Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı (23 - 24 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,622
Ynt: Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı (23 - 24 Ocak 2010)

cidowsky' Alıntı:
muratcığım ya ben sizin gittiğinizin trekkingin aonlarına doğru öğrendim oya hasta diye yürüyüşe gelmedin zannettim gittiğinizide görmedim çok çok geçmiş olsun valla keşke yapabileceğimiz bişey olsaydı kampta üzüldüm valla umarım daha iyidir kış kamplarından dönünce benimde soğuyan bedenimi ısıtmam zor oluyo alışma durumu 1 gün felan sütüyo

Teşekkürler Çiğdem

Etiketler

endy' Alıntı:
Herkese Merhabalar Tekrar;

Çok güzel bir kamp oldu; Emeği geçenlerin başta Efe Bey olmak üzere Ellerine sağlık; devamını istiyoruz.

Murat Bey sizinle karşılaşamadık biz gelmede önce siz ayrılmışsınız Geçmiş olsun eşiniz için.

Mustafa Kemal Abi Ve Reha abi ; lojistik anlamda verdiğiniz destek için, keyifli ve eşsiz sohbetiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır.
çok Keyif aldık.

Volkan sende süperdin. Birdahi kamplar da görüşmek üzere.

Funda, Ayça, Sedat ve Mehmet Ali, Nihan ve Necati'ye ayrıca yol arkadaşlıklarından dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Bu etkinlikte bizim yanımızda olan Bol-off offroad klübüne; İrfan Bey'e ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

En içten Saygı ve Sevgilerimle

Ender

Çok teşekkür ederim Ender bey

Genel bir rapor yerine kısa anektotlar yazmanın uygun olacağını düşündüm. İşte ilki

MEHTER MARŞI

8 kişilik bir yürüyüş ekibi olarak toplam 5 kilometre süreceğini düşündüğümüz ve en geç birbuçuk saate döneriz dediğimiz yürüyüşe öğleden sonra iki sularında başladık. Çiğdem, Funda, Ayça, Ertürk, Ertürk'ün ağabeyi, Çiğdem'in iki arkadaşı ve ben. Orman yolu bir karış karla kaplıydı ve yağış ara ara devam ediyordu. Yol kısa diye tempolu yürümedik. Fotoğraf çekmek için sık sık durduk. 2,5 km ileride bir yaylaya vardık. Koruma merkezi diye bir yer, etrafı çitle çevrilmiş. 4 tane güzel ev yapmışlar, bir de tahta cami var. Caminin muhafazalı bir balkonu ve içinde bir masa vardı. Orada oturup dinlendik. Sonra tekrar evlerin oraya geldik. Bekçi dayı kamp yaptığımızı duyunca dönüşte tepenin güneyinden dönen yoldan gitmemizi salık verdi. Bizi izci kampında kalıyoruz diye düşünmüş olmalı. Zaten ormanda çadır kuruyoruz diye kime söylediysek bize kuşkulu gözlerle bakıyordu. Bu arada izci kampı ile bizim kampın arası 3 km kadar. Neyse biz de tavsiyeye uyduk. Yol biraz uzar dedik.

Yol beklediğimizden fazla uzadı. Bir dereyi aşmak için dere boyunca 150 metre kadar yukarı yürümek zorunda kaldık. Buna rağmen dere içindeki kayalardan atlayarak, batonların yardımıyla biraz maceralı ve şükür sağ salim karşıya geçtik. İzci kampının arazisini dikenli tellerden atlayarak aştıktan sonra göl kıyısına vardık. Zaman zaman çamurlu bölgelerle karşılaştık. Bata çıka yürüdük. Hava karardı. Arkadaşlar telsizle kamp yerine çay ısmarlıyorlar. Yemek ısmarlıyorlar. Hani yorgun argın geliyoruz. Bizi karşılayın, doyurun, parmağımızı kaldıracak halimiz yok gibisinden.

Kampa iyice yaklaştığımızda bir ezan sesi duydum. Çok şaşırdım. 2 gündür oradaydım ve ilk defa ezan duyuyordum. Biraz sonra farkettim ki ezan değil mehter marşı çalıyor. Megafonla mehter marşı çalıyor. Anladık tabii ne olup bittiğini. Mustafa abi (MKG) bize moral vermek için mehter marşını megafonla bütün ormana dinletiyordu. İşe de yaradı. Ama öyle böyle değil sanırım bütün yayla çınlıyordu. Adımlarımızı hızlandırdık ve 3 saat 50 dakika sonra 11,5 kilometre yol katedip akşam karanlığında ve -7 derecede mehter marşı eşliğinde kamp yerine ulaştık.

Volk' Alıntı:
Merhabalar Bolu'da olup saat 14:00 de eve gelmeme rağmen ancak cevap yazabiliyorum.
İlk kamp deneyimimdi çok keyifliydi.Hava her ne kadar soğuk olursa olsun insanların sıcaklığı yetti.
Sanal ortamda konuştuğum insanlarla tanışmanın mutluluğunu yaşadım.Yanımda fotoğraf makinesi götürmeme rağmen kampın muhabbetin keyfini çıkardım hiç fotoğraf çekmedim.
Mustafa Baba'ya(MKG) bütün emeklerinden ve güleryüzlülüğünden dolayı teşekkür ederim.Hakkını ödeyemem.Beni üşütmemek için elinden geleni yaptı.Çadırımızın içi gece 25 derecenin üstündeydi.Muhteşem yemekleri ve sohbeti için Faruk Baba'ya , sohbeti ve emekleri için Hasan Ustam'a , Fotoğrafları,sohbeti ve sıcaklığı için Reha Hocam'a , Uyku tulumu için Coşkun Bey'e , güzel yemekleri ve sıcakkanlılığı için Adnan Abi'ye , emekleri ve ve bu gezi için Efe Bey'e(fazla görüşemedik ama birdahaki sefere inşallah) , ayrıca Ender Abi , Sedat Hocam'a , sohbetinden Boloff ekibine ve kampta tanıştığım bütün güzel insanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Umarım büyüklerimize karşı bir hata işlememişimdir.Bunu bir daha belirtmek istiyorum Musatafa Baba'ya tekrardan teşekkür ederim.Çok büyük fedakarlık yaptı benim ve diğer insanlar için.Benim için yaptıkları gerçekten babalıktı.Artık Bolu'da da eviniz var.Her zaman bekleriz.Bir dahaki etkinliklerde görüşmek üzere.
Herkese Selamlar

Volkan daha çok görüşürüz inşallah. Yeter ki sen bu işin peşini bırakma.

Günaydınlar,

Eren beye çok teşekkür ediyorum.Bir çok kişiyle muhabbetimiz oldu ama malesef isimleri bazen karıştıra biliyorum :smiley::smiley:
Efe abi araba biraz ilerledikçe düzelir diye düşünmüştük hatta 3üçüncü vitese geçiyor sandık ama olmadı boluya indiğimde 3 atınca araba 1 geçti. 5 ve geri vites sorunu devam ediyor.Açıkcası Efe abi hafta sonu aldığım keyfi bozacak hiçbir şey olamaz hatta yazdığım gibi boluda bir kaç gün daha kalma düşüncem suya düştü:smiley::smiley: Sıkıntısız ve keyifli bir şekilde istanbula geldik servise bıraktım akşam.
Teşekkür ederim herkese oluyor bazen bu tarzda şeyler. Sevtapcım kasko boluda tamir edelim dedi otelde ayarladı bana 3 geçince yavaş yavaş senin gibi istanbula geldik keyifli bir yolculuktu bizim için :smiley::smiley::smiley:

Fotoğraflarla kısaca kış kampımız..
Uzun bir yoldan sonra Efe abi, ateş ve Adnan abin lezzetli yemekleriyle karşılandık.

DSC_0373.JPG

DSC_0377%7E0.JPG

DSC_0384.JPG

DSC_0386.JPG

DSC_0388.JPG

DSC_0402.JPG

Adnan abinin hazırladığı meyva tabağı ellerine sağlık.

DSC_0395.JPG

Ve Adnan abi yine iş başında..

DSC_0404.JPG

DSC_0405%7E0.JPG

DSC_0413%7E0.JPG

DSC_0420.JPG

Murat abi bu arada umarım rahatsızlıkları artmamıştır eşinizin ve oğlunuzun.

DSC_0406.JPG

Ender açıkcası yardımların ve yol arkadaşlığın için ben teşekkür ederim.

Giden eğlenen, fotoğraflayan herkesin yüreğine sağlık.
Hastalanan, kaza atlatan, aksilikler yaşayanlara geçmiş olsun..

Çok özendim desem yalan olur ;D Ben orada olsam cesedi geri getirirmişsiniz kesin..Kansızlık da var. donarmışım. Ki İstanbul'da bile üşüyorum kaloriferli evde!
(Funda ne zaman geliyorsun bana.. turşu+muhlama) ::smiley:

Efe abi bu güzel anlatıma bende fotoğraflarla eşlik ediyim .

EKARAIS' Alıntı:
Genel bir rapor yerine kısa anektotlar yazmanın uygun olacağını düşündüm. İşte ilki

MEHTER MARŞI

8 kişilik bir yürüyüş ekibi olarak toplam 5 kilometre süreceğini düşündüğümüz ve en geç birbuçuk saate döneriz dediğimiz yürüyüşe öğleden sonra iki sularında başladık. Çiğdem, Funda, Ayça, Ertürk, Ertürk'ün ağabeyi, Çiğdem'in iki arkadaşı ve ben. Orman yolu bir karış karla kaplıydı ve yağış ara ara devam ediyordu. Yol kısa diye tempolu yürümedik. Fotoğraf çekmek için sık sık durduk. 2,5 km ileride bir yaylaya vardık. Koruma merkezi diye bir yer, etrafı çitle çevrilmiş. 4 tane güzel ev yapmışlar, bir de tahta cami var. Caminin muhafazalı bir balkonu ve içinde bir masa vardı. Orada oturup dinlendik. Sonra tekrar evlerin oraya geldik. Bekçi dayı kamp yaptığımızı duyunca dönüşte tepenin güneyinden dönen yoldan gitmemizi salık verdi. Bizi izci kampında kalıyoruz diye düşünmüş olmalı. Zaten ormanda çadır kuruyoruz diye kime söylediysek bize kuşkulu gözlerle bakıyordu. Bu arada izci kampı ile bizim kampın arası 3 km kadar. Neyse biz de tavsiyeye uyduk. Yol biraz uzar dedik.

Yol beklediğimizden fazla uzadı. Bir dereyi aşmak için dere boyunca 150 metre kadar yukarı yürümek zorunda kaldık. Buna rağmen dere içindeki kayalardan atlayarak, batonların yardımıyla biraz maceralı ve şükür sağ salim karşıya geçtik. İzci kampının arazisini dikenli tellerden atlayarak aştıktan sonra göl kıyısına vardık. Zaman zaman çamurlu bölgelerle karşılaştık. Bata çıka yürüdük. Hava karardı. Arkadaşlar telsizle kamp yerine çay ısmarlıyorlar. Yemek ısmarlıyorlar. Hani yorgun argın geliyoruz. Bizi karşılayın, doyurun, parmağımızı kaldıracak halimiz yok gibisinden.

Kampa iyice yaklaştığımızda bir ezan sesi duydum. Çok şaşırdım. 2 gündür oradaydım ve ilk defa ezan duyuyordum. Biraz sonra farkettim ki ezan değil mehter marşı çalıyor. Megafonla mehter marşı çalıyor. Anladık tabii ne olup bittiğini. Mustafa abi (MKG) bize moral vermek için mehter marşını megafonla bütün ormana dinletiyordu. İşe de yaradı. Ama öyle böyle değil sanırım bütün yayla çınlıyordu. Adımlarımızı hızlandırdık ve 3 saat 50 dakika sonra 11,5 kilometre yol katedip akşam karanlığında ve -7 derecede mehter marşı eşliğinde kamp yerine ulaştık.

DSC_0436.JPG

DSC_0423.JPG

DSC_0432%7E0.JPG

DSC_0434.JPG

DSC_0439.JPG

DSC_0455.JPG

DSC_0464.JPG

DSC_0478.JPG

DSC_0481.JPG

Ertürk'ün hedeflediği ve sonradan keşke oraya çıksaydık dediğimiz zirve gözlükte saklı kaldı :smiley:

DSC_0475.JPG

DSC_0501.JPG

DSC_0504.JPG

DSC_0503.JPG

DSC_0511.JPG

DSC_0517.JPG

DSC_0507.JPG

DSC_0518.JPG

Yolun zorlu aşamasında fotoğrafa fırsat oladı:smiley::smiley:

Esracım keşke gelseydin okadar soğuk değildi. Üşümemen için sıcak su torbaları ısıtıcılar vardı kuzum .Mustafa abinin çadırı 25 dereceymiş esracım bir dahaki kamptan kaçış yok :smiley:
Bu hafta sendeyim kesin turşular eriyecek valla :smiley::smiley::smiley:

Yiyen bilir forumu olmadan önce bizden de bir kaç foto olsun :smiley:

Buluşma noktası,Çizmeciler BP istasyonu
DSC00927.JPG

DSC00928.JPG

Aladağ'da off-road
DSC00934.JPG

DSC00937.JPG

DSC00935.JPG

alada%F0_003.jpg

alada%F0_002.jpg

alada%F0_001.jpg

Gece Ateş ve sohbetlerin sıcaklığı,Çalışmak zorunda olan İrfan abiye (Jumanji14) sohbetler konusunda bilgi veriyoruz :smiley:

alada%F0_010.jpg

alada%F0_009.jpg

Burhan abi Odun takviyesi yapmakta,bir ara ateşi yakamayınca araçların eksozlarını hava körüğü olarak kullandık :smiley:
alada%F0_008.jpg

Kim diyor soğuk diye ??? Gayet rahattı tüm kampçılar :smiley:

alada%F0_007.jpg

alada%F0_006.jpg

Aladağ'da hızımızı alamayınca Gölköy'e çıktık,akşam üstü :smiley:

alada%F0_016.jpg

alada%F0_017.jpg

valla biz o güzel mıhlamaları o muhteşem doğa içinde yedik pekde bi güzeldi dört duvar arasında o kadar güzel gelirmi bilmem ;D

bu arada efe abiye bu etkinliği düzenlediği için ve bizi uzuun süredir kampsızlık sıkıntısından kurtardığı için teşekkür ederim mustafa abiye trekkingimizin son 15 dakkasında bize verdiği mehter marşı desteğine, cumartesi gecesi fazladan uyku tulumu ve cep sobası desteğine o güler yüzüne o baba tavırlarına binlerce teşekkür ederim onunla aynı ortamda bulunmak benim için her zaman gurur verici oluyor erene murata ilkere yolculuk sırasında bana katlandıkları için teşekkürler

selam Funda ve Esra Hanım muhlama tavasında bir kaşıklık banada yer varmı ??? :smiley:
mısır ekmeği (Hemde fırın unundan) ve fasülye turşusu benden, ???

Murat bey aynen dediğiniz gibi, kilolu biriyim ama kan değerlerim düşük, o nedenle çok üşüyorum Esra Hanım gibi kalöriferli evde oturuyorum ama ev soğuk geliyor, sanki kollarıın arasından soğuk su geçiyor, o nedeenle kışın bir yere gidemiyorum,
ama İlkbharda da belki böyle bir etkinlik düşünülürse katılmak isterim,
Bolu da yağan kar kadar İstanbul da da yağdı, ama bu kara sahte kar diyorum, doğru dürüst yuvarlanmıyor kartopu bile yapamıyorsun toz kar kalın iri iri yağan kar güzel oluyor, ayaklarını basınca gacur gucur ses çıkaran kar gerçek kar
Kampa her giden memnun ve keyifli ayrılmış, ne güzel, yanan ateşinin sıcaklığını resimlerden hissettim, baktıkça içimiz ısındı paylaşxan arkadaşlara teşekkürler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR