GC yada ZJ mi? Blazer mi? LR P38 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GÜÇSEVER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,006

GÜÇSEVER

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle aranıza yenikatıldım siteyi daha detaylı tanıyamadım sanıyorum soracağım soru daha önce sorulmuştur fakat yinede bana yardımcı olursanız sevinirim.Ben kendime 20-22 bintl bütçe ayırıp yukarıda belirttiğim araçlardan almak istiyorum fakat hangisi daha az yara açar hangisi daha mantıklıdır yardımcı olabilir misiniz. Arkadaşımın lr 4.6 hse sinikullandım harikaydı teknik olrak iyiydi ama parça buluna bilirliği ve hava körüklerinden baya çekiyorum diyordu ama güzel araç heybetli , diğeri blazer 1996 model sanırım 4*2 olabilme özelliğivar yakıt için iyibir özellik ama bu aracın parça ve servis durumunu bilmiyorum geriye kalan zj 4.0 veya 5.2 sanırım parça ve servisi en kuvvetlisi bu ama yakıt ve teknik olarak diğelerinden dahamı geri yada daha mı göz alıştı diyelim.Benim kıstaslarım arkadaşlar ayda 500 ile max 1000 km arası hafif arazi yani gezi diyelim öyle dağ bayır değil ve aracıma bakarım. Bu kıstaslar içerisinde sizce en mantıklısı hangisi.İlginize şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Etiketler
Ynt: GC yada ZJ mi? Blazer mi? LR P38 mi?

Arazi ağırlıklı olacaksa grandchorekee, diyeceğim.Parça bol ucuz ,ve daha az elektronik.

sağolasın yani şimdi hepsi çekici benimiçin arazide fazla kullanmayacağımda blazerin 4*2 özelliği beni cezbetti lr nin iç işçiliği harika gc bolluğu avantajı eğer bilgin var ise aralarındaki en az yakan blazermi onun motoru dahamı modern ?

GÜÇSEVER' Alıntı:
sağolasın yani şimdi hepsi çekici benimiçin arazide fazla kullanmayacağımda blazerin 4*2 özelliği beni cezbetti lr nin iç işçiliği harika gc bolluğu avantajı eğer bilgin var ise aralarındaki en az yakan blazermi onun motoru dahamı modern ?

Blazer 4.3 lt, cherokee 5,2 yada 5,9 lt, p38 ise 4,6 lt. Yakıt olarak sanırım blazer daha az yakar, daha hafiftir diye düşünüyorum.Chevrolet sevdalısı olarak son kararım Blazer.Blazer ve p38 tam şase, cherokee monoblok.

umarım daha sonra farklı arkadaşlarda bana senin gibi yardımcı olacaktır hayırlı akşamlar.

bence 97-98 5.2 cherokee daha iyi...aslında ben toyotacı oolsamda ;D ;Dbu 3 seceneginden dolayı bana cheerokee daha mantıklı...sitede 18bine vardı düzgün bi araca benziyo geri kalan bütcenlede lastik ve bakım yaptırıp istediğin yere gidebilirsin...
ha bide toyota bj60 ;D ;Dvar bu degerlerde 86-87 mdl onunlada aya bile cıkarsın orası ayrı ;D ;D ;D ;D

Toyota ile hiç deneyimim olmadı piyasa pek fazla varmı hiç dikkat etmedim fakat bayaa iyi araçlar olduğunu duymuştu.Bir ara terrano 2.7 dizel düşün müştüm fakat okadar kendimi ve mantığımı zorlamamarağmen bir türlü nederler elektriğim tutmadı bir şeyler zayıf hissettirdi bana ama billmiyorum şimdi kullananlar daha iyi bilir haksızlık etmiş olmayayım.Bir ara 1997 lr freelander düşündüm yine kanım pek tutmadı. Nedense bu dünyada masrafı ve dez avantajı olan herşey mantıklı olana göre daha güzel oluyor herhalde.

zj çok kolay bakım yapılan bir araba. parçası ucuz diğerlerine göre. yaygın olduğu için satmasıda görece kolay olur. bence zj.
mali durum uygunsa az kullnılmış dizel bir WJ daha iyi olurdu tabi.

Asagidaki link'de karsilastirma yapilmis. Bu aletler simdi 15 yasindalar. Range Rover'in kasa aluminyum, bence avantajli. (pas, curume filan olarak)

Range Rover P38 bir kac gomlek ustundur soyledigin modellerden. Parcasi, servisleri bence cok daha kolay bulunabiliyor Turkiye'de. Hani, Amerika'da olsaydin, cevabi cok farkli olurdu.-)
ABDde aldigim RR yedek parcalari, Turkiye uretimi cikti. Turkiyede cok ciddi RR yan sanayii var. Orjinal camimiz catladi, 200TL'e en kaliteli yerli cam taktirdik.

Hava koruklu arac varken, helezon veya makasli vasita alinir mi? Eger 15 senelik bir aracin servislerini yapmayacaksan sen bilirsin, ama air springs/amortisorler tear and wear denen rutin serviste
degisen seyler. FIyatlari atla deve de degil. Benim 95te air springs orjinal, ama amortisorleri Bilstein ile degistirdim, sizma filan yoktu ama RR yuksek araba, solid axle ile de yol bozukluklarinda sanki yana
saga sola fazla salliyordu. Bilstein biraz daha sert.

http://www.rangerovers.net/repairdetails/airsuspension/shockchange4.html

P38 bence yeni RRdan bile daha ustun bir arazi araci, hem de daha hafif. 0-100km hizlanmasina bakarsan fena degil.

http://books.google.com/books?id=EzktJTiKxFIC&pg=PA82&lpg=PA82&dq=popular+science+tahoe+explorer+range+rover&source=bl&ots=eP-6AWQMw1&sig=KWOgOuBZbpECaC8pv6ZwWow_GaM&hl=en&ei=sAzTTfSoBuXL0QHl7qj6Cw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBYQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

GÜÇSEVER' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle aranıza yenikatıldım siteyi daha detaylı tanıyamadım sanıyorum soracağım soru daha önce sorulmuştur fakat yinede bana yardımcı olursanız sevinirim.Ben kendime 20-22 bintl bütçe ayırıp yukarıda belirttiğim araçlardan almak istiyorum fakat hangisi daha az yara açar hangisi daha mantıklıdır yardımcı olabilir misiniz. Arkadaşımın lr 4.6 hse sinikullandım harikaydı teknik olrak iyiydi ama parça buluna bilirliği ve hava körüklerinden baya çekiyorum diyordu ama güzel araç heybetli , diğeri blazer 1996 model sanırım 4*2 olabilme özelliğivar yakıt için iyibir özellik ama bu aracın parça ve servis durumunu bilmiyorum geriye kalan zj 4.0 veya 5.2 sanırım parça ve servisi en kuvvetlisi bu ama yakıt ve teknik olarak diğelerinden dahamı geri yada daha mı göz alıştı diyelim.Benim kıstaslarım arkadaşlar ayda 500 ile max 1000 km arası hafif arazi yani gezi diyelim öyle dağ bayır değil ve aracıma bakarım. Bu kıstaslar içerisinde sizce en mantıklısı hangisi.İlginize şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Benim hangi aracı alacağıma karar vermem 2 yıl sürdü. Sonunda '97 Ford Explorer Limited V6 SOHC 4.0L Control Trac versiyonunu aldım. Bu aracı şu sebeplerden dolayı seçtim;

Büyük bagaj hacmi

Sert (sağa sola yatmayan/salınmayan) süspansiyonu

Yakıt ekonomisi (emsalleri arasında)

Eskimemiş yüzü

Sizin araç ararken kriterleriniz neler, sadece aracın fiyatına değil, işletme maliyetine ve amacınıza uygun olup olmadığına göre karar verin. Bütçem daha uygun olsaydı VX100 Land Cruiser alırdım. Eğer çok yakmasaydı ve kullanıcıları aman uzak dur servisten çıkamazsın demeseydiler sırf yükselebilen Airsprings özelliği yüzünden Range Rover P38 alabilirdim.

Ford'un guzel taraflari var, 93 Sierra 2.0i GLS'im var. Bir cok parcasi yerli uretim, mesela tampon, rot kollari vs. Amortisorleri yeni degistirdim, Sachs ile. Onunla bile cevre yolunda 150-160 yapmam.

Benimki Belcika uretimi, sizin Ford'un Alman uretimi olmasi guzel. Iscilik kalitesi ABD mali vasitaya gore daha iyi olur. ABD'de cok sikinti cekiyordu insanlar, yok elektrikli camlari bozuluyor vs. O yuzden $3500'e cash for clunkersda bunlari verip yerine yeni araba (SUV degil) aldi insanlar. Mesela Honda Jazz (Fit) aldilar, bunlari getirip. Hic bir Explorer off road yapmamistir diye okumustum. Sizinki ilk off road giden Explorer!

Yakit ekonomisi demissiniz, LPG mi kullaniyorsunuz? P38lerde hosuma giden sey, stepne cukuru cok genis,rahatlikla simit tank alabilir. P38 fiyatlari 20bine indi, sizin Ford Explorer ne
kadar tuttu?

Cevre yolunda olsa bile 150-160km hizlar icin 4x4 yuksek vasita tavsiye etmem. O suratlerde ekonomi kalmiyor zaten.

Siz demekki iyice dusunmusunuz, kusura bakmayin eger golge etti isem.

sharkhunter' Alıntı:
Benim hangi aracı alacağıma karar vermem 2 yıl sürdü. Sonunda '97 Ford Explorer Limited V6 SOHC 4.0L Control Trac versiyonunu aldım. Bu aracı şu sebeplerden dolayı seçtim;

Büyük bagaj hacmi

Eskimemiş yüzü

Sizin araç ararken kriterleriniz neler, sadece aracın fiyatına değil, işletme maliyetine ve amacınıza uygun olup olmadığına göre karar verin. Bütçem daha uygun olsaydı VX100 Land Cruiser alırdım. Eğer çok yakmasaydı ve kullanıcıları aman uzak dur servisten çıkamazsın demeseydiler sırf yükselebilen Airsprings özelliği yüzünden Range Rover P38 alabilirdim.

sharkhunter' Alıntı:

Büyük bagaj hacmi

Eskimemiş yüzü

Aynen katiliyorum.Ben de uzun sure arstirdiktan sonra Ford Explorer aldim(ki bu forumda arastirma surecindeki mesajlarimi gorebilirsiniz).P38'leri yurutmek gercekten de cok masrafli.4.0 litrelik ZJ de bence yi bir secenek, hatta ulkemiz kosullarinda,daha yaygin oldugu(servis, parca acisindan daha rahat olursunuz) icin daha uygun bir secenek Explorer'a gore; ama tasarimindan dolayi kisisel tercihimi Explorer'dan yana kullandim.ZJ kullanmadim ama kullanan kisilerin de kiyaslamalarina gore Explorer'a gore daha fazla saga sola yattigini forumlardan okudum.Zj'nin gozardi edilemeyecek bir diger artisi da, bu forumda gercekten bu araclar hakkinda bilgili bir cok kisi var ve tecrubeleri, bilgi paylasimlari da cok isinize yarar.Yoksa benim gibi en ufak sikintida yabanci forumlarin icinde kaybolursunuz :smiley:.

registerlater' Alıntı:
Aynen katiliyorum.Ben de uzun sure arstirdiktan sonra Ford Explorer aldim(ki bu forumda arastirma surecindeki mesajlarimi gorebilirsiniz).P38'leri yurutmek gercekten de cok masrafli.4.0 litrelik ZJ de bence yi bir secenek, hatta ulkemiz kosullarinda,daha yaygin oldugu(servis, parca acisindan daha rahat olursunuz) icin daha uygun bir secenek Explorer'a gore; ama tasarimindan dolayi kisisel tercihimi Explorer'dan yana kullandim.ZJ kullanmadim ama kullanan kisilerin de kiyaslamalarina gore Explorer'a gore daha fazla saga sola yattigini forumlardan okudum.Zj'nin gozardi edilemeyecek bir diger artisi da, bu forumda gercekten bu araclar hakkinda bilgili bir cok kisi var ve tecrubeleri, bilgi paylasimlari da cok isinize yarar.Yoksa benim gibi en ufak sikintida yabanci forumlarin icinde kaybolursunuz :smiley:.

Ben hem XJ hem de ZJ kullandım. XJ Renault Toros gibi, yolda hoplaya zıplaya rahatsız bir şekilde yolculuk ediyorsunuz, kokpit içi tarihi geçmiş tasarıma ve ergonomiye sahip ama arazide kendini buluyor, özellikle yerden yüksekliği çok iyi. ZJ hem salınıyor hemde aracın her yerine hakim değilsiniz (en azından ben böyle hissettim). Ayrıca her iki modelde de bagajı yok sayın.

P38Nut, neden Exploerer'lara bu kadar taktığnızı anlayamıyorum. Bu forumlarda şimdiye kadar hiç görmediğim bir tavır bu. Explorer ile offroad yapılmadığını kim söylüyor? Amerika'da yıllarca satış rekorları kıran bir araç nasıl oluyorda araziye giremiyor, her yeri dağılıyor.

1997 Ford Explorer'ın autos.msn.com sitesindeki kullanıcı memnuniyet puanı 8.1
http://autos.msn.com/research/vip/overview.aspx?year=1997&make=Ford&model=Explorer

1997 Range Rover’ın kullanıcı memnuniyet puanı 7.1
http://autos.msn.com/research/vip/overview.aspx?year=1997&make=Land%20Rover&model=Range%20Rover

Yok yere bir marka tartışması yaratmaya çalışıyorsunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.