Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Karagöl Off-Road ve Safari Gezi-2 Duyurusu (28 Şubat - 1 Mart 2009)
Furkan' a katılıyorum. Offroad gezilerimizde batmak, vinçlemek vb işin tadı tuzu bence de. Ancak bence en önemlisi tehlike yaratabilecek durumlar ve gezi güvenliğinin sağlanması.
Daha önceki gezilerimizde 2 ayrı araç ciddi kaza geçirmişlerdi, çok şükür ki sağlık sorunu olmadı ancak bu olmayacak anlamına gelmez.
Aracın yerden yüksekliği az ise altını vurur maddi hasar olur, bütçeyi sarsar

Çamura saplanırsa bir şekilde kurtulur.
Bir araçta 4x4 sistemi mükemmel, 3 adet difflock, vinç vb herşey vardır ama sürücü hatasıyle dik bir inişte yada çıkışta devrilebilir.
Önemli olan "bilgi, doğru karar verebilme, aracının limitlerini tanıma" dır diye düşünüyorum. Sorun burada başlar bence.
Limitlerini düşünmeden "Ben bu yokuşu çıkarım" veya "ben buradan inerim" diye inatlaşmanın anlamı yok. Yoksa bu tecrübenin bedeli ağır ödenebilir.
Gezilerimizde vinç, difflock, rollbar MT lastik vb gibi zorlamalar koyarsak her geziye 2-3 araç katılır. Biz daha çok katılalım diğer donanımlı araçlarla yardımlaşalım ama bilinçli olalım, gereksiz egoyu bırakalım. Tehlikeye meydan vermeden gezinin tadını çıkaralım.
"Cesaretli davranış nedir" diye sormuşlar. Yanıtı da şöyle;
Bulunduğu durumun bilincinde olup, tüm riskleri düşünerek yapılan işler cesurane işlerdir, cesaret budur. Aksi durum cesaret değil cehalettir.
sevgiyle kalın