Eskişehir Peak Lenin Ekibi Zirvede!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,444

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
ESDİT - Eskişehir Dağcılık İl Temsilciliği 2008 yılı programında yer alan Peak Lenin Tırmanışı; 28 Temmuz-19 Ağustos 2008 tarihleri arasında İsmail Çetin, Tezer ÇİFTÇİ ve Erhan KASAPOĞLU' ndan oluşan ekip gerçekleştirecektir.

Gezenbilir Üyelerinden İsmail ÇETİN , Tezer ÇİFTÇİ v Erhan KASAPOĞLU'na bu tırmanışta başarılar diliyorum.

Etiketler
Ynt: Eskişehir Peak Lenin Ekibi Zirvede!

Sakarya Gazetesi 28.07.2008

27072008kar-leopari.jpg

"Kar Leoparı" unvanını almak için yola çıkan dağcılarımız, 7.000 metre yüksekliğin üzerindeki dağların beşine de tırmanmayı hedefliyor. Bunun için ilk durak ise 7.134 metre yüksekliğindeki Peaklenin Dağı.
Dünyada ilk Eskişehir Dağcılık İl Temsilciliği (ESDİT) dağcılarından, İsmail Çetin, Tezer Çiftçi ve Erhan Kasapoğlu'ndan oluşan 3 kişilik ekip 6 yıldır düşündükleri tırmanış için bugün Kırgızistan uçağına biniyor. Eskişehir'den çıkan ekibimiz başarılı olursa Kar Leoparı unvanı alan "Dünyada İlk Ekip" olma şansını da yakalamış olacak.

Tırmanış Programı
Eski yıllarda Kaufmann zirvesi olarak adlandırılan 7134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin, Tacikistan ve Kırgızistan sınırlarında Pamir Dağları’nın üç yüksek zirvesinden biridir. Yıllardır yüksek irtifa tırmanıcılarını kendine çeken bu zirve, Everest yolunda olan dağcılara kendilerini hazırlama olanağı sağlayan bir dağ olmuştur.

Peak Lenin tırmanışı, 3800 metredeki ana kamptan başlayıp, sırasıyla 4200 metre, 5300 metre, ve 6100 metredeki ara kamplara yapılacak olan aklimatizasyon (irtifaya uyumlanma) tırmanışlarıyla 7134 metredeki zirve tırmanışını kapsayan 20 günlük bir faaliyettir.

Tahmini Tırmanış Programı

1. Gün: Bişkek’e varış, otele transfer ve yerleşme.

2. Gün: Bişkek’ten Osh şehrine transfer ve otele yerleşme

3. Gün: 3800 metredeki ana kampa geçiş

4. Gün: Hazırlık

5. Gün: 4200 metredeki 1. kampa tırmanış

6. Gün: 5300 metredeki 2. kampa tırmanış

7. Gün: 6100 metredeki 3. kampa tırmanış

8. Gün: 4200 metredeki 1. kampa dönüş

9. Gün: 3800 metredeki ana kampa dönüş

10. Gün: Dinlenme

11. Gün: Dinlenme

12. Gün: 4200 metredeki 1. kampa tırmanış

13. Gün: 5300 metredeki 2. kampa tırmanış

14. Gün: 6100 metredeki 3. kampa tırmanış

15. Gün: 7134 metredeki zirveye tırmanış ve 6100 metredeki 3. kampa dönüş

16. Gün: 4200 metredeki 1. kampa dönüş

17. Gün: 3800 metredeki ana kampa dönüş

18. Gün: Kötü hava koşulları ihtimali düşünülerek yedek gün

19. Gün: Ana kamptan Osh kentine geçiş

20. Gün: Osh kentinden Bişkek’e geçiş ve yola çıkış

Gönderen: ismail çetin

E-Mail: smileiso@yahoo.com

yıllarımızı verdiğimiz esdit'te geçen zamanın ne kadar verimli olduğunu, peaklenin için yola çıkıyor olmamız kanıtlıyor. onlarca, yüzlerce yüreği aldık koynumuza ve işte yollardayız... biliyoruz ki sizlerin de yürekleri bizimledir, ki bu bizim enerji kaynağımızdır... birincil amacımız sağ salim tırmanıp dönmektir. sonraki amaçımız ise esdit'i zirvelere taşımak, sizlerin yürekleriyle birlekte...
hoşçakalın.
sevgiyle.

İsmail Abiyle Şimdi Telefonda Konuştum Sabah Bişkek'e Varmışlar Otelde Dinleniyorlarmış. Tekrar Tekrar Kendilerine Başarılar Diledim. Hebinize Selamı Var.

Peak Lenin tırmanışının oldukça zorlu olduğunu arkadaşım Seyhan Çamlıgüney'den dinlemiştim , dağcı arkadaşların hepsine başarılar diliyorum ve sağlıkla eve dönmelerini diliyorum :smiley:

Arkadaşlara başarılar diliyorum...Hepsine iyi tırmanışlar...Allah kazasız belasız yurda dönmeyi nasip etsin...

31.07.2008

Merhaba arkadaslar;

Peak Lenin ekibimiz Türkiye saati ile 18:15 de 2500 m deki ilk kampa vardi. Durumları iyi ve selamlari var.

Mehmet OCAL

Merhaba arkadaslar; 08.08.2008 sali günü saat 17:45' de Peak Lenin ekip lideri Ismail hocamla uydu telefonu araciligi ile yaptigimiz gorusmede; 4400 m yukseklikteki ileri ana kampta bulunan ekibin durumunun iyi oldugu, 4400-6100 m arasinda yaptiklari aklimatizasyon (yukseklige uyum) tirmanislarina devam ettiklerini ve hava sartlarinin ugun olmasi durumunda 12-13 Agustos tarihlerinde zirve deneyeceklerini ögrendik.

Mehmet OCAL
(Eskişehir Dağcılık İl Temsilcisi)

"Şu an Osh'tayız. Yarın ana kamp 3800 metreye hareket edeceğiz. Ekip çok iyi. Zirve diyo-rum başka bir şey demiyorum." Kim mi bu mesajı gönderen? Bir gün önce Eskişehir Otogarı'ndan uğurladığımız Peaklenin ekibinden İsmail Çetin. Peki, Peaklenin nedir, Osh neresi, neden illa ki zirve diyor…
İsmail Çetin, Orgeneral Halil Sözer İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni. Tezer Çiftçi, ETİ'de finansman memuru. Erhan Kasapoğlu, Arçelik Kompresör İşletmesi'nde ürün geliştirme uzmanı. Ortak tutkuları ise dağcılık. Onlar Eskişehir Dağcılık İl Temsilciliği'nin (ESDİT) üyeleri. Yıllardır Türkiye'de ve yurtdışında, kendi deyimleri ile 'sıkı' dağlara tırmandılar.
Özellikle son iki senedir ise bambaşka bir hedefleri vardı. İşte Osh da, o hedefin başlangıç noktası. Eskişehirli dağcıların hedefi, dünyada ilk defa ekip olarak Kar Leoparı unvanını alabilmek. Rusya'da bulunan beş tane yedi binlik dağa tırmanan dağcılara Rusya Federasyonu tarafından Kar Leoparı unvanı veriliyor. Bu unvanı daha önce Türkiye'den 1993 yılında Nasuh Mahruki almıştı. Eskişehirli dağcıların dünyada ilk olarak gerçekleştirmeyi planladıkları hedef ise, ekip olarak Kar Leoparı unvanı almak. Çünkü şimdiye kadar tüm dağcılar bireysel olarak bu başarıyı gerçekleştirmişler.
Eskişehir ekibi şu anda bu beş dağın ilk etabı olan Lenin'e tırmanışa geçti. Aslında bu dağ bir anlamda dönüm noktası. Çünkü, bu dağda zirve hedefleyen ya dağcılığı bırakır ya da sonraki etapta 8 binlik dağlara tırmanmayı planlarmış. Onların hedefi tabii ki 8 binlikler.
Sponsor arayışı sürüyor
Zirve kelimesini duymak birçok kişiye heyecanlı geliyor olabilir ama bu iş dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Bırakalım 7 binlik dağları, 3 binlik bir dağ için dahi çok sıkı bir disiplin içinde çalışmak gerekiyor. Peaklenin ekibi de uzun bir süredir bu tırmanışa hazırlandı. Yurtiçinde ve yurtdışında tırmanışlar gerçekleştirdiler. Ağrı'ya kuzeyden tırmanarak önemli bir başarıya imza attılar. Eskişehir'de oldukları süre içinde de kondisyonlarını sağlamak için her gün saatlerce bisiklet kullandılar.
Dağcılığın bir de maddi boyutu var tabii. Açıkçası dağcılık pahalı bir spor. Peaklenin ekibi, yıllardır profesyonel dağcı oldukları için birçok malzemeye sahipler ancak 7 binlik dağ için kişi başı ortalama 4 bin dolar masrafları olmuş. 7 binlik bir dağın zirvesi, deniz seviyesinden 70 derece düşük sıcaklık anlamına geliyor. Bu da Türkiye'deki tırmanışlarda kullanılan malzemelerin bu tırmanışta kullanılamayacağını gösteriyor. Bu nedenle sponsor arayışları sürüyor.
Zirve yapan dağcılar mutlaka bayrak açarlar. Peaklenin Eskişehir ekibi de yanlarında üç bayrak ile zirve tırmanışlarına başladılar: Türk Bayrağı, ESDİT flaması ve Arçelik flaması.

İsmail Çetin

Beş tane 7 binliği tırmanmak üzere yola çıkıyoruz. İlk ayak Lenin, 7 bin 134 metre. Bu üç kişilik ekip başarıya ulaşırsa Eskişehir adına da dünyada bir ilki gerçekleştirecek. Gerçekten çok karmaşık duygular içindeyim. Daha önce beş binlik dağlara tırmandım. Bunların içinde çok sıkı dağlar olan Gürcistan - Kazbek ve İran - Demavend de var. Ama bu tırmanış, 8 binliklere yönelen ilk ayak olacak. İlk yüksek irtifa, o yüzden çok heyecanlıyım. Korku şimdilik yok ama tırmanıştaki şartlar yaratabilir. O da insani bir duygu, olması gereken bir duygu.

Tezer Çiftçi

Bu tırmanış diğerlerinden çok farklı. Lenin bir dönüm ayağı. Bundan sonra insanlar ya 8 binliklere çıkıyor, ya 3 binleri aşmıyor, ya da dağcılığı bırakıyor. O yüzden merak var, tedirginlik var, biraz da korku var. Dağcılıkta korku iyidir, hayatta kalmayı sağlar. Şu ana kadar hiç yapamayacağız diye konuşmadık. Yapacağız ama bakalım nasıl yapacağız…

Erhan Kasapoğlu

Yaklaşık iki senedir bu tırmanışa hazırlanıyoruz. Ağrı'ya kuzeyden tırmanmak gibi çok zorlu zirveler yaptık. Kondisyonumuzu sürekli üst düzeyde tuttuk. Artık hazırız, bütün dertlerimiz bitti. Bu benim ilk yurtdışı faaliyetim. O yüzden merak çok fazla. Şu an çok heyecanlı değilim. Sanırım uçağa bindiğim zaman heyecanım artacak.

Peaklenin Eskişehir Ekibi 20 Ağustos'ta Eskişehir'de olmayı planlıyor. Eğer sponsorluk desteği sağlamak veya tebrik etmek istiyorsanız,
Ekip Lideri İsmail Çetin
0533 713 66 40

Alıntı: Midas Gazetesi

Her adımda yanınızdayız,sağlıklı bir şekilde şehre dönmenizi bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR