun doğamız gibi her zaman temiz kalması dileği ile.
Saygılarımla

ahab' Alıntı:
emin olunuz bahsettiğiniz kişi ve şahıslarla hiç bir tanışıklığım ve bağlantım olmadığı gibi bahsettiğiniz türdeki ahenk bozucu ve sadece yok etme amaçlı davranışların sonuna kadar karşısındayım. ben de bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.

kibarlığınız ve özürünüz için teşekkür ederim.
forumun doğamız gibi her zaman temiz kalması dileği ile.
Saygılarımla

Ben teşekkür ederim aramıza hoş geldiniz. İnşallah daha güzel konularda sohbet ederiz.

Bu konuyu yeni gördüm çok şaşırdım
9, isoff oyunlarında alanı terkenden enson kişi bendim ama böyle bişey görmedim
tabiri caizse sigara izmaritleri bile toplandı
hee isoff ile hiçbir bağım yok kesinlikke onları savunmak bana düşmez savunmamda ama o etkinlikte bende dulumduğum için ağrıma gitti ben böyle bişey gormedim bir yanlışlık var bu işte

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.