Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minemeral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,947
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

Teşekkürler Yaşar Bey.
Bugün işler kötü gitti. Marschall marka ( Çam ) vernikli pinoteks ve (Çam) hazır macun almıştım. Macunlar sırıttı. Kavak çok açık renk olduğundan,çam kendini gösterdi. Galiba ileride koyu bir vernik atmam gerekiyor. Levent Bey den bir öneri bekliyorum.[attachment=1][attachment=2]

ahşap 6 001.jpg

ahşap 6 002.jpg

Aynı sorun bizdede olmuştu. Renkli vernikte kolay değil. Mutlaka sıfır zımpara yapın ve verniği çok iyi çalkalayın. Mümkünde tabanca ile uygulayın. Ruloda sorun çıkıyor.

minemeral' Alıntı:
Teşekkürler Yaşar Bey.
Bugün işler kötü gitti. Marschall marka ( Çam ) vernikli pinoteks ve (Çam) hazır macun almıştım. Macunlar sırıttı. Kavak çok açık renk olduğundan,çam kendini gösterdi. Galiba ileride koyu bir vernik atmam gerekiyor. Levent Bey den bir öneri bekliyorum.[attachment=1][attachment=2]
mobilyacı arkadaşların bana söylediği önce pinoteks anladığım kadarıyla vernikli olmayacak sonra dolgu vernik daha sonra ince zımpara son kat vernik (pinoteks bez yada üstübü) ile uygulanacak tabi levent usta daha iyi bilir katkılarını bekliyoruz

minemeral' Alıntı:
Teşekkürler Yaşar Bey.

sadece bir kat vernikli pinotex ilemi duruyor ikinci katı çektinizmi ?

1-bu hatayı düzeltmenin tek bir yolu var zımpara ile ham yüzeyi yakalamak, zaten macunlarıda iyi zımpara yapmamışsınız, macun sadece yapılan çukurlukta kalmalı, sizin uygulamanızda macun diğer yüzeylerdede kalmış ve gereğinden fazla macun gözüküyor,
2- Erhan beyin arabasındada aynı sorunu yaşadık vernikli pinotex ve renkli vernik kullanmak cesaret ister ben tercih etmem çünkü hep sorun yaşarsınız ve istediğiniz yüzeyi elde edemezsiniz

bence hiç telaşa vermeden zımpara ile ham yüzeyi tekrar yakalayın ve fazla macunları tekrar zımparalayın, biraz uğraştıracak ama düzgün olması için bu gerekli, kolay gelsin

Sami Bey,
üretimden sonra biraz zor olsa da laminat kaplama uygulamayı bir düşünün bence...

buralpdi' Alıntı:
sadece bir kat vernikli pinotex ilemi duruyor ikinci katı çektinizmi ?

1-bu hatayı düzeltmenin tek bir yolu var zımpara ile ham yüzeyi yakalamak, zaten macunlarıda iyi zımpara yapmamışsınız, macun sadece yapılan çukurlukta kalmalı, sizin uygulamanızda macun diğer yüzeylerdede kalmış ve gereğinden fazla macun gözüküyor,
2- Erhan beyin arabasındada aynı sorunu yaşadık vernikli pinotex ve renkli vernik kullanmak cesaret ister ben tercih etmem çünkü hep sorun yaşarsınız ve istediğiniz yüzeyi elde edemezsiniz

bence hiç telaşa vermeden zımpara ile ham yüzeyi tekrar yakalayın ve fazla macunları tekrar zımparalayın, biraz uğraştıracak ama düzgün olması için bu gerekli, kolay gelsin
Levent usta çok faydalı bilgiler yazdıklarını bende uygulayacağım çok faydalanıyoruz :D :D :D

Sn . Samı bey
Kolay gelsın
İstedıgınız gıbı , gonlunuze gore olmasını dılerım.

Geç kalmıs olmalıyım . Ozur dılerım.

Baba kolay gelsın -*-*-*
yanında olup yardım etmek cok ısterdım 40 sonra artık-*-*

Tebrikler! İlk fotoğraflara dönüp tekrar baktığımda oldukça güzel bir iş çıkarmış olduğunuz ortaya çıkıyor. Son rötuşlarla daha da güzel görüneceğine eminim. Oğlunuzla buradan haberleşmeniz de çok hoş bir tesadüf olmuş. Kavuşmanıza az kalmış. Hayırlı tezkereler diliyorum...

minemeral' Alıntı:
Sağol oğlum, hayırlı tezkereler.....
Kravanın son hali[attachment=1][attachment=2]
koltuk kılıfları çok güzel olmuş
oğlunuzada hayırlı tezkereler diyorum

REBURN' Alıntı:
Baba kolay gelsın -*-*-*
yanında olup yardım etmek cok ısterdım 40 sonra artık-*-*
Sayın mine meral bu mesaj beni 2007 yılına işınladı,Mayıs ayı ortalarında niğde-Bor dan teskere alan oğlumu alıp seydişehir-manavgat antalya yapıp 15 gün moral doping tatili yapmıştık.Karavanınız bitmiş nerde ise,kulağınıza kar suyu kaçırayım büyük ihtimalle beldibi orkinos kampta olacağım bekleriz.Delikanlıya hayırlı tezkereler.

Sami bey kolay gelsin güzel oluyor,keşke kompresör ile atsaydınız verniği zira akmalar ve farklı tonlar görünüyor.

Oğlunuzada Allah hayırlı teskereler versin tez zamanda sağlıklı bir şekilde size kavuştursun.

Sami Bey,son şekli oldukça iyi görünüyor,umarım istediğiniz gibi olmuştur,profesyonel bir imalatçının atelyesinde yapılmış gibi olması hiç gerekli değil bence. Kendi emeğinizle ortaya çıkardığınız, benim eserim diyebileceğiniz,kapısından içeri her adımınızı attığınızda değişik şeyler hissetmenize neden olacak bir şey bu.Eh yaz da geliyor, gerçi Ankarada pek de öyle değil ama nasıl olsa gelecek. Kolaylıklar diliyorum. Oğlunuza da sağlıkla kalan birkaç gününü tamamlayıp tezkeresini alıp yanınıza dönmesini diliyorum.İzmirli adaşınız.

Tüm dostlara teşekkürler ederim.Oğlum kısa dönem İzmit de bahriyeli,Allah tüm askerlerimize hayırlı tezkereler versin.
Orkinos kampda kalmadım ama eski Beldibi Turban dan sonra Tekirova Yıldırım kampa giden müdavim kampcı ağabeylerimizin(İstanbul Beyefendisi Sayın Celal ağabeyim ve adını hatırlayamadığım birçok kamcı dostlarımız) Orkinos da konakladıklarını duydum ama uğrayamamışdım.Umarım bu yaz gitmeyi istiiyorum.
Yatak 5 parça dan oluşuyor.Küçük parçalar otururken yastık olarakda kullanılır.Çek-yat açıldığında 120x170 oluyor.Yüksekliğini koltukların boyuna göre yaptığımdan 170 in boyu uzayabiliyor.
Vernikli pinoteks olmadı ama ileride ikinci bir kat veya biraz koyu renk ile o çirkinlikleri kapatacağım.
Port-poti yi arka dolapların altına koydum,kapak yapmayacağım,araya bir korniş ile perde asıp arka bölümü ayıracağım. Daha küçük ayrıntılı projelerim var (ankastre tekli ocak,masa,çekyat ayakları,3 sistem buzdolabı....) ama öncelik tescil işlemleri.
Tüm dostlara saygılar sunar,daha iyisinin sizlerin olmasını dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri