Gezenbilir; Hasan Dağı Tırmanış Etkinliği Duyurusu (23 - 24 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,731
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Hasan Dağı Tırmanış Etkinliği Duyurusu (23 - 24 Nisan 2011)

Şartlar gösteriyorki Hasan dağına kış çıkışı yapacağız ;D

Etiketler

İnşallah kazasız belasız bol heyecanlı çok keyifli bir faaliyet olacak :smiley:

Tekrar tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Tırmanışta çok katlı giyinmek ve vücudumuz ısındıkça kat sayısını azaltmak terlememizi önler. Terlemek bir yandan sıvı kaybına sebep olurken, bir yandan da hızla yorulmaya ve terin üzerimizde soğuyarak bu kez aşırı üşümemize yol açar.

Ter tutmayan ve nefes alabilen bir içlik, yine nefes alabilen polar ya da benzeri bir orta katman ve bizi rüzgar, yağmur ve kar gibi dış hava şartlarından koruyan bir dış katman yürüyüş için ideal olur. Ben bir içlik de çantama koyuyorum. Herşeye rağmen terlersem değiştirmek üzere. yine kalın bir orta katman da çantamda bulunduruyorum. Mola yerlerinde giymek gerekebiliyor. Bu katmanlar hem pantalon, hem de üst için geçerli.

Eldiven olarak da ince bir iç eldiven üzerine kalın eldiven giyin.

Ayağınızda ince bir iç çorap ve üzerinde kalın çorap olsun.

Bu kıyafetlerin hiçbiri pamuklu olmasın. Etiketlerine bakın. Daha ziyade polyester ve nefes alabilen kumaşları tercih edin.

Başınızı ve yüzünüzü tam korumak için kar maskesi alın. Bir tane de yedek olsun.

Herkese başarılı ve kazasız belasız tırmanışlar diliyorum. Gönlüm sizlerle :smiley:

Herkese bende kazasız belasız tırmanışlar diliyorum. Ve bol bol güzel fotolar bekliyorum...

son hava durumu:

aksaray hava.jpg

Ertürk abi programda değişiklik yok değilmi 1 gibi çıkılacak yola bende ona göre biletimi alayım.

emre programda bir değişiklik yok .yalnız blki erken çıkma olasılığımız var. Erken derken yarım saat veya 1 saat önce çıkabiliriz. Cumartesi günü ben size haber vereceğim....Erken çıktığımızda...Ama en geç saat 13:00 inşallah yola çıkarız. Birde Özelden telefon numaranı bana mesaj atarsan sevinirim... Haberleşmemiz kolay olur.

Aksaray için hava tahmin raporları (Meteor.gov.tr ve Meteoblue.com sitelerinden alınmıştır)

Meteoblue genelde daha isabetli oluyor. Buna göre açık ve rüzgarlı bir hava olacak. Tabii biz daha yüksekte olacağımızdan sıcaklık değerlerinden 3-4 derece düşmeyi unutmayın.

Picture 2.jpg

Picture 1.jpg

[attachment=1]

Selamlar,

Cemal Saydam'ın az önce gelen hava tahmin yorum ve görseli. Bizi çok fazla etkilemeyecek gibi gözüküyor (umarım öyle olur). Bu arada belirtmeliyim ki Cemal Saydam'ın hava tahminleri çoğunlukla doğru çıkıyor.

Yorum;

23 Nisan yağış beklentisi

Malesef yarından itibaren Doğuda Güney Doğu’da etkili yağış başlıyor ki ne başlama. Haftaya salıya kadar yağacak yağacak yağacak. Hele Cuma ve Cumartesi. Yanda görülen tahmin ile Almanya alt yapısı baş edemez. Batıda olsa ortalık toz duman olur iyi de ya doğu’da. Çoğrafyanın acımasız vadilerinde yamaçlarda ve de dere yataklarında. Umarım yanılırız umarım bunlar bir hayaldir ama malesef öyle görünmüyor. Acırım acırım bu gelecek felaketi bilmeyen göremeyen ve daha sonrası da olmayacak olan çocuklara, ama asıl kabahat onları zamanında uyarmayanlarda. Yetkililerin şimdiden bir ufak ihtimal bile olsa gelen bu felaket karşısında her yere alarm vermeleri lazım. Umarım askerlerimiz bu gelen felaketten haberdardırlar. Siz siz olun yayın yayabildiğinize, yanılırsak tü kaka desinler felaket tellalı desinler bu işlerden anlamaz ortalık bulandırır desinler ama gelen hava beklentisi ve de bol tozu ile bu olacak ise sonrası için kaybolacak canlardan sorumlu ben olmayacağım.

Umarım yanılırım, umarım dediklerimin hepsi boştur gerçek dışıdır, ama tedbirli olmak emin olun ki canınızı kurtarır.

23-nisan-do?u-anadolu.jpg

Ne yalan söyliyim. Hava durumu beni tedirgin ediyor.

Gozak' Alıntı:
Acaba faaliyeti 1 hafta ertelesek mi?

Abi açıkçası öyle birşey olursa benim gelme şansım sıfır bence hiç karar değiştirmeyelim bu tırmanış için hazırlıklarımızı yaptık.

Güncel abi eğer hava son anda karar değiştirmez ise zaten bizimle alakası yok gibi gözüküyor bize vurmasıda bir risk sonuçta ama alınmaya değecek bir risk bence çünkü güneydoğuya gidiyor hava zaten.Tabi hava tahmini konusunda sizler çok daha tecrübelisinizdir ama acizane görüşüm bu yönde. :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri