Farlar Ve Silecekler Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,327

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
92 Xj aracımda silecekler çalışmıyor,daha önce de araziye girip cıktıgımda yapıyordu ama alttan sigortaları falan ellerken calısmaya baslıyordu,su an ise hiç calısmıyor,farları açtığımda da 3-4 dakika sonra yanıyor,sigortaların hepsi sağlam,Bursa Birlik Oto sinyal kolundaki kabloların kopmuş olduğunu söyledi ve değişmesi gerektiğini söyledi ama cumartesi günü olduğundan ilgilenemediler parçası da ellerinde yok zaten,Otosansit'e gittim kimse bakmadı zaten,bir elektrikçi ben hallederim dedi ama direksiyonu sökemedi,başka bir elektronikçi sinyal kolunun olduğu parçayı söktü ve elektrikçiye götürüp kabloları lehimlememi istedi,götürdüm lehim yaptı kabloları ama değişen bir şey olmadı,farlar da uzunlarda kaldı zaten,kalorifer de üflememeye başladı,utanmadan da işçilik aldı,bu şekilde Eskişehir'e kadar geldim aracı da bu şekilde kullanıyorum,nasıl bir yol izleyeyim bilemiyorum

Etiketler
bence doğru düzgün jeep ten anlayan bir yere gitmeniz lazım. ankara yolları taşlı gibi.

sinyal kolunu söküp kendi lehimleyemeyen, elektrikçiye gönderen "elektronikçi" nasıl oluyor anlamadım.
neyse olayın elektroniklik bir işi yok zaten, o sigorta soketinin orda birşeyler temassızlık yapıyor. marifet söküp geri toplayabilmekte, KLL'nin de dediği gibi jeep yüzü görmüş usta lazım, elektrikçi-elektronikçi olmasa da olur, özellikle mümkünse lehim yapmayı bilmeyen "elektronikçi"'lerden kesinlikle olmasın.

Valla silecekler hiç mi hiç çalışmıyor artık,farlar ara sıra yanıyordu artık onlar da tamamen söndü,Amerika'dan 14 dolara sinyal kolu aldım bakalım,sorun güya sinyal kolundaymış bakalım

10 gündür hiç çalışmayan farlar,bir kaç gündür tek dokunuşta yanıyor ve sorunsuz geziyorum,ama değişik sürelere içerisinde sönüp tekrar yanmaya başlıyor bazen de uzunca bir süre sorunsuzca gidiyorum,neyin nesi bu yav,akşam bir yerlere gitmeye cekinir oldum

Direksiyonu sökemeyen elektrikçi doğru yolda. Söklebileni bulmanız lazım. Oralarda birşeyler temassızlık yapıyor.

Farlarla ilgili problem bende de var. İlk çalıştığında kısa farlar yanmıyor. 3-4 km sonra yanıyor.

Nedir bu problem, nasıl çözdünüz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ankara'da Naci usta var 2 sene önce kaloriferi açtığımda araba stop ediyordu halletmişti,1 sene sonra far ve silecekler için aradığımda hemen tanıyıp ilgilendi sağolsun,zaten yanına gittiğinizde içerdeki araclardan nasıl bir usta olduğunu anlıyorsunuz.yeri de Şaşmaz'da

Naci benim de ustam da sorun neymiş ben onu merak ettim. Kolay bir durumsa kendim halledeceğim.

Valla kaputu açıp sigorta tablasına falan kablolar çekti bir şeyler yaptı,torpidoyu falan sökmedi,sadece aldığım sinyal kolu boşa gitmesin diye direksiyonu söktü o kadar yarım saatini bile almadı

Valla kaputu açıp sigorta tablasına falan kablolar çekti bir şeyler yaptı,torpidoyu falan sökmedi,sadece aldığım sinyal kolu boşa gitmesin diye direksiyonu söktü o kadar yarım saatini bile almadı
Anladim. Beniim durum da sizinkisi gibi oldu. Bugün farlar düzgün çalıştı, yarın nasıl olacak takip edeceğim. O gün yağmur da yağmıştı onunla ilgili de olabilir.

Benim problemim röleden kaynaklı çıktı.
Farın gücünü kuvvetlendirmek için kaputu açtığınız gibi sol fara yakın bölüme üzerinde ELO yazan bir röle kutusu var. Kutuya iki tık tık yapınca farkar yanıyor. Röle değişecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,793
Kaydolan Son Üyemiz
ugursarisoy

SON KONULAR

Geri