Farkındamısınız? Off-Raod Denildi mi Aklımıza Tek Gelen Çamur. Oysa...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,184

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Dikkatinizi çektimi; ?
Offroad denildimi herkes hep bir ağızdan " çamur" diyor.
Oysa Amerika'da bu işin raconu kayalar....!

Bence biz biraz arabalarımıza daha az zarar gelir diye çamuru tercih ediyoruz, bu nedenlede offroad sezonu belirlenmiş...
Ne kadar yağmur, o kadar çamur....!

Neden bol çamurlu bir etap yerine bol kayalıklı etaplar belirlemiyoruz...?
Bence böyle bir gezi organize edilmeli.... ;)

Bu arada dikkat edin; ZJ neler yapabiliyor..... ;)
Tamam Moab kayalıklarımız belki yok, ama hiç aradıkmıki? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=a2d5-KYgk58
http://www.youtube.com/watch?v=ZcUqyW9AKeU
http://www.youtube.com/watch?v=kLAZCGuaPiQ
http://www.youtube.com/watch?v=YQQGaKuuwvI
http://www.youtube.com/watch?v=o49qLRkFfYQ
http://www.youtube.com/watch?v=1rl6TUu-fcY

Etiketler
Ynt: Farkındamısınız? Off-Raod Denildi mi Aklımıza Tek Gelen Çamur. Oysa...

beatrix' Alıntı:
Dikkatinizi çektimi; ?

Haklısınız ama biz Türkiye'de yaşıyoruz

Amerikalılarla bizim aramızda dünyaya bakış açısından o kadar çok fark var ki

Biz de dünyayı sömürerek elde ettiğimiz servetle bir kaç bin cc lik, 2 rakamlı silindir sayısında ve ikinci eli üç otuz paraya araçlar bulsak yağı bol bulan arap misali gider kaya offroadu yapardık eminim.

Ama napacaksın 23 yaşında arabaya 20 000 tl verip alıyoruz yılda ödediğimiz vergiyle orada bir araba alınıyor ve orada kat kat arttıktan sonra benzin fiyatları bizim yarımıza geldi

yaşar bey +1 deği 111

bu işler PARA PARA PARA.

bırak kayayı sırıkla yüksek bile atlatır bizim türkler. bırakın araba almayı bazen çıkma parçaya güç yetmiyor. adamın 2000 dolara aldığı 2. el aracı biz 20 bine alamıyoruz. Herkezin bi limiti var o kadar zorlar. verin bana sizin aracı, üstüne de 20 bin dolar sonra beni çatıdan indirirsiniz.

Ben de bugunlerde benzer birsey dusunuyordum. Antalya grubunun amanoslar ve istanbul grubnunun ayazaga gezileri haric (benim takip edebildiklerim icinde) genelde off-road bulusmalari belirli bir noktaya toplanip orda araclarla oynama seklinde.
Daha uzun soluklu rotalarda geziler yapilsa, mesela 50 - 100 km uzunlugunda off road rotalari bulunsa ve oralara gidilse daha keyifli olmazmi?

Arkadaslara tamamen katiliyorum..... Ankarada Beypazari Gudul arasinda kirmir cayinda Arabaya hasar vermeden kaya ve ciddi su gecisleri yapabileceginiz cok guzel bir kanyon var Gezenbilirden once kendi basima deli gibi oralarda cok gezdim :smiley: Bilgilerinize sunulur.

Selamlar Arkadaslar,

Siz yeterki kayalik etaplar isteyin biz buralarda yikiklik deriz bu tur kayaliklara, buyrun gelin bir bakin, uygun gorurseniz bu konuda bilgim yok, gerekli ruhsat alinmasi gerekiyorsa onuda hallederek organize edebirsiniz, kayalikta var camurda goller bolgesidir buralari, , organize zamanina gore, balik, keklik, bildircin, tavsan avi ve kamp meraki olanlarada hitap etmektedir, İsparta, Fethiye ve Antalyada kayak merkezleri, Tefenni, Karamanlida, Karatas golu etrafinda yamac parasutu egitim sahasi, Denizlide dunya harikasi pamukkale ve kaplicalarda mevcuttur , tertemiz yayla havasinda, heryere merkez bir yerdeyiz.
Antalya, Burdur yolu uzerinde, Yayla koyu, Tefenni, Burdur.
Antalyaya 110 km, Burdura 80 km, Denizliye 120 km, rakim 1500

not; evdeki bakilmasi zorunlu hayvanlar ( atlar, kopekler ve guvercinler ) , maddiyat sorunlari ve bunlardanda onemlisi hastaligim (CARA Astim) nedeniyle, cj5 tutkunu biri olsamda, Size katilabilmem, yardimci olabilmem imkansiz, buralari tavsiye etmekten baska elimden birsey gelmedigi icin Ozur dilerim.

asilhector' Alıntı:
not; evdeki bakilmasi zorunlu hayvanlar ( atlar, kopekler ve guvercinler ) , maddiyat sorunlari ve bunlardanda onemlisi hastaligim (CARA Astim) nedeniyle, cj5 tutkunu biri olsamda, Size katilabilmem, yardimci olabilmem imkansiz, buralari tavsiye etmekten baska elimden birsey gelmedigi icin Ozur dilerim.
Ozur dilenicek bi durum yok arkadasim..Verdigin bilgiler icin tesekkur ediyorum...

ufukozkan' Alıntı:
Arkadaslara tamamen katiliyorum..... Ankarada Beypazari Gudul arasinda kirmir cayinda Arabaya hasar vermeden kaya ve ciddi su gecisleri yapabileceginiz cok guzel bir kanyon var Gezenbilirden once kendi basima deli gibi oralarda cok gezdim :smiley: Bilgilerinize sunulur.

Ufuk bey o zaman ilk firsatta o guzergaha bir gezi duzenleyelim. Benim Turkiyede oldugum bir tarihe denk gelirse mutlaka katilirim.

Selamlar
Sedat

hsbasar' Alıntı:
Ufuk bey o zaman ilk firsatta o guzergaha bir gezi duzenleyelim. Benim Turkiyede oldugum bir tarihe denk gelirse mutlaka katilirim.

Selamlar
Sedat

Yakin zamanda dusunuyoruz .....

beatrix' Alıntı:
Dikkatinizi çektimi; ?

Bence biz biraz arabalarımıza daha az zarar gelir diye çamuru tercih ediyoruz, bu nedenlede offroad sezonu belirlenmiş...
Ne kadar yağmur, o kadar çamur....!

Neden bol çamurlu bir etap yerine bol kayalıklı etaplar belirlemiyoruz...?
Bence böyle bir gezi organize edilmeli.... ;)

Bu arada dikkat edin; ZJ neler yapabiliyor..... ;)
Tamam Moab kayalıklarımız belki yok, ama hiç aradıkmıki? ;)

Ergun Bey,

Ulkemiz, amerikaya gore cografi yuzdesel degerlere baktıgınızda kuraklık, col iklimi ve kayalardan ziyade bildiginiz uzere 4 mevsim yasayan daha renkli bir bolge.
Bu sebeple, kayadan cok camur olması dogal. Latiklerimizi bile yasadıgımız bolgeye gore secmiyor muyuz?
Bu zevk meselesi, bahsettiginiz ortamlardaki kayalar kuraklıkta yer alıyor, camurun oldugu yerlerde ise yesillik var... Ben sahsım adına yesiiligi tercih ederim... Aracı zorlamaktan ziyade de gezmeyi gormeyi severim.
Sizin aracınız kaya tırmanıslarına uygun donanımda mı acaba?

Bu arada, konu yaratma cabanız cok basarılı...

Sevgili semuca

kaya deyin siz ben Gaziantepte ve tabi amanoslarda size öyle çok kaya offroad rotası yapabilirim ki sayıya gelmez ayrıca benim şu an kullandığım aracın kayaya tırmanması para ve imkan dahilinde mümkün www.generationx90.com adresine bakarsanız harika hazrılanmış araçları görürsünüz. Evet araçlar ve lastikler yaşanılan yere göre seçiliyor ama 15-16 yaşında defenderi bir amerikalıya 11 000 dolara aldım derseniz adamlar gülmenin ötesine geçer.

http://www.generationx90.com/images/X90_don_michlle_052.jpg

Ayrıca kesinlikle sizin gibi düşünüyorum aracı zorlayıp kayaya çıkartmaktansa ormanda dağda yeşillikle gezmeyi tercih ederim. Zaten o nedenle amanoslarda yapılan gezilerde parkur ortalamamız 100 km geçiş zamanımız neredeyse fiks 7 saattir. Toplanma sabah 05.00 bitişi 12.00

Kaya ve çamur karışık oluncada güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor :smiley:

http://www.metacafe.com/watch/193093/start_of_the_petersens_4_wheel_offroad_ultimate_adventure_sl/

Hem kaya hem çamur hem yeşillik :smiley:

Amerikada Land Rover'lar çok yaygın değildir, hatta Defender yüzlerle ifade edilecek sayıda az vardır.
Bu sebeple bir Amerika'lının yanına LR Defender ile giderseniz, 2000-3000 Dolarlık Jeep'ini, Chevrolet'ini küçümsediğinizi
düşünür.

O sebeple Disco I daha yaygın biçimde US'de kullanılmaktadır.

Kaya off-road'unun az yapılmasının sebebi TR'De ise, daha fazla akıl ve deneyim gerektirir. Yıllarca kendi aracınız ile zaman geçirmiş ve dengesini, gücünü, tutunma kabiliyetini iyi anlamış olmanız gerekir. Yoksa hemen devrilirsiniz.

Çamurda ise, ilk girdiğiniz gün, güçlü bir motor, iyi lastiklerle tapa gaz gezer tozarsınız :smiley:

Türkiye'de bu işler yeni daha... Sabırlı olmak lazım.

ufukozkan' Alıntı:

Ufuk abi hemen, ben varım, kanımla, canımla, arabamla!!! :smiley: Ciddiyim...

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Siz yeterki kayalik etaplar isteyin biz buralarda yikiklik deriz bu tur kayaliklara, buyrun gelin bir bakin, uygun gorurseniz bu konuda bilgim yok, gerekli ruhsat alinmasi gerekiyorsa onuda hallederek organize edebirsiniz, kayalikta var camurda goller bolgesidir buralari, , organize zamanina gore, balik, keklik, bildircin, tavsan avi ve kamp meraki olanlarada hitap etmektedir, İsparta, Fethiye ve Antalyada kayak merkezleri, Tefenni, Karamanlida, Karatas golu etrafinda yamac parasutu egitim sahasi, Denizlide dunya harikasi pamukkale ve kaplicalarda mevcuttur , tertemiz yayla havasinda, heryere merkez bir yerdeyiz.
Antalya, Burdur yolu uzerinde, Yayla koyu, Tefenni, Burdur.
Antalyaya 110 km, Burdura 80 km, Denizliye 120 km, rakim 1500

Yaptırabildinizmi cj yi, ben konuyu kaybettim...

Selamlar Arkadaslar,

İsminizi bilmedigim Alfonse nickli Arkadasim, ne yazikki daha cj5 imi maddiyat sıkıntısindan henuz yaptiramadim ama planlarimiza bir engel cikmazsa, cj5 ten dahada onemli olan, guzel Kizim Tijen'in, 8. ayda yapilacak dugununden sonraki, 10. veya 11. ayda toparlamaya baslayacagim İns, Nasipse.

Saygilarimla,

CJ 5 im ve ben,

Bir zamanlar beraberdik, sensiz gunum gecmezdi.
Biran ayrilsan, gozelerim yollarini gozlerdi.
Buyuk bir tutku, gonulden ozlemdi, benimki.
Beraber duser, beraber kalkardik.
Beraber iner, beraber asardik,
Asilmaz engelleri, hatta olumune.
Lanetliyorum simdi, o ayrilik gunune.
Sen hala beklemekli, biraktigim o yerde.
Biraz mahsun, birazda virane.
Bense hep senin, o guzelliginle, bitmeyen hayellerde.
Bakma oyle, derinden ve manali.
Nadirde olsa yanindayim, yuregi yarali.
Unutmadim, unutamadim.
Nasil unuturum, sen degilmiydin benim mutlulugum.
Anliyorum kalmamis takadin, cokunce yillarin, tortusu ustune.
Ondandir sessizligin, ondandir buruklugun, su daglari deviren yorgunlugun.
Umutsuzlukta tek umudun, uzanacak, sicak bir eldir sana,
Ama bilmedigin, bilemedigin, bu eller mahkumdur yokluktan yana.

Ali Gulcer.
02/04/2009/02:01

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler