Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,450
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

Sevgili Sinbad alternatif yollar her zaman var merak etmeyin.İsteyenler buraları zorlar diğerleride fotoğraf çeker:smiley:))

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)

meliheris' Alıntı:
Sevgili Sinbad alternatif yollar her zaman var merak etmeyin.İsteyenler buraları zorlar diğerleride fotoğraf çeker:smiley:))

Ladacı dostlarımız; Erco, Serdar ve Nejat bu cümle kararınızı olumlu etkiler umarım.
Sizleri de aramızda görmek istiyoruz ;)

Ben hazırımda araç için aynı şeyi söyliyemem.

erdalyaman' Alıntı:
Ladacı dostlarımız; Erco, Serdar ve Nejat bu cümle kararınızı olumlu etkiler umarım.
Sizleri de aramızda görmek istiyoruz ;)

pilavdan dönenin kaşığı kırılsın hesabı aracımdaki onarım hafta sonuna yetişirse elbette eşim ve ben orada olmak isteriz

şu nivalardan kime zarar gelmiş yaa benim arabanın jantı 19 yad 22 inc olsa neolur anlamış deyilim sitres atmaya mı gidecez yoksa kazanmayamı lütfen benim arabadan rahassızlık nedenini yazsın özele deyil lütfen ortaya herkez bilsin

"şu nivalardan kime zarar gelmiş yaa benim arabanın jantı 19 yad 22 inc olsa neolur anlamış deyilim sitres atmaya mı gidecez yoksa kazanmayamı lütfen benim arabadan rahassızlık nedenini yazsın özele deyil lütfen ortaya herkez bilsin"

doğru söze diyecek bir şey yok.

ahmet vallaha anlamış deyilim kardeşim yaa insanlar kafayımı yemiş x5 gelsem onada bi kulp bulunur cok samimiyim

serdar tan' Alıntı:
şu nivalardan kime zarar gelmiş yaa benim arabanın jantı 19 yad 22 inc olsa neolur anlamış deyilim sitres atmaya mı gidecez yoksa kazanmayamı lütfen benim arabadan rahassızlık nedenini yazsın özele deyil lütfen ortaya herkez bilsin

haydaaa, şimdi
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25239.0
okuyordum

benzer bir sıkıntıyla burada da karşılaşmak şaşırttı

bu etkinlik
oluşturulmuş olan parkur için şu donanım ve yeterlilikleri olan araçlar katılmalıdır gibi bir sınıflamanın amaçlandığı bir çalışma mıdır ?

içeriğin veya sıkıntı olabileceği düşünülen konuların daha açık ifade edilmesini rica ederim

durun bakalım ben daha bişey yazmadım nereye gidecek bu konunu sonu

Sevgili arkadaşlar geçen haftaki Karagöl sizlerin görmediği bir görüntüyü paylaşıyorum.Umarım beyenirsiniz...
www.ekonet.com.tr/offroad.wmv

geçen gezide ağır sıkıntı yaratan araçlar olmadı aramızda. ufak tefek saplanmalar, kaymalar tabiki olacak. olmazsa tadı çıkmaz zaten. geçen gezide iki land ve bir cj geceden batmıştı. yardımlaşarak çıkarıldılar battıkları yerden. araçlar mı kazandı? hayır, dostluk ve yardımlaşma ruhu kazandı. amaç da bu değil mi zaten?

vay efendim ; niva olmaz, ambulans kasa land olmaz, o olmaz, bu olmaz ? e ne olacak? herkes aracındaki eksikliği bir şekilde gezilerde anlıyor ve hissediyor zaten. gerekeni elinden geldiğince yapmaya çalışıyor. 6 yıldır arazide geziyorum. geçen gezidekinden daha zorlu şartlarda mütemadiyen araç kullandığım oluyor. bu işe ilk başladığımda reno kango ile giderdim araziye. arazide araç kullanmayı kango ile öğrendim. iddia ediyorum, kango ile gittiğim bir tepe var, o tepeye bir başkası kango ile çıksın, şu an kullandığım aracı hediye ederim.

kısacası, başka bir başlıkta devam eden anlamsız tartışmayı buraya taşımayalım. emniyet tedbirleri tartışılabilir. buna itirazım olmaz. fakat araçların tartışılması çok komik. 6 sene önce kango ile arazide gezerken, şimdi araziye uyumlu bir araç ile geziyorsam ; bu edindiğim tecrübedendir. geziye gelenler de bu tecrübeyi edinip gerekeni yapacaklardır zaten. geziye katılıp aracı alçak olduğu için batan bir arkadaşımız, diğer bir gezide bir kez daha batabilir. ama üçüncü seferde ya aracını yükseltir. ya da o çamura girmez. çünkü bilir ki; yaşadığı ve yaşattığı zorluğun sebebi şanssızlık değil, kendi hatasıdır.

kendimden örnek veriyorum, çünkü çok alıngan olduk her nedense. örneğin geçen seferki gezide aracımın ön yüksekliğinin yeterli olmadığını farkettim. bu seferki geziye yaklaşık olarak 10 cm önden, 6 cm arkadan yükselmiş bir şekilde geliyorum.

fikrimce, araçlar değil, güvenlik tedbirlerini gözden geçirmeliyiz. umarım güzel bir gezi olur.

Furkan' a katılıyorum. Offroad gezilerimizde batmak, vinçlemek vb işin tadı tuzu bence de. Ancak bence en önemlisi tehlike yaratabilecek durumlar ve gezi güvenliğinin sağlanması.
Daha önceki gezilerimizde 2 ayrı araç ciddi kaza geçirmişlerdi, çok şükür ki sağlık sorunu olmadı ancak bu olmayacak anlamına gelmez.
Aracın yerden yüksekliği az ise altını vurur maddi hasar olur, bütçeyi sarsar :(
Çamura saplanırsa bir şekilde kurtulur.
Bir araçta 4x4 sistemi mükemmel, 3 adet difflock, vinç vb herşey vardır ama sürücü hatasıyle dik bir inişte yada çıkışta devrilebilir.

Önemli olan "bilgi, doğru karar verebilme, aracının limitlerini tanıma" dır diye düşünüyorum. Sorun burada başlar bence.
Limitlerini düşünmeden "Ben bu yokuşu çıkarım" veya "ben buradan inerim" diye inatlaşmanın anlamı yok. Yoksa bu tecrübenin bedeli ağır ödenebilir.

Gezilerimizde vinç, difflock, rollbar MT lastik vb gibi zorlamalar koyarsak her geziye 2-3 araç katılır. Biz daha çok katılalım diğer donanımlı araçlarla yardımlaşalım ama bilinçli olalım, gereksiz egoyu bırakalım. Tehlikeye meydan vermeden gezinin tadını çıkaralım.

"Cesaretli davranış nedir" diye sormuşlar. Yanıtı da şöyle;
Bulunduğu durumun bilincinde olup, tüm riskleri düşünerek yapılan işler cesurane işlerdir, cesaret budur. Aksi durum cesaret değil cehalettir.
sevgiyle kalın

Sevgili dostlar pazar günü için buluşma yeri ve saati henüz belirtilmemiş. Sevgili Ahmet sanıyorum bunu sen yapacaktın.. Çünkü biz 4-5 araç kamplı gideceğiz. Bu sebeple toplu olarak buluşup gelmeniz gerekiyor.
Bu bir an önce belirlense iyi olacak
Sevgiler

Sevgili arkadaşlar sitede bakım olmasından dolayı bazı arkadaşlar görüntülemede sıkıntı çekiyorlarmış. Gezi organizasyonunu yapan Melih ve Ahmet bağlanamıyorlar ben onların aracılığı ile size mail yolluyorum. Pazar günü buluşma için
Buluşma yeri Yeni Girne pazaryeri
Buluşma saati 9.00*9.15 arası olacak.
Toplanma sonrası Karagöle dogru hareket edilecek. Kamp ekibi ile yolda buluşulacak. Kamp ekibi sizi ayrılacak yol kavşağında karşılayacaklar.

Kamp ekibi
Melih
Okan
Türker
Ömer
Görkem

Sevgiler
Türker

Şükür siteye ulaşabildim.

Saat 9.00 da yeni girne pazar yerinde ( Geçen gezide buluştuğumuz Yer )
Saat 9.15 hareket

Kamp yapan ekiple yolda buluşacağımızdan dolayı zamanında hareket etmemiz gerekmektedir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri