KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Epey bi söyleşi yapmışız ,foto izlemek arzusunda olanları ihmal etmeyelim.Tirebolu..[attachment=1][attachment=2] ve artık karadeniz sahil yolunu bırakıp samsundan içeri giriyoruz bizi yalancı bir şelale karşılıyor[attachment=3] saat kulesinden tanıyacaksınız iyiki geldik dediğm Amasya[attachment=4]
2.fatih sultan Mehmet han'ın amasra'yı fethetmek üzere yola çıktığında bakacak mevkiinde duraklayıp güzel beldeyi tepeden görmesiyle hayran olup hocası akşemseddin'e "lala lala çeşm-i cihan bu mu ola " dediği rivayet edilir.
Amasra'yı çeşm-i cihan olarak betimleyip, "bu kadar güzel bir yere zarar vererek almak istemem, kalenin anahtarını bana getirin" mesajını da kale komutanına göndererek şehri kolayca almıştır.
2.fatih sultan Mehmet han'ın amasra'yı fethetmek üzere yola çıktığında bakacak mevkiinde duraklayıp güzel beldeyi tepeden görmesiyle hayran olup hocası akşemseddin'e "lala lala çeşm-i cihan bu mu ola " dediği rivayet edilir.
Amasra'yı çeşm-i cihan olarak betimleyip, "bu kadar güzel bir yere zarar vererek almak istemem, kalenin anahtarını bana getirin" mesajını da kale komutanına göndererek şehri kolayca almıştır.
konaklama avlusunda gece canlı müzik dinleyebileceğiniz böyle bir yerde kalmak istermisiniz. [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
ve Amasya'ya biraz kuşbakışı bakalım.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]Kaleden güneş batışı[attachment=4]ve bu görüntüyü almak içn beklediğim yer[attachment=5]
devam[attachment=1][attachment=2]resimlere baktığımda bir kez daha iyiki gitmişim amasya'ya..şimdi veda zamanı[attachment=3] yarın kastamonu ardından safranbolu
muhteşem bir karadeniz gezisi ve karavansız bencem çok güzel olmuş..allah nasip ederse kaarvansız kendi aracımla bir ufak karadeniz turu yapacam tabiki hava şartlarına bağlı..ön gezi gibi arzuluyorum..resimleriniz için çok teşekkür ederim....bilgi sahibi olduk sayenizde.gezilerinizin devamını diliyerek ERDEKTEN saygılar....
muhteşem bir karadeniz gezisi ve karavansız bencem çok güzel olmuş..allah nasip ederse kaarvansız kendi aracımla bir ufak karadeniz turu yapacam tabiki hava şartlarına bağlı..ön gezi gibi arzuluyorum..resimleriniz için çok teşekkür ederim....bilgi sahibi olduk sayenizde.gezilerinizin devamını diliyerek ERDEKTEN saygılar....
Bana sorarsanız sayın Ayhan58 karavansız giderseniz ,neden böyle yaptık dersiniz.Bizler 3 aile program yaptığımızdan karavansız gitmek zorundaydık diğer arkadaşlarımız karavan konusuna biraz uzaktılar.Resimdeki karavanınızla bu dolaştığımız yerleri çok rahat gezebilirsiniz diye düşünüyorum.
yolda karnımız acıktı[attachment=1] safranboluya yakın konari köyündeki dipsiz gölde yemek molası,Dipsiz göl birbirine kavuşamayan iki sevgilinin ayrı,ayrı intihar ettiklerine inanılan hikayesi olan turistik bir yer.otoparkna girdiğimizde bayağı kalabalıkla karşılaşıyoruz nedeni çevre köylerin toplantı yemeği vermeleriymiş.Hiç birşey olmassa tanrı misafiri oluruz deyip dalıyoruz içeri ,yemek yiyeceğimizi söylediğimizde ayrı bir masaya oturup siparişlerimizi veriyoruz,beklerken eşim köy yemeği olarak dağıtılan kurufasulye -pilava imreniyor bunu söylediğimizde hay hay efendim denip köy karavanından ortaya bir tabak fasulye ve pilav geliyor daha sonra kendi siparişlerimizi de yiyip hesap istediğimizde kurufasulye ve pilavında hesaba dahil edildiğini görünce turizmin girdiği yerde anadolu misafirperverliğinin çıktığını anlamış oluyoruz.[attachment=2] biz yinede dipsiz gölün güzel yönünü görelim[attachment=3]