Subaru diğer hiç bir araçta olmayan çekiş sistemiyle çok başarılıdır. Boxer motoruyla asfaltta olsun yol dışında olsun gerek performansı gerekse ağırlık merkezinin yere yakın oluşuyla da bariz bir üstünlüğe sahiptir. Son yıllarda kasa yapısının değişmesiyle Forester arazide daha da iyi bir yüksekliğe erişerek ciddi bir görsellik ve işlevsellik kazanmıştır. Hatta bu sayede USA da beş altı yıl önce yılın aracı seçilmiştir. Eksisi yurdumuzda çok sayıda olmadığı için her yerde bakımının ve yedek parçasının tatmin edici şekilde olmayışıdır.
Suzuki yıllardır offroad camiasının her alanda teknik olarak son derece memnun olduğu bir araçtır. Ancak 2005 yılından sonraki modellerinde sürekli dört çeker olup yakıt tüketiminin artmasıyla ekonomiklikten uzaklaşmış ve ne yazık ki araca olan ilgi offroadseverlerden caddeseverlere doğru yönlenmiştir. Bu yeni modellerde modifiye imkanları ise neredeyse pek kalmamıştır. Önceki modellerinde her türlü modifiyeye açık olması ve çok parçasının bulunması nedeyle tercih edilmesi yerini daha çok asfalt kullanımına bırakmıştır. Bir de emin değilim ama merdiven, travers şase dediğimiz yapıdan monokok gövdeli şase yapısına dönmesi de offroad için olumsuz yanlarından biridir.
Tavsiye edebileceğimiz diğer araçlar konusu ise çok geniştir. Kar performansı lastik ve pilotaj ile de çok ilgilidir. Altınızda kar aracı olmadığı sürece her tür karda buzda giden araç yoktur. Lastiğiniz, lastiğinizin basıncı, pilotajınız ve tecrübeniz sizi karda veya buzda hatta arazide götüren etkenlerin başında gelir. Araçlardaki performans ve sağlamlık ta kesinlikle önemli elbette. Yine de yıllar öncesinde donanımlı araçlar kenarda kalırken standart, hele o zamanlar kar lastiği vs olmadan taksiler zincirsiz mincirsiz Uludağa tırmanıyorlardı. Çift kilitli, kocaman lastikli araçlar çamurda debelenirlen Samurai, Jimny, Niva gibi araçlar yanlarından geçip gidebiliyorlar bazen. Eğer siz özellikle kardan muzdarip iseniz ve lastikleriniz de doğru olduğu takdirde en başarılı araç yine Subaru olacaktır.
Bulunduğunuz şehirde parça ve servis problemi yaşamayacaksanız Subaru uygundur. Bursa ve İstanbul bu konuda diğer şehirlere göre öndedir. Alın, kullanın, baktınız size sorun çıkarıyor satarsınız. Kullananlar çok memnunlar ama kendiniz denemeden bilemezsiniz. En fazla üç beş aşağı biraz bekleyerek satılır ama sonunda satılır. Sonuçta Adana'da da kullanılıyor, İzmir'de de, hatta Tekirdağ'da iki adet polis aracı olduğunu da bir zamanlar forumlarda okumuştuk. En zor süreçtesiniz kolay gelsin.