Gezenbilir Ankara Grubu, Tanışma ve Off-Road Gezisi (9 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,311
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu, Tanışma ve Off-Road Gezisi (9 Kasım 2008)

Altımızda hazır toprak
üstümüzde hazır bayrak
bizden keyiflisi yok.

arkadaşlar bendede araba yok şimdilik
nasip olursa bu temmuz a alacağım
bende arabasız olarak katılabilirim
misafir kabul ederseniz
selamlar

Herkese Merhaba :smiley: Saygılar ve sevgiler sunarım.

Bu tanışma toplantısından ziyafede off-road toplantısı gibi oldu. Olsun olsun tabide bende ve katımak isteyenlerden takip ettiğim kadarıyla araçları olmıyanlar var. Tabi toplantının yapılacağı yerde önemli elbette.  Netlik getirmek ve öneride bulunmak adına. Şu sorulara 9-10-2008 tarihinde yapılacak tanışma gezisinin şekillerini belirlemiş oluruz.

1. Zaman ? Bu sorunu ilk aşamada aşmık görünmekteyiz. 9-10-2008
2. Yer ? Üstadların çoğunun ailesi ile katılması durumu söz konusu olduğu ve doğayı ortak payda olarak düşünerek. Doğada herhangi bir yer. Gönüller bir olsun.
3. Şekli ? Doğada olmayı düşünerek Mangal, tavada pişirilecek yiyecekler yada Evimizden hazırlıycağımız kumanyalar olabilir.
4. Ulaşım ? Aracı olanların aracı olmıyanları elbette sevk etmesinde yardımları olucaktır ama. Genede bölgenin ulaşım açısından kolay olması binek araçlarlala tamamlanması sağlanır.

Doğada olmak ve doğanın sunduklarını birlikte paylaşmak amaçlı tanışma pikniğimizi yer önerileriyle tamamlıyorum.    

1. Ahlatlıbel
2. Eğmir
3. Karagöl

Hepsinin kendine göre avantajları ve dez avantajları bulunmakta değerlendirip elbette listeye yeni yerlerde ekleyip sonuca ulaşalım.

Ynt: 9 Kasım 2008 Gezenbilir Ankara Gorubu Tanışma ve Off-Road Gezisi

CEM50' Alıntı:
Altımızda hazır toprak
üstümüzde hazır bayrak
bizden keyiflisi yok.

Ne yapalım Cem ? sende bir fikir ver, Çıkıp dağda nöbetmi tutalım? sokaklara mı inelim? Fikir gelsin ne yapacağımıza karar veririz.

Altımızdaki toprağında üstümüzdeki bayrağında her santimetresinin nasıl alındığının farkındayız.

Saygılarımla

jargondeath' Alıntı:
Herkese Merhaba :smiley: Saygılar ve sevgiler sunarım.

Bu tanışma toplantısından ziyafede off-road toplantısı gibi oldu. Olsun olsun tabide bende ve katımak isteyenlerden takip ettiğim kadarıyla araçları olmıyanlar var. Tabi toplantının yapılacağı yerde önemli elbette. Netlik getirmek ve öneride bulunmak adına. Şu sorulara 9-10-2008 tarihinde yapılacak tanışma gezisinin şekillerini belirlemiş oluruz.

1. Zaman ? Bu sorunu ilk aşamada aşmık görünmekteyiz. 9-10-2008
2. Yer ? Üstadların çoğunun ailesi ile katılması durumu söz konusu olduğu ve doğayı ortak payda olarak düşünerek. Doğada herhangi bir yer. Gönüller bir olsun.
3. Şekli ? Doğada olmayı düşünerek Mangal, tavada pişirilecek yiyecekler yada Evimizden hazırlıycağımız kumanyalar olabilir.
4. Ulaşım ? Aracı olanların aracı olmıyanları elbette sevk etmesinde yardımları olucaktır ama. Genede bölgenin ulaşım açısından kolay olması binek araçlarlala tamamlanması sağlanır.

Doğada olmak ve doğanın sunduklarını birlikte paylaşmak amaçlı tanışma pikniğimizi yer önerileriyle tamamlıyorum.

1. Ahlatlıbel
2. Eğmir
3. Karagöl

Hepsinin kendine göre avantajları ve dez avantajları bulunmakta değerlendirip elbette listeye yeni yerlerde ekleyip sonuca ulaşalım.

Evet arkadaşlar işte istediğimiz bu fikirler gelsin zamanımız var, herkesin kesişeceği bir ortak noktada buluşuruz.

Arkadaşlar 9 kasım tamamdır.Bence belli bir saatte belli bir yerde buluşup hep beraber grupça yola çıkmamız daha hoş olur.Ayrıca mangal,evde hazırlanmış kumanyalar artı off-road süper bir fikir.Yiyecekleri ve mangalları herkes gönlünce getirebilir tabii.Sonuçta asıl amaç tanışmak,kaynaşmak ve bunu yaparkende olabildiğince doğayla başbaşa olup keyif almak.Uygun buluşma yeri fikirleriniz varsa paylaşalım.Ayrıca karagöl,ahlatlıbel yada eğmir üçüde bence hoş.Ayrıca Y.Yavuz arkadaşımızın sunduğu yer fikirlerinden üçünüde ulaşım,mesafe vs açılarından değerlendirip tercihlerimizi paylaşalım.Ana temalardan biri tarihti hallettik,gidilicek yeri ve buluşulacak noktayıda hemen belirlersek gerisi kolay.Sonraa rahat rahat uyuyabiliriz artık:smiley:)

Sevilen bir oyun vardi bir dönem; ipuçlarını toplayıp kimin nerde ne zaman diye sorualara cevap vererek oyun doğru yanlışla ilerleyip sonuca ulaştırılırdı.

Onun gibi ikinci aşamada sonuçlandı gibi sanki devam edelim :smiley:

1) Zaman : 9-10-2008
2) Bir yerde toplanıp konvoy halinde hep beraber piknik alanına intikal ediyoruz. ( piknik alanını pozisyonuna göre tabiki tekrardan km yapmanın bir anlamı yok yakın olanların.
3) Mangal ve tercihe bağlı olarak evden getirilecek sandivch, kek ve börek çeşitleri

Alternetnatif yerlerin analizleri :

Eğmir : Üyelik koşulu ufak bir engel teşkil edebilir. Binek araçlarlada ulaşılması ve şehir merkezine yakınlığı avantaj. Off-road yaşatırmı yada yaşatabilcek yerleri varmı onu bilmiyorum ama. Mangal yapılabiliyor. Göl manzaralı :smiley: çocuk parkı yok.

Ahlatlıbel : Giriş ücreti olarak araç başına alınan 2 ytl. Binek araçlarlada ulaşılması ve şehir merkezine yakınlığı avantaj. Off-road yaşatmaz. Mangal kullanılması yasak. Tüpte tava üzerinde pişirilecek yiyecekler. Çocuk parkı var.

Karagöl : Giriş ücreti olarak araç başına alınan 7 ytl. Uzaklık 80 Km Binek araçlarlada ulaşılması mümkün ama yolun belli bir kısmı stabilize. off-road keyfini yolda ve çeşitli bahaneler bulup yolu şaşırarak yaşatılabilir :smiley: Şu sıralar güzel manzaralar sunuyor fotoğraf çekmeyi sevenlere. Çocuk parkı var. Ama soğuk olma ihtimali güneş görmesse dikkat edilmesi gereken bir konu. Hatta buda 19-10-2008 tarihinde yapmış olduğumuz gezinin fotoğrafları. link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17934.0
Üstadım alternatif olarak sunduğu yerle ilgili bilgi varsa onuda değerlendirelim. Ben çalışıyorum :smiley: sizdende emek ama olurmu ? en azından tercih adına yorumlarınız önemli :smiley:

Fatih Bey in fotoğraflararına bakınca ben karagöl diyorum.
tek sorun diğer katılımcılara uzak gelebilir.Neyse zaten ortak bir noktada buluşacağız.
Eğmir:hafta sonu girişlerde 4 YTL şu ana kadar girişlerde üyelikle ilgili bir sorun çıkarmadılar.
Off-road yapılan parkurun girişini zincirle kapattılar.( Zaten güzelde değildi.)
Bu arada Fatih Bey siz çölüde çekseniz,çölede giderim.Çektiğiniz kareler mükemmel.

Ben incekte oturuyorum ahlalıbel arka bahçemiz gibi, fakat pek sevdiğim bir yer değil, üstü açık alışveriş merkezlerine döndü, daha sakin, sessiz, doğayla iç içe bir yerden yana tercihimi kullanmak istiyorum.

Eymir de bildiğim kadarı ile ateşli piknik yasak, yine pazar günleri aşırı kalabalık.

Karagöl e hiç gitmedim fotoğraflar çok güzel görünüyor.

Ayrıca birazdaha uzak ama seçeneklerin içine Eğriova yı da eklemek istiyorum hiç gitmedim fakat, çok mevzusu geçiyor açıkçası merak ediyorum. Sürekli giden bir abimizde bize rehberlik edebilir. Yeni kente kadar normal araçlarla, devamındada arazi araçlarıyla devam edebiliriz.

Bana ankaranın heryeri uzak olduğu için konvoy oluşturmak için nerede buluşalım derseniz bana uyar.

Yeri gelmişken araçlarında telsiz olanları veya en azından PMR ı bulunanları öğrenebilirmiyiz?, konvoy halinde hareket etmek biraz zordur, özelliklede hantal arazi araçlarıyla.

Selamlar

PMR var.
Birde mobil CB olacaktı ama 8 senedir çalıştırmadığım için ne durumdadır bilemiyorum.
2 sinide yanıma alırım.

benimde bildiğim Eymirde mangalın yasak olduğu.
Yangın çıktıktan sonra yasakladılar diye biliyorum.

Gayet güzel, Bildiğim kadarıyla Landrover ların hepsi tam techizatlı (birinde uydu araç telefonu bile var), ayrıca herbirinde 2 şer PMR var, onlarına bölüşebiliriz. Haberleşme halloldu sanıyorum.

Eymiri çizelim, normalde herkesin her hafta sonu gidebileceği bir yer.Fakat söylemekte yarar var çoğunluk neyi isterse ben uyarım.

Selamlar

Karagöl gerçekten süpermiş Fatih Bey.Her türlü aktivite düşüncemize cevap verecek gibi bir yer olarak gözüküyor.Eğriova hakkında ise hiç bilgim yok..

Karagöl Haritada görünümü büyüterek gidiş yoluda görüntülenebilir.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=tr&geocode=&q=ankara+karag%C3%B6l+%C3%A7ubuk&sll=40.352873,31.932621&sspn=0.008307,0.019226&ie=UTF8&ll=40.412042,32.912207&spn=0.0083,0.019226&t=h&z=16&g=ankara+karag%C3%B6l+%C3%A7ubuk

Eğriova harita görünümü büyüterek gidiş yolu görüntülenebilir.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=tr&geocode=&q=E%C4%9Friova&sll=40.412042,32.912207&sspn=0.0083,0.019226&g=ankara+karag%C3%B6l+%C3%A7ubuk&ie=UTF8&ll=40.419769,32.321777&spn=0.265559,0.615234&t=h&z=11

Fotoğraflara yaplan yorumlar için çok teşekkür ederim. Kompak makinemle çektiğim nacizene kareler. Karagölle ilgili linki eklediğimde pusulanın yönünün karagöle dönüceğini fark etmiştim ama :smiley: Hadi hayırlısı sayı azaldı 2 yerden biri diye düşünüyoruz sanırım ?

Araç ve personel sayısınıda belirlemeye başlıyalım. Araçların koltuk sayıları bilgileride verilirse. Gerisi birazda şoförlere kalıyor :smiley:

Ankaraya uzaklıkları eşit gibi duruyor, Karagölde kurtlarımızı dökebileceğimiz parkur bulabilirmiyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,972
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR