Genel bir rapor yerine kısa anektotlar yazmanın uygun olacağını düşündüm. İşte ilki
MEHTER MARŞI
8 kişilik bir yürüyüş ekibi olarak toplam 5 kilometre süreceğini düşündüğümüz ve en geç birbuçuk saate döneriz dediğimiz yürüyüşe öğleden sonra iki sularında başladık. Çiğdem, Funda, Ayça, Ertürk, Ertürk'ün ağabeyi, Çiğdem'in iki arkadaşı ve ben. Orman yolu bir karış karla kaplıydı ve yağış ara ara devam ediyordu. Yol kısa diye tempolu yürümedik. Fotoğraf çekmek için sık sık durduk. 2,5 km ileride bir yaylaya vardık. Koruma merkezi diye bir yer, etrafı çitle çevrilmiş. 4 tane güzel ev yapmışlar, bir de tahta cami var. Caminin muhafazalı bir balkonu ve içinde bir masa vardı. Orada oturup dinlendik. Sonra tekrar evlerin oraya geldik. Bekçi dayı kamp yaptığımızı duyunca dönüşte tepenin güneyinden dönen yoldan gitmemizi salık verdi. Bizi izci kampında kalıyoruz diye düşünmüş olmalı. Zaten ormanda çadır kuruyoruz diye kime söylediysek bize kuşkulu gözlerle bakıyordu. Bu arada izci kampı ile bizim kampın arası 3 km kadar. Neyse biz de tavsiyeye uyduk. Yol biraz uzar dedik.
Yol beklediğimizden fazla uzadı. Bir dereyi aşmak için dere boyunca 150 metre kadar yukarı yürümek zorunda kaldık. Buna rağmen dere içindeki kayalardan atlayarak, batonların yardımıyla biraz maceralı ve şükür sağ salim karşıya geçtik. İzci kampının arazisini dikenli tellerden atlayarak aştıktan sonra göl kıyısına vardık. Zaman zaman çamurlu bölgelerle karşılaştık. Bata çıka yürüdük. Hava karardı. Arkadaşlar telsizle kamp yerine çay ısmarlıyorlar. Yemek ısmarlıyorlar. Hani yorgun argın geliyoruz. Bizi karşılayın, doyurun, parmağımızı kaldıracak halimiz yok gibisinden.
Kampa iyice yaklaştığımızda bir ezan sesi duydum. Çok şaşırdım. 2 gündür oradaydım ve ilk defa ezan duyuyordum. Biraz sonra farkettim ki ezan değil mehter marşı çalıyor. Megafonla mehter marşı çalıyor. Anladık tabii ne olup bittiğini. Mustafa abi (MKG) bize moral vermek için mehter marşını megafonla bütün ormana dinletiyordu. İşe de yaradı. Ama öyle böyle değil sanırım bütün yayla çınlıyordu. Adımlarımızı hızlandırdık ve 3 saat 50 dakika sonra 11,5 kilometre yol katedip akşam karanlığında ve -7 derecede mehter marşı eşliğinde kamp yerine ulaştık.