Garmin GPS Altlık Yapım Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stranger02 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,015

stranger02

Yeni Üye
arkadaşlar uzuzn zamandır nette arıyorum fakat bir türlü bulamadım ben elimdeki sayısal bir haritayi gps altlık yapabilirmiyim acaba yani *. img formatına dönüştürebilirmiyim çok merak ediyorum boyle e bir program varmıdır bilgibinz varsa yardımcı olursanız sevinirim selamlar..

Etiketler
Ynt: Garmin GPS Altlık Yapım Yardım?

ben gpsbabel,wingdb,gpstrackmaker gibi programlarla herşeyi yapıyorum.sanırım bunlar işini görür.

the venturer' Alıntı:
ben gpsbabel,wingdb,gpstrackmaker gibi programlarla herşeyi yapıyorum.sanırım bunlar işini görür.

hocam birazcık daha açıklayabilirisiniz acaba o yaptığuınız her şeyi bizde faydalansak saygılar:smiley:)))

demek istediğim;bunlardan birisi işinizi görür.herhangi bir haritayı img uzantılı yapabilirsiniz.ben motorda kullandığım için img uzantılı dosya işime hiç yaramadı ama uzantıyı görmüştüm programlarda.kullandıklarım google earth ve mapsource ile uyumlu uzantılar.

the venturer' Alıntı:
demek istediğim;bunlardan birisi işinizi görür.herhangi bir haritayı img uzantılı yapabilirsiniz.ben motorda kullandığım için img uzantılı dosya işime hiç yaramadı ama uzantıyı görmüştüm programlarda.kullandıklarım google earth ve mapsource ile uyumlu uzantılar.
hım bi bakayım ama
the venturer' Alıntı:
genede olmuyor sanmıyoruum çünkü çok denedim ilginiz için tekrar tşk ederim selamlar...

Bu linkler belki işinize yarar.verilerinizin uzantısını shp olarak buldum.yanılıyor olabilirim.
http://3d2f.com/tags/img/shp/convert/
http://www.experts-exchange.com/Database/GIS_and_GPS/Q_22113225.html
http://groups.google.com/group/Google-Maps-API/browse_thread/thread/5681bc0e0406e90a
http://tech.groups.yahoo.com/group/mapwel/message/12
Belki siz de denemiş olabilirsiniz.

bende hem garmin gps var hemde magellan bu gps lere harita yüklemek istiyorum harita yüklemem için mapwell tavsiye ettiler mapwell programını nerden indirebilirim ve mapwell ile haritamı yüklüyoruz yoksa rotamı yardımcı olabilirmisiniz

Biraz biraz yaklaşıyoruz galiba.
GPSMapEdit diye bir program var. Garmin'in .img uzantılı haritalarını açıyor, üzerinde değişilikler yapılabiliyor. Yani benim yaşadığım yerin bütün .img haritaları çok kaba detaysız ve yetersiz olduğu için kendi haritamı kendim yapmak istiyorum. Dereleri, evleri, köprüleri, yolları ve patikaları, ormanlık kısımları vs. GPSMapEdit programında çiziyorum. Buraya kadar güzel. Ama Garmin Nüvi 205'ime henüz yükleyemedim.
Yüzdük yüzdük sonuna geldik. MAP ID falan bu işlerinide halledersek, google earth uydu görüntülerini altlık yapmaya kadar bile gider bu iş.
Geliştirmelerimizi paylaşalım arkadaşlar, hep daha ileriye : ))

karadenizyolu arkadaşım bende ormanlık alanlar orman yolları köy yolları arcgis te çizilmiş olarak bulunmakta ama ben bunu gps atamadım mapwel programı buldum ama o programda demo olduğu için çalışma yapamadım gpsmapedit programı bendede var ama ne yazıkki oda demo demo olduğu için bir işlem yapamıyorum bana yardımcı olabilirmisin dediğin gibi bilgilerimizi paylaşalım

garmin gps için kendinize özel harita yapılabilmektedir. orman amanejman haritası, kadastro haritaları , yol haritaları yani herhangi bir vektör haritaları garmin gps'te harita olarak kullanabilirsiniz. tabi bunları belli aşamalardan geçirip garmin gps okuyabileceği uzantıya çevirmek gerekiyor.Saygılarımla

altinkum' Alıntı:
garmin gps için kendinize özel harita yapılabilmektedir. orman amanejman haritası, kadastro haritaları , yol haritaları yani herhangi bir vektör haritaları garmin gps'te harita olarak kullanabilirsiniz. tabi bunları belli aşamalardan geçirip garmin gps okuyabileceği uzantıya çevirmek gerekiyor.Saygılarımla

Altınkum,

Mapwelden başka program varmı bu saydıkların için? Keşke isminide yazsaydın hangileriyle yapıldığını öğrenirdik..

Karadeniz Otoyolu ,
dediğin gibi mapwel programıyla bunları yapılabiliyor. ben orman mühendisi olduğum için işim gereği haritaları gps atmak için mapweli satın aldım ve haritaları gps atıyorum.

Aylardır araştırıyorum ve bende alsammı diye düşünüyordum. İlk kez Mapweli bir ücret karşılığı alan birisine rastlıyorum.

Hemen kafamdaki soruları sorayım;

1- Google Earth'den aldığımız bir uydu görüntüsünü .img uzantılı bir haritaya çevirirken ben demosunu kullandığım için üzerinde "MAPWEL DEMO" yazıyordu, lisansıyla alınca bu yazıdan kurtuluyormuyuz?

2- Kendimiz mesela basit küçük bir ilçenin yollarını, ana caddelerini, derelerini, ormanlık alanlarını, gölleri kendimiz çizerek kendimiz harita oluşturabiliyormuyuz?

3- Kendi yaptığımız bir haritayı arkadaşlarımızın GPS'lerinde de kullanabilirmiyiz? Yani sadece bir cihaz içinmi yapıyor haritayı? (Bildiğim kadarıyla lisanlı olarak alıyorken böyle bir numara soruyor cihazın ID numarası falan gibi).

altinkum;
aldığınız mapwel programı basic moedelimi yoksa advanced modeli mi?
benim öğrenmek istediğim advanced modelinde süre sınırlaması vb. uygulama varmı
bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. fderent@hotmail.com

mapwel olmadan garmin hava civa....orman mühendisleri için söylüyorum tabi bunu..ama gözünü seveyim magellan...herşeyi bulunuyor internette...mapwel 90 dolar...nasıl upload ediyor orasıda mechul çünkü demo modda hiçbirşyei img. olarak kaydedemiyorsun...mapedit ile ise harita renklendirme sıkıntılı hadi onu da yaptın sonra img2gps programı var onunla da gps e attım ama bu sefer garmin efendi haritayı görmüyor..ne eziyet yahu bu garmin....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR