Garmin Topo harita yükleme sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uda4a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,263

uda4a

Kamp II
Yer
Ankara
Herkese merhaba,
geriye dönük bakınca bir iki aylık zaman zarfında, hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım GPS hakkında forumun da büyük katkıları ile çok ilerleme kaydettim.
Uzun zamandır netten topo harita araştırmıştım, sonun da bulduğum 2007 tarihli img uzantılı dosyayı gps ime yüklemeye karar verdim.
//Garmin/ gmapsupp adlı dosya gps imde ki mevcut harita,elimde ki topo harita da aynı isimle idi,Topo haritaya gmapsupp1 olarak garmin kalsörünün içine atttım ama GPS de setup haritalar kısmında haritayı göremedim, daha sonra eski haritamın adını değiştirip, yüklemek istediğim topo haritaya orijinal ismi ile kalmasını sağladım.Bu şekilde GPS çalıştırdığımda topo harita çalışıyor.Aynı anda iki haritayı GPS de görebilmenin yolu nedir.Bununla ilgili aklıma şöyle bir uygulama daha geliyor ama elimdeki haritayı kaybetmek istemiyorum.GPS den mapsource programına topo haritayı aktarsam, daha sonra tekrar mapsource den iki haritayı seçip GPs atsam olurmu? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Garmin Topo harita yükleme sorunsalı

Konu başlığını açtıktan sonra, araştırmalarıma devam ettim.Img2gps adlı programla haritaların birleştirilebildiğini öğrendim,birleştirme işlemi sonrasında sanırım yine tek haritayı görüyorum.haritaların versiyonları aynı olmak zorundamıdır?Bu programın kullanımı ilede fikirlere açığım,umarım çözebilirsem de buradan bilgilendiririm.

Selamlar. İki haritayı birleştirmeniz gerekiyor. Ancak cihazınıza bağlı bir durum da sözkonusu. Yani cihaz destekler ise; birleştirmeye gerek yok. İki haritayı seçiyorsunuz ve üstüste oturuyor. Ben kendi cihazımda bunu yapabiliyorum. Sizin cihaz markanız nedir? Cihaz desteklemez ise mecburen birleştirme yapacaksınız. Bu konu zannedersem burada mevcut. Bir arayın. Bulamazsanız, haber verin bulmaya çalışayım. Kolay gelsin.

the venturer' Alıntı:
Selamlar. İki haritayı birleştirmeniz gerekiyor. Ancak cihazınıza bağlı bir durum da sözkonusu. Yani cihaz destekler ise; birleştirmeye gerek yok. İki haritayı seçiyorsunuz ve üstüste oturuyor. Ben kendi cihazımda bunu yapabiliyorum. Sizin cihaz markanız nedir? Cihaz desteklemez ise mecburen birleştirme yapacaksınız. Bu konu zannedersem burada mevcut. Bir arayın. Bulamazsanız, haber verin bulmaya çalışayım. Kolay gelsin.
Merhaba,
cihaz Garmin 60 csx, cihazın desteklediğini düşünüyroum ama img dosyasını ismini gmapsup1 yaptığım zaman haritayı göremedim.
Birleştime işlemini Img2gps programı ile denedim ama yine topo görüntüsü alıyorum.

uda4a' Alıntı:
Merhaba,
cihaz Garmin 60 csx, cihazın desteklediğini düşünüyroum ama img dosyasını ismini gmapsup1 yaptığım zaman haritayı göremedim.
Birleştime işlemini Img2gps programı ile denedim ama yine topo görüntüsü alıyorum.
Sizde iki harita da yüklü ise; ikisini de seçtiğinizde gözükmesi gerek. Biryerde birleştirme konusu vardı. Oraya yazsanız cevap verebilirler. İsim değiştirmek faydasız. Topoyu kaldırıp CD'den bir daha yükleyin, belki işe yarayabilir. Bendekiler lisanslı dolayısıyla bu çakma harita işlerinden pek anlamıyorum.

Teşekkürler, ilgili konulara bakacağım.Eğer olmazsa da artık elimde 2 SD kartım var, Ona göre tak çıkar yapacağım artık.
Herşeyden önce topo haritasını bu hafta sonu bir denemem gerekecek, kullanışlı bir haritamı test edeyim.
Teşekkürler tekrar ilginize.

arkadaşım birleştirme programı onu muhtemelen yapmıştır venturer arkadaşımın dediği gibi cıhazın haritalar menüsünden ilgili haritayı(60 csx te her bölüm teker teker seçilerek yapılır diğer gpslerde tek harita seçilerek yapılabilmektedir.) seçip secmediğini kontrol etme gerekir. kolay gelsin

Şu an birleştirilmiş haritayı sildim, ama yeniden deneyeceğim bakarım.
Teşekkürler ilginize

Arkadaşlar 2007 yılı başka version 10m bir harita buldum, sadece Ankara merkezli, Kuzey- Güney istikametinde türkiye haritasını kesersek, batı bölgesi 200 mb yer tutuyor, bu nedenle, şehir ve topo haritayı ayrı ayrı kullanmaya karar verdim.
Teşekkürler ilginize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

SON KONULAR

Geri