ESP ve ASR şart mı??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sial Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,672
Ynt: ESP ve ASR şart mı??

jeomad' Alıntı:
Beni 2 defa kazadan kurtardı.

Aracın gizli buzda kaydığını bana esp lambası söylüyor ve motora bile müdahale ederek aracı güvenli hale alıyor.

Camura veya tırmanmaya gireceğimde kapatmayı unutmazsam sıkıntıda yok
murat bey gerçekten merak ettiğim ve esp ile çamurda tecrübe yaşamadığım için soruyorum benim aracımda esp yok ve sizin bahsettiğinize göre esp çamurda ve tırmanmada kapatılması gerekiyor bunun sebebini öğrenebilirmiyim aynı arazide aynı yerden 2 kere geçip bi esp li bi esp siz denedinizmi çamurda avantajmı dezavantajmı olduğunu bu konuda birçok insanın fikirlerini duymaya açığım?

Etiketler

DuSTeRo' Alıntı:
murat bey gerçekten merak ettiğim ve esp ile çamurda tecrübe yaşamadığım için soruyorum benim aracımda esp yok ve sizin bahsettiğinize göre esp çamurda ve tırmanmada kapatılması gerekiyor bunun sebebini öğrenebilirmiyim aynı arazide aynı yerden 2 kere geçip bi esp li bi esp siz denedinizmi çamurda avantajmı dezavantajmı olduğunu bu konuda birçok insanın fikirlerini duymaya açığım?

Yoğun çamur ve karda teker zemine patinaj çekerek yaklaşsın diye ESP kapatılır. Aksi halde teker patinaj yapmamak için dönmek istemeyecek ve araç ilerlemeyecektir.

ümiterkan' Alıntı:
ESP benim aracımda var, benim en çok işime yarayan yanı arazide çekiş sistemine yardımcı olması örneğin karda ve buzda daha iyi performans sergiliyor. Hızlı araç kullanmadığım için virajlara da yavaş girerim şu ana kadar asfaltta ihtiyaç olmadı diyelim. Ama bazen hiç ummadık birşey olur da ani manevra yapmak gerekirse o zaman çok işe yarayacaktır. ESP'siz sipariş verdiyseniz aracınızı bundan sonra dikkatli kullanmanız gerekecektir zaten hızlı kullanmadığınızı söylüyorsunuz. Ama eğer sipariş vermediyseniz ESP ve ASR özelliğini 800TL gibi bir fiyata sunmuşlarken almanız daha iyi olur. Çevremde birkaç arkadaş Duster 4x4 almak istiyor. Hangi pakedi alsam ya da almasam diye soruyorlar. Onlara da aynı şeyi söylüyorum, aracınızda ESP ve ASR paketi olsun diğer paketler olmasa da olur diyorum. Bunu önermemin tek sebebi Çekiş Kontrolüne yaptığı destek.

Tüm model seçeneklerine bu fiyata eklenebiliyor mu? Ben sadece 4x4 110 bg'lik modelde standart olarak sunuluyor diye biliyorum, yanılıyor muyum?

rominalus' Alıntı:
Tüm model seçeneklerine bu fiyata eklenebiliyor mu? Ben sadece 4x4 110 bg'lik modelde standart olarak sunuluyor diye biliyorum, yanılıyor muyum?

2010'dan beri sadece 4x4 110bg'lik Laurette modellerinde opsiyonel olarak sunuluyor. Ama 2012 yılında tüm Duster'larda opsiyonel olarak sunulacağı söyleniyor.

Bu da ESP'nin bazı durumlarda kapatılmasını gösteren güzel bir örnek
http://www.youtube.com/watch?v=Huum61kusXk

ümiterkan' Alıntı:
Yoğun çamur ve karda teker zemine patinaj çekerek yaklaşsın diye ESP kapatılır. Aksi halde teker patinaj yapmamak için dönmek istemeyecek ve araç ilerlemeyecektir.
ümit bey ben aracımı haziran ayında aldım ve alışım çok gariptir doğrusu gezmek maksatlı bi şehre gittim can sıkıntısı ile plazayı dolaştım gördüm ve aldım alışımda çok ilginçtir aldığım paket tamamen tesadüf oldu sadece o vardı onu aldım eğer esp deri döşeme falan ekstra ne varsa araçta onlarıda almış olcaktım eğer araç 4x2 olmuş olsa 4x2 almış olcaktım alış hikayem çok gariptir :smiley: asvalt koşulda aracımdan hiç şüphem yok esp ye gram ihtiyaç hissetmedim şimdiye kadar ama arazide esp işe yarıyormu acaba bişey kaçırdımmı aracın arazi kabiliyetini tam anlamıyla yaşayamıyomum diye içim içimi yiyordu sizin paylaştıgınız vidyo ve yaptığınız açıklamaya kadar. biraz meraklıyımdır ve herşeyi deneyerek öğrenmeyi seven bir insanım ve artık aracımın eksik olmadıgından eminim. gözümde şuan sadece yan hava yastıklarının eksikliği var ama onlar arazi performansı ile alakadar olmadığı için pekte önemli değil açıkçası. duster'ın esp ye ihtiyacı olmadığını güzel bir vidyo ile törpüleyelim bu araç devrilir diyenlerede cevap olsun vidyoyu sonuna kadar izleyiniz asiller arkadan gelir dacia duster moose test(geyik testi) karşınızda esp kapalıdır açık sanmayın test boyunca sadece fiat qubo açık :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=mCsPwN42_F4

ümiterkan' Alıntı:
2010'dan beri sadece 4x4 110bg'lik Laurette modellerinde opsiyonel olarak sunuluyor. Ama 2012 yılında tüm Duster'larda opsiyonel olarak sunulacağı söyleniyor.

Çok iyi bir gelişme bence, ESP önemli..

youngsun' Alıntı:
DUSTER'da ESP yi kapatsanız bile 60 km hızı geçtiğinizde anormal bir durum oluşursa ESP yine devreye giriyo.
ben paylaştığım vidyoda duster'ın esp ye otomatik girdiği biyer görmedim şahsen esp si olupta youngsun'un dediği olaya şahit olan varmı içimizde acaba bizimle bu bilgiyi paylaşabilirmi?

DuSTeRo' Alıntı:
ben paylaştığım vidyoda duster'ın esp ye otomatik girdiği biyer görmedim şahsen esp si olupta youngsun'un dediği olaya şahit olan varmı içimizde acaba bizimle bu bilgiyi paylaşabilirmi?
Kullanma kılavuzunda da yazıyo zaten...

Ayrıca paylaştığınız videoda kahverengi duster ESP li olduğu halde savruluyo ve kukalar devriliyo. Siyah Dusterda ise ESP yok ve takla atmaktan pilotajın tecrübesiyle kurtuluyo...

Bu testte neden Fiat aracının ESP'li diğerlerinin ESP'siz test edildiği hakkında bir fikri olan var mı?

esp nin ani yön ve zemin değişikliklerinde aracı yolda tutmaya katkısı %30 dur.yüksek araçlarda savrulma daha çok olacağından esp anlamlıdır. ARACI %100 yolda tutsak bile bu hayat kurtarıcı olmayabilir. konu yola tutunmaksa lastik,hayatta kalmaksa emniyet kemeri halen tüm bilinen sistemlerin üstündür. ( acil serviste gördüğüm pek çok sedyede, hala EMNİYET KEMERİnden daha etkin bir güvenlik önlemi olmadığını bana ispatladı. lütfen takın... emniyet kemersiz esp; bu havada atkı bere takıp pantolon giymemeye benzer.. aman dikkat!)
kazasız belasız günler diliyorum..

youngsun' Alıntı:
Kullanma kılavuzunda da yazıyo zaten...

Ayrıca paylaştığınız videoda kahverengi duster ESP li olduğu halde savruluyo ve kukalar devriliyo. Siyah Dusterda ise ESP yok ve takla atmaktan pilotajın tecrübesiyle kurtuluyo...
tespitiniz doğru kahve espli ama kapalı halde siyahta esp siz ancak doğru olmayan bi nokta var oda pilotun aracı takla atmaktan kurtardığı. siyah duster sınırları sonuna kadar zorlamış zaten bikere girdiği açıdan çıkarken sağa kıvırmayı biraz geç uyguluyor olabildiğince yalpalıyor ama devrilmiyor. bu aracın ağrlık merkezi yükseklik olarak bir sedan arabadan çok az yüksektir buyüzdende düz yolda devirmeniz imkansızdır. eğer siyah olandaki denemede direksiyon tepkileri kahve olandaki gibi net olsa son kukalara girişi ve çıkışı öyle olmazdı dikkatli izleyiniz. ben tamamen sihay olan denemde aracın son haddesine kadar zorlanmak istendiği düşüncesi kanısındayım ve maşallah çok başarılı diğer suv'lar gibi uçan teneke değil asıl v8 motoru bu araç hakediyor.

youngsun' Alıntı:
Tekrar söylüyorum 60 km hızın üstünde Duster'da ESP kapalı diye bir surum söz konusu değil. KKapalı da olsa gerekiyorsa devreye giriyor.
o dediğinize bir itirazımız yok esp'm olmadığı için ve şimdiye kadar ihtiyaç duymadığım için ilgilenmiyorum sadece :smiley: ama otomatik devreye girmesi gerçekten güzel bir özellik.

DuSTeRo' Alıntı:
o dediğinize bir itirazımız yok esp'm olmadığı için ve şimdiye kadar ihtiyaç duymadığım için ilgilenmiyorum sadece :smiley: ama otomatik devreye girmesi gerçekten güzel bir özellik.

Dustero, bütün ESP ler zaten otomatik olarak devreye girer. Amacı, sürücü hatalarınndan doğabilecek sürüş sorunlarını makinanın tedbir almasıyla ortadan kaldırmak. Mantığı gereği zaten sürücünün elinde olmamalı.

Bu arada arkadaşlar siyah duster 4x2,yani esp zaten yok. İsteğe bağlı bile yok.

Naçizane kendi tecrübelerimi aktarayım.Bilen bilir mersin-alanya sahil yolu,bol viraj,olabildiğince kötü yol koşulları ve yapım hataları,yüksek ağırlık merkezine rağmen yol tutuşu kesinlikle beni çok şaşırtacak düzeyde iyi.Tabi aracı limitlerine zorlarsanız ki bu hangi araç olursa olsun (buna ferrari-porche gibi süper spor araçlar da dahil) fizik yasalarına karşı gelemez.

Dusterle ilk uzun yolculuğumu bu sahil yolunda gerçekleştirdiğimde, önümdeki çoğu aracı rahatlıkla solladığımı ''otomobilleri'' söyleyebilirim.

Bunun sebebi aracın oldukça geniş aks aralığı ve tekerleklerin adeta bir go-kart gibi köşelere çok yakın yerleştirilmesidir. Zaten aracı yaklaşma ve uzaklaşma açılarının çok başarılı olmasının altında da lastiklerın bu konumu yatmaktadır.

Saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler