Garmin 60CSX Deniz Haritası için Yardım Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keson Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,167

keson

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar..Yenı bır Garmın cıhaz aldım 60CSX modelını..Icınde Turkıye topo ve navcity 81 il haritası yüklü..ELimde bırde Türkiye deniz haritası war Bluechart (Marmara, Ege ve Akdeniz)...Ben bu haritayıda cıhazıma yukleyıp 3 haritayı bırden kullanmak istiyorum..Bunu nasıl yapıcam? Yardım ederseniz cok sevınırım..2 harıta yuklu kartımın ıcınde yaklasık 680 mb cıvarında...Gerıye 285 mb harıta ıcın bos yer var..Bu deniz haritası 880 mb..Ilk once sanırım daha yuksek kapasıtelı bır hafıza kartı mı almalıyım? 3 harıtayı da kullanmk ıcın ne yapmalıyım? Adım adım bana anlatabılecek olan varsa cok sevınırım..Sımdıden tesekkurler...

Etiketler
Ynt: Garmin 60CSX Deniz Haritası için Yardım Talebi

Bana yardım edebılecek olan bırı yokmu?bu sıtede 60csx kullanan bır cok ınsan war? :-\ :-\

img2gps programını bul arkadaşım 60csx in içindeki harici bellek kartının içindeki haritaları arayüz programından ulaşarak bilgisayarında güvenli bir yerlere her ihtimale karşı kopyala ve koru daha sonra deniz haritasını img2 gps ile 60 csx e kur (cd ile verildiyse mapsource ile kurmalısın) test et haritayı görmüyorsa arayüz üzerinden cıhaza ulaşıp (Garmin ) yazan klasörün içerisine at hala okumuyorsa harita bozuk yada şifreli olabilir. eğer okuyorsa navcity ve topo haritalarının kopyası ( özellikle kopyası aslını saklamalısın) ve deniz haritasını belirtilen programı(img2 gps) ile yaklaşık 40 dakikada atabiliyorsun. programı açıp önce cihazdaki haritaları sil butonuna basmalısın. daha sonra haritaları ekle butonu var. sırasıyla haritaları ekleyip gönderebilirsin ben yaptım sorun olmadı ancak emin değilsen bir bilene yaptır. elektrik kesilmelerine karşı dikkatli olmalısın.

arkadaşım ben harita yükleme konusunda mapupload programını daha kaliteli buldum diyebilirim .en azından sorunsuz çalışıyor. ancak gps te bulunan haritalar (gmapsupp.img) dosyası ile birlikte yüklenmeli

elindeki cihaz ait bir şifre gerekli ve bütün haritaların cd si gerekli tek bri sefer her haritayı seçip yükleye bilirsin. yada
sd karta şifrelenmiş deniz haritası mevcut onu denizdeyken takıp kullanabilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri