Garmin GPS İçin POI İkonları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johncliffhanger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,706

johncliffhanger

Ana Kamp
Arkadaşlar,

günlerdir uğraşıyorum. İnternette bununla ilgili http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html gibi internet sitelerinde "24x24 ebatında ve 256K büyüklüğünde olmak suretiyle BMP formatlı kaydederek kendi ikonlarımızı yapabileceğimizi" belirtiyor. Ama bu ikonların nereye atılacağını belirtmemiş (sanırım). Ben, GPS'in microSD kartında yer alan GARMIN klasörünün içine POI diye bir klasör açıp kopyaladım bu BMP dosyalarını. AMA sonuç elde var sıfır :(

Yapmaya çalıştıgım şu: gps'te açtıgım harita üzerinde işaretlediğim bir yere, user waypoint yerleştirirken tanımlayacağım isminin yanında, istediğim bir sembolü de seçebilmek. Malumunuz, sembol seçerken GARMIN size sınırlı bir seçenek (kategorize edilmiş) sunuyor size ve o POI için sizin uygun gördüğünüz ikon orada bulunmuyor olabiliyor. Oysa, garmin'in içinde "Custom" adlı kategori var ve hepsi (24 adet) aynı büyüklükte mavi noktalardan ibaret. Bunların, bizim ekleyeceğimiz ikonlarla yer değiştirmesi gerekmez mi? Yanlış mı biliyorum? Şayet, dogruysa bunu nasıl yapabilirim?

Bilgisi olan arkadaslardan ivedi olarak cevap bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Garmin GPS İçin POI İkonları

MicroSD kart içinde (ve eğer sürücü olarak görüntüleyebiliyorsanız GPS'in dahili hafızasında) *.BMP dosyaları aratarak nereye yüklendiğini bulmaya çalışın. Eğer bulabilirseniz veya Garmin'in orjinal dosyaları da BMP uzantılı ise, kendi yaptığınız ikonları aynı klasöre yüklemeniz gerekir sanırım.

yol' Alıntı:
MicroSD kart içinde (ve eğer sürücü olarak görüntüleyebiliyorsanız GPS'in dahili hafızasında) *.BMP dosyaları aratarak nereye yüklendiğini bulmaya çalışın. Eğer bulabilirseniz veya Garmin'in orjinal dosyaları da BMP uzantılı ise, kendi yaptığınız ikonları aynı klasöre yüklemeniz gerekir sanırım.

maalesef garmin 60CSx' i usb ile pc'ye bağladıgımda, onu "çıkarılabilir depolama birimli aygıt" olarak görmesine rağmen, bu gördüğü erişim sadece garmin'in içindeki microSD kart için söz konusu. Yani, garmin'in internal (dahili) hafızasına erişme/ görme imkanı yok (ya da ben öyle sanıyorum). Dahili hafızaya erişebildiğim takdirde sorun kalmayacak, ama erişemiyorum...Bu model için böyle bir imkân var mı?

İlginiz için teşekkür ederim.

Bilgisayarınızın klasör ayarlarının "gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğiyle baktığınıza emin olduktan sonra MicroSD içinde BMP dosyaları aratmayı denediniz mi?

yol' Alıntı:
Bilgisayarınızın klasör ayarlarının "gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğiyle baktığınıza emin olduktan sonra MicroSD içinde BMP dosyaları aratmayı denediniz mi?

garmin 60csx'in dahili hafızasını görmek mümkün değil. en azından profesyonel yardım olmadan. o nedenle sanırım dediğim şeyi yapmanın bir yolu yok. en azından ben bulamadım

Garmin cihazı bilgisayarımıza bağladıktan sonra Garmin klasörünü tıklıyoruz ve "Vehicle" yazan klasörün içine koyuyor olmalıyız çünkü o klasör araç ikonlarını gösteriyor.
Kendi ikonlarımızı yapabilirsek eğer, kendi resmimi koyacağım :pPP

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri