Geceden Gündüze, Yoğun Karda, Dağda, Aralıksız 17 Saat Off-Road (Elmadağ)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,848

Etiketler
Ynt: Geceden Gündüze, Yoğun Karda, Dağda, Aralıksız 17 Saat Off-Road (Elmadağ)

Kerem videolar çok güzel olmuş. Ama harbi zorlamışsınız ;D

Vıdeolar gercekten guzel olmus ;D

doga kar hava kosullarına dıyecek yok her biri bir harika...

yavuz-çelikel' Alıntı:
helal size arkadaşlar.
caneroz' Alıntı:
Güzel bir gezi olmuş. Tebrikler
.com' Alıntı:
...........
......
Sonuçta evet arkadaşlar çok eğlenmiş bizlerde görsellere baktık içimizi çektik üzücü bir durum da yaşanmaması çok güzel olmuş
Arkadaşlar tebrik ederim cidden zor bir işi başarmışsınız
pandipieri' Alıntı:
yıllık adrenalini depolamissinizdir :smiley: super gezi olmus paylasimlar icin tesekkurler...

etezel' Alıntı:
Alp valla iyi cesaret etmişsiniz o hafta Türkiye genelinde ciddi bir yağış vardı zaten oraları
tahmin edmiyorum. Bembeyaz kar örtüsünün altında bir taraftan da çok zevklidir eminim.
Gerçi siz böyle planlamamışsınız olaylar böyle gelişmiş ama AslanlaR GibiydiK Nasıl Yani? ;) ;) ;) ;)
Gezinin tamamında mı? Hiç mi korkmadınız ?
Bence az da olsa tedirginlik korku olmuştur işin zevki de orada değil mi zaten yoksa ne işimiz
var oralarda sıcacık evinde otur değil mi ama ben yine de bu kadarına cesaret edemezdim.
HELAL OLSUN!!!! HELAL OLSUN!!!! HELAL OLSUN!!!!
etezel' Alıntı:
Birde hatırladığım kadaryla orlarda telefon da çekmiyordu gerçekten çok şanslı bir
gezi olmuş....
Neyi unutmuyoruz eğer şehirden uzkalaşıyorsak yanımıza bol içecek
ve yitecek alıyoruz efenim...

Ebru, çok teşekkürler yorumun için.... :smiley:
Hepimiz bi ara oralarda kalcaz, doncaz felan diye korkmuşuz. Ama bunu akşam şehre inince itiraf ettik birbirimize ;D Serde erkeklik var ya ;D
Seneye, aynı tarihlerde var mısınız? ;) ;D

Hatta aynı şeyi Akçaali parkurunda denemek istiyorum seneye!!! ;D ;D ;D

sinan54' Alıntı:
adrenali yüklü bir macera yaşamışsınız, paylaşım için teşekkürler
VARHUB' Alıntı:
Kerem videolar çok güzel olmuş. Ama harbi zorlamışsınız ;D
huseyin brc' Alıntı:
Vıdeolar gercekten guzel olmus ;D
doga kar hava kosullarına dıyecek yok her biri bir harika...
conker' Alıntı:
gerçekten cesaret isteyen ama çok güzel bir gezi olmuş

Tüm yorumlarınız için teşekkürler...

Ben bu yaşıma kadar, o maceraya kadar hiç üşümeyen biriydim. Kışın, Ankara' da, kar yağarken ince bi mont içinde kısa kollu t-shirt' le gezerdim. Bünye midir, irilik midir, bilemem... :smiley:
Ama, o tarihten sonra hep çok üşümeye başladım... Nedense? ;D ;)

Hala aklıma geldikçe yaşadıklarımız, ürperiyorum. ;D

Keremin arabada, hepimiz içerdeyken, sop soyunup :smiley: göbeğimi ev sobası gibi yanan Niva kalOrüferinde donmaktan kurtağım anları hiç unutmayacağım... ;D

ceranus' Alıntı:
Alp bu etkinliği çok anlatıyordu, fotoğraf ve videoları görünce az bile anlattığını anladım, çok güzel ama çok da tehlikeli bir iş yapmışsınız arkadaşlar, 3 araç olsanızda kış koşulları için yeterli ekipmanınızın olmaması, kimsenin haberinin olmaması, 17 saat kar ile mücadele tehlikeleri davet etmiş olmanızı gösteriyor ancak sorunsuz olarak evlerinize dönmeniz içimi rahatlattı.

Ne kadar çok eğlenmiş olsanızda bir daha tüm eksiklerinizi tamamlamadan böyle bir şey yapmayacağınızı umuyorum, ama bir daha yapacağınız zaman haber verin bende o heyecanın içinde olayım ;D

Zerrin, sana haber vermeden bişi yapmıyoruz zaten, biliyorsun!
O gece haber vermek istedim, ama sonra vazgeçtim... Üşüyen bi hanım için çok zor olabilirdi her şey... Senin sorumluluğun ağır gelir ;) ;D
Ailenide düşündüm...

Birdaha böyle bi halta kalkıştığımda haber vereceğim, ama bi şartla... "Başıma geleceklerden bu kişiler sorumlu değildir" diye kağıt alacağım senden, ;D pardon ;D
yav valla ciddi şeyler yaşadık, vallahi şanslıydık. Gelseydin inan perişan olurdun... ;D ;D

Teşekkürler dağlarını bizlerle paylaştığın için. O dağlar senin dağların, bilmem anlatabildim mi? ;)

Saygılar...
Sevgiler...
Sağlıklar...

wastiee' Alıntı:
burasıysa bata çıka değil bata bata asfalta varacağımızı farkettiğimiz yer :smiley: gece kaldığımız yerden 300 - 400 metre ileride sadece, ama tam sırtın üstü, boydan boya rüzgar alıyor diye kar yığılmış..

th_MVI_2987_edited_1.jpg

th_MVI_2987_edited_2.jpg
wastiee' Alıntı:
wastiee' Alıntı:
O kar yığınını geçtikten sonra (sadece 50-60 metre ileride) başka bir yerde yine benzer bir engele geldik. Sanırım tek bir yığın değil de, yolda belli bir bölge boyunca kalın kar tabakasıydı. Alp çevresinden dolaşmak isterken kar onu yolun dışına / uzağına attı. Serdar vinçliyor (aracı kameranın sol tarafında, vincin ucunda strap var uzatmak için, o girmiş sadece kareye)

img2990x2.jpg

th_MVI_2991_edited1.jpg
Çevremiz.. Arkaplanda rüzgar sesleri, oldukça kuvvetli rüzgar vardı..
th_MVI_2997.jpg

Vallahi o geceki başarımızdan dolayı gurur duyuyorum açıkçası, o yüzden güncellemek adına alıntılar yapıyorum.

Yukarıdaki görsellerde benim aracın önündeki kar kendi kendime önümdeki karı kepçe gibi küreyerek gittiğim yığıntı...

wastiee' Alıntı:
Bu engeli de atlattık..
img2992s.jpg

Devamında 200-300 metre boyunca elde GPS yürüyerek rotaya uygun geçilebilir bir yol bulmaya çalışıyoruz. Yol yerine tarladan yola paralel gitmeyi uygun buluyoruz üzerlerindeki kar yoldan daha ince diye..

Yukarıda tarif etmeye çalıştığım, yarı beline kadar kar içinde duran aracımı, sol ön kancadan vinçledik yaklaşık 90dereceden vinçledik... Orjinal Mopar Hook' un şaseye bağlandığı, hemen hemen 6mm çelikten yapılmış Z şeklinde hook ayağı bile açılı kurtarılırken eğilmiş... ;)
(Eğik Hook ayağını, artık eğilmeye alıştığı için düzelttirmedim, yenisini bulup taktım... Şimdi, çekme gücünü iki hook ayağına da dağıtması açısından ön iki kancanın arasına çelik çekme dikişsiz boru veya kalın çelikten profil takmayı düşünüyorum)

Keremcim,
Görseller için çok çok teşekkürler. Şahaneler... Keşke görüştüğümüzde söyleseydin, hemen bakardım. Geciktim teşekkürde. Pardon...

Gece senin aracın batıp, patinajla buz haline getirdiğin kanaldan hi jackin ile kaldırıp yana atarak kanaldan kurtarmamız ise muhteşem bi tecrübeydi. Ne yazıkki gece çok soğuk ve tipiliydi. O çalışmanın görseli olsaydı elimizde keşke. Çok eğitici ve değişik olurdu... Süper akıl sendeki valla... Tebrik ederim... O rescue tekniğini herkese anlatıyorum... ;)

Sevgiler...
Selamlar...
Sağlıcakla caNNım kardeşim... :smiley:

1479​

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52960.0

buda mühyede yapacağımız offroad mangal hakkında bilgi paylaşımı ama daha ortada program fln yok

06kalıpçı57' Alıntı:
vallaha helal olsun size

Mehmet abicim bilmiyordum konuya yazdığını, hatta ben bile yerini kaybetmiştim :smiley:

Elmadağa gittiğimizde hiç söylemedin sizin konunuza baktım diye.
Batanları kurtarmaktan fırsatın olmadı di mi? ;) ;D

bu off road değil ki. Survivor olmuş resmen :smiley: tam da bana göre aslında... bende bugün Istanbul'dan Antalya ya gelirken uçaktan hep rota kestirdim gözüme şuraya mı çıksam burda mı kaybolsam nerelerde savaşsam diye.

bana göre "sadakalarınız sıfırlandı". O yüzden ilk fırsatta sadaka miktarınızı yükseltin. Bir sonraki macera için gerekli olacak kesinlikle...

(kıskanmadım mı? hem de nasıl!!!)

mrdnmz' Alıntı:
bu off road değil ki. Survivor olmuş resmen :smiley: tam da bana göre aslında... bende bugün Istanbul'dan Antalya ya gelirken uçaktan hep rota kestirdim gözüme şuraya mı çıksam burda mı kaybolsam nerelerde savaşsam diye.

bana göre "sadakalarınız sıfırlandı". O yüzden ilk fırsatta sadaka miktarınızı yükseltin. Bir sonraki macera için gerekli olacak kesinlikle...

Geçen Hafta Ankarada Elmadağda buna benzeri 15 araçla yaşadık.
Bu Hafta sonuda Işıkdağında Alp le tekrar Kara gömülmeye gidiyoruz.
Ateşimiz Odunumuz mangalımız hazır. Karadenize de hamsilerimizi sipariş ettik. Artık sizde Antalya dan Kalkar gelir katılırsınız değilmi ?

jeomad' Alıntı:
Geçen Hafta Ankarada Elmadağda buna benzeri 15 araçla yaşadık.
Bu Hafta sonuda Işıkdağında Alp le tekrar Kara gömülmeye gidiyoruz.
Ateşimiz Odunumuz mangalımız hazır. Karadenize de hamsilerimizi sipariş ettik. Artık sizde Antalya dan Kalkar gelir katılırsınız değilmi ?

Buna benzerini bizde planladik bizdeki malzemeler teneke+tavuk+kar v.s. Size de bata cika gezmeler dilerim.

mrdnmz' Alıntı:

:eek: Akıl işi değildi aslında! :eek:
:p Ama oldu bi kere :p
;) Oldu mu Oldu ;)
;D Biz Yaptık Oldu ;D
::smiley: Allah Yardın Ettide Oldu ::smiley:
;D Birdaha dense ;D
;D Birdaha dense ;D
;D Birdaha daha dense ;D
;D Olur! ;D

Alfonse' Alıntı:
:eek: Akıl işi değildi aslında! :eek:
:p Ama oldu bi kere :p
;) Oldu mu Oldu ;)
;D Biz Yaptık Oldu ;D
::smiley: Allah Yardın Ettide Oldu ::smiley:
;D Birdaha dense ;D
;D Birdaha dense ;D
;D Birdaha daha dense ;D
;D Olur! ;D

hem de sizinle en kralından olur. Süpersiniz... Bir sonraki spontane geziniz için bir de önerim var. CANLI OFF ROAD GEZİSİ ... artık neredeyse hepimizde internet erişimi olan telefonlar mevcut. Çeker çekmez ayrı konu ama en azında o an'ı da bizimle hem de siz yaşarken daha bizimle paylaşın!!!

hem de kontrol altında tutmuş oluruz sizi :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,778
Kaydolan Son Üyemiz
hadek

SON KONULAR

Geri